16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Ministeri Lindén tukee Oulun Sankivaaran kenttää

Etusivu Foorumit Yleistä Ministeri Lindén tukee Oulun Sankivaaran kenttää

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • No niin. Sen kerran kun yhteiskunta tukee jotain golfkenttää, niin eikös siitä ala heti kamala myllytys mediassa. Golfhan on tunnetusti sikarikkaan eliitin epäurheilullinen laji, jolle ei pidä valtion rahaa antaa penniäkään. Mielestäni tuo ei silti kyllä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan mennyt, tuen ohjaaminen omalle kotiseuralle (Lindénin perheellä 5 osaketta) on melkoisen läpinäkyvää. Eikös sitäkin rahaa olisi voinut käyttää pay&play -kentän pystyttämiseen tänne etelään, missä on eniten ruuhkaa ja harrastajia? Tosin 170 keuroa ei taida riittää kuin 1 väylän rakentamiseen, mutta kuitenkin…

    Näyttipä se alkavan myllytys golffareidenkin keskuudessa… Miksei meille… Miksi sinne… Jos ei meille, niin ei kyllä sinnekkään.

    Ollaan tyytyväisiä, että sentään jonnekkin

    Lukekaa Kalevaa ja siitä Lindénin kertomus asiasta miksi Ouluun eikä esimerkiksi Tampereelle mikä kenttä siellä nyt olikaan.. en muista…

    Kenttä ku kenttä kunhan Tampereen kenttä :-).

    Minkälainen ’totuus’ siellä Kalevassa oli? Ei tule Kalevaa luettua.

    Oulussa on 120 000 asukasta ja yksi kenttä (18 + 9r). Rohkenen väittää, että kenttä on ainakin yhtä ruuhkainen kuin pääkaupunkiseudun kentät (vaikken Oulussa ole itse ikinä pelannutkaan).

    Ihan oikeeseen paikkaan meni rahat. Lindenin ja hänen sukulaisten osakkeitten arvonnousu lienee tämän kyseisen rahapanoksen takia marginaalinen joten kohu asiasta minun mielestäni on turha. Hyvä, että valtio tukee kivaa harrastusta!

    Julkista rahaa pitäisi myöntää kaikille avoinna oleviin harjoittelupaikkoihin, joissa ei golf-liiton jäsenkortteja kyseltäisi tai pukeutumiseen puututtaisi. Tarkoitan tällä mahdollisimman lähellä asutuskeskusta sijaitsevaa harjoittelupaikkaa, jossa olisi esim. range ja myös 9 väylän pitch-rata. Esim. Irlannissa on tällaisia paikkoja ja niissä tuntuu viihtyvän erinomaisesti myös paikallinen nuoriso farkuissaan sekä maihinnousukengissään tai lenkkitossuissaan. Nämä radat ovat seuraava askel ’minigolfista’ lähemmäs ’oikeaa’ golfia.

    Nämä harjoittelupaikat mahtuvat hyvinkin pienelle tontille tai puiston yhteyteen. Parasta olisi tietenkin, jos vieressä olisi jokin ’oikea’ golfkenttä, jolloin ylläpito olisi helpompi ja edullisempi järjestää.

    Toinen hyvä vaihtoehto julkiselle rahoitukselle on urheiluopistojen yhteyteen rakennettavat kentät. Näillä kentillä kun pelaajat ovat 95 % vieraspelaajia. Tällöin on vaikea saada hankkeita toteutettua osakepohjalta.

    Nyt kun ’yksityiselle’ golf -kentälle myönnetään julkista rahaa, niin saatava hyöty on hyvin marginaalinen. Ainoastaan muutama sata tai korkeintaan tuhat jäsentä saa parin tuhannen (vanhan markan) alennuksen rahoitusvastikkeestaan.

    Epäilijöille kerrottakoon, että en todellakaan ole kateellinen noista Ouluun myönnetyistä rahoista. Oma kotikenttäni on rakennettu osakkeenomistajien rahoilla ja sijaitsee omalla tontilla. Tällöin jäsenillä ei myöskään ole edes moraalisia velvoitteita ’ulkopuolisia’ kohtaan. Voimme määritellä sääntömme ja hintamme itse.

