23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Minkä ikäisenä golfin pariin?

Etusivu Foorumit Yleistä Minkä ikäisenä golfin pariin?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen kahden lapsen (3-v tyttö ja 4-v poika) isä ja lähes täysin hurantanut golfin peluuseen. Ottaisin mielelläni pojan mukaan peliin nuoresta iästään huolimatta. Onko kenelläkään kokemusta näin nuoren mukaan ottamisesta lajiin? Golf on kuitenkin peli, jossa vaaditaan määrättyä käyttäytimistä kentällä ja sääntötarkkaa pelaamista. Voisin tietysti viedä pojan kentälle ja katsoo mitä tapahtuu, mutta olisi kiva ennakkoon kuulla mitä siellä olisi odotettavissa ja miten laji olisi hyvä esitellä.

    Tee pojastas ammattilainen!!!

    ……..ja vie se kentälle vaikka heti!

    Kiitos pateli ja mukavia hetkiä golfin parissa.

    Lasten kuuluu saada jonnekin 8 ikävuoteen saakka harrastaa lähinnä lajeja, joissa voi ja pitää juosta, hyppiä ja huutaa. Golf vaatii niin paljon koordinaatiota ja liiketajua, että sitä voi kunnolla opetella vasta jossain 9 ikävuoden tietämillä. Sitä ennen voi tietysti yrittää puttailla ja chippailla, mutta enintään varttti kerrallaan. Golfmaila suuttuneen pikkulapsen kädessä on todella vaarallinen lyömäase.
    Niin kauan kuin oikea ja vasen ei kunnolla erotu, golfkentälle ei ole asiaa.

    En todellakaan allekirjoita väitämääsi.. Sain ensimmäisen mailani joskus 2-3 vuotiaana.. Tasoituksen 48 sain 5 vuotiaana.. singeliksi 10 vuotiaana (punaisilta tiiltä) nykyään 1,1. ikä 18..

    Eli VP kannattaa viedä kentälle, mutta toki pitää muistaa valvoa ja valistaa missä saa olla ja mitä tehdä!!

    Luki sitten mitä tahansa viestiä, johon ’vieraspelaaja’ on vastannut niin sävy on aina moittiva ja negatiivinen.

    Mikäs sinua oikein ahdistaa? Ainahan näille palstoille tätä tyyliä mahtuu, mutta onko sinulla todellakin noin hankalaa. Golf ei varmaan mielestäsi ole edes mukavaa. Katsotko liikaa uutisia? Vaihda kanavaa. Pikkukakkosessa on positiivisempaa sävyä tarjolla.

    Maltti on valttia.

    Mielestäni voit hyvin viedä lapset pelaamaan. Ei varmaankaan ole mitään ikärjaa, jolloin golfin voi aloittaa. Tottakai kaiken pitää tapahtua tällöin lasten ehdoilla, huomioiden heidän kiinnostuksensa ja fyysiset edellytykset. Voihan olla että 18 väylän kiertäminen on hieman rasittavaa aivan nuorelle pelurille.

    Nuorena on lisäksi hyvä harrastaa monipuolisesti muitakin lejeja.

    Ehkä on hyvä myös ’annostella’ golfia niin että pelaaminen ja harjoittelu säilyy mielenkiintoisena lapsen mielessä. Huonossa tapauksessa saattaa käydä että lapsi kyllästyy lajiin ja lopettaa jo alkuunsa.

    Ainakin alkuun leikkimielistä harjoittelua rangella ja jotain puttikilpailuita harjoitusviheriöllä niin eiköhän ole ihan kiva alku golfuralle. Ei pidä huolestua jos se svingi ei ole alkuun kaikkein sulavin 🙂

    Mulla on kaksi poikaa, nyt jo 14 ja 11 vuotiaita. Molemmat lähtivät mukaani rangelle jo kolmen vanhoina. He saivat greencardit seitsemän vuotiaina ja innostus lajiin on edelleenkin kova. Vanhemmalla tasoitus on nyt 5.0 ja nuoremmalla 14.3.

    Tein heille aluksi selväksi golfkentän ja rangen pelisäännöt, eikä mun sen jälkeen tarvinnut asiasta juuri muistuttaa. He halusivat tulla mukaan kentälle. Ja kun golfkentältä tultiin kotiin jatkuivat harjoitukset usein takapihan nurtsilla muovisilla harjoituspalloilla.

    Kyllä alle kouluikäisetkin osaavat keskittyä tekemiseensä, kunhan se tekeminen on sitä mitä he ITSE haluavat tehdä eikä se ole jotain mitä iskän mieliksi pitää tehdä. Omat junnuni ovat pelanneet kevään pelireissuilla 36-reikää päivässä jo kahdeksan vuotiaista lähtien. Eikä sekään ole heidän mielestään aina ollut tarpeeksi, on pitänyt vähän jarrutella!

    Olen Janin kanssa täysin samaa mieltä: osta pari lasten irtomailaa ja vie ihmeessä molemmat lapsesi rangelle, mielummin aluksi yksi kerrallaan. Saatatte saada lastesi kanssa golfista mukavan yhteisen harrastuksen.

    Jokaista konttausiässä lajinsa valinnutta maailmanmestaria kohti on tuhansia, joiden kiinnostuksen kaikea liikuntaa kohtaan on tuhonnut omaan lajiinsa yli-ikäisenä hurahtanut isukki, joka tietoisesti tai tietämättään vaatii pilttiään toteuttamaan isukin unelmat.
    Jos ei muuten usko, tarvitsee vain hetkeksi istahtaa juniorikiekko-ottelun katsomoon kuuntelemaan ylpeiden isien puheita.

