30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Mitä kenttää Espoon suunnalta suosittelet kotikentäksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä kenttää Espoon suunnalta suosittelet kotikentäksi?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kysyn kokeneemmiltä vinkkejä. Olen pelaillut Espoossa ja Helsingissä viimeiset parikymmentä vuotta, mutta niin että kierrosmäärät on olleet pieniä. Kierroksia on kertynyt 5-15 per kesä. Kokemusta on melko monilta pk-seudun kentiltä. Nyt olisi ajatusta pelata kesällä 2021 selvästi enemmän ja harkitsen n.s. kotikentän muodostamista. Voisin siis hankkia pelioikeuden tai jopa ostaa osakkeen joltain kentältä.

    Olen kehnohko pelaaja, eli tasoitus on päälle 20. Arvostan kentässä hyvää kuntoa ja pelattavuutta. Avaukset kantavat n. 200 metriä ja suuntautuvat ihan minne sattuu. Kierroksia tulee lähinnä viikonloppuisin, enkä halua joutua varaamaan lähtöaikoja päivä- tai viikkokausia etuajassa.

    ”Money is no obstacle”, eli en hae halpaa vaan hyvää. Tämä perustuu siihen että luullakseni pk-seudun kenttien kustannustasoissa ei itseasiassa ihan valtavia eroja ole.

    Mitä kenttää suosittelette ja miksi? Tällä hetkellä omassa pohdinnassa on lähinnä Sarfvik, Tapiola, Master ja Tali.

    Noista vaihtoehdoista Sarfvik lienee paras..osakkeen hinta on mielestäni kohtuullinen ja se on joka tapauksessa vain positio. Osakkeen saa hankittua jo likimain samaan hintaan kuin mitä pyydetään esim. Ringside Golf’ista.

    Kuten varmasti tiedät, Sarfvik’issa on pari hyvää kenttää eikä aikojakaan tarvitse suuremmin varailla etukäteen.
    – sieltä löytää pelikavereita ja osakas voi aina kutsua vieraitakin kohtuullisin ehdoin.

    Muutkin ehdottamasi ovat asiallisia. Ehkä yhden kentän yhtiöillä on parhaina pelipäivinä/-aikoina liian ruuhkaista. Puhumattkaaan että erilaiset kilpailut rajoittaa omia varauksia.

    Espoo on aika iso alueeltaan. Suosittelen tutustumaan niihin kenttiin, jotka ovat asuinpaikkaasi lähimpänä. Lyhyt etäisyys on hyvä, jos haluat nopealla varoitusajalla vaikka häydä pelaamassa iltaysin. Melkein joka paikkaan saa lähtöajan yhdelle (ehkä poikkeuksena Rinkku), mutta jos välttämättä haluat aina pelikaverin tai -kavereita mukaan, niin kyllä ne ajat pitää varata muutama päivä etukäteen. Sen tämä korona/golfbuumi on aiheuttanut. Tuskin tilanne ensi vuonnakaan paljon muuttuu. Sarfvikissa on tosiaan tilaa, mutta silloin pitää olla vähän syvemmät taskut.

    Oma sijainti tosiaan Etelä-Espoossa, eli lyhyimmät matkat on Tapiola ja Sarfvik, mutta eihän nämä ajomatkat tällä kummoisia ole. Hirsala, Peuramaa, Master, Gumböle, Tali, Ringside on kaikki kuitenkin aika kohtuullisen ajomatkan päässä.

    Nimetön

    Kaksi kenttää on etu. Sarfvik, Master. Ja Peuramaallakin on kaksi kenttää. EGS, Gumböle,Kurk, niillä on joku paketti. Ringside on ruuhkainen, ainakin varauksissa.

    Master on hyvä kotiseura. Nopeiden yhteyksien päässä. Kaksi hyväkuntoista kenttää upeissa järvimaisemissa. Upea klubitalo vanhassa kartanossa. Erinomaiset harjoitusalueet. Mukava henkilökunta. Klubituuppareita ei vierasteta. Osakkeiden vuokrakysyntä ylittää tarjonnan ja osakkeen hinta kohtuullinen.

    Nimetön

    Master on hyvä kotiseura. Klubituuppareita ei vierasteta.

