26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Mielipiteitä junnusta

Etusivu Foorumit Yleistä Mielipiteitä junnusta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen kuullut monenlaisia mielipiteitä siitä miten juniorit käyttäytyy kentällä ja klubilla. Haluaisin kuulla teidän kaikkien hyviä ja huonoja kokemuksia ja mielipiteitä junnuista.

    Pari vuotta pelanneena kokemukseni junnuista ovat olleet poikkeuksetta hyviä. Etiketti on ollut hallussa ja käyttäytyminen hyvää. Usein junnuilla pelikin näyttää olevan sopivan rentoa, joten tulosta syntyy.

    En ole koskaan kokenut junnuja ongelmaksi. Enemmän haittaa on ns. *******ntärkeistä nipottajista, jotka kitisevät milloin mistäkin eivätkä oikeasti välitä muista hevon vertaa. Junnut sentään osaavat yleensä ottaa neuvoja ja opetuksia vastaan, toisin kuin kaikkitietävät vanhemmat pelaajat.

    HUOM! Suurimmaksi osaksi kokemukseni kanssapelaajista ovat olleet hyviä – riippumatta siitä, minkä ikäisiä he ovat olleet.

    En ymmärrä, miksi ihmisiä pitäisi muodostaa mielipide ryhmänä vain iän perusteella. Eiköhän sama tyyppivalikoima löydy ihan kaiken ikäisistä, tyylierot vain tahtovat tasoittua iän myötä.
    Enintään voi sanoa, että nuorilla on vahvempi taipumus mustavalkoiseen ajatteluun, koska käsitteellisessä ajattelussa tarvittavat aivojen osat kehittyvät vasta 12-16 ikävuoden välillä. He ovat enemmän riippuvaisia ns. vertaisryhmiensä mustavalkoisista mielipiteistä, eikä rajatonta uskoa omiin kykyihin ja kuolemattomuuteen ole vielä joutunut käytännössä todella testaamaan. Mutta kyllä se siitä

    Junnut on hauskaa peliseuraa ja on mukava katsoa letkeää swingailua joka on ajoissa opittu,

    kateeksi käy…

    Vieraspelaajalle: Nuori Golfari kysyi hyvän, häntä kiinnostavan kysymyksen.Tuo sinun kotipsykologinen vastauksesi joutaa Ben Furmanin keskustelupalstalle.Taidat olla aika peto näissä asioissa kun et edes osaa samaistua nuorten ajatusmaailmaan, analysointi näyttää kyllä onnistuvan…Ei millään pahalla ;D.

    Onko ainoa oikea vastaus kysymykseen mielestäsi aina se, jonka luulet kysyjän tahtovan kuulla?
    Edellyttääkö nuorten ajatusmaailmaan samaistuminen sitä, että ei saa nähdä siinä mitään mikä voisi vielä kehittyä jopa parempaan suuntaan? Jos ihminen olisi valmis 14-vuotiaana, aika kävisi pitkäksi ennen eläkeikää.
    Miltä kohdin muuten olet eri mieltä asiasta kanssani?

    Jos luet tarkasti NuoriGolffarin kysymyksen selviää sinulle , että hän halusi mielipiteitä junnujen käyttäytymisestä . Uskoakseni hän haluaa vastauksia ja esimerkkejä kysymykseensä . Ei siihen , miten ja milloin ihmiset kehittyvät henkisesti ja milloin he alkavat käsitellä asioita kuten aikuiset .

    Itselläni on pelkästään hyviä kokemuksia junnujen käyttäytymisestä . Heidän hermot kestävät paremmin ja he osaavat mukautua erilaisiin ryhmiin paremmin kuin aikuiset . Junnut ovat mukavaa peliseuraa.

