23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Miksi kilpailut ovat niin aikaisin?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksi kilpailut ovat niin aikaisin?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Monessa klubissa – mm. omassani – viikonloppukilpailut alkavat jumalattoman aikaisin. Eli kahdeksalta ensimmäiset lähdöt, vaikka osallistujia olisi vain kourallinen. Onko tämä joku ihmeellinen jäänne vanhasta vai johtuuko se siitä että kilpailuja järjestävät vanhemmat seniorit jotka eivät saa nukuttua pidempään? Ymmärrän kyllä että kenttä halutaan rauhoittaa päiväksi muita pelaajia varten, mutta kyllä siitäkin kuuluu narinaa että 8-10 ajat ovat varattuina kilpailulle. Hei, elämme vuotta 2004, ihmisten aikataulut ovat muuttuneet!

    pjs

    Hyvä näin, jäävätpähän ’huuhaa-golfarit’ ilmoittautumatta :-).

    Mutta vakavammin.. Erityisesti yhteislähtöskaboissa tällä on paljon merkitystä, mutta yhdeltä tiiltä lähdettäessä ei luonnollisesti niinkään paljon.

    hc

    No jo on taas ihmisillä ongelmat…

    Ensinnäkin en ole pitkään aikaan nähnyt ainakaan pk-seudulla kilpailua jossa olisi ’kourallinen’ osallistujia.

    Kilpailulle ei kuitenkaan riitä lähtöajoiksi juuri pelaajien lukumäärää vastaava määrä lähtöaikoja koska kilpailun eteen ja taakse on jätettävä hieman puskuria tai muuten tulee huutoa monesta paikasta. Yleensä kenttä on kiinni kilpailun lähtöön asti, jotta kenttä voidaan huoltaa rauhassa juuri ennen kilpailua haluttuun kuntoon ja asettaa liput sopiviin paikkoihin.

    Yleensähän kilpailut järjestetään viikonloppuisin jolloin monella on muuta menoa ja voisin vain kuvitella millainen haloo nousee jos palkintojenjako venyy lauantai-iltana kahdeksan nurkille. Näin tosin käy silti joskus. Ja lähtöaikatoiveita toki saa esittää. Eli jos kilpailussa nyt on vaikka 3 tuntia lähtöjä (joka on siis pieni kilpailu) niin pienellä pyynnöllä saa varmasti ajan 10:30-11:00 joka nyt tuntuu jo varsin sopivalta lähtöajalta. Moni haluaa silti lähtöaikoja aamutuimaan koska kilpailukierrokset loppupäässä tuntuvat kestävän aika luonnonvakion verran eli viisi tuntia.

    Toki itseänikin joskus harmittaa jos pitää jättää radalla (ei siis golf-) käymättä yhtenä lauantaina kisojen takia mutta ei kukaan niissä kilpailuissa pakotakaan käymään vaan ihan omasta tahdosta niissä ollaan.

    Viikonloppuisin useimmilla on aikaa pelata. Kenttä pitää siis silloin saada niin tehokkaaseen käyttöön kuin mahdollista. Kilpailuissa pelaavat yleensä ne, joilla on suhteellisen hyvä tasoitus. kun kilpailijat on lähetetään kentälle 3 ryhmissä aamusta alkaen, ensimmäiset pelaavat nopeasti, kun eivät joudu odottamaan ollenkaan. Näin saadaan sata ensimmäistä lähtijää kierrokselleen jo ennen puolta päivää, jolloin 2-4 ryhmissä hitaammin pelaaville ja kilpailemattomille on vielä 5-6 tuntia peliaikoja.

    Voi vain kuvitella, mitä seuraisi, jos vähemmän pelaavat ja hitaammat laitettaisiin kentälle ensin..

    Yhteislähtökisat ovat vielä pahempia. Jos niitä ennen joku lähtee, sen täytyy tapahtua neljä tuntia ennen kisan alkua, jotta ehtisi pelata koko kierroksen. Jos yl-kisassa on 50 osanottajaa, kenttä on suljettu paitsi kisan ajan, myös neljä tuntia sitä ennen.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Miksi kilpailut ovat niin aikaisin?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksi kilpailut ovat niin aikaisin?