16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Malagalle golfaamaan

Etusivu Foorumit Matkailu Malagalle golfaamaan

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen lähdössä Malagaan pelaamaan. Onko kenelläkään tietoa hyvistä kentistä?

    Tarkkaan sanottua Costa del Soliin.

    tältä forumilta löytyy paljon mielipiteitä, laita hauksi vaikka costa del sol niin eiköhän tuu tietoa/mielipiteitä. tässä oma mielipide: lista kyllä: torrequebrada, los maranjos, alcaidesa, rio real. lista ei: lauro, miraflores. riippuu paljo missä asut, onko vuokra auto, tykkäätkö auto golfista… kenttiä on kuitenki niin paljon. ja käykää ihmeessä pelaamassa alhaurin. kenttä on ihan kauhea vuoristorata, mutta yleensä aina hyvät greenit. keskusteltavaa ainakin piisaa kierroksen jälkeen. sillä kentällä on kaikki mahdollista!

    Kiitos vinkistä juza, tuo auttoi paljon.

    juza21 kirjoitti: (15.2.2010 20:30:18)
    tältä forumilta löytyy paljon mielipiteitä, laita hauksi vaikka costa del sol niin eiköhän tuu tietoa/mielipiteitä. tässä oma mielipide: lista kyllä: torrequebrada, los maranjos, alcaidesa, rio real. lista ei: lauro, miraflores. riippuu paljo missä asut, onko vuokra auto, tykkäätkö auto golfista… kenttiä on kuitenki niin paljon. ja käykää ihmeessä pelaamassa alhaurin. kenttä on ihan kauhea vuoristorata, mutta yleensä aina hyvät greenit. keskusteltavaa ainakin piisaa kierroksen jälkeen. sillä kentällä on kaikki mahdollista!

    Just, ei mitään tekemistä golfin kanssa ko. kentällä. Veikkaan, että otto kiittelee jusaa jos käy pelaamassa.

    Ei sen puoleen, itse pelasin kyllä samalla pallolla koko kierroksen, mutta porukan muilla jäsenillä tais yhteensä se parikymmentä palloa hävitä.

    Tällaisen postauksen löysin vuodelta 2003, tosin green fee-hinnat kannattaa varmasti tarkistaa… lisäksi uusia kokemisen arvoisia kenttiä ovat ainakin Santana ja El Chapparal (vanha-uusi) sekä La Calan Europe:

    Aluksi hieman Katalonian kentistä Barcelonan pohjoispuolelta, jossa syksyllä tuli kierrettyä ja joilla osassa juuri pelattiin ET-karsintoja. Mukavia kenttiä, joilla arkisin ei juurikaan ollut ruuhkia, viikonloppuisin kylläkin. Green feet arkisin 40-50 € ja viikonloppuisin 70 €. Hotelleista saa yleensä lisäksi alennusta kentille.

    Kenttiä: PGA Catalunya, Costa Brava, Golf D´Aro,

    Platja de Pals, Serres de Pals, Emporda ja Peralada.

    Costa Del Sol kuuluu vakiosuosikkeihin, jossa vuosittain tulee käytyä. Seuraavana lähinnä Fuengirolan ja Benalmadenan lähikenttiä:

    Alhaurin

    Ehdottomasti suosikki, Seven suunnittelema vuoristoon rakennettu kenttä, joka vaatii golfauton käyttöä. Upeat maisemat, yleensä hyvässä kunnossa eikä pahemmin ruuhkia. Klubitalokin saatu valmiiksi useamman vuoden rakennusprojektin jälkeen. Tälläista kenttää ei Suomessa pääse pelaamaan, siksi must. Joulun alla green fee 38 €.

    La Cala North & South

    Kuuluu myös suosikkeihin. Kaksi vuoristokenttää, jotka heikompikuntoisilta vaativat auton käyttöä. Yleensä hyvässä kunnossa ja ruuhkainen kenttä, joka vaatii hyvissä ajoin varauksen etukäteen.