    Sanotaan nyt sitten kaiken tämän kehumisen keskellä muutama kritiikki;

    – juniorit ei tervehdi kun joku vieras aikuinen tulee samaan ryhmään, mieluummin ovat huomaamatta, jos mahdollista. Lakki tietysti on pultattu päähän sisätiloissakin.
    – junioreilla on tapana jutella ja tehdä harjoitussvingejä toisen lyödessä
    – juniorit ei tunne sääntöjä eikä omista sääntökirjaa
    – junioreilla ei yleensä ole muuta pelisuunnitelmaa kuin ’draivilla kovaa ja korkealta’, varsinkin jos samaan ryhmään sattuu kaksi junnua. Siinä sitten etsiskellään joka väylällä palloja.
    – junioreille toisten pallojen etsiminen on äärimmäisen vastenmielistä, vain oma peli kiinnostaa, ja omaa palloaan etsivää odotellaan kärsimättömänä svingaillen ja nyrpistellen
    – juniorit tekee arviot vieraiden pelitaidoista välineiden hinnan mukaan
    -pienikin epäonnistuminen on junioreille maailmanloppu, jota kuuluu tehostaa kiroilemalla ja mailaa paiskomalla

    DCI

    Olipahan vähän paksua. Olen nyt 17 vuotta eli olen siis juuri ja juuri saanut aivojeni kehityksen mainitsemiltasi osa-alueilta valmiiksi ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että yksikään noista väittämistäsi ei pidä paikkaansa ainakaan minun eikä minun tuntemieni junioreiden kohdalla nyt eikä kolme vuotta sitten. Ärsyttävää kun jollain voi olla tuollainen kyky arvioida kaikki junnut yhden perusteella. Oli kyllä niin törkeitä väittämiä, että voisit pikkuisen miettiä ja vaikka pyydellä yleisesti anteeksi kaikilta junioreilta.

    Nimetön

    Todella ihme tekstiä. Monet meidän seuran junnuista tietävät säännöt paremmin kuin vanhemmat pelaajat. Suurimmalla osalla pelikavereistani on sääntökirja mukana. Kättelemme aina vierasta pelaajaa joka tulee ryhmäämme ja otamme hatun pois päästä kätellessä.

    Tietysti yritämme lyödä mahdollisimman pitkälle jos siihen on mahdollisuus, mutta emme jää etsiskelemään palloa pitkäksi aikaa jotta emme hidastaisi muita ja lyömme varapallon jos tilanne näyttää pahalle. Aina autamme vieraspelaajaa etsimään palloaan hänen oman pelinsä kannalta ja ryhmän pelivauhdin kannalta. En tiedä onko itselläsi asennevamma vai oletko vain pelannut jonkun erityisen töykeän junnun kanssa ja vetänyt siitä nämä nerokkaat johtopäätökset.

    Epäilen että kyseessä kyseessä on jokin yksittäistapaus sillä itseeni ei kolahda yksikään noista äskeisistä. Tai sitten toinen vaihtoehto on että klubilla jolla pelaat on todella huonokäyttäytyvisiä junnuja.

    Vieraspelaaja on oikeassa muutamassa kohdassa yleisesti junioreista,kuten Juniorit eivät tervehdi vanhempaa ikäpolvea,Lippis pysyy päässä sisätiloissakin,Muitten pallojen etsiminen ei ole tärkeää ja Tunne tilojen ilmaisu on voimakasta. Tosin suurin osa näistä pätee myös vähän vanhempiinkin…

    Minusta on vähän outoa korostaa, että junnut pitävät lippistä sisällä tai eivät tervehdi. Eiväthän he poikkea siinä suhteessa mitenkään vanhemmista pelaajista. Joka paikassa tuntuu nykyään kuuluvan etikettiin, että sisällä haahuillaan lippis päässä. Ikä näkyy vain siinä, että vanhemmilla pelaajilla lippikset ovat keskimäärin kuluneempia.

    Junnut yleensä käyttäytyvät kentällä paremmin kuin moni vanhempi ’herrasmies’. Pari kertaa olen kuitenkin törmännyt tapaukseen, joita vanhempi ja ’viisaampi’ ei tekisi.