    Kerro vähän paikan ilmapiiristä kun siitä joskus kuulee ikävää.. ei sillä etteikö mistä vaan kuulisi. Onko normaalia että yksin pelaava laittaa vaan itsensä muiden lähtöön? Eikä mulkoilla pahalla?

    Rinkussahan tämä on joka päiväistä, pääset pelaamaan kaverisi kanssa jos varaat koko lähdön. Miten Masterissa? Jos kentällä on tilaa, pitääkö mennä itekseen? Vieraskentille ei oikein huvita yksin mennä. Pickalassa ja Vuosaaressa olen käynyt ja niissä on ihan ok, yleensä. Katson yleensä että hcp:t mätsää jotenkin. Kivempi kaikille.

    Olen kehnohko pelaaja, eli tasoitus on päälle 20. Arvostan kentässä hyvää kuntoa ja pelattavuutta. Avaukset kantavat n. 200 metriä ja suuntautuvat ihan minne sattuu.

    Pelaan EGS:ssä 16 händärillä ja siellä pystyy lähes jokaisella väylällä räppäillä avauksia minne päivän kunnolla sattuu lähtemään ja pallot löytyy kohtalaisen hyvin. Tämä on toisaalta mukava fiitseri, mutta kilpailuissa ahtailla vieraskentillä tuppaa ahdistamaan 😉

    EGS:n ~800€ pelipakettiin kuuluvaa leppoisaa Gumböleä voi hyödyntää itseluottamuksen palauttamiseen pitkän EGS:n tökkiessä vastaan 🙂

    EGS:n griinit ovat olleet tällä kaudella kohtalaiset, mutta mielestäni hitaita ja siksi lähes kaikkien vieraskenttien griinien nopeus pääsee yllättämään rajusti.

    Kierroksia tulee lähinnä viikonloppuisin, enkä halua joutua varaamaan lähtöaikoja päivä- tai viikkokausia etuajassa.

    EGS viikonloput ovat olleet tällä kaudella 5pv ennakkovarausoikeudella vain itselleen lähtöaikaa etsivälle todella hankalia, koska viikonloput ovat olleet todella täynnä. Peliaikoja vapautuu kyllä pelipäivinä, mutta vaatii kyttäämistä.

    Pitkän linjan Tapiolalaisena plussia ja miinuksia:

    +Jos pidät napakasta, rullaavasta ja vahvasti muotoillusta links-golfista
    +tilaa on leveyssuunnassa hurjasti
    +pituuden sijaan kenttä haastaa tekemään oikeita strategisia valintoja, griinien lähestymiskulmilla on suuri merkitys tuloksentekoon
    +pitkä kausi
    +lähellä
    +kevyt ja nopea kävellä, kompakti
    +ei tylsiä / toistuvia väyliä, jokaisella oma luonteensa
    +pelioikeuksia alle 500, ei juurikaan pelilippukauppaa, korkeahkot green feet= pelaamaan mahtuu
    +osakkaalla 10-vailla lähdät yksinoikeudella 24 h ennen, pelaavia osakkaita vain kourallinen
    +kortteliliiga ym. kisameininkiä sopivasti, nuorekkaita jäseniä (myös JVG)

    -keskeinen sijainti näkyy ruuhkana ja ”rentona meininkinä” harjoitusalueilla
    -kentän ruoholajit eivät sovi kaikille, ei upottavaa vihermattoa vaan napakkaa fescue-heinää
    -range vajoaa suohon
    -palkittu ravintola on kyllä eläväinen paikka mutta ruoka sekavaa ja monesti epäilyttävääkin hintaansa nähden.
    -klubitalo muutenkin enemmän ABC kuin golfhenkinen
    -ei maisemia, muuten kuin väylille itselleen
    -yhtiö tuottaa voittoa mutta on rajusti velkaantunut

    Kannattaa myös miettiä onko haluja pelata ysejä – siihen Tapiola on suorastaan viritetty koska pelataan erilaista etu- ja takaysiä vuoroviikoin ja lenkit palaa ja lähtee klubin vierestä. Monet kentät kuten EGS & Master sopivat huonosti ysien pelaamiseen. Työssäkäyvälle ysit myös pidentävät pelikautta huomattavasti nyt syksymmällä.

