23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Miksei Suomessa ole golfkisaa?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksei Suomessa ole golfkisaa?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Otsikko ei tietenkään kirjaimellisesti pidä paikkaansa. Onhan meillä LETin osakisa ja hyvä niin. Mutta miesten ammattilaisgolfissa ei ole mitään. Amatöörien ja viitostason ’ammattilaisten’ FGT:tä ei voi tähän laskea. Mikä on mennyt vikaan? Joku vuosi sitten meillä oli kaksikin Challenge-tourin kisaa, joista toista pelattiin Suomessa varmaan ainakin 15 vuotta. Nyt ei yhtään ja hiljaisuudesta päätellen ei ole tulossakaan. Vanajanlinnakin hehkutti, miten sen tähtäimessä on Euroopan tourin kisa. Siellä näytetään pelattavan nyt yksi FGT:n osakisa. On tavoitetaso aika lailla pudonnut. Vuosi sitten golfliitto ilmoitti, että tavoitteena on saada Suomeen challenge-tourin kisa. Puoli vuotta sitten ilmoitettiin, ettei sellaista tulekaan. Ei voitu sitoutua kolmeksi vuodeksi. Miksi ei. Eihän niitä sen lyhyemmällä sopimuksella normaalioloissa saakaan. Samoihin aikoihin lähti toiminnanjohtaja Mikko Rantanen muihin haastaviin golftehtäviin, joista ilmoitettiin tiedotettavan myöhemmin yksityiskohtaisemmin. Ei ole kuulunut. Onko näillä asioilla yhteyttä toisiinsa. Mielellään kotimaassa näkisi miestenkin huipputason (edes challengetour) golfia. Onko se nyt ihan mahdotonta järjestää edes näin korkeasuhdanteessa? Onko tässä jokin golfin sisäpiirien köydenveto menossa vai mistä on kysymys?

    Takatii kirjoitti: (4.6.2007 12:28:16)
    Vanajanlinnakin hehkutti, miten sen tähtäimessä on Euroopan tourin kisa. Siellä näytetään pelattavan nyt yksi FGT:n osakisa. On tavoitetaso aika lailla pudonnut.

    Euroopan Tourin kisan järjestäminen ei ole aivan pikkujuttu. Olen ymmärtänyt että Vanajanlinna on


    ”hehkuttanut”

    mahdollisen ison kisan sijoittuvan jonnekin vuosikymmenen loppuun.

    Ison kisan järjestäminen lienee oikeasti aika iso ja hankala juttu. Kentän pitäisi täyttää vaatimukset (Tali ET-kenttänä?) ja sijaita jokseenkin lähellä asutusta ja liikenneväyliä, jos sinne halutaan yleisöäkin (Kytäjä?). Jäsenten pitää olla ymmärtäväisiä kentän virittämiseen ja sulkemiseen. Vapaaehtoistyövoimaa pitää löytyä. Sponsoreita, … …
    Olisihan se tosi makeaa saada sellainen kisa Suomeen, varsinkin nyt, kun oma mieskin pelaa lähellä kärkeä.

    OT: Tästä tulikin mieleeni, että sain kutsun suffelikisaan Vanajanlinnaan elokuussa. Nyt vielä näyttää, ettei olisi aivan mahdotonta, että pääsisin menemäänkin. Saisi vuosittaisen suffelikisakiintiön täyteen uudella kentällä, mikä herättää kiinnostuksen.
    Mutta, onko se jonkinlainen monsterikenttä? Siellä näyttää saavan minun tasoituksellani saman verran slopea kuin NGCC:n Freamilla, mitä ei käsittääkseni ole meille tuuppareille tarkoitettu.

    Old John Joseph kirjoitti: (4.6.2007 13:57:47)
    OT: Tästä tulikin mieleeni, että sain kutsun suffelikisaan Vanajanlinnaan elokuussa. Nyt vielä näyttää, ettei olisi aivan mahdotonta, että pääsisin menemäänkin. Saisi vuosittaisen suffelikisakiintiön täyteen uudella kentällä, mikä herättää kiinnostuksen.
    Mutta, onko se jonkinlainen monsterikenttä? Siellä näyttää saavan minun tasoituksellani saman verran slopea kuin NGCC:n Freamilla, mitä ei käsittääkseni ole meille tuuppareille tarkoitettu.

    Kyllä Vanajanlinnan pituus takaa varmaan enemmän kuin piisais tavan sutijalle. En tosin tiedä kun en ole pelannut. Klubitiiltä pelattuna ei nyt mikään mosteri ole – voisi sanoa että jopa leppoisa annettuun slouppiin nähten.

    Voihan olla, että Linnagolfissa halutaan hakea hieman kokemusta kilpailujen järjestämisestä ennen varsinaisia isompia kilpailuja. Voisi varmaan olla järkevääkin tuoda Linnagolfiin ensin challenge-tourin kisa ja sitten vasta tähdätä Europeantourin kisoja. Saisi samalla katsottua isompien kilpailujen järjestelyt kokonaisuudessaan kuntoon.

    Ei varmastikaan ole mikään pieni juttu tällaisten kilpailujen järjestäminen…

    Toivottavasti tulisi kuitenkin joskus. Itse ainakin ihan mielenkiinnolla menisin katsomaan vaikkapa Linnagolfiin kunnon kisoja.

    EFC

    kebax kirjoitti: (4.6.2007 14:02:47)
    Klubitiiltä pelattuna ei nyt mikään mosteri ole – voisi sanoa että jopa leppoisa annettuun slouppiin nähten.