    Junnu iältään 17 v, harjoitteli kentällä lähestymislyöntejä. Hän oli lyönyt varmaan 100 palloa kentän 2. väylän (par3) greenille. Me olimme kaverin kanssa aivan käkeä, että mitäs tämä on??? Lyötiin omat avaukset greenille, mutta eihän sieltä heti sitä omaa palloa löytynyt. Eikös kohta junnu huutele tiiauspaikalta; ’ottakaa sieltä tilalle joku pallo ja jatkakaa peliänne’.

    Toinen tapaus on vähän ’normaalimpi’. Junnu 15 v, jonka pelaili ryhmässämme mukavan leppoisasti. Kunnes 5. väylällä löi avauksen outtiin. Ensin lensi maila, sitten kaveri heittäytyi polvilleen itkemään ja parkumaan kohtaloaan. Pari minuttia vetisteltyään, junnu keräsi kamppeensa ja peli jatkui. Kyllä me siinä vanhemman pelimiehen kanssa katseltiin tilannetta huuli pyöreänä, junnun käyttätyminen sopi 8 vuotiaalle ei puolet vanhemmalle.

    Junnuista ei ole hirveesti kokemusta, mutta niistä harvoista on jäänyt hyvät fiilikset. Tsemppiä peliin kaikille junnuille!

    Vieraspelaaja:

    Oletko unohtanut millaista itselläsi oli kun lajin aloitit? Vai olitko joku poikkeus lahjakkuus jolta ei koskaan lyönti karannut ja palloja ei koskaan joutunut etsimään?? Ja mitä riehumiseen yms. juttuihin tulee, eikö nekin vähene ajan mittaan? Ihmiset toki on luonteeltaa erilaisia ja toisilla pinna ei pala koskaan ja toisilla välittömästi. Oma pinnani on pidentynyt golfin parissa, toisaalta saattaa kuohahtaa pahemmin sitten kun se raja on saavutettu…

    Joo milläs klubilla oot jäsen vieraspelaaja ?

    Mä oon ite 15v juniori ja en samaistu yhtään noihin sun juttuihin sä oot varmaan kirjoittanut ne ittestäs !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ja tässä pari kohtaa vanhemmista pelaajista

    huom mulla ei oo mitään vastaan vanhempia ihmisiä täs on vain muutamia tapauksia

    – väärentelevät tuloksia

    – astelee puttilinjoilla

    – odottelee että pelaajat menevät 300m päähän ja sitten lyövät 100m

    – eivät tajua päästää ohi jos takaa tulee huomattavasti nopeampi ryhmä

    – pelitempo on todella hidas

    – vetää kärryjä kun toinen lyö ja puhuu kun toinen puttaa

    – eivät tunne sääntöjä

    – pitävät klubilla lippistä päässä

    – piilo kettuilevat

    – eivät ole muistavinaan jotain duffattua parin metrin lyöntiä

    Mutta pääosin vanhat ihmiset ovat helkutin hauskoja ja mukavaa peliseuraa (legendoja on kiva kuunnella)

    Taisi olla vieraspelaajalla tarkoitusta provosoida muuten jopa laimeaa keskustelua (ja etenkin junnuja, jotka näitä juttuja lukevat). Ja siinä onnistuikin, kaikki kunnia siitä.

    Monilla on ennakkokäsityksiä junioripelaajista, enkä ihmettele yhtään. Useimmat junnut voisivat käyttäytyä paremmin kentällä, ja puhun nyt näistä pinnan palamisista ja mailojen lentelemisistä kirosanojen saattelemina. Mutta eivät juniorit suinkaan ole ainoita, jotka mailoja heittelevät ja kiroilevat. Eivät todellakaan, mutta nuoremman iän myötä heidät on helpompi kategorioida (toisaalta huono käytös on ehkä suhteessa lukumäärään yleisempää junioripelaajilla).

    Mutta ei saa yleistää, poikkeus vahvistaa säännön. On niitä rauhallisia junnujakin, jotka käyttäytyvät aina kohteliaasti, eivätkä mesoa kentällä huonojen lyöntien jälkeen.