    Tuskinpa topic’in avaajalla tarvitsee kertoa, mutta yleisesti ottaen kannattaa huomioida myös taloudelliset perusasiat, jos on hankkimassa osaketta. Siis pitää selvittää:
    – yhtiön taloudellinen tilanne, osakkaiden määrä, yhtiön omaisuus (esim. maa-alue), velat, toimintaan ja talouteen vaikuttavat sitoumukset jne.
    – onko yhtiö velaton ja onko kaikki kentän toimintaan myös jatkossa tarpeelliset perusinvestoinnit jo tehty.
    – mitä ko. osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä mainitaan mahdollisen lisärahoituksen ja velanoton osalta. Siis minkälaisilla edellytyksillä (oy-lain mukaisesti vai osakekohtainen sitoutuminen ja mihin tarpeisiin? jne.) yhtiö voi ottaa lisävelkaa.
    – luonnollisesti tulee selvittää kaikki muutkin osakasta/osaketta koskevat edut sekä velvoiteet (vastikkeet jne.)

    Kun perusasiat on selvillä niin:
    – osake on hyvä ostaa velattomana. Siis niin että kaikki osakkeeseen/osakkuuteen liittyvät taloudelliset velvoitteet on suoritettu. Myös tulevaisuudessa erääntyvät lainojen lyhennykset.
    – eli mahdollinen osakkeeseen sitoutunut lainaosuus maksettu kokonaisuudessaan.
    – erääntyneet hoitovastikkeet on maksettu kaupantekopäivään asti.
    – sekin on hyvä tarkistaa ettei osakkeeseen liity muitakaan panttauksia.

    Ja kun kaikki edellämainitut on selvitetty voi hieman tehdä vertailua eri kenttäyhtiöiden osakkeiden kesken..
    – mikä on osakkeen todellinen hankintahinta kokonaisuudessaan (huomioiden em. velat ja vastuut yms.)
    – fiksu ostaja ymmärtää huomioida myös käyttökustannukset.
    – hoitovastike/kausi, huomioiden toki sen onko kyseessä 18-reiän tai 36-reiän kenttäyhtiö (Pickalassa jopa 3×18)
    – vertailla myös kaikki muut osakkaiden hyödyt, edut jne.
    – sekä huomioida myös laadulliset tekijät, sijainti, pelaako siellä jo entuudestaan tuttavia ja kavereita jne.
    – onko kenttä ruuhkainen, yleinen palvelutaso, tunnetusti hyvin hoidettu ja laadukas kokonaisuus
    – lisäksi mitä muita palveluita sisältyy esim. osakkuuteen jne.

    Sitten vain rahat tilille ja osakelappu kouraan..tilitetään verottajalle varainsiirrosta prosentit. Käydään vielä kättelemässä toimaria samalla kun viedään osake merkattavaksi ja rekisteröitäväksi.

    Siis helppoa kuin heinänteko.

    Masterissa on nykyään todella hieno ilmapiiri, ei mitään kuppikuntia. Tänä vuonna ravintolaankin on oltu tyytyväisiä. Vaikutelma on, että pelaajissa on tavanomaista enemmän tyttöjä ja naisia. Noin viiden vuoden kokemuksella tuntemattomien seuraan voi aina liittyä eikä heikompia tai parempia pelaajia peliseurana vieroksuta. Kaksi hyvin erilaista kenttää tuo sopivasti vaihtelua.

    PG

    -yhtiö tuottaa voittoa mutta on rajusti velkaantunut

    Vuokrapelaajalle näillä asioilla ei liene suurta merkitystä. Sen sijaan osakkeen ostoa harkitsevan kannattaa nämäkin asiat huomioida. Hienoa kuitenkin, että Tapiolan liikevoitto on kääntynyt plussan puolelle. (Vuosien 2014-2018 liikevoitto oli yhteensä 2,7 miljoonaa euroa negatiivinen). https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/tapiola-golf-oy/18052300/taloustiedot

    -osake on hyvä ostaa velattomana

    Konkurssin sattuessa maksamaansa velkaosuutta ei saa takaisin, eikä osakkeeseen kohdistuvaa velkaosuutta tarvitse maksaa pois. Jos siis konkurssia pelkää, osake kannattaa ottaa mieluummin yhtiövelallisena kuin velattomana, mikäli sellainen mahdollisuus on.