    Joulun alla tarjous green fee ja golfauto 2:lle 130 €.

    Lauro

    Ehkä hieman vaatimattomampi, mutta hinta/laatusuhteeltaan hyvä. Green fee 46 €.

    Cabopino

    Suht uusi mielenkiintoinen kenttä Calahondan lähellä. Lyhyehköt, mutta kapeat väylät. Paljon nousuja ja laskuja, auto pakollinen. Green fee 80 € sis. auton, kahdelle 130 €.

    Mijas Los Olivos ja Los Lagos

    Los Olivos uusittiin muutama vuosi sitten. Yleensä aina erittäin ruuhkainen ja aika tavanomainen kenttä. Erikoisuutena autoissa GPS-systeemi, joka ilmoittaa tarkat mitat esteisiin ja griineille, kertoopa myös tarjoiluauton lähestymisen ! Green fee 50 €, kahdelle 86 € sis. myös auton.

    Parador

    Aivan lentokentän vieressä meren rannassa oleva Espanjan vanhin kenttä. Tasainen, mutta pitkät 400 m par neloset tuovat lisähaastetta, kuten ehkä myös kentän vieressä oleva nudistiranta. Green fee 53 €.

    Guadalhorce

    Myös Malagan lentokentän lähellä sijaitseva Kosti Kurosen suunnittelema ja suomalaisten rakentama kenttä. Tasainen helppo kenttä. Green fee 48 €.

    Torrequebrada

    Hieno kenttä, mutta hinnoitellut itsensä ulos. Green fee 80 €.

    Marbellan suunnasta sitten löytyy paljon lisää hyviä kenttiä.

    Hinnat perustuvat par1golfin ilmoittamiin hintoihin.

    Linkistä http://www.par1golf.com/golf.html löytyy lisätietoja kentistä ajo-ohjeineen, sieltä voi myös varata tee ajat etukäteen.

    Useamman vuoden suomalaisia palvellut Jouni Laineen pitämä Golf Tiempo on näköjään lopettanut toimintansa.

    Costa Del Solilla kannattaa käydä elo-syyskuun vaihteessa, jolloin kentät ovat tyhjiä ja kesä-green feet edullisia. Ravintolat ovat täynnä ja meno parhaimmillaan, sillä espanjalaisilla on silloin lomakausi menossa.

    Muutoin kyllä suosittelen Thaimaata, jonne olen ensi viikolla lähdössä vajaan kuukauden pelireissulle. Siellä green feet ovatkin sitten huomattavasti halvempia, mutta se on jo sitten toinen juttu.

    Lue lisää: http://www.par1golf.com/golf.html

    (King Kong 11.11.2003 17:53:24) Näytä profiili | Ilmoita asiattomasta viestistä

    King Kong tuntee paikkoja ja on helppo olla pitkälti samaa mieltä. El Chaparral -kenttä oli viime keväänä mainiossa kunnossa. Se on kaunis, ja greenit ovat rannikon liukkaimmat. Hieman senioripelaajaa kyllä rassasi uhoväylät, joissa piti ylittää aika pitkiä rotkoja. Kävely kyllä onnistui ihan hyvin, mutta palloja jotkut väylät veivät. Samaa suuntausta edustavat La Calan kolme kenttää. Yhtä niistä ei voi kävellä. Niinpä kyllä itse pidän rauhallisemmista kentästä, kuten Laurosta ja Mijaksesta. Olen pelannut myös Malagan itäpuolella olevilla Añoretalla ja Bavieralla. Niissä on paljon espanjlaispelaajia, joiden kanssa pelaaminen on hauskaa, jos taitaa muutaman sanan espanjaa. Kummatkin kentät ovat sopivasti vaihtelevia. Espanjan kentistä voi olla monta mieltä, mutta minua ovat hämmästyttäneet niiden hyvä hoito ja loistavat palvelut. Ravintolat ovat aina hyviä, ja niissä on mukava tunnelma ellei joku suomalainen örveltäjä satu paikalle – onneksi niin ei käy usein. En tiedä, millaista on Thaimaassa, mutta minulle riittävät Espanjan kentät. Green feenkin voi saada kohtuulliseksi, kun tinkii itselleen sopivan paketin.

    uno y dos kirjoitti: (18.2.2010 14:56:21)
    …El Chaparral -kenttä oli viime keväänä mainiossa kunnossa. Se on kaunis, ja greenit ovat rannikon liukkaimmat.