    Ulkopuolisilla ei ole mitään urputtamista vaikka päättäisimme harrastaa omalla tontillamme pussihyppyjä alasti sikaari suussa. Ainoastaan metelöintiin tai ympäristön saastuttamiseen voisi ulkopuoliset puuttua, mutta sellaiseenhan emme syyllisty. Luulenpa, että ollemmekin naapureille miellyttävämpi vaihtoehto kuin esim. moottoriurheilijat.

    Todella typerä moka ministeriltä. Tuskin hän toimillaan kuitenkaan golf -harrastusta ’likaa’ vaan ainoastaan itsensä.

    Lindén Kalevassa:

    ’Läänit panevat hankkeet järjestykseen oman harkintansa perusteella ja tekevät asiasta esityksen valtion liikuntaneuvostolle joka puolestaan esittelee hankkeet ministeriölle. Sankivaaran hanke katsottiin läänissä puollon arvoiseksi, joten se sai rahaa esityksen mukaisesti. Pirkkalaa lääni sen sijaan ei puoltanut’, Lindén sanoo.’
    Se toinen kenttä oli siis Pirkkalan rakenteilla oleva kenttä. Tampereen kenttää (Ruotula) ollaan vahvasti ottamassa muutaman vuoden sisällä asuntorakentamiskäyttöön, joten sitä ei edes kannattaisi tukea.

    Kuuleman mukaan Lindénin perheellä on 5 pelioikeutta eikä osaketta.

    Karmea karhunpalvelus golfille! Poliitikkojen maine kähmijöinä vahvistui, julkinen keskustelu hehkuttaa golfin eliittileimaa, oikeuskansleri tutkii laillisuutta, tuen antaja on jopa väärä hallinnonala (OM tukee yritystä -sellainen homma on KTM:n aluetta), ja kaiken kaikkiaan taas tuli golfille reippaasti negatiivisia mielleyhtymiä. Voi mitä ministereitä meillä onkaan!

    Lue lisää: olli.laiho@motivus.fi

    keskustelussa sotketaan kaksi asiaa, päätöksen sisältö ja sen muoto.
    Pitäisi keskustella erikseen siitä, miksi golfia pitäisi tai ei pitäisi tukea julkisin varoin, toiseksi siitä, oliko Lindén väärä henkilö tekemään tämän sinänsä oikean (tai väärän) ratkaisun

    keskustelussa sotketaan kaksi asiaa, päätöksen sisältö ja sen muoto.
    Pitäisi keskustella erikseen siitä, miksi golfia pitäisi tai ei pitäisi tukea julkisin varoin, toiseksi siitä, oliko Lindén väärä henkilö tekemään tämän sinänsä oikean (tai väärän) ratkaisun

    Juu ei sotketa asioita vaan laajennetaan keskustelua ’sivuraiteille’.

    Eli mielestäni selkeä väärinkäytös ministeriltä. Älyttömän tyhmä moka. Liekö aviomies houkutellut mukaan moiseen älyttömyyteen tai sitten ministeriltä on realiteetit häipyneet ajatusmaailmasta jo kauan sitten. Ministeriö olisi takuuvarmasti hyväksynyt tuen vaikka hän olisi jäävännytkin itsensä. Silloin olisi ’puhtaat paperit’ ainakin lain ja asetusten mukaan.

    Mitä taas hyviin hanke-ehdotuksiin tulee, joita yritin kuivailla – hyviä ehdotuksia on varmaan monella, mutta mistä löytyisi niitä puuhamiehiä ja naisia, jotka näitä hankkeita alkaisivat toteuttaa. Tukea ei julkiselta sektorilta saa, jos ei ole hanketta ja tukihakemusta.

    Kana mikä kana.Eiköhän tämä ollut aika selkeä tunnustus tv:n vahanukkeohjelman karikatyyrien luojille.Mutta tarvitsemmehän me tänne oman Mona Sahlinin,emmekö tarvitsekin?

