23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Mikä on edullisin golfloma huhtikuussa?

Etusivu Foorumit Matkailu Mikä on edullisin golfloma huhtikuussa?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Menossa on kiinnosta keskustelu huhtikuun golflomasta. Kommenteissa on tullut esille, että Pattayalla pelaa 2 viikkoa samalla hintaa kuin Torreviejassa viikon. (No isä asuu Torreviejassa – mutta greenfeet ovat 45 eurosta ylöspäin vaikka ostaa välittäjältä.)

    Ryanair:llä (jollain halppislennolla) esim. Frankfurtiin ja autonvuokraus herätti mielikuvitusta ja samalla kysymyksen – Mikä olisi edullisin, mutta pelillisesti siedettävä loma huhtikuun lopulla? Siis halvin viikko pelata huhtikuussa?

    Katsoin Ryaairin lennon. Edestakaisin pääsee alle 100 euroa. Missä kannattaisi pelata? Saako paketteja? Kuka tietää?

    Netissä oli pieni auto 200 euroa 7 vrk ilman kilometrirajoitusta.
    Kustannus jakaantuu, jos reissulle lähtee 2 -3 henkilöä. Tämä oli bensamoottorilla.

    KL

    Tämä ei liity mitenkään otsikkoon tai ylipäätään tähän ketjuun, mutta oletko ollut pp-tuomarina?

    KL kirjoitti: (8.12.2006 21:14:39)
    Tämä ei liity mitenkään otsikkoon tai ylipäätään tähän ketjuun, mutta oletko ollut pp-tuomarina?

    Ei tämäkään. Entä YIT:n konserninjohtajana? Taitaa olla huonot palkat YIT:llä?

    PP-tuomarista tulee mieleen opiskeluaika. Olin ’potkupallo’ tuomarina Tanskassa. Pitkäpallo-tuomarina en ole ollut.

    Olen enemmän mediapuolen hemmoja kuin YIT:n, mutta en kuitenkaan Kauppalehden päätoimittaja. Kirjoitan golflehden blogiin aiheesta miten median avulla voi oppia pelaamaan.

    Olen erityisen kitsas. Niin saita, että yritän säästää jopa mailoja golf kierroksen aikana. Tosin vähän hurahtanut, sillä kierroksia tekee mieli pelata mahdollisimman paljon.

    Luonnollisesti kaikki tietää, että halvin reissu ei aina todellisuudessa ole kannattavin. Monesti jo asioiden järjestelyyn menee sen verran aikaa, ettei tuntipalkoille pääse. Mutta näin ’takasyksyllä’ on aikaa miettiä vähän järjettömiäkin juttuja, kuten mahdollisimman edullisia golf-matkoja:-)

    Halvimmasta en tiedä mutta jossain aiemmassa ketjussa kehuttiin Italiaa niin että saattaisin harkita itsekin joskus. Tuossa ainakin yksi linkki:
    Mastergolf.it
    Varsinaisista lomakohteista halvin on varmaan Tunisia. Olen ollut Hammametissa ja ainakin Citruksen kenttien hinta/laatusuhde (päivä-gf joka edullisempi jos asuu partner-hotellissa) on erinomainen. Ensi keväänä tarkoitus kokeilla Soussea, hinnat edulliset, mutta kenttien kunnon näkee sitten.

    Mitä jos kirjataan hinnat näkyville. Kaikki välttämättömät kustannukset, kuten matka, asuminen, ruokailu, liikkuminen golfkentälle ja greenfeet. (Tuliaiset ja juhliminen menevät eri momentilta – eli jokaisen oma asia – mutta tietysti yleinen hintataso voi vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.)

    Tarkistin, että Frankfurtiin pääsee edestakaisin 100 euroa.
    Entä Tunisia? Tuleeko paketti halvemmaksi vai omatoiminen matkailu.
    Muistelen, että mastergolf.it:n sivun viikon paketti oli yli 500 euroa – eikä sisällä matkoja. (Sivusto pätkii juuri nyt, joten en voi tarkistaa.)
    Lento Helsinki – Rooma – Helsinki Blue1 huhtikuussa on 190 euroa.
    Voi olla, että Roomassa viikon golf loma lähtee kokonaishintaan 750 euroa?

