23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Minne golfaamaan ensi kesänä?

Etusivu Foorumit Yleistä Minne golfaamaan ensi kesänä?

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188688 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Suoritin viime vuonna kotiseudullani greencardin. Nyt on muutto edessä kohti pääkaupunkiseutua. Mieli vetää golfkentille ensi kesänä, mutta kokonaisbudjettini harrastukselle olisi alle tuhat euroa ja händärini on yli 30. Minne pääsen pelaamaan ja mitä vaihtoehtoja minulla on? Automatka ei saisi olla yli 50 kilometriä Helsingistä ja green feen tulisi olla kohtuullinen.

    #496674 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kokeile RuG-golffia Pohjassa. Nouseva kenttä ja siellä on rento fiilis. Matkaa tulee tosin 80 km.

    Greenfeet kohtuulliset 30-35,- (?).

    Sen sijaan osakkeet ja vuokraoikeudet edulliset (1.500 (?) ja 420,-(?).

    Kenttä on melko vaativa mutta, jos siellä sujuu, muille kentille on melko helppo mennä vierailulle.

    Kimppakyytejäkin löytyy, koska yli puolet jäsenistä on pääkaupunkiseudulta.

    #496675 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lähtöaikojen saatavuus, vakiintunut vireä toiminta ja kohtuulinen hinta ovat mielestäni tärkeitä kriteerejä kotikenttää valitessasi. Lohja ja Hyvinkää ovat esimerkkejä vakiintuneista hyvistä kentistä kohtuullisella etäisyydellä. Molemmista saa lyhyellä varoitusajalla lähtöajan.

    Kaukojäsenyys. Hyvä vaihtoehto jos pelaat alle 20 kierrosta, haluat vaihtelua etkä pelaa ruuhkaisimpina aikoina jolloin vieraspelaajan on hankala saada lähtöaikoja.

    #496676 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuhannella eurolla löytyy valinnanvaraa jos sen aikoo pistää pelioikeuteen. Peuramaa vaikuttaisi sopivalta. Jää rahaa vielä jäsenmaksuunkin.

    #496677 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kiitos avustanne ja tiedoista!

    Vaaditaanko muuten siellä Peuramaalla jäsenyyttä vai pääsenkö pelaamaan pelkällä green fee maksulla?

    toinen kysymykseni.

    Tietääkö kukaan mistä voisi ostaa edullisesti golfvarusteita Helsingissä?

    Missä on parhaat valikoimat uusia ja käytettyjä settejä ja edulliset hinnat? Nimittäin, kaikki raudat pitäisi jossain vaiheessa uusia, siis

    rautamailat. (right)

    Tilaaminen ulkomailta tai internetistä ei tule minun kohdallani kysymykseen.

    #496678 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Peuramaalla ja muillakin täysmittaisilla kentillä pitää olla jonkun seuran jäsen. Voit tietysti olla kaukojäsenenä kotiseudullasi, mutta jos on tarkoitus pelata enemmän, kannattaa vuokrata pelioikeus, jolloin voi pelata niin paljon kuin lystää kyseisellä kentällä. Green feet ovat kalliita pääkaupunkiseudulla. Jos päädyt vuokraamiseen, kannattaa myös liittyä kentällä toimivan seuran jäseneksi.

    Peuramaa on siitä hyvä, että siellä on kaksi kenttää ja se vanhempi on aloittelevallekin kiva ja helppo. Lisäksi on par-3 kenttä.

    Yllättävän paljon kuluja tulee jo pelkistä bensoista jos kenttä on kaukana. Lisäksi syksyllä tulee pimeä aikaisin ja töiden jälkeen ei ehdi pelaamaan jos kenttä on kaukana. Liikenneruuhkat pahentavat tätä ongelmaa.

    Mailojen ostamista ei kannata kiirehtiä, osta vasta kun tiedät millaiset haluat niin säästyt vaihtamiselta. Edullisia aloituspaketteja myyvät kaikki golfliikkeet, joita on toista kymmentä eri puolella pääkaupunkiseutua.

