21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Mille pk seudun kentälle pelioikeus?

Etusivu Foorumit Yleistä Mille pk seudun kentälle pelioikeus?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Toivon suosituksia pk seudun kentistä määreillä peliaikojen saatavuus, kierroksen nopeus(ruuhkaisuus), kentän kunto/laatu. Kiitos jo etukäteen.

  ozk

  Koska hinta ei ollut kriteeri, niin Sarfvik taitaa olla noilla spekseillä ylivertainen.

  Sarfvik, jos onnistuu pelioikeuden vuokraamaan. Taitaa Sarfvikin toimistolla olla tiedossa yli 30 halukasta vuokraajaa, mutta ei yhtään vuokralle antajaa.

  Keimola golf.

  Matka-aika kentälle on oikeasti kesän mittaan ehkä tärkein asia. Itse pidän, että puoli tuntia on maksimiaika kentälle menemiseen, jos pelaa kauden aikana useamman kierroksen. Ruuhkaisuuden välttämiseksi Klubilla tulisi olla vähintään kaksi kenttää (jos on tapahtumia, niin toiselle pääsee pelaamaan). Range lähellä parkkipaikka ja Klubia ei ole hullumpia asia. Talviharjoittelu mahdollisuudet jäsenistölle kannattaa myös huomioida. Kultakorttimahdollisuus, jos innostut osakkeen ostamaan. En tiedä mistä kuljet pelaamaan, mutta moni muu edellä mainituista asioista puoltaa mm. Keimolaa, jossa toiselle kentälle pääsee pelaamaan ilman ajanvarausta 9 reikää tai täyden kierroksen.

  Keimola oli tähtäimessä vaan pelioikeudet loppuun myyty.

  Tämän sivuston pörssissä useita pelioikeuksia keimolaan.

  Miksi 4par laittama linkki on poistettu koskien Keimolan pelioikeuksia?

  Kukaan ei ole poistanut linkkiä, tämä kuppanen softa tekee sen automaattisesti. Eli laitoin ensin linkin Golfpörssin listaan Keimolan vuokrattavista pelioikeuksista. Vaiheessa kaksi lisäsin linkin Keimolan myytäviin osakkeisiin, jolloin systeemi totesi viestin sisältävän liian paljon infoa ja poisti viestin.

  Keimolassa on kyllä kaksi kenttää mutta myös n. 1500 pelioikeutta. Peliaikojen saatavuuden kannalta Sarfvik, Master, Tapiola ja Hirsala ovat parempia koska näissä on pelioikeuksia n. 500 per 18r. Tämä toki näkyy myös hinnassa.

  ”, Master, Tapiola ja Hirsala”

  Ei se ihan näin suoraviivaista ole. Masterissa osake on ”puoli-perheosake” eli myös muut perheenjäsenet voivat pelata itsenäisesti alhaiseen hintaan ja tuoda myös vieraita peliseuraksi. Tämän johdosta Masterin vertailukelpoista pelioikeusmäärää pitää korottaa 50 %:lla.

  Tapiolassa on toki aika vähän pelioikeuksia, mutta jotta yhtiövastike pysyisi kohtuullisena, Tapiola myy aktiivisesti yritystapahtumia. Tämän johdosta kenttä on täynnä näitä tapahtumia ja osakkaan tiiaikojen varaaminen on sielläkin aika hankalaa. Lisäksi yhden kentän haaste on klubikilpailut, kun ei ole toista kenttää niille, jotka eivät halua osallistua klubikisoihin.

  Mutta ihan hyvä lista on tuo ”Sarfvik, Master, Tapiola ja Hirsala”, riippuen missä suunnassa pk-seutua asustaa ja liikkuu sekä se, onko perheenjäsenien pelaamiselle tarvetta.

  PG

  ”Mutta ihan hyvä lista on tuo ”Sarfvik, Master, Tapiola ja Hirsala”, riippuen missä suunnassa pk-seutua asustaa ja liikkuu sekä se, onko perheenjäsenien pelaamiselle tarvetta.”

  Paitsi, että Oho!Fore! toivoi suosituksia pk seudun kentistä. Sarfvik ja Hirsala eivät sijaitse PK-seudulla 🙂

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseutu

  Jos siis ymmärrän vastaukset oikein niin kenttien välillä ei ole eroja esittämilläni parametreillä, paitsi sarfvik johon sitten ei saa pelioikeutta mitenkään 🙂

  Kiitos kaikille vastanneille.

  PG

  Jos laajennetaan PK-seutu Helsingin seuduksi, jolla myös Sarfvik sijaitsee, niin eroja esittämilläsi parametreillä kyllä on.

  Esim. Helsingin seudulla sijaitsevan Kytäjän kierrosmäärä per kausi ei ole ollut sen korkeampi kuin Sarfvikin (alle 40000/36r). Peliaikojen saatavuus ja kierrosnopeus (ruuhkattomuus) siis yhtä hyvät. Kenttärankingin perusteella kenttien kunto samaa luokkaa. GOLF Word 2023-rankingissa Kytäjän South East oli Suomen paras.

  Sarfvikissa on vain vähän osakkeita ja niiden tuottamia pelioikeuksia. Siksi vuokrapelioikeuksia on sieltä vaikea saada. Vapailta markkinoilta joskus löytyy korkealla hinnalla, mutta korkea on osakkeenomistajan maksama vastikekin.

  Kytäjällä on paljon osakkeita => osakkeenomistajan vastike noin puolet Sarfvikin vastikkeesta ja vuokrapelioikeuden hinta noin kolmannes Sarvikin hinnasta (mikäli sellainen sattuu tarjolle). Kuten Sarfvikissa, greenfee on Kytäjälläkin kallis, mutta vuokrapelioikeus Pörssissä hyvin kohtuullinen. Kytäjällä vuokrapelioikeudella pelaaville hinta/laatusuhde lieneekin Helsingin seudun paras?

  Kytäjällä pelaa runsaasti PK-seudulla asuvia pelioikeutettuja. Jotkut heistä pelaavat siellä lähes päivittäin, jokut vain parikolme kertaa viikossa tai harvemmin.

  Jos et ole pelioikeutta vielä hankkinut, Kytäjä saattaa olla varteenotettava vaihtoehto

  – tai sitten ei 🙂

  Golfkentän yksi tärkeä ominaisuus, varsinkin paljon pelaavalle on sijainti. Tämä huomioni koskee erityisesti Kytäjää.

  Kyllä se pelinopeus on ainakin itsellä ihan kärkisijoilla. Kytäjällä ei ole juurikaan tarvinut jonotella toisin kuin tässä Kehä III tuntumassa. Otsasuonet alkaa pullistella kun peli ei etene. Mieluummin ajaa 20 minuuttia pidemmälle kunhan peli etenee.

  Tämä se minuaki mietityttää. Olis mukava jos kenttä olis lähellä vaan hitaan pelin kans äkkiä palaa sulakkeet, päreet ja hihatkin. Lisäksi joutuu pian taksilla meneen kotio ja ei sekään joka päivä oo hyvä. Alkaa vielä naapuri kahtoon että mitä peliä tuo oikein pellaa..

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: Mille pk seudun kentälle pelioikeus?

Etusivu Foorumit Yleistä Mille pk seudun kentälle pelioikeus?