    Minua kyllä ottaa pannuun tuo Lindenin selittely! Selvitti jotain tyyliin, että se osake pitää olla, että saa pelioikeuden. Ja sitten vielä sanoin, että ei tällä mitään osakkeen arvon nousua haeta. Mutta kyllähän golfosakkeen arvokin voi ihan hyvin nousta!

    Iltasanomissa otsikko, jossa Lindenin kuva ja teksti: ’EN AIO EROTA.’

    Tänään teksti-tv:ssä ja uutisissa: Linden eroaa.

    Hmmm…höö?

    Eroamalla Lindén yrittää korjata virhettä tekemällä vielä suuremman virheen; nyt kaikki kuvittelevat, että asiassa olisi tehty joku ihan oikeakin virhe, kun kerran sen takia erota pitää. Pikkuvirheitä ei pitäisi selitellä vaan myöntää tapahtuneeksi ja yrittää parantaa tapansa. Virheet välttää vain olemalla tekemättä mitään.

    Kyllä Mua ainakin ’¤&tuttaa Lindenin ajattelemattomuus, että laitetaan omalle kotikentälle 170 000€(yli milli vanhaa taalaa!!!!!)

    Mua ainakin kiinnostaa, että A)mistä nämä rahat olis tullu? (meikäläisen veromarkoista???)

    B)miten KUKAAN arkadianmäellä ei edes huomannut tällaista A4:sta ennen kuin se leimattiin…

    Mun mielestä sillä kanalla oli jo muutenkin nenä liian monessa asiassa kiinni, ja tällainen toiminta kyseenalaisti hänen päätöksentekokykyä ja rationaalisuutta muutenkin.

    Tulee ainakin sellainen olo, että Linden yritti hoitaa omaa velkaista kenttäänsä väljemmille vesille.

    Hermohan tuossa meni.

    Eikä ihan ensimmäistä kertaa kun lindenistä oli kyse.

    Eron olisi pitänyt tapahtua jo aikaa sitten.. parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    Miten tollaisia puupäitä edes päästetään ministerin pallille. Maalaiset maalaiset maalaiset……aijaijai..

    Mistä tiedät, että Oulun kenttä on velkainen?
    Kenttä voi olla velkainen vain, jos siellä ei ole pelaajia. Oulussa on noin 1.700, tuplasti se, mitä 18 reiän kentälle mahtuu.
    Miksi velkainen kenttä rakentaisi 9 lisäreikää? 170.000 € on suunnilleen yhden reiän rakennuskustannukset, kuka maksaisi loput?

    Lindenistä et saa maalaista tekemälläkään!

    Vai oliko tämä vaan yleiskuvaus kaikille jotka asuu kehä III:n ulkopuolella..

    Pari mielipidettä:

    a) käsittääkseni Suomessa ei juurikaan ole valtionapua golfkentille myönnetty, ehkä siksikin asiasta tuli niin iso härkänen

    b) Oulun Golf tuskin on velkainen, kuten vieraspelaaja osuvasti ilmaisee, kun kerran lisääkin rakennetaan. Tuskin yhtiökokous olisi laajennukselle lupaa myöntänyt jos nykyisen velkataakan kanssa olisi ongelmia?

    c) onhan se nyt hyvä että näinkin laajasti kansa keskuudessa harrastettu laji saa EDES JOSKUS tukea valtiolta. Muutoinhan pelaajat maksavat harrastuksensa ja kenttänsä itse. Mikä muu laji toimii samoin? Varmasti tukea on mennyt lajeille ja harrastuspaikoille joita/joissa harrastaa kourallinen väkeä.

    d) Linden erosi turhaan. Tietysti golfarina on helppo sanoa näin, mutta kyllä media taas kerran teki asiasta uskomattoman ison. Siinä olen samoilla linjoilla nimimerkin ’analyysiä peliin’ kanssa että Linden oli väärä hlö tekemään tuon ratkaisun kentän yhtenä omistajana.

    koko farssin tärkein seuraus on se, että enää ei kukaan poliittinen päättäjä edes harkitse minkäänlaisen golfhankkeen tukemista edes myönteisellä lausunnolla rahasta puhumattakaan, jos joku poliittinen kuurosokea sellaista lähtisi tyhmyyksissään ajamaan. Asenteet golfia kohtaan ovat palanneet samoiksi mitä ne olivat joskus 60-luvun lopulla.

