12.–19.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][16]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen vaihdon ajankohta?

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen vaihdon ajankohta?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190952 Ilmoita asiaton viesti

  Silloin kun aloititte golfin, missä vaiheessa hankitte uudet mailat? Kauanko pelannut ja tasoitus? Millaiset mailat sitten tuli hankittua?

  #525344 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aloitin puolisetillä syksyllä -94. Vaihdoin keväällä -95 lynx parallaxeihin ja pelasin niillä reilu kuusi vuotta, kunnes viime kesänä vaihdoin uusiin. Jos mailat ovat hyvät, kuten parallaxit olivat ei kannata vaihdon kanssa kiirehtiä. Kuusi vuotta kyllä on vähän liikaa, koska mailojen kuntokin alkaa olla jo sitä luokkaa, että ominaisuudet muuttuvat. SW:ssä ei S meinannut enää näkyä…

  #525345 Ilmoita asiaton viesti

  Aloitin Wilsonin perinteisellä aloittelijan/harrastelijan setillä (Prostaff OD), joilla pelasin 2 vuotta.

  Tasotuksen tiputtua alle 20:n vaihdoin Wilsonin Fatshafteihin, kun sain sopivasti diilattua ensimmäiset mailat aloittelevalle kaverilleni. Valintaan olen tyytyväinen ja näillä olis tarkoitus pelailla ainakin 5 vuotta.

  Joka tapauksessa on muistettava, että vaikka välineissä on eroa, niin eihän se peli välineistä ole kiinni! Pitää vain valita mailat, jotka nimenomaan itsestä TUNTUU hyviltä. Kaverini mm. pelailee vielä singelinäkin noilla ProStaffin OD mailoilla… 😀

  #525346 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aloitin Macgregoreilla, joissa oli aivan järjettömän kokoinen lapa, mikä kuitenkin antoi itseluottamusta.
  Niillä tiputin sinä kesänä tasoitusen 54-22.
  Sitten ostin Makser TC-50 raudat, joissa nyt on edes vähän pienempi lapa ja tiputin 22-9.6.
  Nyt olen ostamassa jotain käytännöllistä ja kaunista mailasettiä, kun lyönti alkaa vakiintua.

  #525347 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Moi!

  Oma mailahistoriani aloitusvuodesta 1989 (händäri nykyään 1):

  – ensimmäinen setti oli puolikas RAMin joku kehäpainotteinen setti. Ostin settiin muutaman puuttuvan rautamailan seuraavana vuonna ja sillä setillä pelasin muistaakseni kolme vuotta.
  – sitten vaihdoin MacGregorin JNP settiin (kehäpainoitteiset, oli muuten nätit mailat!), joilla pelasin kunnes ne pöllittiin eräänä yönä auton takakontista. Ehdin pelata n. 3 vuotta niilläkin.
  – Vakuutusyhtiön avustuksella pääsin golfkauppaan valitsemaan seuraavaa settiä ja otin Wilsonin ProStaff Progressive setin, sellainen missä lyhyet raudat on bladeja (8-PW) ja pidemmät kehäpainotteisia. Niillä meni taas jokunen vuosi.
  – Viimeisin rautamailahankintani ajoittuu vuoteen 1998, jolloin ostin Wilsonin RM kehäpainotteisen setin jenkeistä. Niillä on siis tahkottu jo neljä kesää, mutta nyt tekisi mieli vaihtaa. Mielessä pyörii mm. Taylor Maden 300 -sarjan setti…

  Puumailoja olen vaihtanut harvakseltaan. Pelaan edelleen Callawayn Big BErtha puu-kolmosella, jonka ostin joskus 90-luvun puolivälissä. Draiveri on vaihtunut viimeksi kaksi (vai kolme?) vuotta sitten Titun 975D:ksi.

