Aihe: Mistä löytyy tasoituslaskuri - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Mistä löytyy tasoituslaskuri

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä löytyy tasoituslaskuri

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190809 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Löytyykö netistä saittia missä olisi tasoituslaskuri. Olen joskus käyttänyt Excel sheettiä, johon syötettiin kentän-, pelaajan tiedot ja pelatut reijät ja ohjelma laski uuden tasoituksen

  #523936 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on excel-sheet, joka laskee bogey-pisteet, kun syötät siihen tarvittavat tiedot. Tasoituksen laskemista en ole vielä ympännyt mukaan, mutta sehän on helppo tehdä. Jos haluat tiedoston, ota yhteyttä .

  Muistathan tietenkin, että lopullisen tasoituksen laskee tasoitustoimikunta. Oman laskut ovat vain suuntaa-antavia.

  #523937 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olisin kiitollinen jos viitsisit lähettää minullekin kyseisen excel sheetin. timppa72@yahoo.com

  on sähköpostiosoitteeni.

  #523938 Ilmoita asiaton viesti

  Pistin tiedoston nettiin jakoon, kun sitä halusivat muutkin. Osoite on

  Jos toiminnassa on jotain hämminkiä, ilmoitelkaa.

  #523939 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeillaan uudelleen 🙂

  Lue lisää: Bogey-pistelaskuri

  #523940 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos, tuokin kelpaa, mutta kaipasin sellaista joka laskee uuden tasoituksen.

  #523941 Ilmoita asiaton viesti

  Kysynnän innostamana väkersin taulukkoon lisäyksen, joka laskee myös uuden tasoituksen.

  Huomaa seuraavat asiat:
  – Taulukko on vähän testattu ja puhtaasti epävirallinen. Virheellisiä tuloksia voi tulla. Toivonkin, että niistä huomautettaisiin minulle, jotta voin korjata taulukon.
  – Taulukko huomioi vain yhden pykälän muutoksen tasoitusryhmässä. Jos tasoitusryhmä muuttuu esim. 3->1 yhdellä pelillä, ei taulukko anna oikeaa tasoitusta. Oletin, että tämä tilanne on niin harvinainen, että sitä ei tässä tarvitse ottaa huomioon.
  – Laskentaan käytetyt lausekkeet ovat aikamoisia härdellejä, joten toivottavasti ohjelmointigurut eivät saa sydänlaakia niitä tutkiessaan 🙂

  Taulukko löytyy samasta osoitteesta kuin edellinenkin joskus tänä iltana. Viimeistään huomenna olen ehtinyt siirtää sen nettiin. Sitä ennen tarjolla on vanha versio.

  #523942 Ilmoita asiaton viesti

  http://www.automaatiopalvelu.com/golf.zip on omaan käyttöön tehty ohjelma joka laskee pb-pisteet tasoitukset, ym. tilastoa pelaamistasi kierroksista. En ole ohjeistanut käyttöä joten on vähän hankala aluksi. Tehty muutama korjaus vastikään. Jätän vastuun käyttäjälle 🙂

  #523943 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tasoitustoimikunta ei ole vastuussa pelaajan tasoituksesta vaan pelaaja on aina vastuussa tasoituksensa oikeellisuudesta!!

  #523944 Ilmoita asiaton viesti

  Janos, mitä sinä minulle huudat? Enhän ole väittänytkään, etteikö vastuu tasoituksesta olisi pelaajalla. Hän ei kuitenkaan sitä itse laske, vaan toimittaa tasoituskelpoisen kortin klubilleen. Hänen vastuullaan on toimittaa kaikki kortit laskettavaksi, mutta hän ei itse tasoitustaan määrittele. Vai väitätkö, että riittää, kun soitan klubille ja sanon: ’Laskin tuossa juuri, että äsken pelaamani kierros laskee tasoitukseni 15:een’? Onhan sitä tulevaa tasoitusta kiva vaikka huvikseen laskea, mutta tasoitustoimikunta sen kuitenkin laskee ja määrittää.

  Lähde: Tasoitusmääräykset 2001

  Lue lisää: Tasoitusmääräykset

  #523945 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia hyvin toimivasta laskurista, Minun testausten mukaan toimii ainakin ihan oikein. On se mukavaa että nykypäivänä joku näkee toisten puolesta vaivaa ja vielä ilman minkäänlaista korvausta.

  Kiitoksia

  #523946 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo Excelin pätkä on hyvä juttu, varsinkin kun laitoit sen yleiseen jakeluun sitä haluaville.

  Jäin miettimään kun sanoit että omat laskut ovat suuntaa-antavia ?

  Mielestäni bogey-pisteiden laskeminen on todella simppeli operaatio, vaikka en mikään matikka-nero olekaan.Vaikea pisteitä on väärin laskea.

  Jos joku ei hommaa hallitse, se johtuu todennäköisesti siitä että esim. netissä, tms olevat esimerkit ovat niin sekavia ettei niiden kanssa mene kuin yö-unet.

  Suosittelenkin joskus pelin jälkeen rohkeasti kysymään kokeneemmalta neuvoa laskemisessa, homma avautuu paljon paremmin. Saavat aivotkin treeniä kun niitähän ei tunnetusti kannata kentällä käyttää (=tyhjä pää, hyvä tulos).

  #523947 Ilmoita asiaton viesti

  On kaksi syytä, miksi sanoin, että tulokset ovat suuntaa-antavia.

