9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Mikä kenttä ja milloin avaa kauden 2024 kesägreeneille?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä kenttä ja milloin avaa kauden 2024 kesägreeneille?

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tänne voi laittaa tiedon jos joku kenttää avaa jo pääsiäisenä, mitä hieman epäilen.

  Jos on noin hinku, niin Viron Otepää avaa tulevana perjantaina. En kylläkään tiedä onko kesäviheriöt vai ei.

  Lämpimiä kelejä Etelä-Suomeen luvassa. Eiköhän Vihti yritä taas saada auki, jopa pääsiäisenä. Myös Seagolf Rönnäs on usein ensimmäisten joukossa ja nytkin kotisivulla on videota kentän tilanteesta. Voi olla, että yrittävät avata. Hangossa on range auki ja yritystä voi olla sielläkin.

  bdt

  Bjärkas avaa torstaina 28.3. klo 11 kolmentoista väylän voimin. Ehtiikö joku vielä sitä ennen?

  Rönnäs aukaisee torstaina 28.maaliskuuta.

  ozk

  Onko joku käynyt Salossa pelaamassa? Kastuiko kengät ja pärjääkö ilman lyöntimattoa?

  Rönnäs-Meri18 pelattu lankalauantaina.
  Kesägriinit, jotka holkitettu ja vahvasti hiekoitettu.
  Väylät 90-95% vapaana lumesta. Pari märkää väylää ja muutamia märkiä kohtia. Kesäkengillä pärjää.
  Bunkkerit enimmäkseen lumen peitossa.

  Annetaan pääsiäisen pelikuntona 8/10 eli suositellaan.

  Pelasin Salon tänään. Väylillä märkyyttä ja lammikoita paikoittain, mutta vedenpitävissä golfkengissä sukat kuivat. Bunkkerit lumessa ja jäässä. Griinit hitaat ja roskaiset, mutta ihan putattavat. Ihan oikeaa golfia vaikka pelaaja olikin vielä talviterässä. Maaliskuun lopun pääsiäiskunto 8/10. Kun oma kenttä avautuu vasta joskus kuukauden päästä niin käyn varmaan Salossa vielä kerran tai pari.

  Nämä ”kesägreeneilla” mainoslauseet on ihan hölynpölyä, mitä se tarkoittaa? Rönnäs golfissakin reilusti lunta väylien reunoilla, sukat pysyy kuivina jos menee kumisaappailla.

  Jos kesäkuussa sitten jo ruoho kasvaisi ja voidaan puhua oikeista kesägreeneista.

  Kesägriinit ilmaisu virallisille greeneille. Talvigriini/tilapäinen greeni on muulle alueelle tehty tilapäinen lipun paikka, itse törmännyt näihin vain kun virallinen greeni on ollut huoltotoimien kohteena, ei näitä taideta kovin paljon harrastaa.

  Myönnettäköön että otsikoin ketjun huonosti, mutta tekevälle sattuu.

  En otsikkoa kritisoinut, vaan yleisemmin kenttien markkinointitapaa puhua ”kesägreeneista” kun ei ole kasvukausikaan vielä alkanut. Osuvampi ja totuudenmukaisempi termi olisi tyyliin alkukevätgreenit tai yms.

  ozk

  Kesägriini tarkoittaa sitä, ettei kentällä ole käytössä väliaikaisia väylille tehtyjä reiänpaikkoja joilla oikeita griinejä säästetään eli talvigriinejä. Ei sillä ole tarkoitus kertoa griinien kunnosta mitään. Kyseessä on ihan laajalti tunnettu termi, eikä se liity markkinointiin mitenkään. Sillä vain kerrotaan, että väylät pelaavat kuten väyläkartassa näkyy.

  Jos jossain kerrottaisiin, että pelataan alkukveätgriineille, niin kukaan ei tietäisi mitä sillä tarkoitetaan. Kuitenkin pelattaisiin ihan normaaleille griineille. Se se vasta harhaanjohtavaa olisi.

  Sunnuntaina ja Maanantaina lumet ja märät hävinneet,eli kuvaa oli,no nyt taas lunta jokapaikassa myös kesä/talvi asfalteilla kaupungeissa ja golfkentillä.

  Hirsalan puttigreeni on ainakin loistavassa kunnossa jo nyt. Pallo rullaa nätisti.

  Hirsalahan on aina huippukunnossa muttei saa kenttäranginnissa huippu pisteitä koska kenttä on vaikea, ainakin Hirsalassa on Suomen pätevin kenttämestari.

  Hirsalan griinit on aina hyvässä kunnossa, viime vuonna heti kauden alussa, muistaakseni 17.4.. Sensijaan väylät ei olleet kovin hyvät koko vuonna, mikä sitten ongelma kastelussa oli. Huonot.

  Talvigriinejä käytetään Rinkussa keväällä ja syksyllä. Viime vuonna taisi olla toukokuun puoliväli kun oikeille griineille pääsi. Huonompi ruoholaatu kuin Hirsalassa. Ja kenties muita talvehtimisongelmia. Loppukesästä kokonaisuus oli parempi kuin Hirsalassa. Ehkä ei kannata turhan paljon kehuskella kenenkään. Vaikka 2023 alkukausi taisi olla aika huono Uudellamaalla vähän joka puolella.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: Mikä kenttä ja milloin avaa kauden 2024 kesägreeneille?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä kenttä ja milloin avaa kauden 2024 kesägreeneille?