    ????

    Huima yleistys joka ei taida perustua kovinkaan laajaan otantaan? Mä sanoisin noita kernejä korkeintaan keskinkertaisiksi. Siis noin ’rannikon’ mittakaavassa.

    J-P Salakari

    Arvio siitä, että El Chaparrallin griinit ovat Aurinkorannikon nopeimmat, ei perustu pelkästään kentän omaan mainontaan. Niinhän se itse ainakin viime keväänä mainosti. En usko mainoksiin, kuten ei näemmä herra Salakarikaan. Arvio perustuu monen pelaajan kokemukseen omani lisäksi. Asian vahvisti myös brittipro, jonka kanssa kenttää pääsin kiertämään.

    Mutta korkeintaan keskinkertaiset ne nyt vaan ovat, sanoo brittipro asiasta ihan mitä tahansa.

    J-P Salakari

    Ylentää mieltä, kun kun joku tietää enemmän kuin toiset ja varsinkin brittiprot.

    Älä hyvä mies vedä palkokasvia hengityselimeen! Tää on pelkästään kokemusperäistä tietoa; Solilta löytyy monilta kentiltä sekä nopeampia, että myös kokonaisuutena parempia (=tasaisuus, nopeus, pitävyys etc) kernejä kuin El Chapralista. Tästä asiasta mä nyt vaan satun tietämään näköjään enemmän kuin Sinä, ja hyvin todennäköisesti myös selkeesti enemmän kuin average brittipro.
    Sinänsä väittely pelkästä greenien nopeudesta on typerää, sillä sehän ei ole mikään arvostelulaji, sitä mitataan Stimpmeterillä, joka antaa selkeän, yksiselitteisen tuloksen.

    J-P Salakari

    KL

    uno y dos kirjoitti: (18.2.2010 19:36:29)
    Ylentää mieltä, kun kun joku tietää enemmän kuin toiset ja varsinkin brittiprot.

    Usko tai älä, mutta aina löytyy joku, joka tietää enemmän. Ei siitä kannata suuttua.

    Poijjat poijjat. eipäs kinastella. kyllähän niiden greenien kuntoon vaihtelee päivittäin. kuinka ovat leikanneet ja koska jne. Oikeen itteä harmittaa kun olen päässyt 1 kerran pelaamaan torren sillai että oli oikeasti liukkaat greenit. olen kuitenki pelannu sen n.12-15 kertaa. ei oo koskaan tullu käytyä pelaamassa chapparallia (klubilla piipahdin) mutta näytti sellaiselta josta ite en pidä (ahdas) korjatkaa jos olen väärässä. Ja muuten lisää torren kehuja: pidän siitä että marshallit pyörii kentällä ja tarvittaessa poistavat, jos peli jostain syystä ei suju. siellä kierrokset on aina sujuneet max 4h. Ja se passi zydeemi vaikutti mielenkiintoiselta mistä aiemmin oma keskustelu.

    Tuppasi hieman hymyilyttämään nuo hinnat, eritoten kun mulla on Two4One – kortti taskussa ja viimeksi tänään pääsin pelaamaan (ei satanut tänään). Hinnat oli kaks yhden hinnalla. Katsele http://www.golftwo4one.com.
    Asun Tamisassa joka ei ole ihan lähellä Fugen keskustaa mutta hotellina kiva rauhallinen ja pöperö ok.

