23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Millä klubilla on Suomen halvin jäsenmaksu?

Etusivu Foorumit Yleistä Millä klubilla on Suomen halvin jäsenmaksu?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisin kiitollinen tiedosta, sillä tarkoitukseni on pelata tällä kaudella eri kentillä ja näin ollen ei ole juurikaan merkitystä missä olen jäsenenä.

    Nimetön

    Morjensta!

    Selasin tuossa erilaisia golfsaitteja, ja törmäsin Tee Off Golfin sivuun. He välittävät kaukojäsenyyttä hintaan liittyminen 50 EUR ja jäsenmaksu 50 EUR. On tämä ainakin mun tiedon mukaan halvempi kuin ’perinteiset’ Botniat tai Rukagolfit. Harkitsen itsekin, kun en enää saa Rinkusta jäsenyyttä. Toivottavasti auttoi 🙂

    Jos et halua olla jäsenenä missään postilaatikko seurassa, niin Tornion golf (Meri-lapin GK) Tarjoaa etäjäsenyyttä hintaan 51+59 euroa. Mukava henkilökunta ja palvelu on ollut hyvä myös etäjäsenille. Olen itse siellä ollut nyt etäjäsenenä nyt vuoden ja kaikki asiat on hoitunut hyvin.

    Paltamo Golfin liittymismaksu 25e, jäsenmaksu 85e.

    ks. http://www.golf.fi, siellä myös jäsenhakemus seuraan.

    Nimetön

    Mun mielestä tällainen pihistely ja kusetus on lähinnä säälittävää. Perinteisesti golfarit eivät ole olleet köyhiä eivätkä kipeitä. Siellä pelataan missä ollan jäsenenä, vähän sitoutumista toverit.

    Et sitten malttanut pysyä topicissa….

    ’Golfarit eivät perinteisesti ole olleet köyhiä eivätkä kipeitä’

    Mistähän mahtaa johtua se perinteinen, elitistinen leima lajimme yllä ?

    Eiköhän aloiteta uusi topic, jossa voidaan taas porukalla parjata kaukojäseniä ?

    Lauri Rekola, olisi mielenkiintoista tietää, oletko täysi-ikäinen. Oletko?

    Oletko edes golfin pelaaja vai muuten vaan listoilla?

    Nimetön

    Yksi kysymys: miksi golfliiton kanta on niin kielteinen etäjäsenyyksiä kohtaan? Luulisi, että liiton tavoitteena olisi edistää lajin leviämistä ja mahdollistaa pelaaminen mahdollisimman monelle golffarille. Ja tätä etäjäsenyyden nimenomaan tekevät; kasvattavat lajia. On sitten kenttien asia, ketä he mailleen päästävät ja mihin hintaan, mutta ei golfliitolla pitäisi olla mitään etäjäsenyyksiä vastaan. Välillä tulee sellainen tunne, että liitto on enemmän kenttäosakeyhtiöiden puolella kuin pelaajien puolella. Miten on?

    LSL

    Eerikkala Golf liittyminen 50 € ja jäsenmaksu 50 €.

    Itse olen miettinyt tuota Golfliiton suhtautumista jo jonkin aikaa. Tulevana kautena tulen pelaamaan suurimman osan pelikierroksista muualla kuin suomessa. Olenkin tässä miettinyt samalla sitä miksi golfliitto ei itse tarjoisi ulkosuomalaisille mahdollisuutta olla Suomen golfliiton alainen pelaaja. Omaan entiseen kotiseuraan minun ei kannata maksaa jäsenmaksua kun joudun lunastamaa ainakin vuokrapelioikeuden sen lisäksi, joten vaihdoin halvimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon eli juuri yllämainittuun Eerikkala golfiin.

    Miten kaukojäsenyys edistää lajia, viisaat kertokaa!

    Nimetön

    Joku omistaa ja spekuloi arvonnousuilla ja jälleenvuokrauksella-ja se on ihan OK.

    Joku maksaa vastikkeen/vuokraa pelioikeuden ja pelaa Suomen halvimmat pelikierrokset esim 500/ vuosi ja 200 kierrosta=2,5 euroa/kierros. OK.

    Joku työn,levon tai muun syyn vuoksi haluaa pelata

    eri puolilla säädetyllä greenfeellä esim 30 kierrosta hintaan 40 euroa/krs=1200 euroa. Sillä rahalla jokainen kenttäyhtiö tekee mitä lystää ja se on ihan OK…? Rakentaa vaikkapa uuden klubitalon, jossa voi kaukojäseniä haukkua.

