Aihe: GRAN CANARIA - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

GRAN CANARIA

Etusivu Foorumit Matkailu GRAN CANARIA

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Milleköhän kentälle/kentille Gran Canarialla kannattaa mennä pelaamaan?
  Asustelen ihan siinä Maspalomas Golfin vieressä, mutta joku haukku sen kentän ihan pystyyn!

  ==========

  Nimi Mihin Gran Canarialla pelaamaan? vaihdettu.

  LDR-MOD Dole

  Ollaan menossa Gran Canarialle joulukuun alussa.
  Pystyisikö joku antamaan viimeaikaiseen tietoon perustuen käytännön neuvoja Gran Canarian eteläosan kenttien (Maspalomas, Meloneras, Anfi Tauro) suhteen.
  – kannattaako ostaa feet etukäteen vai kentiltä
  – onko hyviä greefee-paketteja tiedossa
  – tarvitseeko varata lähtöajat etukäteen, vai saako niitä vaivatta myös paikan päältä; yhdelle pelaajalle ja kolmelle pelaajalle.
  – missä ko kentistä on parhaat treenimahdollisuudet (range+lähipeli)
  – myös kenttien nykykunto kiinnostaa

  Dänks

  ==========

  Siirretty GRAN CANARIA ketjuun.

  LDR-MOD Dole

  #635048 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En vastaa nyt kyllä kysymyksiisi, mutta halusin vain suositella Salobre Southia. Hieno kenttä ja tuohon aikaan ainakin viime vuodet ollut erinomaisessa kunnossa. Lisää se siis pelattavien kenttiesi listalle – kenties Maspalomasin sijaan, sillä Maspalomasista olen kuullut lähinnä vain huonoa.

  #635049 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Minäkään kysymyksiisi vastaa, mutta komppaan vahvasti Kheldeä – Salobre selvä ykköskenttä tuolla, vaikka auto vissiin onkin pakollinen. Maspalomasista saa kyllä _todella_ hyvän ankankoipiconfitin, jos jotain positiivista hakee.

  #635050 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olin helmikuussa Salobressa. Siellä on kaksi kenttää. South – voi kävellä. North – enemmän turistinähtävyys kuin golfkenttä – sitä ei vain voi kävellä vaan autolla mentävä.

  South on oikein kiva kenttä.

  Vesa

  #635051 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  ajs

  Olemme menossa vasta joulukuussa, joten toivon itsekin lisää kommentteja. Lähtöajat (Meloneras, Maspalomas, Salobre South, Anfi Tauro) varattiin matkanjärjestäjän kautta ja sen perusteella miten hankalaa oli säätää listalta yksi tarjottu twilight lähtö aamupäiväksi, kannattanee varata ajoissa. Ainakin jos on useampi pelaaja.

  Reilu vuosi sitten oltiin tätä mieltä: Gran Canarian kentät

  Joulukuun puolivälissä Las Palmasiin. Varattu muutama kierros el cortijoon ja bandamaan. Oli hinnat pumpsahtanu pari kymppiä ylöspäin viime joulusta. Onko jollakin kommentteja kenttien kunnosta lähiajoilta. Perinteisestihän nuo on ollu kohtuu hyvässä kunnossa.

  #635053 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  clk

  Palasin sunnuntaina Gran Canarialta joten jotain tietoa olis tässä
  – Melonares on hyvässä kunnossa ja paljon pelaajia joten aikoja voi olla vaikea saada paikan päältä, kohtalainen range ja lähipelialue, joillain hotelleilla pelipaketteja ja paremmat strattiajat
  – Anfi myös hyvässä kunnossa, kohtailainen range ja lähipelialue, hinnat 10€ halvenpia ennen kello 9 löytyy myös 4-7 päivän pelioikeuksia, 9-14 aika täyttä
  – maspalomas ei ole käyty kun kaikki sitä haukkuvat
  – salobre eteläinen hyvässä kunnossa, puttialue vieressä, paljon saksalaisia joten kierrokset kestää jos lähtee 9 jälkeen pelaamaan, pitäisi löytyä myös viikon pelioikeuksia
  – salobre pohjoinen, kenttä jota kaikki tuntuu haukkuvan mutta ihan ok kenttä, unohda driveri ja pikkaisen enemmän tarkkuutta niin kiva kokemus, vältä saksalaista peliseuraa jos haluat pois kentältä alle 5 tunnin, 10€ halvenpi kuin eteläinen, kohtalainen range vieressä
  – lähtöajat varsinkin yksipelatessa ovat aika joustavia kaikilla kentillä
  – palvelu kentillä erinomaista, ainakin mulle sattu niin.
  – El Cortijo ei käyty mutta näytti aika vihreälle ohiajettaessa, yleensä hyvässä kunnossa

  Mukavaa pelimatkaa

  #635054 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Erinomaista raportointia clk !!!
  Isosti kiittäen.