    Minun puolestani kiitos hyvistä näkökohdista ja vinkeistä! Päätöstä en kyllä vielä ole osannut tehdä, mutta sillähän ei nyt onneksi vielä ole kiirekään. Tämän syksyn pelit sen sijaan jatkuu. Kelit alkaa olla sopivan huonot, että kentillä alkaa olla enemmän tilaa 🙂

    PG: Konkurssin sattuessa maksamaansa velkaosuutta ei saa takaisin, eikä osakkeeseen kohdistuvaa velkaosuutta tarvitse maksaa pois. Jos siis konkurssia pelkää, osake kannattaa ottaa mieluummin yhtiövelallisena kuin velattomana, mikäli sellainen mahdollisuus on.

    Tuossa on varsin mielenkiintoinen ajatuskulku? En ihan täysin edes ymmärrä kyseistä ideaa.

    Siis, lähtökohtaisesti ei ole mitään erityistä järkeä hankkia osaketta johon sisältyy merkittävän suuri osakekohtainen velkaosuus.
    Mitä hyötyä siitä velkaosuudesta muka olisi ostajalle??
    – itse en edes harkitsisi ostaa osaketta kenttäyhtiöstä jolla on merkittäviä osakekohtaisi velkoja (=velkavastikkeita jne.)
    – mutta jos välttämättä halua sitoutua velkaiseen yhtiöön niin kannattaa ostaa vain sellainen osake josta myyjä on jo maksanut osakkeeseen kohdistuvat velat pois. Siltikin kovasti velkaantunut yhtiö on riski.
    – mitä hyötyä ostaja saisi jos yhtiö menisi konkurssiin ja velat mahdollisesti ”kuittaantuisi” siinä yhteydessä?
    – osakkeen omistaja joutuu ”konkurssia odotellessaan” maksamaan joka vuosi lainavastikkeita (hoitovastikkeiden lisäksi).
    – eikö osaketta hankkivan nimeomainen tarkoitus ole hankkia pitkäaikainen ja edullinen mahdollisuus golf’in pelaamiseen? (eikä vain osakkuutta mahdollisesta konkurssipesästä)

    Kenttäyhtiö jolla on A) vähän vastikkeita maksavia osakkaita ja B) suuret osakekohtaiset velat on aina vaarassa joutua taloudellisiin vaikeuksiin.
    – ja kukapa haluaisi sitoutua vapaaehtoisesti velkojen maksajaksi?
    – eikä kysymys ole pelkästä konkurssivaarasta, vaan siitä että osakkeen omistaja voi pahimmillaan joutua ”ikuisiksi ajoiksi” maksumieheksi yhtiön veloista (myös niistä tulevaisuudessa otettavista).
    – siis vähän samalla tavalla kuin Suomen valtio ja sen veronmaksajat.

    Muuta..
    – velkaisen yhtiön lähtökohtaiset mahdollisuudet ylläpitää hyvää palvelutasoa, kentänhoitoa jne. on huonompi kuin taloudellisesti terveellä pohjalla toimivan kenttäyhtiön.
    – harrastajan vuosikustannukset (hoito-/velkavastikkeet ja muut hinnat yhteensä jne.) ovat kaikkein suurimmat juuri huonosti taloutensa hoitavissa golfyhtiöissä. Esimerkkejä löytyy.

    Pääkaupunkiseudulla on tarjolla useita taloudellisesti täysin terveellä pohjalla (velattomuus on vain yksi mutta keskeinen merkki kunnossa olevasta taloudesta) toimivien kenttäyhtiöiden osakkuuksia.
    – vieläpä varsin edullisella hankintahinnalla, ilman että olisi mitään taloudellisia tai toiminnallisia riskejä tulevaisuuden suhteen.
    – näillä kentillä pääsee osakkaana harrastamaan ylivoimaisesti kaikkein edullisimmilla kokonaiskustannuksilla.
    – mukavassa seurassa, ruuhkattomilla kentillä jopa suurimmaksi osaksi ilman varauksia jne.
    – saa muutenkin parhaat edut ja mahdollisuudet harrastukselleen nyt ja tulevaisuudessa.

    Mutta tärkeintä on tietysti se että jokainen voi tehdä valintansa omista lähtökohdistaan ja tarpeistaan.

    PG

    – mutta jos välttämättä halua sitoutua velkaiseen yhtiöön niin kannattaa ostaa vain sellainen osake josta myyjä on jo maksanut osakkeeseen kohdistuvat velat pois.