    Pakko osallistua tähän väittelyyn muutamalla havainnoilla omilta reissuilta.
    El Chaparralin griinit ovat yleensä loistokunnossa, ja sen takia siellä mielelläni pelaankin – ja myös maisemien takia. Tosin väylät ja griinit eivät marraskuussa olleet ihan parhaimillaan, joulukuussa väylät jo paremmat ja griinit normaaliliukkaat. Griinit ovat AINA (kun minä olen pelannut) olleet paremmat kuin Mijaksessa, ja omilta kierroksiltani vain Valderramassa ja San Roquen uudella kentällä griinit olivat paremmat kuin El Chaparrallissa. Santana petti pahasti marraskuussa, siellä oli jotain ongelmia, varmaan nyt jo kunnossa.
    Muuten olen ollut huomaavinani että seudulla on tänä talvena satanut aika paljon, joka varmaan tietää hyviä kenttiä kevääksi.

    sixties kirjoitti: (19.2.2010 20:10:10)

    Griinit ovat AINA (kun minä olen pelannut) olleet paremmat kuin Mijaksessa, ja omilta kierroksiltani vain Valderramassa ja San Roquen uudella kentällä griinit olivat paremmat kuin El Chaparrallissa.

    Tuohon listaan kun lisätään San Roque Old, Sotogrande, Finca Cortesin ja pienellä varauksella Las Brisas niin alkaa olemaan kasassa rannikon parhaat kernit. El Chaparral tulee sitten seuraavassa ryhmässä, aika lähellä sen ryhmän piikkipaikkaa kyllä. Tosin tänä talvena Valderrama on ollut enemmän tai vähemmän ruvella, mutta ei liene pysyvä olotila.
    Ja se, että jossakin on paremmat kernit kuin Mijaksessa, ei kyllä ole mikään varsinainen meriitti, siihen kun kummosia kernejä vaadita.

    J-P Salakari

    Muuten olen sitä mieltä, että jos lentää Suomesta Malagalle, niin kannattaa vakavasti harkita ajamista sillä vuokra-autolla (joka kuitenkin tarvitaan) parisataa kilometriä lännemmäksi Cadizin – Jerezin alueelle, missä on hyväkuntoisia, väljempiä, ruuhkattomampia kenttiä ja edullisempia pelimaksuja = parempi hinta/laatusuhde. Se merkitsee vain pari tuntia lisää ajoaikaan mennen tullen, mutta pääsee Costa del Solia rauhallisemmille seuduille.

    Varmaan hyvä vihje. Täytyy joskus kokeilla. Tosin ainakaan viime keväänä Costa del Solin ytimessäkään ei tuntunut olevan pahemmin ruuhkaa. Lama on jättänyt ainakin brittejä kotiin. Kenttiä on todella paljon ja moneen makuun Costa del Golfissa. Enkä maksanut green feestä enempää kuin 40€, kun vähän tein pakettia ja tingin.

    PG

    King Kong kirjoitti: (18.2.2010 2:23:23)

    Muutoin kyllä suosittelen Thaimaata, jonne olen ensi viikolla lähdössä vajaan kuukauden pelireissulle. Siellä green feet ovatkin sitten huomattavasti halvempia, mutta se on jo sitten toinen juttu.

    Minulle Thaimaa on liian lämmin paikka sekä golfin pelaamiseen että lomailuun yleensäkin. Lisäksi matka on kovin pitkä. Thaimaassa tehdyt hiilipallonjäljet tulevat moninkertaisiksi Espanjassa tehtyihin jälkiin verrattuna. Mutta kuten King Kong mainitsi, Thaimaan green feet ovat halvat. Kierros Phuketin Red Mountain- kentällä maksoi vain 185,50 € (bateina gf 5000, auto 700, cadmaksu 250, tippi 400, mailavuokra 1500, kahteen pekkaan jaettu taxi 500, yht 8350 batia) ja Loch Palm vaivaiset 153,30 € (gf 3750, auto 700, cad 300, tippi 400, mailavuokra 1200, range 50, taxi 500, yht. 6900 batia. Kurssi helmikuussa 2010: 100 € = 4500 batia).