  #635055 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Tuli käytyä vajaa kuukausi sitten pelaamassa juuri tuolla nurkilla. Tällä hetkellä aivan ehdoton ykköskenttä Anfi Tauro. Kenttä tosi hienossa kunnossa, greenit mahtavat ja haastetta riitti sopivasti. En suosittele kenttää jos on aivan harrastuksen alkuvaiheessa, mutta alta 20 händärillä voi jo lähteä nautiskelemaan. Ainakin ollessamme siellä sai Anfille ns. twilight lähtöjä 50 egee (eli klo 15.00 jlk) tai aamulähtöjä 50 egee(muistaakseni ennen 9). Meloneras oli aika kökkö. Hitaat greenit ja varsin kallis, 130 egee / hlö autoillen. Salobre mielestäni mukava peruskenttä, tosin tuli pelattua ainoastaan se eteläinen.

  #635056 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos raporteista. Annan oman raporttini pohjoisosan kentistä (el cortijo ja bandama) reissun jälkeen. Olemme las palmasissa ja vaimo ei pelaa, joten en viitsi lähteä saaren eteläosan kentille. Kyllä muutama kierros noilla pohjoisen kentilläkin aina maistuu. Erityisesti El Cortijossa oli minusta aikaisempien reissujen perusteella mukava ilmapiiri ja paikalliset pelaajat otti yksinäisen ulkomaisen pelaajan hyvin vastaan, vaikka englannintaito oli useilla hyvin rajallinen. Eräs paikallinen vei minut jopa hotellille kentältä pelin jälkeen. Bandaman ilmapiiri on hieman ’elitistinen’.

  #635057 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Täällä yksi Maspalomaksen kentälle huomenna pelaamaan aikova. Greenfee ja mailasetti kustantaa yhteensä noin 120 euroa. Huominen pelikaveri aloitti golfin viime kesänä, mutta selvisi tuosta kentästä kuulemma 95 lyönnillä, eli helpohko kenttä kaiketi. Hotellilta katsottuna näyttää kyllä hyvin tasaiselta ja väylät leveitä. Ja nurmikit näyttää olevan hyvässä kunnossa nekin. Raportoin lisää huomenna kierroksen jälkeen 🙂

  #635058 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ja nyt tulee lupaamaani raporttia Gran Canarian eteläosasta.
  Kävin sekä Maspalomaksen että Meloneraksen kentillä, en pelaamassa vaan tarkistamassa tilanteen. Kumpikaan kenttä ei minua kunnon osalta vakuuttanut, kuivuus oli ilmeisenä riesana. Maisemat on meren äärellä oikein mukavat, mutta layoutit mielestäni vähän puuduttavat oloiset (tämä siis huomio kentän reunalta !). Mutta ennen kaikkea kun tähän lisätään aivan järkyttävä TUULI, niin päätin visusti pysyä Anfi Taurossa.

  Anfi Taurosta.
  Kunto erinomainen, greenit jopa loistavat (9-10 nopeudeltaan viimeisen viikon aikana). Väylät pääosin hyvät, mutta paikoin hivenen kuluneet. Siltikin myös niiltä osin laadukas pohja salli puhtaiden osumien lyömisen.

  Korkeuserot ovat huomattavat! Yhden kierroksen menin kävellen, mutta pitkien siirtymien takia suositteken auton käyttöä. Kuten seurani, olen nopea pelaaja, mutta kävellen meinasi väkisinkin jäädä autolla pelaavien kaksikoiden jalkoihin. Oli vähän rasittavaa pelata 3h 30min ja päästää samalla noin 5 ryhmää ohi.

  Pidin kentän layoutista hyvin paljon. Väylät on paikoin kovin kapeita, joten en voi suositella kenttää hehtopyssyille. Keltaiselta pelattuna en pitäisi kenttää kovin vaikeana jos lyö draiverilla ilmassa 220-230 m, näillä mitoilla täällä pääsi mukaviin paikkoihin ja par5 väylillä pääsääntöisesti 200 metrin kepeille tai lähemmäsksi, kiitos hyvien rullien.