    #496679 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun tiedät minne päin pääkaupunkiseutua (tai Helsinkiä?) muutat, niin katsele löytyykö lähiseuduilta sopivaa kenttää.

    Hyvä vaihtoehto on myös selvittää onko duunipaikan ja kotimatkan varrella golfkenttää.

    Lähes kaikille kentille saa vuokrattua pelioikeuden.

    Kannattaa katsella golfpörssistä tarjolla olevia pelioikeuksia.

    Jos päädyt johonkin tiettyyn kenttään, niin reippaasti vaan soittelemaan seuraan ja kysymään miten vuokrapelioikeudet järjestyy. Ilmoitus golfpörssissä saattaa myös olla hyödyllinen.

    Myös mailojen osalta kokeilisin golfpörssiä. Käytetyt mailat ovat hyvä vaihtoehto, sellaisilla nimittäin pelaavat kaikki golfarit. Katsele myynti-ilmoitukset ja laita tarvittaessa ostoilmoitus.

    Ole tarkkana hinnoissa, niin pärjäät 1000 euron budjetilla mainiosti. Sillä saat hyvässä tapauksessa sekä mailat että kauden pelioikeuden.

    Hyvää pelikautta!

    #496680 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Hei Tuija!

    kts. http://www.golf.fi

    sieltä löydät kaikki vaihtoehdot ja varmasti myös sen sinun kukkarollesi sopivan kentän ensi kesäksi.

    Itse pelaan Paloheinässä, joka on mielestäni ihan mukava paikka. Kenttä sijaitsee kehä I:sen ja Tuusulantien varrella.

    toinen kysymyksesi;

    Komeista vapaista uroksista ja poikamiehistä en tosin tiedä, mutta ainakin Paloheinässä pelaavat aatelit, kuten Kreivit ja ritarit.. (vitsi, hih hii )

    Lisätietoja tästä paikasta saat http://www.paloheinagolf.fi

    #496681 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Moi, griini haarukka. Tuija varmaan kysyi ’oikeata’ golfkenttää 🙂

    vitsi, vitsi…

    #496682 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kiitos teille kaikille viesteistä.

    Kävin katsomassa noita mainitsemianne internetsivuja ja muutama hyvä vaihtoehto on jo harkinnassa. Peuramaa ja Paloheinä, molemmat tuntuvat olevan kohtuuhintaisia ja sopivan ajomatkan päässä. Täytyy käydä tutustumassa kohteisiin paikan päällä ja tehdä kevään puolella lopulliset ratkaisut.

    Kiitos ja

    Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille.

    #496683 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    P-kentille tietysti.

    #496684 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Noista kahdesta jos valitset, ota ihmeessä Peuramaa. Siellä on kaksi 18-reikäistä kenttää ja tietääkseni seuran ja OY:n asiat kunnossa. Paloheinässä on vajaamittainen 9-reikäinen kenttä. Vasta-alkajallehan sekin sopii, mutta kovin suurta sitoumusta ei kannata tehdä, sillä taitojen karttuessa tulet kuitenkin vaatimaan kentältä enemmän. Seurakuviokin tuntuu olevan epäselvä, mutta ehkä Golfliitto tekee ratkaisunsa ennen kevättä.
    Siis Peuramaa!

    #496685 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täysin samaa mieltä leftin kanssa. Jos noista kahdesta alkaa valitsemaan niin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto, Peuramaa.

    Kaksi kenttää, joista varsinkin Vanha Peura sopii hyvin aloittelijalle (väylillä tilaa). Eikä sovi unohtaa 9 reikäistä par-3 kenttää. Lisäplussana piiiiitkä kausi.

    #496686 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse aloitin golfin viime kesänä ja alkuinnostuksen myötä vuokrasin pelioikeuden eräältä edulliselta kentältä 35km Helsingistä.

