Aihe: Mailojen sovitus pitkälle/epästandardille pelaajalle - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen sovitus pitkälle/epästandardille pelaajalle

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen sovitus pitkälle/epästandardille pelaajalle

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Terve. Oon tässä mietiskellyt viime aikoina, että tarvitsen todennäköisesti ’normaalimittaisia’ mailoja joko pidemmät ja/tai pystymmät mailat. Tähän saakka olen pärjännyt joten kuten lainaamalla tuttuni mailoja. Kuitenkin on alkanut riepomaan kun varsinkin lyhyillä raudoilla pitää lähes kyykistyä lyödäkseen palloa. Pitkilläkin raudoilla tuntuu että liekulma on ehkä liian loiva kyseisillä mailoilla. Mittaa on hieman alle 190 (+90kg) ja jalkani taitavat olla hieman pidemmät suhteessa muihin mittoihin (tai selkä hieman lyhyempi). Kysyisinkin millaisia kokemuksia muilla golffareilla on ollut kun normaalimittaiset pelivälineet (ns. suoraan hyllystä) eivät ole mitenkään sopinut? Miten valitsitte mailojen mitat, gripit yms. ja miten se kävi kukkarollenne? Custom fit on luultavasti turhan kova lompakolle (tosin saattaisin tyytyä ihan puolisettiinkin aluksi). Tietysti voisin kuvitella hyvällä tuurilla löytäväni käytetyt mailat minulle kohtuullisen hyvin sopivilla mitoilla. En haluaisi kuitenkaan tuhota kehitystäni pelaamalla ’väärillä’ välineillä. Tasoitus on vasta 43 alle vuoden kolopalloilun jälkeen. Pienet neuvot olisivat tarpeen…

  Ei kokemuksia yms ole, mutta pörssissä näytti olen Callawayn rautamailat pidettyne varsineen. Taisi olla myös paksunnetut gripit.

  Sori, etten tiennyt muuta, kun tuon =).

  Nimetön

  Kokeilepa Tom Wishonin mailoja. Siitä kokoelmasta löytyy ihan varmasti sinullekin sopivat mailat. Ota pro mukaan, hän osaa varmasti neuvoa tarkemmin kuin keskustelupalstan innokkaat amatöörit.

  N.s. normaali on erittäin harvinainen elävässä elämässä. Meitä on kaikenlaisia luojan luomia.

  Lykkyä tykö!

  GP:n välinepörssissä olen yrittänyt myydä Wilsonin Staff Midsize käytettyjä rautojani, mutta en ole viitsinyt lyhentein mahduttaa tekstiin sitä, että ovat muistaakseni 0,75′ ylipitkät ja 2′ pystyt. Olen itse hiukan yli 190cm pitkä ja tuo customointi on tehty aikoinaan tehtaalla tilauksen yhteydessä. Bonuksena settiin kuuluu myös #1 ja #2, joista ensi mainittu on jäänyt hieman vähemmälle käytölle… Ikää 9 v. mutta siistit ja pilkkahintaiset. Käy katsomassa.

  Kerropas putti-pekka,mistä saat pron mukaasi,kun menet wishonin mailoja testaamaan (vaikka loistavia lapoja ovatkin,suurin osa proista ei varmaan ole kuullutkaan…suomeenhan niitä tuo tietääkseni vain Vasen Pakki)?ET MISTÄÄN! paitsi ehkä laaksosen.kuinkas monella 175cm pitkällä prolla on kokemusta pelata pitemmillä kepeillä?aika harvalla…

  No juu,asiaan.Itselläni ongelmia tuottivat pitkät raudat,kun lähti pelkkää feidiä lie kulman/lyhyyden takia.

  mulla on vähän progressiivisesti 1′-0,75′ pidemmät kuin standardit raudat.mittaa 190cm,paino 77kg ja urheilijatyyppi.en osu kyllä kaverien mailoilla palloon,no juu,poikkeus 690 dot MB.niissäkin gripit vähän ohuet,omissa 3 kerrosta ekstraa alla.