    Linden on syntynyt Helsingissä, niin että mistäs ne puupäät ovat lähtöisin…

    Otetaanpa sanoja takaisin. Jos Oulun seudulla tilanne tosiaan on tuo – 1 kenttä/120 000 ihmistä ja 1700 jäsentä/27 reikää – niin kyllä laajentaminen ja tuki on ihan paikallaan sielläkin päin Suomea. Mutta edelleen olen sitä mieltä että valtion rahaa pitäisi suunnata enemmän julkisten kenttien perustamiseen, en usko yksityisillä kentillä menevän näillä osakehinnoilla kovinkaan heikosti.

    Lindénin henkilökohtaista panosta asiaan kommentoimatta nyt on kyllä tehty suuri karhunpalvelus golfille suuren yleisön silmissä. ’Golf – kähmivän eliitin omaa kivaa.’ Median hyeenalauma on vielä onnistunut kaivamaan julkisuuteen kaikkien golfin vastustajien lausunnot luomaan lisää pahaa verta lajin ympärille.

    julkisia kenttiä tuettava, anna mun kaikki kestää..

    kuka tämän kaiken jälkeen uskaltaa edes ehdottaa julkista tukea golfille, hyvä jos ei seuraava kulttuuriministeri peri annetuja tukia takaisin. Iltapäivälehtien mukaan oikeuskanslerikin on jo lähes varmasti todennut, että golfin pelaaminen ja kaikenlainen tukeminen on virkavirhe.

    Kyl näi o:

    Juuri tuota tarkoitin karhunpalveluksella. Saa tästä eteen päin poliitikolla olla jalkapallon kokoiset kassit, ennen kuin enää uskaltaa edes tunnustautua golfmyönteiseksi saatika ehdottaa tukea lajille. Valitettavasti.

    Lazlo:

    Helsinginsanomat kirjoitti: 16 golfkenttää aiemmin on Suomessa saanut valtionapua. Veikkaanpa, että suurin osa näistä Etelä-Suomessa. Joten Sankivaara ei ole ainut paikka. Kuten Suvi itsekin taisi todeta, nyt vain väärä henkilö sattui allekirjoittamaan paperin. Tuki oli kuitenkin oikeutettu.

    amatööri:

    ********Nyt kun ’yksityiselle’ golf -kentälle myönnetään julkista rahaa, niin saatava hyöty on hyvin marginaalinen. Ainoastaan muutama sata tai korkeintaan tuhat jäsentä saa parin tuhannen (vanhan markan) alennuksen rahoitusvastikkeestaan. **********

    Rahoitusvastikkeeseen ei varmasti tule alennuksia. Kaikki rahat käytetään 9 lisäreiän rakentamiseen. OGK:lla on menossa osakeanti, josta ymmärtääkseni tulossa ~200 * 6500 e = 1 300 000 euroa kentän laajennukseen. 170 000 euron tuki on tietysti hyvä ja tuntuu budjetissa, mutta silti taas suurin osa tulee osakkeenomistajilta.

    Oulun kenttä on todellakin ruuhkainen. Joku aiemmin kirjoittikin luvuista 120000 asukasta, 1700 jäsentä ja 27 reikää. Joskus on hankala saada peliaikoja.

    Mielestäni tuki oli oikeutettu. Allekirjoitusta ja sen oikeellisuutta en lähde spekuloimaan.

    Kiitti Suvi 🙂 Hattua nostan, jos kentällä törmään.

    PS: Mitenkähän sen Virpiniemen kentän rakennus edistyy. Taitaa viherpiiperot vastustaa tappiin saakka ja homma venyy ja ruuhkat Oulussa kasvaa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: Ministeri Lindén tukee Oulun Sankivaaran kenttää

Etusivu Foorumit Yleistä Ministeri Lindén tukee Oulun Sankivaaran kenttää