  Pelasimme vain aamulähtöjä 8:00-8:40, jotka kaikki varasin aina peliä edeltävänä päivänä (matka siis ajalla 7-13.12), joten silloin ainakin aamulähdöt sai oikein hyvin paikan päältä varattua. Sitä paitsi ennen klo 9:00 startrtattuna greenfee oli 60 € +15€ jos haluaa auton.

  Siis, suosittelen Anfia lämpimästi !!

  #635059 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kotiuduttu gran canarialta. El cortijossa pelasin 5 kierrosta ja 2 bandamassa. El cortijo oli aika kuiva, mutta muuten ok kunnossa. GF paikan päältä varattuna maksoi 30 € !!!!!! Etukäteen 93 – 103 €. Caddietyttö tosin antoi jonkun alennuslapun, kun olen siellä pelaillut muutamana vuonna. Paikalliset pelaajat oli tuttuun tapaan kovin ystävällisiä ja edellisen vuoden pelikaveritkin moikkasi ja tuli juttelemaan sen, mitä kielimuurin takaa pystyi. Kierrokset kesti pisimmillään tapanina 4 tuntia, kun kenttä oli tupaten täynnä. Muina päivinä n. 3 tuntia. Suosittelen.

  Bandamassa ilmapiiri edelleen elitistinen ja yksin sain kierrokset kulkea läpi. Ohi pääsi toki helposti, jos edessä oli tilaa. Takana tulevat vajaat ryhmät mieluummin odotti, kun tuli pelaamaan samaan ryhmään. Nämä sai jossakin tapauksessa kiinni, kun edellä oli muutama 4 hengen ryhmä. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja greenit helvetin nopeat.

  PG

  Mätaloki kirjoitti: (15.12.2011 17:39:38)
  Kävin sekä Maspalomaksen että Meloneraksen kentillä, en pelaamassa vaan tarkistamassa tilanteen. Kumpikaan kenttä ei minua kunnon osalta vakuuttanut, kuivuus oli ilmeisenä riesana. Maisemat on meren äärellä oikein mukavat, mutta layoutit mielestäni vähän puuduttavat oloiset (tämä siis huomio kentän reunalta !). Mutta ennen kaikkea kun tähän lisätään aivan järkyttävä TUULI, niin päätin visusti pysyä Anfi Taurossa.

  Meloneraksesta ei saa oikeaa kuvaa kentän reunalta. Layout ei ole puuduttava, päinvastoin. Etuysi on miellyttävä pelata, takaysi virkistävän haastava rotkoineen. Avarat maisemat, Atlantti taitaa näkyä joka väylältä. Kaunis kuin mikä (ei sentään Anfi Tauron veroinen). Tammi-helmikuun taitteessa sekä väylät että viheriöt olivat Meloneraksen kentällä loistavassa kunnossa. Griinit, joita aiemmin täällä moitittiin hitaiksi, olivat nyt nopeat. Melkein kaikki käyttivät autoa, mutta se ei suinkaan ole välttämätön.

  Maspalomasin kentästä saa melko lailla oikean kuvan kentän laidalta katsottuna. Tasapaksu isojen palmujen täyttämä tasamaakenttä, joka palmuista huolimatta jostain syystä toi mieleeni kotimaiset keskinkertaiset peltokentät. Helpohko kenttä keltaisilta. Ruotsalaiset pelikaverini tykkäsivät. Dyynit ja ranta lähellä, mutta Altantista ei näy pilkahdustakaan. Griinit olivat hämmästyttävän hyvät, paremmat ja nopeammat miltä näyttivät. Ystävällisen henkilökunnan, hyvän seuran, kauniin ja lähes tuulettoman sään myötävaikutuksella kierros kannatti tehdä, varsinkin kun kenttä sijaitsi konttausetäisyydellä majapaikastani.

  PG

  Eba kirjoitti: (24.1.2013 14:54:19)
  Milleköhän kentälle/kentille Gran Canarialla kannattaa mennä pelaamaan?
  Asustelen ihan siinä Maspalomas Golfin vieressä, mutta joku haukku sen kentän ihan pystyyn!

  Ainakin Meloneras. Upea kenttä, vain muutaman kilometrin päässä majapaikastasi. Mielestäni Mas Palomaskin kannattaa kerran kiertää, on sentään majapaikkasi vieressä. Tosin hintalaatusuhde on huono. Vastaa suomalaista keskitason kenttää.

  Eba kirjoitti: (24.1.2013 14:54:19)
  Milleköhän kentälle/kentille Gran Canarialla kannattaa mennä pelaamaan?
  Asustelen ihan siinä Maspalomas Golfin vieressä, mutta joku haukku sen kentän ihan pystyyn!