  1. Jossain kohtaa taulukkoa voi olla virhe, jota en ole vielä huomannut.

  2. En ole oikein varma, miten uusi tasoitus lasketaan silloin, kun vaihdetaan ryhmää.

  Minä olen laskenut uuden tasoituksen ryhmän vaihtuessa siten, että vanhan ryhmä kertoimella mennään uuden ryhmän puolelle ja vasta sitten vaihdetaan uuden ryhmän kertoimeen. Esimerkki:

  Tasoitus on 11,8 ja pisteitä on 39. Tasoitus tippuu siis kolme pykälää. Ensimmäinen pykälä mennään kertoimella 0,3 -> 11,5. Edelleen ollaan 3-ryhmässä, joten seuraavakin pykälä mennään samalla kertoimella -> 11,2. Kolmas pykälä mennään 2-ryhmän kertoimella -> 11,0.

  Toinen esimerkki:
  Kuten edellä, mutta tasoitus on 11,7. Ensimmäinen pykälä -> 11,4. Toinen pykälä -> 11,2 ja kolmas pykälä -> 11,0.

  Menikö oikein? Jos ei mennyt, miksi ei?

  Ai niin, kolmas syy siihen, miksi kerron tulosten olevan suuntaa-antavia, on tietysti se, että en ota vastuuta taulukon tuottamista tuloksista 🙂

  #523948 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  KIITOS!

  Laskuri on hyvä juttu.

  #523949 Ilmoita asiaton viesti

  Just just, käsitin väärin sen lauseen suuntaa-antavasta tuloksesta.Kyse oli siis Excelistä, ei siis

  pisteiden laskusta yleensä.

  Onko muuten ollut porukalla kirjautumisvaikeuksia kun on tullut hintsusti viestejä ? Itselläni oli, cache (& cookies) tyhjäksi niin taas alkoi sulkakynä laulaa…

  #523950 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Netistä löytyy laskuri tasoituksen laskemiseen, mutta valitettavasti kyseinen laskuri kykenee laskemaan vain Nivalan kentällä pelatun kierroksen pisteet:(

  Lue lisää: Nivalanseudun Golf

  #523951 Ilmoita asiaton viesti

  Tulipa mieleen tästä aiheesta. Talven pimeinä iltoina väsäsin excelillä taulukon, joka analysoi kierrostuloksia ( tuloskeskiarvot, griiniosuma%, ym…ym…) ja grafiikat päälle.

  Jos jollakin on tilaa serverin nurkassa josta sen voisi kaikki vapaasti imuroida, niin lähetän taaplitsan sähköpostilla.

  #523952 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on ainakin toistaiseksi tilaa pari megaa. Jos taulukko ei sen isompi ole, voin pistää sen jakoon. Meiliosoitteeni on arto.maatta@iki.fi.

  #523953 Ilmoita asiaton viesti

  Pistin taulukon jakoon. En vielä ehtinyt kokeilla sitä kunnolla, mutta se näytti ihan hyvältä.

  Lue lisää: Taulukko

  #523954 Ilmoita asiaton viesti

  anteeksi tämä pilkun viilaus,mutta eikös jokainen pelaaja ole itse vastuussa omasta tasoituksestaan, eikä tasoitustoimikunta? ihan noin ohi mennen tuli vaan mieleen, kun täällä sanottiin toisin.

  #523955 Ilmoita asiaton viesti

  Se tuloslaskuri.xls ei näköjään toimi. Vikaa korjataan…

  Mitä tulee tasoituksen laskemiseen, sivulla sanotaan:

  ’Pelaajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki hänen tasoitustuloksensa oman kotiseuran kentältä on toimitettu tasoitustoimikunnalle tai että hän on toimittanut vieraskentiltä tasoitustuloksensa kotiseuraansa. Pelaajan on huolehdittava ennen mihin tahansa kilpailuun osallistumistaan, että tasoitusmuutokset häneen tarkkaan tasoitukseensa on tehty. Vieraskentiltä tarvitaan tiedot kentän Course Ratingistä, Slopesta ja pistebogeytuloksesta.’

  Huomaa avainkohdat:
  – Pelaajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki hänen tasoitustuloksensa oman kotiseuran kentältä on toimitettu tasoitustoimikunnalle…
  – Pelaajan on huolehdittava ennen mihin tahansa kilpailuun osallistumistaan, että tasoitusmuutokset häneen tarkkaan tasoitukseensa on tehty.

  Siellä EI sanota: ’Pelaajan on tehtävä tasoitukseensa tarvittavat muutokset.’ Minä ymmärrän tuon niin, että pelaaja huolehtii siitä, että toimittaa tasoitustoimikunnalle kaiken tiedon, joka hänen tasoitukseensa voi vaikuttaa. Tasoitustoimikunta puolestaan määrittää tasoituksen. Sääntöjen mukaanhan toimikunta voi määrittää tasoituksen joksikin muuksi kuin siksi, mikä tulee puhtaasti laskemalla.

  Sinällään minulle on aivan sama, mitä korttiinne kirjoitatte. Minä toimin niin kuin katson oikeaksi, toimikaa te niin kuin parhaaksi näette.

  #523956 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt toimii tämäkin taulukko. Varmistakaa, että Excelissänne on makrojen käyttö sallittu.

  Muut kuin MS:n tuotteiden käyttäjät: En saanut tätä taulukkoa toimimaan Gnumericin kanssa. En kokeillut Star Officella. Minun tekemäni taulukko, siis se, johon olen viitannut aikaisemmin tässä keskustelussa, toimii Gnumericissa ja SO:ssa.

  Lue lisää: Taulukko tulosten tilastointiin ja analysointiin

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mistä löytyy tasoituslaskuri