    Sanotaan, että halvalla ei mitään hyvää saa. Red Mountain on poikkeus. Suosittelen varauksetta Rööperiä, jos Phuketiin sattumalta eksyy. Maisemat ovat upeat ja kenttä lähes Suomen huippukenttien veroinen. Ruuhkasta ei tietoakaan.

    Ballmarker kirjoitti: (22.2.2010 5:59:30)
    Muuten olen sitä mieltä, että jos lentää Suomesta Malagalle, niin kannattaa vakavasti harkita ajamista sillä vuokra-autolla (joka kuitenkin tarvitaan) parisataa kilometriä lännemmäksi Cadizin – Jerezin alueelle, missä on hyväkuntoisia, väljempiä, ruuhkattomampia kenttiä ja edullisempia pelimaksuja = parempi hinta/laatusuhde.

    Ollaan juuri tälläinen reissu taas tekemässä muutaman viikon päästä, Ballena ja Sherry Golf tulevat tutuiksi. Mutta mitäs muita _edullisia_ vaihtoehtoja sieltä löytyy, El Puerto on ihan kälynen ja muut tiedossa olevat lähialueen kentät eivät kovinkaan edullisia?!

    MakeM kirjoitti: (23.2.2010 12:49:41)
    Ollaan juuri tälläinen reissu taas tekemässä muutaman viikon päästä, Ballena ja Sherry Golf tulevat tutuiksi. Mutta mitäs muita _edullisia_ vaihtoehtoja sieltä löytyy, El Puerto on ihan kälynen ja muut tiedossa olevat lähialueen kentät eivät kovinkaan edullisia?!

    Mm. Dehesa Montenmedio, Novo Sancti Petrin molemmat kentät ja Montecastillo (ex. Volvo Masters -kenttä).

    Tuoretta empiiristä tietoa. Vettä on tullut rannikolla tosi paljon, joten kentät ovat märkiä ja kaukana huippukunnosta, mutta tulipahan pelattua. Mijas Los Olivos märkä/huonossa kunnossa, Mijas Los Lagos vielä märempi ja vielä huonompi. Päivägreenfee ei tällä kertaa ollut hyvä ostos. Lauro, ihan ok, paikka paikoin kostea. Kenttä mielestäni kuitenkin ihan jees, vaikka täällä ollaankin välillä toista mieltä. Torrequebrada hyvässä kunnossa vaikka sekin paikka paikoin kostea. Greenit hyvät, vaikka hieman hitaat normaaliin verrattuna. 60 egen twilight lähtö 15 jälkeen hyvä ostos. Santana hyvässä kunnossa kaikin puolin. Vähiten kostea. Kannattaa pelata vaikka viikkokisa, jossa 75 egellä samaan hintaan auto ja ihan ok safkat. La Cala Asia myös paikoitellen aika märkä ja paikka paikoin huonolla ruoholla, mutta ihan ok autolla.

    Nimetön

    Moro1

    Lauro golf on noin 20 km Malagan lentokentältä. Toisella puolella vuoria kuin Fuengirola. Kentällä on 27 reikää. Uusi 9 reikää kiertää vuoren alarinteillä. Kenttä oli viime huhtikuussa hyvässä kunnossa hinta/laatu jopa erinomainen. Jos saa 5-6 henkilöä porukkaan, maksaa 7 pv. unlimited golf ja 1. teen puolivälissä oleva casa torre noin 400 EUR/ henkilö. 2 henkilöä majoittuu apartment huoneistossa samaan hintaan kentän lähellä. Klubilla on Suomalainen ja Suomea puhuva nainen töissä. Eli kielitaidotonkin selviää.

    http://sungolf.co.uk/unlimitedGolf1.html
    http://www.laurogolf.co.uk/torre.html

    sungolfinfo@btinternet.com;
    Tässä vastaa Graham merkkinen mies Manchesteristä ja kertoo lisää.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
Vastaa aiheeseen: Malagalle golfaamaan

Etusivu Foorumit Matkailu Malagalle golfaamaan