    Jos lajille on hyväksi harrastajien suuri lukumäärä, hyvä kenttien käyttöaste ja kassavirta sekä pelaajien kehittyminen taidoissa, myös kaukojäsenyys osaltaan sitä voisi tukea.

    Eipä kenttiä nykyään rakenneta puhtaalla osakepääomalla tietääkseni. Uusien kenttien rakentaminenhan kait on se suurin huoli, kun pelaamista ja omistamista halutaan sitoa toisiinsa?

    Klubielämää eläkööt rauhassa ne joille siihen on mahdollisuus ja halu. Yleensä esim omassakin seurassani niitä henkilöitä on joitakin kymmeniä/ n. 1000 osakasta.

    TarinaGolf on ainakin pohjoismaiden edullisin 36-reikäinen osakekenttä 🙂

    Aluksi: Minulla ei ole mitään kaukojäsenyyttä vastaan. Mutta miksi kantaa rahaa Nurmekseen tai Botniaan, jossa raha ei millään tavalla hyödytä jäseniä. 100 Euroa on paljon pelkästä jäsenkortista.

    Paljon parempi olisi perustaa uusi klubi pääkaupunkiseudulle, kerätä siihen ne 4-5000 kaukojäsentä, ja käyttää jäsenyyden hoidon yli menevät rahat esim uusien seurapohjaisten kentän/kenttien projekti-aloitukseen. Maatahan 50 km säteellä Senaatintorista riittää.

    Boscolle ja muille (klubikulttuuri-viestin keskustelu): klubielämässä varsin pieni osa on klubilla roikkumista kaljan ääressä. Tosi monille tärkeää sekin.

    Klubikulttuuri on golfiin osallistumista ja harrastamista muutenkin kuin omaa peliä ja omaan napaan tuijottamalla. Olemmeko golf-aktiiveja vai golf-kuluttajia? Itse olen kokenut laadukasta klubikulttuuria mm. Viipurin golfissa Lappeenrannassa liittyessäni 1979. Kentän hoitoon ja muihin hommiin osallistuivat kaikki jäsenet. Liityttyäni SHG:hen muistaakseni 1981, kaikki jäsenet tunsivat toisensa. Ja klubilla – joka siis tarkoitti paitsi kenttää myös lautahökkeliä kentän reunalla, ei kannattanut näyttää naamaansa pariin viikkoon, jos talkoot oli jääneet väliin. Tätä minä pidän klubikulttuurina.

    Ei synny kilpailuja, tapahtumia, ei kehity kenttä ilman jäsenten panosta.

    Mutta toki: tenniksen pelaamisen kaltainen kuluttaja approach on myös sallittava. Näiden ihmisten tulisi voida olla jäsenenä jossain, joka edistäisi golfia yleisesti (kuten liiton strategissa, löytyy sivulta http://www.golf.fi, todetaan), panostaisi kerätyt rahat pääkaupunkiseudun kenttäpulan parantamiseen, ja mahdollistaisi green-fee pohjalla pelaamisen.

    Olisi hauska tietää, onko Laurin verokortti ollut koskaan työnantajalla vai onko isukki kustantanut pelaamisen? Jos vastaus on viimemainittu, keskittynet jatkossa kommentoimaan vain golfin peluuta ei jäsenyysvaihtoehtoja.

    Minusta on pelkästään tervettä, että erilaisia mahdollisuuksia pelaamiseen ja jäsenyyteen löytyy.

    Matikka voi olla niinkin yksinkertaista, että jollain 6000-10000 euron osakkeen maksulla kustannat itsellesi ja vaimollesi esim. aika monen kauden pelioikeudet. Puhumattakaan green fee -pelaamisesta.

    Kaikkia ei ns. klubikultuuri kiinnosta ja kaikki eivät halua sahata samaa kenttää koko ajan.

    Kannatan ajatustasi Pekka1. Perustakaa golfyhteisö vaikkapa johonkin Helsingin britti- tai irkkupubiin.

    Perikää vaikkapa 50-100 EUR tasoituksen ylläpidosta ja 50 EUR greencardkokeesta. Muitakin rahanansaintakeinoja helppo keksiä: hiljaisen ajan vierailut Hesan seudun kentille ryhmähintaan.

    Kertyneillä rahoilla seura voinee ostaa tulevaisuudessa tukun osakkeita muilta kentiltä tai jos todellisia puuha-Penttejä mahtuu porukkaan, tavoitteet voivat olla vaikka missä.

