23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Mitä mieltä olette pitkävartisesta putterista?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä mieltä olette pitkävartisesta putterista?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Itse olen harrastanut golfia vasta suhteellisen vähän aikaa, enkä tiedä pitkävartisen putterin historiaa. Koska kyseinen mailamalli tuli markkinoille? En ole koskaan sitä koittanut, mutta voisin kuvitella sen toimivan. Onhan aseellakin huomattavasti helpompi ampua, jos sen tukee olkapäätä vasten.. Mielipiteitä kyseisestä mailasta!

    Minulle on muodostunut kuva, että pitkään putteriin on siirtynyt sellaisia kavereita, joilla on ollut ongelmia puttauksessa.

    Montylla oli mielenkiintoisia mielipiteitä asiasta. Yhdyn kyllä jonkin verran kaverin mielipiteeseen.

    Ehdotan moisten kieltämistä Kaverille ei jätetä kisasta!

    Nimetön

    Eli pitkällä putterilla pelaavia katsotaan vähän alaspäin.. Onkohan asia verrattavissa mäkihypyn v-tyyliin. Booklöv sai ensin osakseen suurta kritiikkiä ja naureskelua uuden tyylinsä johdosta, mutta jo parin vuoden päästä kaikki vakavasti otettavat mäkihyppääjät olivat vaihtaneet tähän uuteen tyyliin.

    Jos huipulle nousisi nyt uusi nimi pitkän putterin kera, veikkaan että mailan arvostus nousisi huimasti, eikä 10 vuoden päästä muilla puttereilla enää pelattaisikaan. Saahan puttiin ihan eri tuntuman kun maila on tuettu.

    Tuntumasta:

    Oma lyhyt kokeiluni antoi juuri päinvastaisen mielikuvan. Pitkä putteri on mekaaninen värkki, jolla lyömisellä ei ole tatsin kanssa mitään tekemistä.

    Lapa lukitaan kohdelinjan suuntaiseksi ja heilahduksella annetaan vauhti. Robotti-juttu; ei kai sattumaa että Langer on alan uranuurtajia…

    olen kuullut erään suomen parhaimpiin ammattilaisiin lukeutuvan suusta että kymmenen vuoden päästä kaqikilla huipuilla on pitkä putteri.. koska siinä on monta tukipistettä ja sillä on helppo saada lapa menemään suoraan… totta vai tarua? sen saa nähdä..

    Toivon, että pitkät putterit tullaan kieltämään.

    Ainakin minun mielestäni on golflyönnin hengen vastaista käyttää käsien lisäksi vielä tukipistettä mahassa taikka vaikka rintakehän tienoilla.

    Minun bägiini ei ainakaan tuollaista tule eksymään.

    Nimetön

    ’Tämä on golfissa sellainen juttu, jossa selvä huijaaminen on tehty lailliseksi’.

    (Colin Montgomerie pitkästä putteristaan)

    Puhutaanko tässä napaputterista jota Monty käyttää vai leuka putterista jota Langer käyttää. Nämä ovat kaksi aivan eri mailaa.

    Itse olen muutaman kerran kokeillut napaputteria ja toimii hyvin. Syy miksi en ole hankkinut sitä, on sen hinta. Callawaylla se maksaa yli 200 erkkiä.

    Itse lasken pitkävartiseksi kaikki putterit, jotka koskettavat pelaajasta jotain muuta kuin käsiä ranteista alaspäin.

    Tuskin kenenkään jolla ei ole puttikauhua on helpompi putata pitkällä putterilla (Mahaputteri kylläkin saattaa helpottaa kaikkia).

    On mielestäni hienoa että pelaajat joilla on puttikauhun tuoma henkinen vamma saavat toisen tilaisuuden ja jatkaa ammatttinsa tai rakkaan harrastuksensa harjoittamista.

    Jos olisi selkeästi helpompaa putata esim vatsaputterilla, Challenge Tour ja pian myös päätourit olisivat niitä täynnä.

    En tiedä koska moinen härveli on kehitelty, mutta toivoisin ettei sitä olisi koskaan kehitettykään.

    En ole myöskään koskaan moisella lyönyt, enkä lyö – näki sen tai ei.

    Osaako kukaan sanoa, miksi Monty vaihtoi pitempään putteriin?? Olen kuvitellut, että se olisi sidoksissa hänen selkävaivoihin…

    Eikös tämä voisi olla yksi sääntö: Pitkällä putterilla saa pelata vain jos lääkäri niin määrää!!

    Itse hankin Odysseyn napaan tuetun mallin ja voin sanoa, että osumat paranevat ja puttiliike helpompi pitää samanlaisena. Mutta ei se kyllä ole tehnyt puttaamisesta yhtään helpompaa! Joten en kyllä ymmärrä miksi se pitäisi kieltää. Taannoin british openissa joskus tyyliin 20- luvulla jo joku pelasi pitkällä putterilla.

    No koittakaa elää asian kanssa, että myös golf kehittyy. Jos teidän tiukkapipojen mielestä kyseinen putterimalli pitäisi kieltää, niin samalla voitaisiin kieltää vaikka grafiittivarret tai jotkut chippermailat, tosin eihän kukaan edellä mainittua viitsi edes käyttää 😉

    Mä käytän chipperii vaikka rautaseiska ajais kyllä saman asian.

    Eiköhän putissa kutenkin ole tärkeintä osata lukea griinin kallistuksia ja arvioida putin oikea voima.

    Itse en ole koskaan kokeillut pitkää putteria, mutta eikös siitä olisi hyötyä ainakin droppi tilanteessa jossa mitataan kaksi mailanmittaa. Tulee ainkin matkaa tarpeeksi.

    pitkä putteri on hyvä seauttaa tiputuksessa olen pelastanut monta pahaa tilannetta kun olen saanut tiputtaa pahan rinteen sijasta joskus jopa griinille suositelen kaikille

    Entäs sitten nämä selkävikaiset golfarit, joille pitkä putteri on lähes elinehto ?

    Eipä häiritse minun peliäni. Ei kai pitkä putteri voi olla laiton sen perusteella että siihen koskettaa muu ruumiinosa kuin kädet, koska mitä tahansa mailaa voi käyttää siten että myös muu ruumiinosa koskettaa mailaa. Onko ote välineestä määritelty säännöissä? – en ainakaan muista sellaista lukeneeni. Toivottavasti kuitenkin välineet pysyisivät suurinpiirtein samanlaisena kuin nyt ettei golfista muodostuisi välineurheilua, ööh siis…

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Mitä mieltä olette pitkävartisesta putterista?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä mieltä olette pitkävartisesta putterista?