    Nuorella iällä pelitaidot (kuten kaikki muutkin taidot) on helpompi omaksua, ja junnut yleensä kehittyvätkin muutamassa vuodessa singelitason pelaajiksi (siis jos panostavat golfiin kunnolla). Mutta kokemusta ei voita mikään, ja muutama huono lyönti saattaakin olla pari vuotta pelanneelle junnulle maailmanloppu (tai pelin loppu, whatever) ELI tarkoitan tässä, että huonot lyönnit ja pienet epäonnistumiset helposti otetaan liian raskaasti. Ulkopuolisesta HCP20-pelaajasta (ja kaikista muistakin) voi näyttää naurettavalta (mikä pitää täysin paikkansa), kun HCP8-junnu missaa jollain väylällä alle metrisen par-putin tehden bogeyn, ja alkaa mesoamaan kiroillen.

    Itse tiedän mistä puhun, olen tällä hetkellä 20-vuotias ja vielä pari kolme vuotta sitten olin aivan älytön ’kuumakalle’, hävettää vieläkin ajatella käytöstäni kentällä. Nyt olen saanut kehitettyä aivan uudenlaisen suhtautumisen golfiin, enkä reagoi voimakkaan tunteellisesti niin hyviin kuin huonoihinkaan suorituksiin pelissä. Huonoja lyöntejä tulee, sille ei voi mitään. Mutta ehkäpä niitä tulee niitä hyviäkin…

    Valitettavasti ainoa tapa pelata tasaisesti hyvää golfia vaatii tunteiden kurissa pysymistä, muuta keinoa ei ole. Ja pelitaitojen kasvaessa myös mentaalisen itsehillinnän merkitys kasvaa suhteessa vielä voimakkaammin.

    No yrittäkää ihmiset pitää ne hermot kurissa, ei pari huonoa lyöntiä peliä kaada..

    Kovin junnujen käytöstä pyritään yleistämään. Varmaankin junnuja löytyy joka lähtöön… niin myös meitä aikuisia. Minulla on lähes ainoastaan positiivisia kokemuksia junnuista. Lippis nousee tervehtiessä, lippis lähtee päästä caddie masterilla ja klubilla. Nuoruuteen kuitenkin kuluu myös rajojen kokeilua ja ei siinä mitään kun se tehdään muita häiritsemättä.

    Meidän vanhempien täytyy myös muistaa, että 13 – 16 vuotiaat käyvät elämässään tiettyä vaihetta läpi, johon kuuluu hormonaaliset muutokset ja se joskus saattaa aiheuttaa reaktioita… niin hyvässä kuin pahassakin. Ymmärtämystä, ymmärtämystä hyvät ihmiset. Ei jokaiseen pikku juttuun kannata edes reagoida. Olemmehan itsekin käyneet em. vaiheen läpi…vai?

    Vai häiritseekö meitä vanhempia enemmän se, että junnut kehittyvät taidoissa huomattavasti nopeammin ja ovat jo nuorella iällä meitä parempia? Käsi sydämmelle. Monet meistä pitävät golfia urheilulajina ja jos emme ole suvaitsevaisia junnuille, mistä tulevat Riikat ja Mikot tulevaisuudessa? Meistä kääkistäkö?

    Enemmän junnuja mukaan ja enemmän kannustusta meidän taholta heille.

    Nimetön

    Ensinnäkin junnuja sattuu samaan peliryhmään erittäin harvoin!? Pelaisin kyllä mielellään useamminkin nuorten kanssa. Näitten pienestä virheestä hermostuvien sijasta olen törmännyt enemmän päinvastaisiin, eräs löi tiiltä outtiin n. 4-5 palloa, ja jokaisen lyönnin jälkeen naureskelu vain lisääntyi… Me vanhemmat siinä sivussa vain sitten vähän äimistyneinä seurasimme tätä ’huvitusta’. Toisessa tapauksessa jouduin samaan ryhmään kahden tytön kanssa. Näiden näkemys asiasta oli, että korttikierros meni pilalle, kun eivät saaneet kahdestaan pelata. Eli ennakkoluulot ovat jo nuorena valmiina?

