Aihe: Manassero ja muut ’lyhytlyöntiset’ - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Manassero ja muut ’lyhytlyöntiset’

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Manassero ja muut ’lyhytlyöntiset’

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #164717 Ilmoita asiaton viesti

  Lueskelin Tyryn juttua Manasserosta ja muistelin, että hänkin lähti hakemaan lisäpituutta lyöntiin ja homma valui käsiin. Samanlaisia esimerkkejä on muitakin, mm. Luke Donald. Tuntuu, että aina sama tarina, kun tämäntyyliset pelaajat lähtevät hakemaan jotain uutta, vaikka ovat pärjänneet hyvin. Onko kukaan onnistunut tässä muutoksessa? Zach Johnson lienee tästä hyvä esimerkki, joka ei ole turhaan lähtenyt hakemaan jotain uutta, vaan on koko uransa pelannut vahvuuksilla, ja napannut pari majoria.

  #197861 Ilmoita asiaton viesti

  Voisi lisätä myös Brian Gayn listalle…ei onnistunut sielläkään.

  #197862 Ilmoita asiaton viesti
  BZ

  Mielenkiinnolla odottelen kuinka kauan Matthew Fitzpatrick jaksaa vetää nykyistä ’lyhyttä’ feidiä vai alkaako hakea lisämetrejä ’svingimuutoksella’.

  #197863 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta on hieman sääli, että golf on muuttunut tenniksen tavoin ’voimalajiksi’.

  Golfissa maailmanlistan kärjessä ovat kaikki niitä, jotka paukuttavat 300 metrisiä avauksia ja joka ei lyö vähintään 270 metristä, ei ole sijaa kärkimittelöissä.

  Olisiko kenttäsuunnittelulla osansa tässä kehityksessä. Jos seurasi esim. Dubain kisaa, niin siellä 300 m avausten luona ei ollut mitään esteitä tai jos oli waste aluetta tai bunkkeri, niin niistä oli vaivattoman näköistä edetä pitkälläkin raudalla.

  Jos vertaa perinteisiin links-kenttiin, esim. Muirfieldissä pitkät avaukset eivät auta ja jos/kun ne menevät bunkkereihin, niistä vapautuminen rankaisee yhden lyönnin. Lisäksi kunnon pitkät karheikot lisäävät tarkan draivin merkitystä sen sijaan että roiskaistaiin jonnekin lipun suuntaan välittämättä missä pallo sitten makaa.

  Pitäisikö tässäkin ottaa asken Linksien suuntaan, jolloin golf ei ihan pituuslyöntikisaksi muuttuisi?

  #197864 Ilmoita asiaton viesti

  En kyllä laskisi Jordan Spieth:iä pitkälyöntiseksi. Avg driving distance = <270

  #197865 Ilmoita asiaton viesti

  Ei tosiaan mene Spieth pitkälyöntisten kategoriaan 110 mph mailanpäännopeudella. Jordanin ase on ylivoimainen puttaaminen (strokes gained puteissa 1,722 per kierros).

  Spieth on draivien pituudessa Tourin 89. (avg 293y eli 267m) ja väyläosumissa vasta 42. (66,67%), mutta eipä noita isoja kisoja olla koskaan ratkaistu pitkillä avauksilla vaan kestävällä kuupalla ja millintarkalla lähipelillä.

  Joku viisaampi voikin sitten tulla todistamaan mutuiluni vääräksi 🙂

  #197866 Ilmoita asiaton viesti

  US Tourin kärjessä drivetilaston mukaan Tony Finau keskiarvolla 318 Yards. Metreinä 290. Missähän nää yli 300 m draiveja paukuttavat piilottelee :-).
  Kieltämättä pituudesta on aina ollut hyötyä. Mailanpäähän nopeus hankitaan nuorella iällä ja osin luonnollistakin. Ehkä nää tilastojen mukaan lyhyempilyöntiset kuuntelevat liikaa gurujen ohjeita ja sen sijaan että luottaisivat muihin vahvuuksiinsa, yrittävät muuttaa ja väkisin saada pituutta lisää. Tuloksena sitten koko pelitason lasku.
  Tulevana viikonloppuna pelataan Perth, Australia Handa Open. Sen voitti 2013 muuan Jin Jeong. Oli ennen ammattilaiseksi ryhtymistään pariinkin kertaan rankattu maailman ykkösamatööriksi. Myös ns lyhytlyöntinen 280 Yardia draivaava. Aika surkeaa katsottavaa tilastot seuraavilta vuosilta, toki ollut loukkaantumisiakin. Ettei vaan taustavoimat olisi yrittäneet saada lisää pituutta pojan draiveihin.

  #197867 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  expat kirjoitti: (22.2.2016 7:35:51)
  US Tourin kärjessä drivetilaston mukaan Tony Finau keskiarvolla 318 Yards. Metreinä 290. Missähän nää yli 300 m draiveja paukuttavat piilottelee :-).
  .

  Ei ne missään piilottele vaan tilaston harhoissa. Keskiarvo on keskiarvo ja yksittäiset draivimitat joskus hyvinkin yli 300m /330yds. Viime kisassa Aasiassa esim taisi olla toisen väylän mittaukset Kasken osalta 310-320 yds ja toisen 265-270. Pudottaa keskiarvoa aika rajusti yhden kisan osalta heti tuollainen yksi sponella avattava tai vastatuuleen pelattava väylä. Keskimitta näyttää olevan nyt kuitenkin 299,83, eli reilusti alle jopa 300 jaardin ukko 😀

  #197868 Ilmoita asiaton viesti

  Tietämättä tarkemmin mitä Ryo Ishikawa on tehnyt, vai onko kyse alkukauden tilastoharhasta, pistää silmään hänen 2016 kauden PGA Tour draivien keskiarvon 14-17 yd parannus tilastossa näkyviin edellisiin vuosiiin verrattuna.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Manassero ja muut ’lyhytlyöntiset’