    Tämä kenttä osoittautui melkoiseksi pettymykseksi, tii aikoja oli jumalattoman vaikea saada ja silloin kun sellaisen sai kestivät kierrokset lähemmäs 6h, aina hetkittäin huomasin olevani mukna fligtissä jonka kokonaistasoitus oli selvästi yli seuran itsensä asettaman rajan, lisäksi pohdin useaan otteeseen golf-kypärän käyttöönottoa.

    ilmeisesti syynä jumalattomaan FORE huutojen määrään lienee ollut kahden kentän väylien kulkeminen hyvin lähekkäin -> lyönnin ei tarvinnut slaissata/ hookata kuin aavistuksen ja pallo oli naapuriväylällä. (näitä palloja sainkin muutaman bagiini)

    1kk pelailun jälkeen siirryin creen fee pelaamiseen, joka osoittautui oivalliseksi ratkaisuksi, tii aikoja löytyi muilta vähemmän ruuhkaisilta kentiltä helposti ja kierrokset sujuivat mukavasti 4h tietämille, tupakkaakin paloi paljon vähemmän kun ei tarvinnut ’vetästä odottelu savuja’ jokaisella tii-paikalla.

    ainoa asia joka jäi harmittamaan kuluneesta kaudesta oli se vuokrapelioikeus 590 euroa jolle en oikeastaan saanut muuta vastinetta kuin tasoituskortin.

    suosittelisin lämpimästi seuraavaa ratkaisua, jos tasoituksesi on 36 tai vähemmän:

    – ota jäsenyys jonnekin, ihan sama minne.

    – pelaa green fee maksuilla yksi kausi ja etsi sinulle sopiva seura jossa tunnet viihtyväsi

    ps. n. 1000 euron panostuksella saanee vuokra pelioikeuden kaikille muille pk-seudun kentille paitsi sarfvik

    #496687 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tuohon 1000 euron hintaa tosiaan saa pelioikeuden pääkaupunkiseudun lähes mille kentälle vaan.

    Peuramaan lisäksi nostaisin listalle ainakin;

    – Tali, 36 reikää

    – Pickala, 36 reikää (loppu kesällä 54)

    – St.Laurence, 36 reikää

    – Keimola, 27 reikää (valmistumassa 9 reikää lisää)

    Noista toisin St.Laurence on Lohjalla joten saattaa olla juuri tuon 50km:n ulkopuolella. Peuramaa on kyllä varmasti noista edullisin muttei suinkaan tasokkain. Joten kannattaa varmaan käydä piipahtamassa paikanpäällä tarkistamassa puitteet, klubin, miljöön, jne.

    Jos päädyt greenfee pelaamiseen niin pääkaupunkiseudun greenfeen keskihinta on varmasti suurempi kuin 45euroo joten 1000:lla eurolla pelaat noin 20 kierrosta. Lisäksi joillakin kentillä on greenfee pelaajien pääsyä rajoitettu viikonloppunina sekä arki-iltoina.

    #496688 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Ojo

    Tosiaan asuinpaikka ratkaisee myös. Jos muutat esim itäpuolelle Helsinkiä saattaa mm. Peuramaa olla huono vaihtoehto. Matka on pitkä ja ruuhkissa ei ole mukava istua. Vuosaari lienee tällöin yksi vaihtoehto.

    Jos taas muutat länsipuolelle ja pääset näppärästi länsiväylälle, niin silloin kannattaa ehdottomasti miettiä Peuramaata. Kaksi täysimittaista kenttää ja tänä vuonna vuokrapeli oikeuden sai n. 450 euroon. Jäsenmaksu taitaa olla 100 euroa.

    #496689 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    TA-5 tarkoittanee Talmaa, ei Talia. Talissa ei ole 36 reikää eikä tule eikä sieltä varmaankaan saa pelioikeutta ihan heti.

    #496690 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo tosiaan Talmaa tuossa tarkoitin enkä suinkaan Talia, hyvä että korjasit.

