23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Mikä on Suomen huonoin ja paras reikä?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on Suomen huonoin ja paras reikä?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisin kiinnostunut kuulemaa mielipiteitä Suomen huonoimmasta ja parhaimmasta reijästä? Itselläni huonoin on Nevaksen 4.reikä. Älytyn sivurinne ja sen griini on ehkä tämän maan älyttömin, puttaat esim ylämäkeen niin pallo palaa parhaimmassa tapauksessa takaisin mistä tuli putattua. Parhain reikä mielestäni on Talman 13.reikä. Todella mahtava par5 ja ainakin hivelee meikäläistä kauneudellaan. Ja joka tarjoa todella hyvällä avauksella mahdollisuuden löydä kahdella päälle. Ps. Älkää ihmiset vetäkö hernettä nenään näistä mielipiteistä

    Kyllä puhut asiaa sen huonoimman väylän suhteen!Se Nevaksen nelonen on kyllä oikea golfväylän irvikuva.

    Parhaita väyliä on tietysti monia (kuten niitä huonoimpiakin) , mutta mieleeni on jäänyt Yyteri golfin ensimmäinen väylä, joka on 450 pitkä par 5 aivan meren rannassa.Tosi upea väylä, kannattaa kokea!

    Paras reikä on Yyterin väylä 12. Isojen katajien keskellä oleva par3. Kauniit hiekkadyynit maisemana.

    Yyterin 17 (par5) myös hieno. Yli 500m, griini veden takana.

    Huonoin reikä on Nordcenterin Benz 13, alle 100 metrinen par 3. Golfarien aliarvostamista !!!

    Lähes yhtä huono on Lakesiden 2 alamäkeen lyötävä satametrinen.

    Nimetön

    Suomen parhaimpiin reikiin kuluu Keimolan A7, Hyvällä draivilla jaa toiseen lyöntiin vaan reilut 100m, mutta missaat avauksen oikealle (out). Vasemmalle lyöty avaus saattaa pallon syvälle raffiin n.150m päähän griinistä, iso vesieste jää myös pahasti peliin vasemmalta…. huonoin reikä??? ehdottomasti Nevaksen 4. Väylä. KAUHEA!!!!!!!

    Tässä keskustelussa on puhuttu Talman 13. reiästä. Esitetyt tuntomerkit viittaavat tämän kauden alusta nimellä Master 11. kulkevaan väylään, joka on paitsi haastava ja erilaisia vaihtoehtoja tarjoava, myös erittäin kaunis.

    Talmassakin on toki vähemmän onnistuneita väyliä, mutta Suomen huonointa väylää valittaessa voi mielestäni poimia monia ehdokkaita Vierumäeltä.

    Ensimmäiset kahdeksan väylää ovat ihan hyviä, mutta seuraavat viisi ovat huonon suunnittelun mestarinäytteitä: ahtaita, vain yhden pelitavan tarjoavia, pienestäkin virheestä kohtuuttomasti rankaisevia ja – ennen kaikkea – peliä suuresti hidastuttavia. Erityisesti viimeinen tekijä on merkitsevä Vierumäen kaltaisessa paikassa, jossa lähtöajat ovat seitsemän (sic!) minuutin välein, suurin osa pelaajista ilmeisesti vieraspelaajia ja valvonta omien kokemusteni perusteella vähäistä. Erityisesti väylät 10, 11 ja 13 ovat mielestäni kehnoja.

    Kuten sanottu, nämä ovat subjektiivisia asioita, mutta keskinkertaiselle pelailijalle kuten minä (hcp 17) juuri nämä väylät tuottavat ongelmia.

    Kuriositeettina tiedoksi: viime vuonna pelatessani täydessä seurueessa meillä meni viiteen väylään reilusti yli tunti (emme olleet lainkaan hidasteena muille, vaan teimme jopa eroa seuraaviin..), ja seurue sai muistaakseni yhteensä viideltä väylältä kymmenen bogipistettä. Sellaista ei normaalisti tapahdu, paitsi ehkä takana tulleelle seurueelle.

    Huonoin: ilman muuta Nevaksen 4. väylä. Yök !

    Paras: Ehkä Katinkullan 18.

    Avaus oltava juuri sopivan mittainen kulmaan.

    Liian pitkä avaus on suolla. Liian lyhyt vaatii sankarilyönnin suon ja puiden yli.

    Mutkasta näkyy kaunis vitivalkoinen klubirakennus terasseineen, savusaunoineen, ulkoaltaineen, jne. Terassi on lähes kosketusetäisyydellä greenistä ja jokaista liikettäsi tarkkaillaan kaljamukien takaa.

    Liian pitkä (matala) lähestymislyönti on ’terassilla’. Liian lyhyt bunkkereissa. Parin teko tällä väylällä tuntuu paremmalta, kuin missään.

    Sitten kylmä olut nenän alle ja tarkkailemaan seuraavien ryhmien onnistumisia / epäonnistumisia.

    Nevaksen neljäs kuuluu varmasti huonoimpien joukkoon mutta mahtaako ohittaa huonoudessaan Ruukin kakkosen? Hirvittävän kallistunut väylä + dogleg ylämäkeen. Kaupan päälle karmea kunto.

    Parasta väylää on vaikea nimetä mutta

    Parhaat greenit löytyvät Lohjan St.Laurencesta.

    Lyhyet par 3 -väylät, kuten joku sanoi, eivät mielestäni kuulu aina läheskään helpoimpien joukkoon. Ainakin itse menen aika jumiin jos avauksen pitää olla chippi. Varsinkin Benzin lyhykäinen on hankala bunkkeriensa vuoksi. Avasin siinä kerran putterilla 🙂

    Tahkon kavijat nyokkailevat varmaan paataan jos ehdotan hienoimmiksi vaylia 13 ja 14. Kun katsoo Tahkon karttaa (loytyy mm. golfpisteen kenttaoppaasta) niin syykin selviaa. Syvarin jarvimaisema vaylien varrella on sitten kaunista.

    Huonoista tulee mieleen Ruukin 2 ja Nurmijarven epasuhtainen B3.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Mikä on Suomen huonoin ja paras reikä?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä on Suomen huonoin ja paras reikä?