  En ainakaan itse (tietenkään) laskuta yhtään pidemmistä kepeistä.samahan se on,mistä kohtaa vartta rälläkkää huudattaa…

  hernevaroitus:mulla on 3 settiä rautalapoja tyhjänpanttina/myynnissä ja varsia löytyy,pistä mailia mikko@24mail.zzn.com jos kiinnostaa…

  Mietin itse samoja asioita hankkiessani ensimmäisiä mailoja vuonna -00. Olen kokoa 190/92. Ostin sitten kuitenkin teräsvartiset Wilsonin Pro Staffit suoraan hyllystä, taisi olla halvimmat mitä oli tarjolla. Pelaan vieläkin samoilla mailoilla, nyt vähän päälle 20:n tasoituksella. En siis kuulu välineuskovaisten joukkoon. Enkä sitäpaitsi ole huomannut välineiden hintaluokan korreloivan erityisen vahvasti tulokseen 🙂

  Olen sitä mieltä, että mailoilla ei ole suurta vaikutusta pelisuoritukseen, ainakaan vielä näillä kymmenlukemilla. Kerrot joutuvasi kumartumaan voimakkaasti lyödessäsi. Niin joudut tekemään ’sopivillakin’ mailoilla. Pallohan voi olla kaltevilla pinnoilla useita senttejä ylempänä/alempana kuin stanssisi. Pitäähän sinun silloinkin säätää korkeutta polvia taivuttamalla tai otetta laskemalla. Käyn melko usein rangella ja siellä ainakin minä olen monia ahaa-elämyksia kokenut. Ja yhä enemmän löydän keinoja muuttaa lyöntiäni. Mailat onkin ainoa asia, joka on pysynyt samana kuin aloittaessani.

  Merkkimailat saat lähes poikkeuksetta samaan hintaan customoituna. (Isommat merkit ainakin) Mizunon demokiertueella kulkee mukana custom fit-kärry missän on mailoja eri spekseillä lyhyemmästä pitempään ja flatistä uprightiin. Kannattaa kokeilla mikä tuntuu hyvältä/parhaalta tai sitten kysyä ihan ammattilaiselta.

  Itse olen 186 cm / 90kg ja pelaan standardeilla mailoilla. Lyöntiasento makuuni vähän liian kyyry ja olen useasti jo kokeillut 1/2′ pitempiä ja 2astetta uprighteja mailoja ja lyöntiasento on huomattavasti miellyttävämpi. Lähes varmasti seuraavat mailani ovat tuollaiset.

  Pieni lisäys, että ei niillä customoiduilla mailoilla mikään hirveä kiire osaltasi ole, koska olet sen verran vähän aika pelannut. En usko että mailat vielä tuossa vaiheessa olisivat este kehitykselle.

  Noilla spexeillä et nyt vielä osu ’pitkän’ pelaajan määritelmään. Mailojen kannalta olennaista on kämmenen etäisyys lattiasta ts. vertaa omaasi johonkin vielä lyhyempään ihmiseen.

  Olen sinua pidempi, mutta ’normaalit’ mailat sopivat minulle yhtä huonosti kuin kenelle muulle tahansa. Nykyisten customoitujen rautojeni hinnaksi tuli alle 700 e. Bladet stiffillä teräsvarrella. Hyllystä otettu valmissetti olisi kustantanut yli 1 000 e. Edellinen customoitu setti lakuvarsilla oli vielä halvempi. Tuolla händärillä joka tapauksessa ’kehitystä’ tapahtuu nopeasti, joten mikä tahansa setti on sinulle vain vähän aikaa sopiva.

  195 pitkänä painiskelin saman ongelman kanssa. Mailat on nyt pidennetty ja kohta varmaan sokettien lyöminenkin loppuu 😉 Tuntemuksia kirjoittelin tuossa hetki sitten linkin threadiin.

  Lue lisää: Pidemmistä mailoista..

  Nimetön

  Kiitoksia kovasti hyvistä vastauksista. Hienoa että on olemassa tällainen aktiivinen foorumi lajin harrastajille. Asia on pohdittanut tosiaan jonkin verran ja tietoa tuntuu löytyvän hyvin vanhemmistakin topiceista. Monet (ilm. suurin osa :)) tuntuvat pärjäävän hyvin ilman fittaustakin kun taas jotkut ovat saaneet bonusta hieman mittoja säätämällä. Itselläni on pelatessa lähes jatkuvasti hieman epämukava fiilis, että lapa ei pyyhkäise milloinkaan tasaisesti nurmen pintaa pitkin. Mahdollisesti kärki osuukin sitten ensimmäisenä maahan. Toisaalta kokemattomuuden piikkiin menee varmasti myös paljon. Olenkin ajatellut panostaa tähän jatkossa enemmän ja yrittää selvittää josko mailat aiheuttaisi tämän vai johtuuko vain vaihtelevasta swingistä. Lisää ongelmia on varmaan aiheutunut siitä, kun olen pelaillut monilla eri seteillä tähän mennessä. Eli omia mailoja ei varsinaisesti ole.