    #496691 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minä miettisin toisenkin kerran, ennen kuin lähtisin vuokraamaan pelioikeutta sellaisesta golfyhtiöstä, jolla on vain 18 reikää tarjolla. Voi olla vaikea saada peliaikoja viikonloppuisin. Jos sitten Tuijan tarkoitus onkaan vuokrata, kun kirjoittaa, että ’green feen tulisi olla kohtuullinen’? Jos olet kaukojäsen jossain ja aiot pelata greenfee-maksuilla pääkaupunkiseudulla, ei niissä hinnoissa kovin suuria eroja ole (paitsi Sarfvik, Pickala ilman jäsenen vieras -etua, ehkä joku muukin). Monelle kentälle pääsee 40 eurolla ja allekin.

    #496692 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Talma on tosiaan hyvä vaihtoehto, jos asuinpaikkasi sijaitsee Lahdentien läheisyydessä. Aikoja saa hyvin, koska pelioikeuksia on vain noin 1200 ja kahden täyspitkän kentän lisäksi plussana on valaistu par-3 kenttä ja kaksi ruohorangea. Myös niitä poikamiehiä löytyy, ei tosin allekirjoittanut. Miinuksena on pelioikeuden hinta, joka vuokrattuna hipoo tonnia, jäsenmaksut ja liittymismaksut vielä päälle. Peuramaa on selvästi halvempi ja ihan ok mutta sinne ei tosiaan kannata ajella itä-Helsingistä.

    #496693 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muutama seikka mikä pitää ottaa huomioon Peuramaan kohdalla:

    -Peuramaan osakkeiden vastikkeet ovat erittäin alhaiset (220€/vuosi), eli kenttä rahoittaa toimintaansa voimakkaasti Green Fee pelaamisella

    -PK-Seudun halvin GF viikonloppuisin 40€, viikolla 35€ => Kenttien käyttöaste on hyvin korkea

    (Todennäköisesti korkein pk-seudulla)

    – jäsen ei voi varata pelioikeuttaan yhtään aikaisemmin kuin vieraspelaajakaan

    Yhteenveto lyhyesti:

    Jos haluat pelata halvalla eikä sinua häiritse täysi kenttä, voi peuramaa olla hyvä ratkaisu.

    jos taas olet sen tyyppinen pelaaja joka ahdistuu täydestä kentästä ja verkkaisesta pelitahdista Peuramaa on väärä paikka sinulle.

    Toisaalta PK-seudun tuntumasta ei taida löytyä yhtään kenttää joilla peli rullaisi mukavasti ja kierrosajat pysyisivät 4h tuntumassa, Vuokrapelioikeuden ollessa alle 1000€ tai osakkeen hinnan ollessa kohuullinen n. 10 000€ – 15 000€ vastikkeen ollessa alle tonnin

    #496694 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lohjaa ei kannata jättää pois laskuista vaikka matkaa kertyykin hieman yli 50km. Riippuu paljolti asuinpaikasta, mutta esimerkiksi munkkivuoresta lohjalle ajaa vain n. 33 minuuttia, optimiolosuhteissa nopeamminkin. Peuramaalle ajaa jonkin verran nopeammin.

    Pelaajamäärä Lohjalla ainakin viime vuonna oli niin pieni, että kentälle mahtui yleensä hyvin vaikkei aikaa olisi muistanut varatakaan. Kierrokset eivät myöskään kestä kauaa. Kentät ovat varsin miellyttävät ja lisäksi löytyy erittäin miellyttävää peliseuraa 😉

    #496695 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos LIH!

    Allekirjoitan kaiken Lohjasta kirjoittamasi. Olen sen verran täällä Lohjaa kehunut, etten taas kehdannut. Mukavaa, että joku muukin ;-).

    Yksi plussapuoli lisää: yksinäistä naispelaajaa ei Lohjalla karsasteta ja siellä todella viime kesänä pääsi pelaamaan milloin vaan ja kierrosajat pysyivät pääsääntöisesti neljässä tunnissa.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Minne golfaamaan ensi kesänä?

Etusivu Foorumit Yleistä Minne golfaamaan ensi kesänä?