23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Mitä maksaa lie-kulmien muuttaminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä maksaa lie-kulmien muuttaminen?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen pelannut pari kautta standardi-mailoilla (lie-kulmat) ja nyt eräs asiantuntija totesi, että minun pitäisi pelata 2 astetta flateilla mailoilla. Kaveri on oikeassa, sillä nykyisillä mailoillani lavan kärki on kohollaan alkuasennossa. Onko kellään tietoa, mitä kahdeksan rautamailan lie-kulman muuttaminen karkeasti maksaisi? Kiitos etukäteen!

    Kannattaa vielä testata teippikokeella, onko osumahetkelläkin lavan kärki koholla. Alkuasento ja osumahetki ovat kaksi aivan eri asiaa.

    Eli teippiä lavan pohjaan ja kovalta liukkaalta alustalta lyömään. Jos jälki teipissä on keskellä, mailat on aivan sopivat. Jos taas jälki kannan puolella niin sitten hieman flatimpi on varmaan aiheellinen.

    Hyvä pointti! Täytyypä testata tuo teippitemppu varmistuakseni asiasta. Kiitos!

    5-10e per keppi.

    Tiedon hinnasta saat, kun soitat esim. Flow Golfiin tai jollekin muulle mailanrakentajalle. Mittaavat kyllä ensin, tarvitseeko niitä ylipäätänsä muuttaa ja jos tarvii, niin kuinka paljon.

    Nimetön

    Teippikoe hyvä juttu. Pitipä lisäämäni tähän, että jos stanssissa kulmat ovat priimat, saattaa silti olla OK, että lapa kärjestä on aavistuksen koholla. Downsvingissä jonkun viisaamman mukaan mailanpään kiihtyvässä liikkeessä osumahetkeen tullessa sen muutaman asteen lavan kärki pyrkii painumaan alas, jolloin liekulman vääntely on tarpetonta.

    Paljonko pitää olla händäri kun homma menee noin tarkaksi?

    sopivia mailoja voi hyodyntaa vaikka 54 handarilla pelaava…

    eihan latkaakaan pelata kolmea numeroa liian isoilla luistimilla…

    Turha on turhaa.

    Jos on rahaa ja haluaa prassailla kulmilla niin siitä vaan.

    Harva pelaa golfiakaan kolmea numeroa liian isoilla kengillä. Puhe oli kuitenkinkin mailoista eikä kengistä.

    Ei kulmia kannata muuttaa jos siihen ei ole todettua tarvetta.

    Itse olen ’lyhytjalkainen ja matalaotsainen’ 175 cm lyhyt ja sormien kärjet housunsaumalla hieman keskimääräistä matalammalle. Mailat on säädetty seuraavasti 3I=1 aste flat, 4-8= 2 astetta flat, 9-S 3 astetta flat. Tämä on jo toinen ’säädetty’ setti, hankin sen ensin vakiokulmilla mutta käytäntö osoitti että näin se vaan pitää säätää.

    Tuo teippijuttu on vain suuntaa antava koskan silloin lyödään kovalta alustalta ilman divottia.

    Mene demopäiville tai custom-fittiin ja lyö eri kulmilla ja varrenpituuksilla olevilla mailoilla myös ruoholta, silloin saa paremman tatsin mistä oikein onkaan kysymys…

    Lyö myös erilaisilla varsilla koska kokonaisuus ratkaisee. Ainakin Titulla, Callawaylla ja Wilsonilla löytyy fit-settejä erilaisilla kulma-varsi-pituus-kombinaatioilla.

    Ilman kunnon pron näkemystä en lähtisi tekemään mitään muutoksia mailoihin.

    Lie-kulmien muuttamisesta – kuten muustakin custom fittingistä – on todellista hyötyä, kun swingi on vakioitunut tietynlaiseksi. Tasoituksen kanssa tämä varmasti korreloi jonkin verran, minkäänlaista tarkkaa arvausta ’sopivasta tasoituksen rajasta’ on aika mahdotonta antaa.

    Fittingillä voidaan auttaa tiettyjä tendenssejä lyönnissä. Esimerkiksi jatkuva parin metrin missaaminen lipun toiselle puolelle VOI johtua yhden asteen ’virheessä’ lie-kulmassa. (Jeff Jackson, Total Clubfitting in the 21st century). Totta kai muitakin selittäviä tekijöitä voidaan löytää 🙂

    Mutta – jos roiskit sadasta metristä jatkuvasti griinin ohi ja vielä vuoronperään oikealta ja vasemmalta, on swingissä varmasti enemmän korjattavaa kuin mailan lie-kulmassa 🙂

    Turha on turhaa, clubfitting ei.

    Kiitos kaikille asiaa kommentoineille. Custom fittingissä tuntuu olevan vinha perä, aionkin suunnata arvioituttamaan svingini mahd. pian.

    Hyviä lyöntejä koko jengille kauden jäljellä oleville kierroksille!

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Mitä maksaa lie-kulmien muuttaminen?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä maksaa lie-kulmien muuttaminen?