  Täytyypä selvittää myös tuo ranteen etäisyys lattiasta kun tuntuu olevan varsin merkittävä tieto mailoja sovitettaessa. Saa sitten jonkinlaista indikaatiota…pienen selvityksen jälkeen tuntuisi olevan 87cm. Harmi ettei tgw:n custom fit palvelu juuri tunnu selaimessa toimivan. Täytyypä yrittää uudestaan jotta näkisi millaisia mittoja ehdotellaan.

  Eiköhän tämä tästä. Kiitos vielä kerran.

  Nimetön

  Niin siitä lyöntiasennosta vielä. Lyhyillä raudoilla tietenkin joutuu venyttelemään hieman selkälihaksiaan, mutta itsestäni hieman jo liikaa. Voihan se tietysti olla näitä henkimaailman kuvittelujakin. Lisäksi samanlaisia kommentteja on tullut hieman kokeneemmilta henkilöiltä peliporukassani.

  Morjes,

  itse olen vain 188 cm pätkä, mutta uudet mailat ovat 1/2 ’ nykystandardia pitemmät, entiset olivat vastaavasti 1/2 ’ nykystanuja lyhyemmät, eli eroa tuli kokonainen ’. Pro hieman ihmetteli, kun alkoi opit yhtäkkiä mennä perille, eli aiemmin liian lyhyillä mailoilla pelatessa tiedostin jotenkin mitä pitäisi yrittää tehdä/olla tekemättä lyönnin aikana. Liian kasassa oleva lyöntiasento kuitenkin romutti kaikki ajatukset… maila meni kasa-asennossa aina liian voimakkaasti sisäpuolelle backswingissä, tuloksen karmeita hookkeja. Kun nyt talvikauden jälkeen ( hankin mailat joulukuusssa ) menin taas prolle vuosihuoltoon, olikin hookkiongelma tipotiessään, tilalla lievä feidi / lyöntien aukeaminen, josta päästiin eroon noin 5 minuutissa. alkuasentokin on nyt pron sanojen mukaan ’ klassinen ’, vähän samanlainen kuin Mike Weirillä ( huom pron kommentteja ). Nyt lentää LeoLuotisuoraa / pientä drawta, ja kauas.

  Itse otin siis testaamisen jälkeen 1/2 ’ tuumaa stanuja pidemmät varret. Lie- kulmiin ei ole koskettu, koska ymmärsin ( ja siltä tuntuukin ), että 1/2 ’ pidennystä pelaa 1 asteen pystympänä.

  Suosittelen läpimästi, itse totesin, että golf on välineurheilua… siihen saakka kunnes löytyy sopivat mittaiset ja painoiset vehkeet, sen jälkeen se on miehestä kiinni ( swingweightikin muuttui mailanvaihdossa D0 -> D4 ). Niin ja kepit, ne ovat MacGregor VIP C, Rifle 5,5, ainut harmittava seikka on, että olisi pitänyt tilata sekasetti, eli CM tuon C:n sijasta.

  Nimetön

  Aikanaan aloittaessani golfaamisen, ostin kaupasta setin ja eikun harjoittelemaan. Jossain vaiheessa tuntui kehitys kuitenkin pysahtyvän. Ajattelin klubin pron auttavan. Auttoikin, sanoen vähän aikaa lyöntejäni katsottuaan, ettei hän anna minulle mitään opetusta, ennenkuin hankin pidemmät mailat. No USA:ssa tämä ei ole ongelma eikä kallistakaan. Kuitenkin suoraan teetetyt välineet olisivat luonnollisesti olleet edullisemmat ja kehityskin olisi varmasti ollut tasaisempaa.

  Mitoituksesi on jokseenkin sama kuin minulla.

  Nimetön

  Tässä linkki sivuille johon lätkäiset mittasi ja ohjelma laskee millainen maila on kelpo sinulle, ainakin suuntaa antavasi.

  Lue lisää: Mailan mitoitus

  Ostin viime kesänä uuden setin mailoja ja tilasin ne 1/2′ standardia pitempinä. Kauppiaalla oli sellainen rannekorkeuden mittaamiseen tehty ’viivain’ joka olisi suositellut jopa 1′ pitempiä kalikoita.