  Itse olen aina pitänyt tärkeänä että maila ’tuntuu ja näyttää’ hyvältä. Mainosmiesten sanoihin ei passaa liikoja luottaa…

  #525348 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aikoinani juniorina aloittaessani ensimmäinen settini oli naisten Dunlop bladet (käytetyt), eivät ehkä helpoimmasta päästä aloittelijalle. Niillä pelasin kuitenkin 2-3 vuotta kunnes sain ProSimmonin miesten raudat (käytetyt nekin) joilla tahkoin taas 2-3 vuotta kunnes kehitys alkoi olla sillä mallilla, että ’kunnon’ mailat piti hankkia. 1991 ostin Ram Laser FX raudat joilla olenkin pelannut siitä lähtien. 17 golfkauden aikana tasoitus on kuitenkin tullut alas joka kausi, kahta lukuunottamatta (viime kautena vielä 6.8->4.0).
  Eli olen vahvasti sitä mieltä, ettei ole mitään sääntöä siihen milloin mailat pitäisi vaihtaa. Tiedän monia jotka vaihtavat VÄHINTÄÄN joka toinen kesä ja enemmän tuosta näyttäisi olevan haittaa kuin hyötyä. Kieltämättä jos mailat ovat todella jotkut halpahalot niin kyllä ne kannattaa vaihtaa kun ne eivät enää tunnu tarjoavan sitä mitä niiltä kaipaa. Samoin jos tuntuu, että kaipaa vähän jotain uutta potkua peliin kun kehitys junnaa paikoillaan. Korostan kuitenkin, että jos mailat tuntuvat hyviltä ja toimivat, ei yleensä ole muuta syytä vaihtaa kovin usein kuin se, että on ’kivaa’ hankkia uusia leluja. Tottakai kehitys menee eteenpäin ja varsinkin puumailoissa erot voivat olla suuret, mutta kyllä niilla vanhoillakin tikuilla tulosta saa tehtyä yhtä lailla. Ei minun mailoillani ainakaan lyönti ole lyhentynyt tai muuttunut vinommaksi niiden vanhetessa, päinvastoin ja taidanpa pelata vielä pari kautta ennen kuin lähden niitä vaihtamaan. Kävin muuten mittauttamassa mailojen kulmat pari kautta sitten kun kaverit väittivät, että ne ovat varmasti vuosien saatossa vääntyneet vaikka kuinka. Eivät muuten olleet, joten en tiedä kuinka paljon niistäkään jutuista kannattaa piitata. Eikä ole yksikään varsi vuosien saatossa katkennut, huonosta kohtelusta huolimatta…

  #525349 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Moikka!
  Itse aloitin pelaamisen 2 vuotta sitten ja mailoina oli Wilsonin Pro Staff Oversize, mailat rauta 4 sändiin ja puut 3 ja 5. Ensimmäisenä kesänä tuli pelattua n. 50 kierrosta ja mailat tuntuivat hyviltä käsiin. Lyöntini parantui koko ajan ensimmäisen kauden aikana ja kysyin enemmän pelanneelta, mitä jos vaihtaisin. Hän suositteli uusien mailojen ostoa ja niinpä kävin viime kesänä kaupassa ja käteeni jäi King Cobra Greg Normanin nimikko mailat, Nyt on draiveri ja lyönnit pitenee, hieman vaikeammat ja lavoiltaan pienemmät. Nyt peli maistuu entisestään. Tasoitus oli ensimmäisen kesän jälkeen 26, jotain ja nyt se on jo ehtinyt 18,2 ja kova tahti jatkuu, päästäkseni singeliin, joka on tämän kesän tavoite. Mailojen vaihto on mielestäni ihan itsestään kiinni ja ainahan voi käydä kaupasta hakemassa testimailoja ja kokeilla miltä tuntuu.

  #525350 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  aloitin ja pelasin 3 kautta Wilsonin perusmailoilla, tasoitus laski 14:n, ja neljännen kesän alussa hankin uuden driverin ja raudat, TaylorMade, viime vuoden mallia, mutta kuitenkin noin 7000 investointi. Tas laski edelleen 12:n. Mielestäni juuri sopiva aika vaihtaa, kaipasin vähän uutta tuntumaa etenkin raudoista.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen vaihdon ajankohta?