23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Minun ensimmäinen…

Etusivu Foorumit Yleistä Minun ensimmäinen…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 62)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golf-kausi alkaa pikkuhiljaa ja uudet haasteet odottavat. Tässä ketju, jossa pääsee hehkuttamaan onnistumisiaan pelissä; niitä hetkiä jotka tekevät golfista elämää suuremman pelin. Elämän eka kierros, eka par, eka alle sadan kierros, eka birdie, eka alle parin kierros, kesän ensimmäinen perhonen…

    Luulitte minun avaanneen tämän ketjun koska olen mukava mies, mutta olettekin väärässä: Minulla onkin oma lehmä ojassa!

    Tein tänään elämäni ensimmäisen eaglen! Ringside väylä 9, pituus 436m. Avaus driverillä keskelle väylää 180 metriin. Lippu oli keskellä griiniä joten rauta kolmonen käteen ja wooosh… Matala draw päätyi kolme metrin päähän suoraan lipun alapuolelle.

    Putti tähdättynä suoran takaseinään ja sinne upposi!!!

    Elämä on ihanaa kun aurinko paistaa.

    Lue lisää: Ringside 9

    Ruotsissa pelatessa oli par 4 245metriä. Draivi hieman yli griinin ja sitten chippi sisään!!

    Erikoista oli se että kaverini käski ottaa lipun pois ’koska pelimiehet tekee niin’ Tartuin hänen humoristiseen heittoonsa ja otin lipun pois ja kuinkas kävikään!!! Toivottavasti tuuria löytyy myös jatkossa…

    Viime perjantain kisa veti mielen vähän mustaksi ja sitten sunnuntain kisassa kotkassa ei ollut hirveästi ennakko-odotuksia vaan lähdettiin katsomaan miten menee.

    Ykkös- ja kakkosväylillä par-putit keskelle reikää mutta griinit oli sen verran pitkät että reiän reunat oli suht pyöreät joten pallo meni yli. Kolmosella pallo outtiin, neljäs lyönti(lähestyminen) lyhyeksi ja kaksi puttia, tupla.

    Seuraava (par3) duffi ja pallo veteen, kaksi puttia tupla. Seuraava (par5) lähes täydellinen draivi, mutta pallo kiven takana ja chippi väylälle. Spooni greeniä kohti vähän oikealle ja taas kiven takana. (tuloksena kuitenkin vain bogi). Näissä merkeissä etuysi (muutama par sitten lopussa). Tuloksena 46 🙁

    Takaysille lähdettiin sitten parantamaan. Kympillä 200m avaus rauta-3, vajaa pw 100 metriä lipulle ja pallo vajaaseen 1,5 metriin ja kesän eka birkku sisään!:-) Pari reikää myöhemmin (13) lähestyminen 4 metriin ja toinen birkku sisään. Takaysi 39 (2 viimeisellä reiällä swingi hajosi ja draiviin komea slice, tuloksena bogey ja tupla).

    Nosti kuitenkin mielialaa GCI-kisan jälkeen. Revanssia odotellessa… (ensi kerralla pari viikkoa myöhemmin kisa 🙂

    Tänään tuli tehtyä 4 birdietä, toisen kerran kolmivuotisen peliuran aikana. Mutta kun samalle kierrokselle tuli myös 4 tuplaa niin tulos jäi 82:een. Kiva kierros kuitenkin!

    Elämäni eka kerta kentällä (Master Golf, Espoo 1999) väylä 1 par5 Tulos 6 eli bogi!

    Ensimmäinen birdie, ekalla kierroksella (2000, Kotka, 14 väylä par5) 🙂

    Nimetön

    Ringside väylä 13, draivi keskelle väylää, rauta 5 välilyönti ja lähestyminen 140 metristä 1,5 metrin päähän lipusta ja putti sisään. Kyllä meinas housut kastua siinä lähestymisessä.

    Nimetön

    Eka birdie tuli Kerigolfin 14. väylällä, vuotta en muista. Par 3 noin 145m, avaus hieman griinistä vasemmalle ja sieltä pienen kummun takaa 56 asteisella kuppiin.

