16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Minean svingi mainoksessa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Minean svingi mainoksessa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #174290 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Katsokaa Minean svingiä siinä SUNGOLF Turkin mainoksessa. Varsinkin kun se lyö sillä par kolmosella yli veden. Backsvingi näyttää mun silmään kyllä erittäin jyrkältä ja sitten joku ihme heilahdus siellä huipulla vielä.Kertokaa joku joka ymmärttä svingeistä onko tää joku Minean juttu vai mikä se on. Vertaan Olazabalin svingin joka näyttää erittäin yksinkertaiselta.

    #252752 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kylä se Minean svingi minunkin mielstäni vähän jotenkin jäykän näköinen on jaa teennäisen näköinen.

    Mutta mikäs siinä jos pärjää tuolla tavalla =)

    #252753 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Voi olla poliittisesti epäkorrektia kommentoida svingiä ,kun pelissä vielä on nostetta, kun kohteen yleisilme on positiivinen ja tulokset erinomaisia ja kun vielä kohde itse lehtikolumnissaan antaa ymmärtää väheksyvänsä svingisäätelyä henkiseen valmennukseen verrattuna.

    Tuontyyppinen svingi lienee luomutuotantoa ja luokittelisin sen ns. hiomattomaksi timantiksi 😉

    #252754 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ensin Monty nyt Minni, kukas seuraava targetti?

    #252755 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Minusta keskustelu vaikkapa Montyn svingistä olisi ollut mielenkiintoista, sen sijaan tuo henkilöön menevä rääviminen ei.

    #252756 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Totta turiset.

    Kyllä tuota Minnin svingia katsoo ihan mielellään kun kerta saa tulostakin aikaiseksi. Odotetaan rauhassa timantin hioutumista.

    #252757 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aihetta sivuten: Ilmeisesti varpaille nouseminen osumahetkellä on harjoiteltua? Tämä näkyy Minnin swingissä selvästi niissä Paloheinän tarkkuuslyöntikisan videoissa (linkit jossain vanhassa viestiketjussa). Sama näyttää tapahtuvan useilla nais tour-pelaajilla ja myös Tigerilla… Maksimoidaan pituus, vai miksi?

    #252758 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pieni tarkennus vaan. En ole mitenkään Minnin svingiä vastaan mutta mun silmään se vaan näyttää aika erilaiselta. Halusin just vaan varmistaa onko mun havainto väärin vai onko kuvakulmissa jotain häikkää. Loistava urheilija Minni on. Kiitän palautteesta. Se varpaalle nouseminen oli just sellainen asia mitä epäilin.

    #252759 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vaikka olisi seurannut Annikan ja Minean svingiä vain televisiosta eikä paikanpäällä Kulloossa, olisi koko lailla selvää, kummalla svingillä voitetaan isoja kisoja ja kummalla ei.

    Varpaillenousua ei suosittele yksikään oppikirja eikä kukaan valmentaja, ei edes ne natural sving-puoskarit. Se ei ole tarpeen eikä edes onnistu, jos painonsiirto takajalalta etujalalle on oikea-aikainen.

    Jos varpaillenousu olisi opeteltua siitä olisi vielä jotain todellista hyötyäkin, olisi odottanut, että yhteinen valmentaja olisi jo ehtinyt opettaa sen Annikallekin eikä vain Minealle.

    #252760 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    ’Svingin on oltava perspainoinen ja paino on kantapäillä’, on Kankkos-Anssi opastanut. Mutta siinä ammattilainen neuvookin amatööriä eikä päinvastoin.

    #252761 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    minea on ihana ja sitä kattelee mielellään, oli se svingi sitte millanen.

    mä veikkaan et jengillä paranis tulokset huomattavasti, jos ne keskittyis omaan eikä muitten svingeihin. koskee meikäläistä kans.

    ens kesänä en sorru myöskään siihen, että kuuntelisin ensimmäistäkään vinkkiä svingin suhteen, oli kyseessä sitten kuinka monta vuotta pelannut henkilö tai muuten hyvä kaveri. turhaan menee pää sekaisin ja ne vinkitkin vaihtelee henkilön mukaan…

    #252762 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Ensin Monty nyt Minni, kukas seuraava targetti?’

    Minäh~!

    #252763 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sattumalta luen paraikaa John Jacobsin ’Practical Golf’ -kirjaa jossa on yhden sivun verran tekstiä tuosta naisten varpailleen noususta.

    Ilmeisesti ideana on saada ’tilaa’ oikean käden aikaisemmalle suoristamiselle ja sitä kautta tavoitellulle laajemmalle mailan kaarelle. Ainakin tuon kirjan kirjoittaja ehdottaa että useilla naisilla ei ole papua ranteissa riittävästi pidellä mailaa riittävän kauaa viime hetken vapautusta varten. (kirja julkaistu 1972, eikä ilmeisesti silloin Itä-Saksalla tai Bulgarialla ollut naisgolfjoukkuetta?)

    Enpä tuota svingiä lähtisi moittimaan, tulokset puhukoot puolestaan. Jos kyseinen svingi toimii Minnille niin hyvin että sillä on skoorattu alin majorkilpailun kierrostulos niin tuskin siinä kovin paljon voi vikaa olla??

    #252764 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kummallista, että suomalaisten huippujen svingistä ei saisi käydä keskustelua, kun ulkolaisissa lehdissä on säännöllisesti kuvasarjoin ja videopätkin käyty läpi huippujen svingiä ja svingimuutoksia. Tokihan kiinnostaa , miksi mikot ja mineat ovat niin hyviä kuin ovat tai miksi eivät ole niin hyviä, kuin me toivoisimme heidän olevan. Monet maailman huiput esittelevät svingiremonttejaan ylpeinä jopa kirjojenkin muodossa. Kyllä moninkertaiset major-voittajat ovat tehneet pitkällisiäkin svingiremontteja-siis voittojensä välilläkin. Itse kyllä uskon, että ainoa tapa pitää intoa yllä puuduttavassa kilparuljanssissa on mennä ’back to basics’. Mieluummin ajoissa, kuin liian myöhään.