    Alla kappale tiikerin kotisivuilta:

    ’Born on December 30, 1975, Woods grew up in Cypress, California, 35 miles southeast of Los Angeles. He was not out of the crib before he took an interest in golf, at age 6 months, watching as his father hit golf balls into a net and imitating his swing. He appeared on the Mike Douglas Show at age 2, putting with Bob Hope. He shot 48 for nine holes at age 3 and was featured in Golf Digest at age 5. He won the Optimist International Junior tournament six times at ages 8, 9, 12, 13, 14 and 15.

    Lue lisää: Koko juttu

    Vieraspelaaja kommentoi jälleen tuttuun tyyliinsä laput silmillä piittaamatta siitä mitä muut ovat sanoneet. Kaikki ovat korostaneet peliin tutustumista hauskana tapahtumana ja lasten omilla ehdoilla, mutta kuitenkin vieraspelaaja jauhaa isien unelmista ja pakottamisesta yms. Mutta tähän olemme kaikki jo tottuneet ja luemme jo hymyssä suin ah niin odotettuja kannanottoja…

    Vieläkös niitä kuukuaden parhaita juttuja palkitaan? Tai ainakain voisi palkita kuukauden kirjoittajan joka mielestäni olisi ylivoimaisesti vieraspelaaja :-).

    Mutta itse kysymykseen, niin ei kait siihen sitä ainoaa ja oikeaa vastausta ole olemassakaan. Vie kentälle ja katso tykästyy tenavat lajiin. Jos ei, niin onhan sitä muutakin aktiviteettia olemassa.

    Nimetön

    en suosittelisi vielä ottamaan 4-v lasta golffiin…

    itselläni on perhe-tuttu joka on nyt 7 vuotta ja ainut hänen ongelmansa golffissa on ’väsymys’.

    Hän jaksa kyllä pelata ja pelaa jopa par`eja mutta

    etuysin viimeiset kolme reikää alkaa jo pientä miestä nukuttaa eikä siitä tulee enää muuta kuin leikkiminen greenihaarukalla jne…

    jtr

    Mulla on 4-v. poika, joka on lyönyt golf-palloa jo parina kesänä. Aluksi muovimailoilla ja nyt ihan oikeilla mailoilla. Jäkälän mielenkiinnon saa parhaiten pysymään yllä kun olet rangella lyöntilavan vieressä kannustamassa ja vaikkapa laittamassa palloa tikun nokkaan. Oma innostus tarttuu helposti. Tämän ikäisellä on jo joinakin päivinä niin paljon intoa että parin korillisen jälkeen on pakko toppuutella. Olemme puhuneet pojan kanssa et kesällä harjoitellaan lyöntiä rangella ja sit loppukesästä mennään ihan oikealle par3 kentälle pelaamaan pari reikää. Pojalla muutes pallo lentää puumailalla lyötäessä 50 – 60 metriä eli yhtä paljon kuin isillä.

    Itsekin olen isinä miettinyt soveliasta aloitusikää lapselle. Ottamatta kantaa turvallisuuteen sanoisin että se on kiinni sekä itsestäsi että lapsistasi. Kun viet pikkupaasarit kentälle ja jos laji ei heitä kiinnostakkaan voi olla vaikeaa peittää harmistumistaan. Mukulat saattaa luulla että he ovat tuottaneet isille pettymyksen… Kandee ehkä valmistautua henkisesti, varsinkin kun laji on itsellesi niin rakas. Kyllä sinuna silti kokeilisin mutta ehkä vasta sitten kun tyttökin on mielestäsi riittävän ikäinen (koska se tulee ehkä kateelliseksi jos meet vaan pojan kanssa).

    Voisin ottaa hieman erilaisen lähestymis tavan miten saada lapset innostumaan lajista.. Usein lapsen ovat sen verran kapinallisia, että haluavat tehdä sitä mikä on kiellettyä.. en tosin voi sanoa muuten kuin ihan mitä omasta lapsuudestani muistan..

    Eli lapsen voisi viedä kentälle kattelemaan ja puttailemaan ja sen jälkeen hieman ’vihjailla’ että ei tämä laji oikein sovellu lapsille.. Voipi olla että siitä joku voisi innostuakin?!?!

    No varmasti tulee kritiikkiä, mutta sain ehkäpä hieman uudenlaista näkökantaa..

    Nimetön

    Joo, edellisessä on kyllä ideaa. Useita lapsia voi tällä tavalla positiivisessa mielessä vähän huijata. Viedä vaikka vain puttaamaan ja sanoa, että muulla mailalla ei sitten saa palloa lyödä ennen kuin on kasvanut isoksi ja vahvaksi. Tästähän tulee lapselle heti kova motivaatio päästä ’näyttämään’ miten hyvin kielletty puuha sujuu…

    Toinen asia on se, että tärkeintä lapselle (tai kenelle tahansa) on saada onnistumisia, siitä se innostus tulee. Aina voi hiukan käydä pienenkin lapsen kanssa kokeilemassa, mutta jos hommasta ei ns. ’näytä mitään tulevan’ pitää se siltä erää jättää hautumaan. Seuraavana kesänä saattaa jo sujua ihan eri tyyliin.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Minkä ikäisenä golfin pariin?

Etusivu Foorumit Yleistä Minkä ikäisenä golfin pariin?