    Jos myyjä maksaa osakkeeseen kohdistuvat velat pois, niin myyntihinta nousee poismaksetun velkaosuuden verran.

    – mitä hyötyä ostaja saisi jos yhtiö menisi konkurssiin ja velat mahdollisesti ”kuittaantuisi” siinä yhteydessä?

    Hyöty on siinä, että konkurssissa ostajalle koituu hankinnasta velkaosuuden verran vähemmän tappiota. (Hill Siden konkurssissa hyöty taisi olla useita tuhansia euroja).

    Jos ostaja on saanut osakkeen negatiivisella hinnalla osakkeeseen kohdistuvien velkojan vuoksi, eikä myöhemmin ole maksanut niitä pois (pl. vuosittaiset lyhennykset korkoineen – korkotaso erittäin edullinen), niin ostos on saattanut olla hyvinkin kannattava.

    PG: Jos ostaja on saanut osakkeen negatiivisella hinnalla osakkeeseen kohdistuvien velkojan vuoksi, eikä myöhemmin ole maksanut niitä pois (pl. vuosittaiset lyhennykset korkoineen – korkotaso erittäin edullinen), niin ostos on saattanut olla hyvinkin kannattava.

    No joo, tämän ymmärrän.

    Tottahan on mahdollista ikäänkuin ottaa vastaan osake jos/kun joku haluaa luopua osakkeestaan ja maksaa ”ostajalle” osakkeeseen sitoutuneen velan suuruisen hyvityksen.
    – näin ”ostaja” saa itselleen ”velkaisen osakkeen” + velansuuruisen hyvityksen käteisenä rahana.
    – saadulla rahasummalla voi sitten jatkossa maksaa vuosittaisia velkavastikkeita. Sekä samalla odotellen että kenttäyhtiö menisi konkurssiin jolloin jäljellä oleva osuus velasta mahdollisesti ”kuoleentuisi”. Ja, tällöin ostaja saisi ikäänkuin voittoa.
    – kuten tunnettua näin kävi Hill Side Oy:n konkurssissa, niiden osakkaiden kohdalla jotka eivät olleet maksaneet velkaosuuttaan yhtiölle.

    Mutten ainakaan itse lähtisi tällaiseen operaatioon. Mieluummin hankin osakkeeni yhtiöstä jolla talous on kunnossa ja faciliteetit toimii hyvin osakkaiden näkökulmasta. Nyt ja tulevaisuudessa.

    P.S. Ehkä entiset Hill Side Oyn omistajat/osakkaat pääsevät pian sijoittamaan säästyneet lainavastikkeensa uuteen yhtiöön?

    PG

    P.S. Ehkä entiset Hill Side Oyn omistajat/osakkaat pääsevät pian sijoittamaan säästyneet lainavastikkeensa uuteen yhtiöön?

    Tunnen yhden entisen Hill Side Oy:n osakkeenomistajan, jolle kävi hyvä tuuri, kun ei ollut maksanut lainaosuuttaan pois. Intohimoinen golffari ja tottunut pelaamaan kahdella pelioikeudella. Osan säästyneistä lainavastikkeista hän on toistaiseksi sijoittanut Masterin kausipeioikeuteen. Toinen pelioikeus kotiseurassani, jossa pelaa oman osakkeensa pelioikeudella. Tykkäsi erityisesti Hill Siden Hill-kentästä. Voisi hyvinkin sijoittaa loput säästyneistä lainavastikkeista uuteen yhtiöön.

    Nimetön

    Hyöty on siinä, että konkurssissa ostajalle koituu hankinnasta velkaosuuden verran vähemmän tappiota. (Hill Siden konkurssissa hyöty taisi olla useita tuhansia euroja).

    Optimisti ostaa velkaisen osakkeen ja toivoo ett yhtiö menee konkurssiin. Pelailee sitten huonosti hoidetulla ja ränsistyvällä kentällä kun rahat on loppu. Tai maksaa korkeita vastikkeita. Tai ei pelaa mutta kotikentästä tässä oli kyse kuitenkin.

    Itse ostaisin halutun ja hyvin hoidetun yhtiön osakkeen ja toivoisin että saan joskus siitä joitain takaisin.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Mitä kenttää Espoon suunnalta suosittelet kotikentäksi?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä kenttää Espoon suunnalta suosittelet kotikentäksi?