    #252765 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Mä en tajua näitä juttuja.Kaikilla on oma juttu svingissä,mut suomessa on vallalla käsitys et on yks oikea ’planejablaablaa’.Kyl Minea varmaan lyö paremmin ku sä joten turha arvostella.Idea on osua puhtaasti palloon mahd.useasti,ja ainakin itse saavutan parhaat tulokset yrittämällä näyttää mahd. vähän joltain elstigermickelsonilta.Golf on taistelua oman pipon kanssa,eikä paljon muuta.

    #252766 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllähän ’epätavallisella’ svingillä voi pärjätä loistavastikin. Esimerkkeinä mm. Trevino, Furyk ym.

    Kysymys on lähinnä siitä, kuinka hyvin lyönnin saa ylläpidettyä. Vaikean ja monimutkaisen svingin yläpitäminen on vaikeaa ja vaatii todella paljon harjoittelua. Pieni klikki saa monesti koko lyönnin aivan hakoteille. Usein seurauksena on, että kierrostulokset saattavat heitellä melkoisesti kisasta toiseen. Simppeli svingi on paljon helpommin korjattavissa, eikä hajonta yleensä ole niin suuri.

    Mitä yhteistä on mm. Ilosen, Kakon ja Minnin svingeissä? Kenelläkään ei ole yksinkertainen ns. koulusvingi vaan ne sisältävät ihme koukkuja, looppeja, ihmeellisiä planeja ja muita kommervenkkejä. Karjalainen taitaa poiketa näistä melkoisesti. Liekö Ameriikassa paukutettu päähän yksinkertaisempi (ja tehokkaampi) svingi.

    #252767 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos tarkastellaan vain täyden svingin suuria linjoja, kaikkien lyönnit ovat suunnilleen identtisiä. Melkein kaikki seisovat lyödessään maassa kahdella jalalla ja pitävät molemmin käsin mailasta kiinni. Suurin osa pelaajista haluaa osua palloon suurin piirtein samalla tavalla eli niin, että divot kaapataan vasta osuman jälkeen eikä ennen sitä. juuri kukaan ei lyö palloa selkä menosuuntaan, selkänsä takaa tai jalkojen välistä.

    Yksityiskohtia tarkasteltaessa voidaan havaita eroja; hieman erilaisia mailaotteita ja mailaa puristetaan joko kovaa tai hiljempaa.

    Tarkemmissa mittauksissa voidaan todeta, että erot ovat a) varsin pieniä, senttejä tai sekunin kymmenyksiä, mutta b) hyvien pelaajien keskinäiset erot ovat selkeästi pienempiä ja c) määrätyt suoritustavat ovat huonommille pelaajille tyyypillisiä ja parempien joukossa niitä havaitaan joko äärimmäisen vähän tai ei ollenkaan. Voidaan siis objektiivisesti sanoa, että on olemassa parempi tai jopa paras tapa suorittaa lyönti ja lukuisa joukko muita, huuonompia tapoja. Jos hyvien joukosta joku poikkeus löytyy, hän pärjää siitä erosta huolimatta, ei niinkään sen takia.

    Minnin ennätyskierros päättyi reilun parinkymmenenmetrisen putin upottamiseen, joka ei edes ollut ainoa sillä kierroksella. Kuinkahan monta palloa uppoaisi, jos sen putin joutuisi uusimaan vaikka parikymmentä kertaa?

    On ihan totta, että jokaisella on svingissä omat juttunsa. Paremmilla pelaajilla ne jutut vaan ovat aika lailla yhteiset.

    #252768 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mun svingi on täyellinen. Minni voittaa tuurilla! Jos mulla olis noin paljon tuuria ni Tiikerit ja muut tunarit ois ihan polvillaan.

    Minnin svingiä katsoessa voi oppia golfista todella paljon…

    #252769 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei ole syytä koskea Minean noilla tuloksilla swingiin. Ja sitä paitsi on hänen valmentajallaan sellaiset meriitit että eiköhön tiedä mikä on Minean kannalta parasta, esim viikottaiset voima treenit;)

    #252770 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Manageri Hjalliksen mukaan hän on hankkinut Minnille parhaan valmennuksen mitä maailmasta rahalla saa. Ko. keskustelu tuli telkkarista viikko, pari sitten.

    Kuten edellinen kirjoittaja sanoi, paino siirtynee varpailta kohti kantapäitä vähitellen, voiman lisääntyessä.

    #252771 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Olisi kiva katsoa esim suomalaisten huippujen svingejä tuon linkin tapaan, että voisi ottaa oppia.

    Lue lisää: Tähän tapaan

    #252772 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hörhö puhuu taas tapansa mukaan, niin asiaa, niin asiaa.

    #252773 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    pjs

    Minulle sekä Minnin että Roopen lyönneistä tulee mieleen hiukan laimennettu Jim Furyk :-). Jos oikein muistan, Roopella tuo vinksautus oli pahempi kuin Minnillä.

    #252774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Mist sais clipin tos roopen swingist??

    Nimetön

    hyvinhän toi näyttää (minni)pärjäävän OMALLA ’HEILAUTUKSELLAAN’ rahhoo kilisee mukavasti HEILAUUKSESTA .

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Minean svingi mainoksessa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Minean svingi mainoksessa