  Kuten joku jo tuossa aikaisemmin sanoi pelaa 1/2′ pidempi maila suunnilleen samalta korkeudelta kuin 1 aste upright standardi pituinen. Eli jos otat molemmat (1/2 + 1 aste) tulee korkeutta tuuman verran enemmän.

  Omat mittani ovat 190/84 ja kinttuihin on pituutta kertynyt suhteellisesti enemmän.

  En kyllä ole huomannut että mailojen pituudella olisi ollut hirveätä merkitystä, mutta edellinen settini oli grafiittivarsilla jotka ovat muutenkin 1/2 tuumaa teräsvarsia pidemmät (ainakin minun setissä).

  Kuten aiemmat vastaajatkin totesivat ei ehkä ensimmäiseksi kannata kiirehtiä varustekauppaan ennen kuin swingi on jokseenkin vakio. Sitä ennen pallot lentelevät mihin sattuu muista syistä kuin mailoista. Tämä nimimerkillä kokemusta on 🙂

  Custom fit ei muuten välttämättä ole sen kalliimpaa kuin hyllysetin ostaminen, paitsi jos et osta siltä henkilöltä joka testin tekee. Nimittäin testin hinta yleensä vähennetään setin hinnasta ja useat tehtaat tekee custom setin samaan hintaan kuin ’normaali’ setin

  ’Kuten aiemmat vastaajatkin totesivat ei ehkä ensimmäiseksi kannata kiirehtiä varustekauppaan ennen kuin swingi on jokseenkin vakio. Sitä ennen pallot lentelevät mihin sattuu muista syistä kuin mailoista. Tämä nimimerkillä kokemusta on :)’

  Miksi lajia ei voisi suoraan aloittaa sopivilla välineillä ja tätä kautta oikeilla liikeradoilla? Jos pro toteaa opetuksen olevan tarkoituksetonta vääränlaisten välineiden vuoksi, niin voiko aloittelija muka oppia jotain ominpäin?

  Nimetön

  Ja jos tuumien kanssa on ongelmia, niin linkissä muunto-ohjelma pituuksille.

  Lue lisää: Muunto-ohjelma

  ’Miksi lajia ei voisi suoraan aloittaa sopivilla välineillä ja tätä kautta oikeilla liikeradoilla? Jos pro toteaa opetuksen olevan tarkoituksetonta vääränlaisten välineiden vuoksi, niin voiko aloittelija muka oppia jotain ominpäin?’

  Oma mielipiteeni on että on epätodennäköistä että hcp 43 swingi on vielä oikeilla radoilla. IMHO ensin kannattaa opetella perusteet että oikeasti tietää mitä tarvitsee. Esim en lähtisi ostamaan kamalia offset keppejä jos fade/slaissi vaivaa, kun virhe on luultavimmin jossain muualla kuin mailoissa. Ja muistanko väärin, oliko DuffMeisterille joku pro sanonut että pidemmät mailat? Vai oliko se kenties jollekulle muulle?

  Customfit lienee juu kuitennii eri asja, totta. Mutta pelipituudet, jäykkyydet etseterallaa olis varmaan syytä vastata pelaajan ominaisuuksia.

  Kuten todettiinkin, käsien pituus tai lyhyys on ratkaisevin muuttuja. Useimpien standardimailojen liekulmia voi taivuttaa jyrkemmiksi tai mailoja pidentää. Suurin ongelma asiassa on se, että svingipaino lisääntyy esim. 1/2 tuumaa pidennettäessä vaikkapa D2:sta D5:een, jonka jo huomaa. Tosin jollekin tämä voi olla etu. Useat valmistajat ilmeisesti tämän hyväksyvät mailoja toimittaessaan. Jos haluaa pitää svingipainon ennallaan, on vaihdettava kevyempi varsi tai lapa. Lisäksi varsi löystyy hieman pidennettäessä. Itselläni on 1/2 tuumaa pidennetyt misukat, joissa svingipaino on d2, sillä Mizuno käyttää eripainoisia lapoja eri pituisiksi custom fitatuissa mailoissa. Viimeksi käydessäni sturnkadulla siellä oli ainakin yhdet 1/2 tuumaa 2 up mp-30:set. Saattoi olla muitakin.

  on tietysti hienoa, että rahansa voi käyttää hankkimalla mittojen mukaan teetettyjä mailoja, rahat voisi varmasti käyttää huonomminkin.

  Ennen kuin syytää rahaa tähän tarkoitukseen, kannattaisi kuitenkin ensin tarkistaa, kuinka epänormaali tai epästandardi itse asiassa on.