    Ekan kerran alle par tuloksen pelasin viime kesänä nurmijärvellä A+B radat, 70 lyöntiä(-2). kyllä teki nannaa:)

    16.07.1966

    Ei vielä greencardia…

    elämäni ensimmäinen…

    kierros…

    par 3…

    HIO !

    helppoa???

    Missä kaikki holarin tekijät? No, tässä ensimmäinen. Lokakuun ensimmäinen päivä, usvaa ilmassa. Harjoituslenkillä kaksimailaa -kisaan. Par 3, 130m. Kädessä r6, puolikas – swingi, ja pallo matalassa kaaressa kohti sumuista griiniä. Kaveri näki tarkemmilla silmillään pallon putoavan kuppiin ja hyppi tasajalkaa vieressä. Itse olin ymmälläni, että mikäs sille tuli.

    Eka par; ensimmäinen kierros, ensimmäinen reikä par 4, paikka NRG.

    Eka birkku; sama paikka, sama kierros, kolmas reikä par 5.

    Nopeus on valttia! Nämä siis vuonna 2001. Ekaa eaglea jouduttiinkin odottamaan sitten viime kesään asti, mutta sieltä se tuli, sama paikka, nykyinen 10:s, lähetyminen 100m lapulta sisään.

    Nyt olisi holari/ albatros tilauksessa 😉

    holari odottaa kenties ikuisuuden, tuurit on jo osunu, ehkä väärässä paikassa mutta kuitenkin:

    Vierumäki, eka kausi, ehkä joku 5. kierros, väylä 8 (par4):

    Kylkiavaus oikealle metsäliiton puolelle, sieltä väylälle ja 140 m rauta6:lla sisään => birdie

    Takkula, toka kausi ja eka kierros, väylä 4 (par4):

    Viipaleavaus oikealle melkein 5-väylälle, sieltä välilyönti vesiesteen ja väyläbunkkerin väliin ja kolmannella joku 70 m ihme-pw suoraan ilmasta kuppiin niin että suhaus kävi => birdie

    Ruuhikoski, kolmas kausi, väylä 13 (par4):

    1. ns. fiksusti pelaten rauta4:lla jortaaniin oikealle, kolmas uutena pallona tiiltä spoonilla keskelle väylää aika tasan punaiselle lätkälle, 4. toppina yli griinin ryteikköön tai vastaavaan, 6. kevyt rauta9 suoraan reikään => tupla.

    Eka golf kausi n. 1,5 kuukautta peliä takana. Pickala Park 3, par3 150m, avaus I4, pallo lähti hyvää linjaa lipulle mutta näytti että jää hiukan lyhyeksi ja putoaa etubunkkeriin mutta jaksoi kuitenkin juuri yli, otti hyvän pompun ja lähti vierimään kohti lippua ja ’plop’ -> Hole In One!

    Par 3, vanha käytetty rauta 5, täysi svingi.

    Lapa lentää 70 m, pallo valuu 30 m.

    Eka kerta, kun lapa löyty kauempaa kuin pallo.

    (21.5.2003) Hiekkaharjussa…

    Green card on n. 2 viikkoa ja jäsen/tasoituskortti viikon vanha. Elämäni ensimmäinen kierros ’oikealla’ golfkentällä.

    Ensimmäiset 9 reikää 15 bogeypistettä (unohdetaan ne)

    Viimeiset 9; 27 bogeypistettä sis. mm. 1 birdie, 2 paria, 2 bogia

    Muistaakseni 9 reiän tuloksella voi laskea tasoitusta?

    Onnittelut hienosta takaysistä. Ymmärtääkseni ainakin seuratasoituksia voi pudottaa yhdeksälläkin reiällä. Mutta valitettavasti, jos olet täyden kierroksen pelannut, et voi jälkikäteen valita toista puoliskoa tasoituskierrokseksi 🙁 Vaan kyllä koko kierroksen tulos lasketaan.