    Jos Suomen golfliitto ei hyväksy jäsenekseen, voipi liittyä vaikkapa esim. USGA:aan tai jonkin muun maan liittoon.

    Nimetön

    Pekka1 puhuu ihan hyvää asiaa!

    Etäjäsenyys on varsin kallis siitä näkökulmasta, että rahat valuvat oman elinpiirin ulkopuolelle. Miksi ei siis kukaan perusta tänne Helsingin lähialueelle ’suurseuraa’. Saatavalla rahakasalla voisi monin tavoin kehittää pelimahdollisuuksia. Mietin vain, että miten golfliitto suhtautuisi ajatukseen etäjäsenpesäkkeestä Helsingissä..

    Nimetön

    pakettihan rakentuu! Uskon, että kysehän on lähinnä siitä, että antaako golfliitto jäsenkortteja golfyhteisölle, jolla ei ole ns. omaa maatilkkua. Eli jos yhteisön pelaajat pelaavat siellä sun täällä. Mielestäni pitäisi, mutta pelkään pahinta… Tämmöisiä yhteisöjähän sitä paitsi on jo olemassa; yritysten kerhot tai Tee Off Golf. Gumbölekin periaatteessa. Joku niistä voisi testata golfliiton kantaa.

    Nimetön

    Kiitos asiallisesta kommentistasi.

    Kuulut hyvään seuraan!

    Klubielämä SHG:n (vaikeinakin) alkuaikoina oli varmaan kuvailemasi kaltaista idylliä. Homman paisuessa (golf-boomi) ne pikkuonnelat valitettavasti muuttuvat.

    Kaljasta en puhunut mitään,mutta se ei liene ongelma millään golf-klubilla?

    Ajatuksesi helsinkikeskeisestä postilaatikkoseurasta oli mielenkiintoinen, mutta miksi tehdä asia vaikeaksi. Eikö sama ajatus mitenkään voisi toteutua olemassaolevien seurojen ja kenttien kautta. Olet urheiluseuran jäsen itsellesi parhaassa seurassa, ja sitten maksat pelaamisen haluamallasi tavalla.

    Omistajaksi ne joilla on varaa / halua ja he vastineeksi saavat osakkaan edut (esim rajoittamattomat starttiajankohdat).

    Pelioikeuden vuokrausmahdollisuus tukee

    omistamista ja siksi se lienee hyväksytty tapa pelata.

    Jotenkin greenfeepelaaja(= vieras) on jo vähän karsastettu ja jos han paljastuu kauempana sijaitsevan seuran jäseneksi (eli on mahdollinen kaukojäsen), on hän lähes vapaata riistaa.

    Selvennykseksi: En ole kaukojäsen, kakkospelioikeuden saatan vuokrata myös toiselta paikkakunnalta, minne työni minut kuljettaa usein.

    Golfseuran jäsenyys on harkinnassa, kun nuo hienot seurat kuten SHG rahastavat vuosijäseniltä joka vuosi uudelleen liittymismaksun.

    En ole enää SHG:n jäsen, jo 1984 siirryin EGS:ään (jonka talkoisiin on myös tullut osallistuttua) ja nykyään pelaan osakepohjaisella kentällä. 80-luvulla golf-osakkeita sai vastaavalla hinnalla, jolla pääsi liittymään Taliin tai EGS:ään. Toimin aktiivisesti myös nykyklubissani mm. talkoissa ja toiminnan kehittämisessä.

    Ongelma liittymisessä osakepohjaiseen klubiin on siinä, että niissä yleensä edellytetään jäsenyyteen pelioikeuden (eli osakkeen) hallintaa, joko omaa, vuokrattua tai muuten käyttöön (esim. työnantajan kautta, muun firman kautta) saatua. Säännön muuttaminen edellyttää normaalisti yhtiöjärjestyksen muuttamista, silloinkin kun jäsenyys myönnettäisiin ilman pelioikeutta.

    Seurapohjaisia kenttiä on jäljellä EGS ja Tali. Esim. Gumböle on osakepohjainen, ja näkyy pyytävän 9000 Euroa osakkeestaan. Toki seurapohjaiset klubit ehkä voisivat ottaa jäsenekseen kaikki jonossa olevat, esim. siten, että pelioikeuteen syntyy oikeus vasta kun seurassa on tilaa. Taliin esim siten tuskin normaalin jäseneksi hakijan elinaikana.