    Samaa mieltä, kivasti saa slopea klubitiiltä.

    Huomioimatta ilmaston lämpenemistä, tulisi golf-kisa pitää toukokuun lopun ja lokakuun puolivälin välisenä aikana. Jos vaikka ostettaisiin Skandinavian Masters Suomeen 2 miljoonalla juurolla, siis palkintoihin menisi 2 milliä. Villisti veikattuna kisan budjetti olisi 4 milliä. Sillähän saisi rakennettua yhden klubikentän, siis joka vuosi! Kumpikohan suomalaiselle golfille on hyödyllisempää?

    CT olisi huomattavasti realistisempi saada. Palkintosummat pyörivät alimmillaan 130 t eurossa. LETissä, kuten Talissa, palkintosummat pyörinevät reilussa 300 tonnissa.

    Taitaa LET olla parasta mitä tällä hetkellä Suomeen saadaan. CT voisi olla kova juttu, jos kisaan saisi houkuteltua talkoopalkalla Mikon ja muut suomalaiset. Skandinavian Masters, vaikka joka viides – seitsemäs vuosi. Tuskin Ruotsalaisilta löytyisi moista solidaarisuutta kierrättää kisoja.

    ET:n kisoja:
    24 May 27 May BMW PGA Championship €4,382,595
    31 May 03 Jun The Celtic Manor Wales Open £2,216,194
    07 Jun 10 Jun BA-CA Golf Open Presented by Telekom Austria €1,300,000
    14 Jun 17 Jun US OPEN CHAMPIONSHIP
    14 Jun 17 Jun OPEN DE SAINT-OMER €500,000
    21 Jun 24 Jun BMW International Open €2,000,000
    28 Jun 01 Jul Open de France ALSTOM €4,000,000
    05 Jul 08 Jul Smurfit Kappa European Open £2,400,000
    12 Jul 15 Jul The Barclays Scottish Open £3,000,000
    19 Jul 22 Jul 136th OPEN CHAMPIONSHIP
    26 Jul 29 Jul The Deutsche Bank Players’ Championship of Europe €3,600,000
    02 Aug 05 Aug WGC – Bridgestone Invitational $8,000,000
    02 Aug 05 Aug Russian Open $2,000,000
    09 Aug 12 Aug US PGA CHAMPIONSHIP
    16 Aug 19 Aug Scandinavian Masters €1,600,000
    23 Aug 26 Aug The KLM Open €1,600,000
    30 Aug 02 Sep Johnnie Walker Championship at Gleneagles £1,400,000
    06 Sep 09 Sep Omega European Masters €2,000,000
    13 Sep 16 Sep Mercedes-Benz Championship €2,000,000
    20 Sep 23 Sep The Quinn Direct British Masters £1,800,000
    27 Sep 30 Sep *Seve Trophy €2,000,000
    04 Oct 07 Oct Alfred Dunhill Links Championship $5,000,000
    11 Oct 14 Oct HSBC World Match Play Championship £2,440,000
    11 Oct 14 Oct Open de Madrid

    Fantti pisti aika täyttä faktaa kehiin, koska sehän maksaa hirmu summia tommoisen ET:n järjestäminen. CT toki on mahdollinen asia, koska sen hinta olisi huomattavasti matalempi, toki siitäkin tulisi ihan mukava, jos miettii niitä kaikkia työntekijämääriä mitä vaaditaan(ellei sitten saada vapaaehtoistyöntekijöit). ET:n järjestäminen ei vaikuta hirveän todennäköiseltä vielä vähään aikaan. Katellaan sitten myöhemmin…

    (Jos itekkin sitten siellä pelailis siihen mennessä…)

    Yksi huomio. Sveitsin kisa on yhtaikaa US Openin kanssa ja palkintosummaltaan vain 0,5m€. Jos vaikka joku varakas taho ryhtyisi puuhaamaan samanlaista PGA Championshipin viikonvaihteeseen. Olisi kisa sopivasti Moskovan ja Ruotsin välissä. Jotkut nimekkäämmät, jotka ei pääse PGAhan voisi poiketa Moskovasta tullessaan Suomeen ennen Ruotsia.

    Ei tarvita kun milli tms. rahaa, Nokia kehiin.

    Old John Joseph kirjoitti: (4.6.2007 13:57:47)
    Mutta, onko se jonkinlainen monsterikenttä? Siellä näyttää saavan minun tasoituksellani saman verran slopea kuin NGCC:n Freamilla, mitä ei käsittääkseni ole meille tuuppareille tarkoitettu.

    Se on nykyisellä slouppauksella varsin pelaajaystävällinen. Kun pysyttelee väylillä niin saa käytännössä pari lyöntiä ylimääräistä tasoitusta, jonka helposti menettää jos ei hallitse hiekkalyöntejä ja puttia. Ajuria ei tarvita kuin muutamilla väylillä (riippuu tietenkin tarkkuudesta ja lyönnin pituuksista). Varsinkin keltaisilta pelattuna erittäin hyvä ja opettavainen kenttä klubituupparille.

    Bäkäriltä muuttuu tarkan pelin kisakentäksi, kertovat ne jotka sieltä ovat pelanneet.

    Muutaman kerran kokemuksella tuntuu että suffelikisoihin säädetään normaaliakin helpommat lipunpaikat ja viedään tiimerkit eteen. Ja, niinhän sitä pitääkin tehdä.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Miksei Suomessa ole golfkisaa?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Miksei Suomessa ole golfkisaa?