    …mutta saithan 42 bogeypistettä, että kyllä tasoituksesi kuudella putoaa 🙂 Jätä kortti.

    Palatakseni tuhon ’eka’ teemaan. Eka chip in viime kesältä. PAR5, neljäs lyönti yli greenin ja pienen kumpareen taakse. Kumpareen takaa näkyy kyllä lippu, mutta ei reikää. Chippi kummun päälle, pallo vierii griinille, jota en näe… ja kuulen, kun se kilahtaa reikään…

    Onneksi olkoon se antaa aina energiaa golfin harrastamiseen pitkäksi aikaa tollanen onnistunut suoritus.

    Mutta… Hiekkaharju on aika kaukana oikeasta golfkentästä.

    Niin sen verran vielä että hiekkaharjuhan on 9 reiän peltokenttä joten kyllä sen voi jättää yksinään mielestäni sen toisen 9 kierroksen. Sehän on sama kuin jollain oikealla kentällä pelaa esmes etuysin kaksi kertaa.

    Tasoituskortin jättäminen ei kuitenkaan ole mielipidekysymys, vaan siitä on selvät ohjeet. Jos ennen kierrosta on ilmoittanut pelaavansa 18 reiän tasoituskierroksen, ei jälkikäteen voi muuttaa ilmoitusta niin, että vain toinen 9 otetaan mukaan. Jos taas ei ole ilmoittanut ollenkaan pelaavansa tasoituskierrosta, ei kierros vaikuta tasoitukseen. Jos on ilmoittanut, että pelaa tasoituksellisena vain jommankumman ysin, tämä ilmoitettu ysi otetaan mukaan, kun uutta tasoitusta lasketaan.

    Näin se menee sääntöjen mukaan, mutta säännöistähän ei tarvitse välittää, vai mitä.

    Nimim. ’Kummallista, kun pallon teksti vaihtuu kesken reiän’

    Mutta jos pelataan klubitasoituksella niin kyllä kaikki laskevat kortit otetaan huomioon. Tasoitustoimikuntahan voi laskea pelaajan tasoitusta vaikka tämä ei olisi korttia edes jättänyt.

    Eri asia sitten kun liikutaan vähän pienemmissä tasoituksissa.

    Säännöissä sanottiin ainakin viime vuonna, että jotta harjoituskierros hyväksytään tasoituskierrokseksi, siitä on ilmoitettava etukäteen. Onko käytäntö muuttunut tälle vuodelle? Oikeassa olet kuitenkin siinä, että tasoitustoimikunta tekee lopullisen päätöksen.

    Joka tapauksessa mielestäni pelkän hyvin menneen jälkimmäisen ysin jättäminen on väärin. Erityisen väärin (ja sääntöjen vastaista) se on silloin, jos päätös tehdään vasta jälkikäteen. Ainakin minulla viime vuonna jälkimmäinen ysi meni lähes poikkeuksetta paremmin kuin etummainen. Erityisesti 9-reikäisellä tämä korostui. Luultavasti saan lyöntini hioutuu paremmaksi kierroksen edetessä, joten tulos paranee sitä myöten.

    Ei ole säännökset varmaan muuttuneet, mutta kuten sanoin niin klubitasoituksella pelaavien 36+ kaikki tasoitusta alentavat kierrokset kyllä huomioidaan oli ne rekisteröity tai ei.

    Ja tuosta en sitten kyllä ole varma tuosta 9 reikäisen kentän käytännöstä. Mutta voithan isolla kentälläkin kiertää vaikka ensin 9 reikää ja sitten lähteä tasoituskierrokselle…

    Usko nyt jo Artoa, joka tietää mitä tasoitus määräyksissä kerrotaan, kierroksen jälkeen ei voi valita mikä ysi vaikuttaa tasoitukseen ja mikä ei vaan päätös on tehtävä ennen kierrokselle lähtöä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 62)
Vastaa aiheeseen: Minun ensimmäinen…

Etusivu Foorumit Yleistä Minun ensimmäinen…