    (Ilmeisesti tässä ei tarvitse edes tinkiä mukavuudesta:-)

    MUTTA pääseekö Suomesta Eurooppaan viikoksi pelaamaan alle 500 eurolla?

    Olin kerran menossa Lontooseen pelaamaan. Siellä pääsee kiertämään 18 reikää 25 eurolla tai hiukan enemmänkin saa maksaa. 5 x 30 = 150 euroa
    Matka Suomesta edestakaisin Lontooseen 100 euroa
    BB-majoitus 7 vrk voisi olla 210 euroa?
    Paikallisjunamaksut kentille 50 euroa.
    Ruokailla kannattaa golfkentällä tai läheisyydessä 20 e/päivä = 140 euroa.

    Ehkä kustannus olisi 650 – 700 euroa. (Tosin Rooman juttu on paljon laadukkaampi ja valmiiksi järjestetty.)

    Huhtikuussa pelataan jo Suomessa 🙂

    Jos oikein loma täytyy viettää, niin Luukkiin kahden hengen harjatelttaan ja sieltä pistoja lähikentille.

    Enpä lähtisi golfbägien kanssa halpisyhtiöiden matkaan. Useimmat ottavat rahaa jokaisesta mahdollisesta välistä. Jokainen kapsäkki ja golfbägi maksaa erikseen mennen tullen, samoin kaikki muu. Ei varmasti tule halvemmaksi kuin kunnon yhtiön tarjouslennot joita kyllä riittää jatkuvasti. Ja perinteisesti Matkamessujen aikaan on myyty koko maailmaa melko edullisesti. Ja päälle Finskin jokaviikkoiset tarjoukset milloin minnekin päin Eurooppaa ja kauemmaksikin.

    Toiseksi. Unohda Lontoo ja katsele ennemin vaikka Manchesteria tai jotain muuta brittikaupunkia. Lontoon ympäristössä kaikki on kalliimpaa kuin muualla Brittein saarilla. Hintaero näkyy kaikessa alkaen autonvuokrauksesta jatkuen p&p- tai b&b-hintoihin.

    Ja sitten vielä yksi pikkuvihje. Jos joudut/haluat matkailla junalla Englannissa niin netin kautta voi ostaa liput ja mitä aikaisemmin liput ostaa sitä halvempia ne ovat. Mahdollisuus säästää tosi paljon, hintaero saattaa olla jopa 75%.

    Bägistä tulee kustannuksia 60 euroa Ryanairillä. Blue1:lla ei tule. Kirjoittelin brittien kanssa golfista UK:ssa. He suosittelivat etsimään Keski-Englannista ’helmiä’. Siellä on paljon hyviä kenttiä, joita suuri yleisö ei ole löytänyt ja hintataso on edullinen. Taitaa olla muutama kutsukin voimassa. (En tiedä mitä edullinen tarkoittaa, mutta kuvittelen, että greenfee voisi olla noin 30 euroa, joka on edullinen, jos kenttä on kunnollinen.) Luultavasti kokonaishinta viikonlomalle voisi olla sama 600 – 700 euroa kuin Lontoossakin.

    Junamatkasta Lontoosta pois tulee hiukan kustannuksia, mutta majoituskustannukset taas laskevat.

    Nimimerkki ’Viran omaiselta’ oivallinen huomautus – Suomi kuuluu Eurooppaan.

    Onko kukaan käynyt Tsekissä, Prahan lähellä pelaamassa? Prahaan pääsee lentämään edullisesti:-)

    Upgradasin harjateltan leirintäalueen mökkiin. Ljusdals Camping mainostaa yöpymista 2henkilön mökissa + greenfeet = 38 euroa/nenä.

    Lisäksi Ruotsissa näyttää olevan yleisemminkin tarjolla veckogreenfee 100 – 150 euroa.
    Ehkä Etelä-Ruotsissa voisi pelata huhtikuussa?

