28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Mielenkiintoinen kilpailu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mielenkiintoinen kilpailu

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #175734 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vammalan Lakesidella pelataan sunnuntaina 21.10 mielenkiintoinen kilpailu, vain kahta mailaa käyttäen. Kertokaa mitkä mailat itse valitsisitte ja miksi. Onko parempi ottaa puumaila avauksiin ja puttaukseen sekä pienempi rautamaila lähestymisiin. Vai olisiko perinteinen putteri ja iso rauta parasvaihtoehto.

  #257404 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ottaisin ehdottomasti putterin. Eihän millään puu kolmosella voi alkaa putteja sähläämään,siinä sitten pistelee 20 senttisiäkin ohi. Toinen maila olisi Rautakutonen ehdottomasti. Tällä mailalla pystyn lyömään kaikki lyhyet ja normaalipituiset par vitoset kolmella ja alle 320 metriset par neloset kahdella päälle. Kutosella myös lähipeli ja lähetymiset onnistuu joten kuten.

  #257405 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kaverini pelasi tuollaisessa 2:n mailan kilpailussa tuloksen 85 pari viikkoa sitten, ei mitenkään huonosti. Mailat olivat i5 sekä 52°

  Tuollaista kilpailua olisi kyllä mielenkiintoinen pelata. Jospa ensi kesänä…

  #257406 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Playahin viestiin:

  Putteria ei mielestäni kannata ottaa, rauta6:lla on myös oikeasti hankala lyödä bunkkereista ym.

  Rautamailalla puttaaminen onnistuu ihan tarpeeksi hyvin, ottaa tarpeeksi alhaa kiinni ja kääntää mailaa sen verran että asteita on suunnilleen saman verran kuin putterissa, kokeilkaapas, kyllä pitäisi selvitä 2:n putin griineillä.

  #257407 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Yhden mailan maailmanennätyshän on tehty i6:lla. Toiseksi mailaksi itse ottaisin puumailan pitkillä rei’illä saatavan edun vuoksi.

  #257408 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Joonas: Kyllähän pitkälyöntinen lyö kaikki par4:t 2:lla ja par5:t 3:lla päälle jos käytössä on vaikkapa tuo mainitsemani rauta5. Mielestäni i5 sekä mieluinen wedge on hyvä vaihtoehto pidempilyöntisille.

  ’Tavallisille’ pelaajille ehkäpä väyläpuu, kenties puu5 sekä lyhyt rauta voi olla hyvä vaihtoehto mutta siinä on sitten sitä lyönnin säätämistä aika paljon, etenkin par3:illa.

  #257409 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Golfin hostoria tuntee viime vuosisadan alkupuolelta tapauksen, jossa eräs daami pelasi kierroksen pitämällä mukanaan vain kahta mailaa. Varsinaisena mailana hän käytti R2 ja varamailana oli R2. Eräänä syynä oli tietenkin se, että siihen aikaan mailojen varret olivat hikkorista ja saattoivat katketa kesken pelin, joten hän oli ratkaissut ogelman näin helposti

  #257410 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pisin rauta jolla voit varmasti pelata väylällä ja toiseksi riittävän lyhyt rauta jolla selviät hiekkaesteistä.

  #257411 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kaverini (MGC), jonka HCP on 21 pelasi 2 mailan kisan bruttona jotain 90, laski tasoitusta!! Mailat oli kai puu5 ja rauta 7..

  Itse ottaisin puu5:n ja i9:n/i8:n…

  #257412 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Itse pelasin 15 pistettä (9r) muistaakseni. HCP 7,2. Mailat puu 3 (hyvä putata) ja rauta 9 (tarpeeksi loftia ja mittaa ;))

  Voittaja pelas meidän kisassa 20 pistettä, yhdeksällä reiällä.

  #257413 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  #257414 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Taisi olla ’3_maila_kisa’
  Ainakin Lakesiden tulossivuilla lukee, että:
  SARJA 2 MAILAA + PUTTERI

  Olen kuullut, että eräillä kentillä kun on näitä 2 maila kisoja, niin toisen mailan on oltava putteri.

  Kyllä nämä ovat tämmöisiä loppukesän hauskoja tapahtumia mutta itse pelaisin ihan oikeaa golfia ennemmin.

  #257415 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Mikä olisi vaihtoehtonne, jos pitäisi pelata vain yhdellä mailalla?

  Olen itse pelannut kotikenttäni Aura Golfin kymmenisen vuotta sitten pelkallä rauta kuutosella. Alussa lähipeli tuotti hieman vaikeuksia, mutta takalenkillä sekin alkoi sujua ja pelasin 42+37=79.
  Tasoitukseni oli tuolloin about neljä. Ja kierros oli ehdottomasti kokeilun arvoinen.

  Olisi mielenkiintoista pelata kenttä uudelleen vain rauta kuutosella, mutta tuntuu siltä, että nykyisin aika ei tahdo riittää kunnolla edes koko setillä pelaamiseen.

  #257416 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Olen myös joskus pelannut yhden mailan kisan rautakutosella, tosin mukana sai olla putteri. En muista mitä pelasin, mutta tällainen yhdellä mailalla pelaaminen tekee takuuvarmasti hyvää kaikille golfareille, koska joutuu soveltamaan jatkuvasti lyöntejä niin lähipelissä kuin pitkässäkin lyönnissä!

  Väittäisin, että jos joku joskus pelaisi kauden pari ensimmäistä kuukautta vain yhdellä mailalla ja sitten ottaisi koko setin käyttöön, huomaisi hän kehitystä tapahtuneen kaikilla pelin osa-alueilla…

  Vai mitä mieltä olette?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Mielenkiintoinen kilpailu

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mielenkiintoinen kilpailu