  Kun seisoo suorassa, saattaa olla, että sivulle asetettujen käsien sormet tulevat korkeammalle kuin lyhyemmällä pelaajalla.

  Useimmat eivät kuitenkaan lyö selkä ja polvet suorana, ja polvien koukistamisen ja selän kumartumisen jälkeen erot ovat huomattavasti pienemmät.

  Ihminen on myös yllättävän sopeutuvainen.

  Suurin osa ihmisistä mahtuu kulkemaan samoista ovista, ja pääosa tuoleista kelpaa istuttavaksi ihan kaikille.

  Useissa räätälöidyissäkin mailaseteissä voidaan havaita, että mailojen varret ovat eri pituisia. Vaikka ero on jopa useita tuumia, monet pystyvät käyttämään niitä kaikkia, joskus jopa saman kierroksen aikana. Parhaat ovat päässeet niin pitkälle, että lyövät saman 120 metriä ihan riippumatta siitä, minkä mailan ottavat käteensä.

  Olen itse 191/95 ja kädet ovat jääneet aika lyhyiksi (olis pitäny snadina roikkua enemmän puissa). Omat mailani olen lie boardilla testaamisen jälkeen kääntänyt 2 astetta pystyyn ja olen tyytyväinen muutokseen. Varmasti pystyn lyömään vaimonikin mailoilla, mutta miksi koittaa sopeutua, kun mailat voi sopeuttaa?

  Custom fittingin hinnasta olen kyllä vähän eri mieltä DuffMeisterin kanssa. Samaa luokkaa ne taitaa olla kuin ’merkkimailat’. Merkkimailoja saa toki myös customoituina.

  Custom fittingin tekeminen vaatii mailanrakennustaidon lisäksi myös vähän golf pron silmää. Epäluontevaa lyöntiasentoa ei luultavimmin kannata korjata mailoja, vaan lyöntiasentoa, muuttamalla. Toisaalta ’normaalimittaisellakin’ swingi voi vaatia mailoihin justeerausta.

  Itse olen hieman varovainen varsien pidentämisen suhteen. Lyhyemmällä varrella vaan tuppaa tulemaan parempaa osumaa ja se osuminen on kuitenkin golfissa kaikki kaikessa.

  Mailojen ostaminen ei varmaan aloittelevalle pelaajalle ole kovin helppoa. Kaikki tuntuu suhtautuvan ’se on ihan sama millä miljoonatasoitukset pelaa’ asenteella ja koitetaan myydä setti, joka olisi muuten menossa epäkurantiksi. Toivottavasti löydät hyvän kauppiaan. PK-seudulla voin suositella ainakin Haagan Golf Centeriä tai Laaksosen Johnnyä Lövkullan rangelta.

  Ai niin, kiitos Putti-Pekalle mainostamisesta:-).

  Nimetön

  Juu ei ole helppoa ei :). Kommentit mailoista ei tullut prolta vaan pelitutuiltani. En siis välttämättä aivan hirveästi antaisi sille painoarvoa jollei myös itsestäni siltä tuntuisi. No, huomenna olen lähdössä Tahkolle viikoksi pelailemaan. Ehkäpä käyn samalla kyselemässä prolta mielipidettä asiaan.

  Itse olen sitä mieltä että välineillä ei (minulle juuri nyt aloittelijana) ole väliä kunhan vain sopisivat mitoiltaan joten kuten. Voihan tietysti käydä niinkin että swingi alkaa kulkemaan ilman mittamailoja. Ajatuksena ainakin on aika ikävä jos peli ei ala täysin kulkemaan mailojen epäsopivuuden takia ja syytä etsiskelisi ainoastaan itsestään. Lisäksi ihan fiiliksenä on tylsää lyödä mailoilla joilla saa aikaiseksi suurimmilta osin vain hookkeja tai slaisseja.

  Hyvä kuitenkin että löytyy järkeviä perusteluja niin puoleen jos toiseenkin. En muuten tiennyt että tuon custom fitin saa pois mailan hinnoista (en ole kierrellyt pks:n kauppoja, mutta siihen tulee muutos ennemmin tai myöhemmin). Todella hyvä juttu. Offtopic: Mitäs muuten ootte mieltä Golf Companystä Sturen kadulla? Sattuu vaan olemaan aika lähistöllä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Mailojen sovitus pitkälle/epästandardille pelaajalle

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen sovitus pitkälle/epästandardille pelaajalle