    #639250 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Skånessa on tullut käytyä joko huhtikuun vika viikko tai toukokuun eka viikko.
    Joskus on aurinko paistanut ja joskus räntääkin tullut.
    Lauantaina Hki porauslautalla yli, autolla alas ja vuokrataloon joka on about Tegelbergan lähettyvillä. Alasajon aikana porauslautalla nautitut virkokkeet häviää mukavasti ja perillä ollaan oltu sillee, että jopa on keritty kiertää rundi tai 9-reikää. Ma-pe sitten pelataan eri kentillä joka päivä ja aina 2 rundia/päivä. Sitten taas lauantaina ylös porauslautalle ja eikun Suomeen.
    Parhaimmillaan ollut 10 hemmoa reissussa ja vähimmillään 4. Mökki sen mukaan ja ei se paljoa ole maksanut.
    Pitänee ottaa nyt 2007 reissulta talteen kaikki kulut ja katsoa mitä se oikeen kustantaa.
    GF on monessa paikassa päiväGF mutta myös kierrosGF voipi olla, tosin toinen rundi suattaapi olla halvempi. Kentät hyvässä kunnossa Suomeen verrattuna ja klubeilla homma toimii hyvin.
    Raskas on reissu mutta helekatun hyvä.

    #639251 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Tuota sen verran vaan huomauttaisin kun olen tuon keskisen euroopan läpi nyt kuutena vuonna huhtikuun puolivälissä ajellut, että Ranskan eteläosissa ei ole vielä silloin lehti puussa. Saksan itäreuna ja Tsekit viettävät vahvasti talvea vielä tuolloin.

    Pohojoisessa viileämpää tietty kuin etelässä, mutta myös idässä viileämpää kuin lännessä.

    Jos huhtikuussa haluaa varmasti päästä pelaamaan, taitaa se alue alkaa tuosta Espanjan korkeudelta.

    #639252 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eitarvitse mennä epsanjaan päästäkseen pelaamaan talvella puhumattakaan keväällä.

    Brittein saarilla on takuulla kentät auki huhtikuussa. Kelissä toki on pieni riski mutta siellä on aina, kesälläkin. Joka tapauksessa siellä pelataan ympäri vuoden, kelistä huolimatta.

    #639253 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    No tuohan tietty pitää paikkansa. Ei vaan tullut tuollainen uusi Golfmaa mieleen 🙂

    Ja vielä itse mainitsin tuosta lännessä lämpimämpää kuin idässä …

    #639254 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiersin päivällä 9 reikää Jyväskylässä. Minusta tuntuu että pelaamisen kriteerit pitäisi olla hiukan paremmat kuin tänään Jyväskylässä. Toivottavaa olisi kesägriinit ja lämpöä noin 15 astetta tai enemmän. Tietysti kuivaa tai edes vähemmän savista kuin tänään.

    Jos huhtikuussa voi pelata Luukissa, Ruotsissa on kentät paremmassa kunnossa – niin luulisi Ranskassa olevan jo ihan kohdallaan. Englannista pitänee etsiä jotain paletteja viikoksi. En ole oikein törmännyt. Miten paljon eri kentät tekevät yhteistyötä siellä päin? Pitänee heittää kysely http://www.golf-tuition-online.com forumille.

    MUTTA… jos ’ts’ on kokeillut huhtikuuta ja fiilis oli – ’ ei liian hyvä’. Siis riski huonosta kelistä on olemassa?

    #639255 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Me oltiin viime touko-kesäkuun vaihteessa viikko Ranskassa Dijonin lähistöllä. Kyllä siellä tarkeni, mutta helteistä ei ollut tietoakaan. Vettäkin ..kele satoi välillä. Samaan aikaan ~200km päässä Etelä-Saksassa satoi lunta. Ainakaan kesäkelien varaan ei kannata keski-euroopassa huhtikuussa laskea.

    #639256 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos lähtee viikoksi pelaamaan golfia, olisi mukava pelata muutama kierros hyvissä olosuhteissa. Roomaan ja Barcelonaan on paljon edullisia lentoja, mutta ainakin Barcelonan kohdalla green feet tulevat arvokkaaksi ellei joku tiedä hyvää systeemiä?