  Taisin olla minä ja totesin että ko. kenttä ei ole kovin mielenkiintoinen eikä hinta/laatusuhde ole hyvä mutta on se tullut itsekin pelattua jonkun kerran kun se sattuu olemaan siinä ihan vieressä.

  Eli päivänä jona et jaksa lähteä mihinkään kauemmas se on vaihtoehto, on yleensä ollut ihan ok kunnossa ja kuten PG totesi ’Vastaa suomalaista keskitason kenttää.’.

  Kiitti vinkeistä! Onko Salobresta mitään kokemuksia? Enkä meinannu sun kritiikkiä petitg. Tällänen vuodatus löyty 1golfin-sivuilta.

  The dissapointment of the year !!! December 31, 2012
  My advices :
  * do not forget to be there 2 hours before your tee time. You will spend first hour for warming up, and the second hour to stay in crowd for playing . Tee TIMES ? A bad joke…
  * do not hesitate to rent a buggy : without it, you will not have ANY informations about the hole …no birdie card, no hole description to the beginning, like in the rest of the world ( even in ROMANIA ! )
  * do not expect for cleaning your shoes, or clubs there.
  * do not expect for a pitching green. Everybody are using a chipping green for everything. Even for putting. In the same time, I mean…
  * do not forget to take an extra pencil. If you will lost it…they won’t supply another one.
  * do not even think to estimate when you will finish the game, because you won’ t be able to know not even you will start it ! Take a day off…
  * do not take your photo camera with you. Is useless : the course is a urban one, therefore you will see only a few houses and a lot of stones… No views at all.

  PG

  Eba kirjoitti: (25.1.2013 10:45:33)
  Onko Salobresta mitään kokemuksia?

  Näiden linkkien takaa löytyy lisää juttua Gran Canarian kentistä, Salobrestakin:

  https://golfpiste.com/forum/posts.asp?cid=7&tid=122302&searchterm=Gran&lang=fi
  https://golfpiste.com/forum/posts.asp?cid=7&tid=123042&searchterm=Gran&lang=fi
  https://golfpiste.com/forum/posts.asp?cid=7&tid=120995&searchterm=Gran&lang=fi

  Tänks! Nää autto jo riittävästi!

  Tammikuun lopulla Bandamaan golfaamaan…vinkkejä yms otetaan vastaan….

  pelasin viimeviikolla melonerasta- saksalaisessa seurassa ja oli tosi mukavaa! Kenttä on hyvässä kunnossa ja keli aina hyvä! Hintoihin voi vaikuttaa hotellivalinnalla Lopesan-hotelleissa asuvalle golf on edullisempaa ainakin meloneras ja maspalomas kentillä.

  Viikolla 8 menossa Gran Canarialle. Tarkoitus käydä pelaamassa yksi kierros Anfi Taurossa. Vaikutti aiempien kirjoitusten perusteella ihan OK:lta.

  Onko jollain nyt viime aikojen kokemuksia tuosta / muista kentistä, mitä kannattaisi katsoa?

  Anfi vuokraa mailoja (en ajatellut yhden kierroksen takia ottaa omia), mutta niillä on rautoja vain grafiittivarsilla. Kuinkakohan iso ero noilla pelatessa on perinteisiin teräsvartisiin?

  Kun nyt yhden kierroksen pystyy pelaamaan, ei tietenkään viitsisi käyttää sitä arpomiseen/opetteluun. Ei kai muuta eroa kuin pituus/lentorata?

  -R72

  #1087294 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Onkos kukaan käyny viime aikoina siellä pelailemassa,jos niin kertokaa kentistä ja hinnoista?

  ==========

  Siirretty GRAN CANARIA ketjuun.

  LDR-MOD Dole

  #1087376 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Korkein sesonki taitaa olla joulu-heinäkuu. Gf-hinnat pyörii siinä satasen pintaan/kierros. Alennuspaketteja ainakin oman kokemuksen mukaan turha metsästää, kentät täynnä noillakin hinnoilla. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Viimeksi kun kävin myivät ensin ei-oota agentin kautta, mutta kun ajoin taksilla lähimmälle klubille aamulla ja ilmoitin tulevani pelaamaan, niin no problemos. Kentillä saattaa olla yhteistyösoppareita hotelleiden kanssa ja myyvät heille varattuja aikoja vasta viime tipassa. Itse pelailin Golf Las Americasissa koko reissun kun sattui olemaan lähin kenttä. Ihan jees, mutta ei mikään huikea kokemus kenttänä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: GRAN CANARIA

Etusivu Foorumit Matkailu GRAN CANARIA