    Tämäkin taatusti vaatii seurojen yleisen kokouksen hyväksynnän, mutta näinhän ns. etäjäsenseuratkin toimivat. Pielisgolf uskaltaa ottaa jäsenekseen, kun riski siitä, että jäsen tulisi myös pelaamaan, on olematon. Kyseessä näillä on vain ihmisten rahastaminen, ja ’hädänalaisen tilanteen’ hyväksikäyttö. Esim Talin toimintaa melko hyvin tuntevana epäilen innostusta ottaa jäseniksi koko jono, ja tarjota ns. jäsenyyspalvelut ilman pelioikeutta. EGS:ssä ei myöskään liene suurta intoa tähän suuntaan.

    Voidaan sanoa, että suuri määrä golfareita, joista suurin osa tosin pelaa erittäin vähän, 5-10 kierrosta vuodessa, on tuuliajolla. Heistä ei todellisuudessa ole kiinnostunut kukaan muuta kuin rahastusmielessä. Määrä kasvaa koko ajan, liiton strategian mukaan noin 40 000 pelaajaa vuoteen 2010 mennessä. Vain pienelle osalle näistä on tarjolla sellainen kotikenttä, jolle myös mahtuu pelaamaan.

    Siten olisi fiksuinta perustaa uusi seura, mahdollisesti jopa golf-liiton hallinnoimana, ja käyttää jäsenmaksuvarat pelimahdollisuuksien kehittämiseen. Se todella auttaisi. Voisi lobata kuntia vuokraamaan maa-alueet, rakentaa aluksi kevyemmällä rakenteella public courseja, ei rahan tarve nyt niin mahdoton kuitenkaan ole.

    Miettikäähän, millainen voima olisi jo poliittisestikin, kun pääkaupunkiseudulla olisi seura, jolla on 5000 jäsentä, jotka vaativat pelimahdollisuutta. Esim. 100 Euron jäsenmaksulla budjetti olisi 500 000 Euroa. Kyllä sillä nyt jo jotain vaikuttaisikin, ja käynnistäisi kenttäprojekteja.

    Ongelma tietysti on, että ns. etäpelaajat haluavat lähinnä vain pelata, monet esim. työnsä takia joutuvat osallistumaan firmojen pelitapahtumiin. Nämä tuskin ovat kiinnostuneita aktiivisesta golf-osallistumisesta/hallinnosta/talkoista jne.

    Mutta varmasti joukossa on niitäkin, jotka ehtisivät tehdä myös työtä pelimahdollisuuksien eteen, esim. opiskelijat. Kun miettii vaikka normaaleja opiskelijajärjestöjä, niin onhan niilläkin paljon taloudellista toimintaa, ja toistaiseksi kai halliotuksien/toimikuntien jäseniksi on löytynyt vapaa-ehtoisia.

    Jollakin olisi todella mahdollisuus noista Partiakin suuremmaksi sankariksi, ja organisoida kaukojäsenten rahat hyödyttämään pelimahdollisuuksien parantamista.

    Eihän Tarina golfin c-osake ole mikään omistusosake.SE on vain pelioikeusmaksu .PUIJON golfseura omistaa kaikki A-osakkeet , jotka antavat oikeuden omaisuuteen. C-osakkaalla on vain mielipiteen ilmaisuoikeus.

    Golflehden välissä tulee keväällä kenttäopas ja kisakalenteri. Tämän viestiketjun innoittama tutkin uudestaan tarkkaan ko.kirjasen. Mikä kummajainen on Itä-helsingin Golf s.62 ? Onko omaa kenttää ? Olisiko siinä valmis golfliittoon kuuluva etäkerho pääkaupunkiseudulle ?

    Ei näy olevan omaa kenttää. Näyttäisi kyllä olevan suunnitteilla. On kuitenkin liiton jäsen? Ainakin löytyy liiton sivuilta.

    Tällä perusteella tuntuisi pelkkä kenttähanke riittävän liiton jäsenyyteen. Ainakin kannattaisi kokeilla.

    Nimetön

    Itseasiassa en ole ihan vielä täysi-ikäinen, mutta kai mullakin saa olla mielipiteitä. Siitä että olenko golfari, voin sanoa että olen ja kuulun Tawast Golfin edustuspelaajiin. Tasoituksellani en ala leijumaan.

    Mitenkäs olisi Golfliiton hallinoimana kyseinen ’etäläsenyysseura’???

    Saisi liitto valuuttaa käytettäväksi golfin kehittämiseen ym. toimintaan…

    Ajatuksena vaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 51)
Vastaa aiheeseen: Millä klubilla on Suomen halvin jäsenmaksu?

Etusivu Foorumit Yleistä Millä klubilla on Suomen halvin jäsenmaksu?