    Kävin itse Tahkolla yöpymässä mökissä ja majoituksen hintaan sisältyi green fee. Kokonaisuus ei ollut olleenkaan paha! Olisiko tällaisia juttuja ulkomailla? Siis mökkejä niin, että niiden majoitukseen sisältyy ’pelioikeus’.

    #639257 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ilmeisesti Englannissakin on tarjouksia. Dartmouth houkuttelee 200 euron paketilla, jossa saa pelata 3 päivää, josta vain 18 reikää päivässä Chanpionship coursella. Sisältää majoituksen aamiaiset ja illallisen.
    kts:
    http://www.dgcc.co.uk/play_stay.htm

    Luultavasti auto pitäisi vuokrata, jotta ehtii kiertää useamman kentän:-)

    #639258 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse olen menossa Torrejevaan pelaamaan helmikuussa ja matkan hinta neljälle auton kanssa ilman greenfeetä on 1510 euroa. Mielestäni ei paha.
    Lennot 1315 euroa ( http://www.toolo.fi)
    Huoneisto 300 euroa/viikko 3hh+köksä
    Auto 233 euroa ilman kilometrirajoitusta

    Nyt jos joku tietää mistä saisin ostettua pililippuja Torrejevan kentille niin olisin kiitollinen tiedosta !!!

    #639259 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    internacionalgolf@yahoo.es
    Farzneh Kasemi

    Ainakin minulle homma toimi. Hain liput Torreviejan keskustasta. Pyydä tarjouksia.

    #639260 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfbreaks

    Näillä on hyvät hakutoiminnot netissä ja kenttiä hintahaitarin päästä päähän. Voi käyttää esim hakukoneena nojatuolimatkailussa. Linkin takana esim tarjous PGA de Catalunyaan.

    Samoiten tekevät räätälöityjä paketteja pyynnöstä.

    #639261 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Googlella löytää paljon green fee tarjouksia. Suosittelen Karille, että pyytää ensin tarjouksen Farznehilta, ja samalla saa listan kentistä, jotka ovat lähellä Torreviejaa.

    Torreviejan kentistä Las Ramplas on usein edullisin, mutta suosittelen kokemuksena. Tietysti pitää varautua hukkaamaan palloja. Minulle sattui erinomaisen mukavat pelikaverit, joten vain hyvää kerrottavaa siitä.

    Itselleni Torrevieja on huhtikuun edullinen lomakohde, koska siellä on ilmainen kämppä ja auto ja lentojakin saa kohtuulliseen hintaan.

    #639262 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    ts kirjoitti: (10.12.2006 11:12:11)
    Tuota sen verran vaan huomauttaisin kun olen tuon keskisen euroopan läpi nyt kuutena vuonna huhtikuun puolivälissä ajellut, että Ranskan eteläosissa ei ole vielä silloin lehti puussa. Saksan itäreuna ja Tsekit viettävät vahvasti talvea vielä tuolloin.

    Pohojoisessa viileämpää tietty kuin etelässä, mutta myös idässä viileämpää kuin lännessä.

    Jos huhtikuussa haluaa varmasti päästä pelaamaan, taitaa se alue alkaa tuosta Espanjan korkeudelta.

    Ts, sulla on jäänyt vahvasti tummennetut aurinkolasit päähän automatkoillasi 😉

    Vuodesta 2000 alkaen olen käynyt Düsseldorfissa työn puolesta keskimäärin 10 kertaa vuodessa ja oman kokemukseni mukaan puut ovat vahvasti lehdessä jo huhtikuun puolessa välissä, toki vuosien välillä on ollut näinkin lyhyellä jaksolla vaihtelua. Olen pelannut siellä neljänä keväänä huhtikuun alussa ja kaikkina kertoina kentät ovat olleet kunnossa, suurinpiirtein Etelä-Suomen toukokuun loppua vastaavassa ruohossa.

    En silti lähtisi suosittelemaan Ruhrin aluetta huhtikuun kohteeksi, vaikka siellä tuolloin vuorenvarmasti pääseekin pelaamaan kohtuukuntoisille kentille.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Mikä on edullisin golfloma huhtikuussa?

Etusivu Foorumit Matkailu Mikä on edullisin golfloma huhtikuussa?