    Missähän kaikki junnut oikeen pelaa tai missähän mä oikeen pelaan, kun samalle kierrokselle ei oo sattunut ku pari kertaa selkeesti alle 16-v ja pelivuosi on jo toista kymmentä. Ei oo muuta kuin hyviä kokemuksia.

    Todella hyvin sanottu, on mukava että meitä ymmärretään.. Itse tulee hermostuttua aina silloin tällöin ja muutama kirosanakin joskus lipsahtaa..Aikaisemmin tosin paljon useammin!!

    Pelatessani vanhempien kanssa pystyn nykyään hallitsemaan hermoni lähes täydellisesti en muista koska viimeksi olisin menettänyt malttini mailaakaan en ole heittänyt kuin puolileikilläni pari kertaa viimeiseen 2 vuoteen.. nekin kaveri porukassa jossa ne osataan ottaa huumorilla..

    Muistan kuinka tuli keskeytettyä kisoja pienenä, kun tein jonkun katastrofin.. Golf on kyllä auttanut varmasti meitä kaikkia hallitsemaan mieltämme..

    Nykyään pyrin tervehtimään kaikkia tuttuja ja usein myös vieraspelaajiakin..

    Minulle junnut ovat mieluisaa peliseuraa. Poikkeuksetta he osaavat pelata hyvin ja heillä on pelaamisessaan mukava rento meininki. Juuri näin haluan itsekin pelata.

    Sillä ei ole mitään väliä miten nuoret pitävät lippalakkia päässään. Ainakin minua kohtaan ovat kaikki olleet kohteliaita, tervehtineet ja tulleet juttelemaan jne.

    Eiköhän tämä liene molemminpuolista, jos itse osoitat arvostavasi junnuja tasavertaisina pelimiehinä ja klubin jäseninä, saat heiltä varmasti takaisin samanlaista käytöstä.

    Minä olen itse juniori ja olen pelannut golfia 4 vuotta. Meidän seurassa juniorityöhön panostetaan ja seuran lehteen kirjoitellaan usein positiivista palautetta junioreista.

    Alkuperäinen kysyjä halusi kuulla hyviä ja huonoja kokemuksia junioreista.
    Kertoisiko joku, miksi niitä huonoja kokemuksia ei saisi kertoa. Jos ikävät asiat jättää kertomatta, kuvasta muodostuu liian ruusuinen. Epäilen, että suomalaisille nuorille ammattilaisille ja sellaisiksi pyrkiville on tuloksista päätellen jätetty kertomatta pari ikävää totuutta siitä, mitä maailmalla menestyminen vaatii.

    Itselläni on hyviä että vähän huonojakin kokemuksia junioreista mutta asiat on selvitetty ja siltä osin kunnossa. Asiallistahan porukkaa juniorit ovat suurimmilta osin.

    Turha vain siitä on hernettä nenään vetää jos muutama pelaaja kertoo täällä yleistyksia jotka eivät todellakaan koske kaikkia junioreita. Samat yleistykset koskevat kaikkiin pelaajiin.

    Minulla ei henkilökohtaisesti ole huonoja kokemuksia eika tutuillanikaan. Seurassamme juniorit käyttäytyvät esimerkillisesti, ottavat hatun pois sisällä, tervehtivät KAIKKIA klubilla ja varsinkin peliseuraa. Enkä ole käynyt yhdelläkään klubilla jossa ei juniorit tervehtisivät peliseuraansa, tai tekevät useita muita asiota joita listassasi mainitsit. Totta on että heiltä pääsee ärräpäitä välillä mutta taisit hieman liioitella.. Jos seurasi juniorit käyttäytyvät tuolla lailla niin kerro seurasi?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Mielipiteitä junnusta

Etusivu Foorumit Yleistä Mielipiteitä junnusta