Aihe: Mailojen mitoitus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen mitoitus

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen mitoitus

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190545 Ilmoita asiaton viesti

  Olen suunnittelemassa uusien rautojen hankkimista nyt syksyn tai kevään aikana ja mieltä askarruttaa olisiko järkevää mitoituttaa mailat omaan swingiin sopiviksi? Kyseessä olisi lähinnä ns. merkkimailat eli TM tai Titleist. Onko tietoa tekeekö joku tällaista pääkaupunkiseudulla? Jenkeissähän tämä toiminta taitaa olla yleisempää kuin meillä täällä, ainakaan ei niissä muutamassa liikkeessä joissa asiasta kysyin tiedetty asiasta mitään. Niin ja mielellään että swingi/sovitus katsottaisiin rangella ei missään simussa.

  #520907 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tervehdys MrBogey,

  kannattaa hakea rangelle kaikenlaisia testimailoja ja lähteä mitoittamaan niitä joista eniten pidät. Itse päädyin Titu 981:iin viime kesänä. Mitoitus katsottiin Nevada Bobin lyömtipaikalla teippitestilla: 2 astetta uprighttia piti olla. Olivat oikeassa, mailat ovat toimineet, lyönnit useimmiten viivasuoria ja mennyttä on aika jolloin lyönti hieman oikealle

  #520908 Ilmoita asiaton viesti

  Voit tietysti aloittaa homman käymällä esim http://www.tgw.com sivuilla ja sieltä custom fitting joka antaa suosituksen mailojen spekseista omien mittojesi mukaan. Itse kokeilin kesällä mizunon demopäivänä erilaisia mailoja. Esim. MP33 2 astetta upright ja puoli tuumaa pidemmät ja lyöntiasento tuntui heti paljon paremmalta. Samaa suositteli sitten myös tuo tgw:n custom fit.

  #520909 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tilanteesi on onneton. Olet jo saanut pari vihjettä, mitä murikoita sinne varren päähän pitäisi laittaa. Sitä soopaa ei kannata kommentoida. Mene matkalle USA:n ja teetä siellä hyvällä clubilla testaus ja uudet varret nykyisiin mailoihisi, jos eivät ole vialliset. Saat koko hoidon alle 200 teräsvarsilla, grafiitit vähän kalliimmat. Samalla hoituu kaikki kulmat, flexit ja gripit asianmukaiseen kuntoon mittoihisi ja svingiisi sovitettuna.

  Näin minä tein enkä ole katunut.

  #520910 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Titleist custom fitting onnistuu Helsingissä Nevada bobissa ( sisällä lyöntipaikka), Rangeilla : Lohjalla st laurence golf / Riku Soravuo, Porin golfkerho / Kimmo Fisk, Kuusankoskella, koski golf/ Antti-Pekka Kaarna. Näistä paikoista saat asiantuntevan ja parhaan palvelun Titleist custom fit mailoille. Lisätietoa Titleist custom fit mailoista ja vaihto ehdoista saat alla olevasta linkistä

  Lue lisää: Titleist

  #520911 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä niitä kaikenlaisia osien yhteenliimaajia on varmaankin joissakin paikoissa.

  Minä tarkoitin henkilöä, joka tekee analyysejä ja sovituksia ympäri vuoden ainoana elinkeinonaan. Näitä ei varmaan tässä maassa montaa löydy, veikkaan 0kpl, vaikka unohdettaisiin talvikausi. Jos joku tekee yli 10 settiä vuodessa, voidaan jo laskea mukaan.

  Kokemukseni mukaan range on ainoa paikka tehdä homma kunnolla, lämmittelyineen ja analyyseineen.

  On se myös kiva tietää, että jotkut ammattilaiset käyttävät ko. mailasepän palvelua.

  #520912 Ilmoita asiaton viesti
  Rod

  Terve

  Kysyisin teiltä ketkä olette laittanut lie kulmat up oletteko pitkiä? Koska itse olen lyhyt olen ajatellut laittaa kulmia toiseen suuntaan

  #520913 Ilmoita asiaton viesti
  Rod

  Terve

  Kysyisin teiltä ketkä olette laittanut lie kulmat up oletteko pitkiä? Koska itse olen lyhyt olen ajatellut laittaa kulmia toiseen suuntaan

  #520914 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oletko varma että tarvitset mitoitusta? Jos et ole erityisen lyhyt/pitkä tai sinulla ei ole erityisen pitkät/lyhyet kädet et tarvitse mitoitettuja mailoja.

  Jos tuntuu että varren päät osoittavat ilmaan tai maahan niin se voi johtua siitä että olet liian kaukana/lähellä palloa. Ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä mailoja ostaessa, koska jos ostat vahingossa vääränlaiset mailat niin niiitä on aika vaikea myydä pois. Kannattaa kysyä prolta tarvitseko mitoitettuja mailoja.

  Simulaattorimitoitusta en suosittele kenellekkään, meinaan se kone ei ole ikinä täysin oikeassa. Jos simulaattori vietäisiin ulos rangelle ja otettaisiin takaseinä pois niin näkisi kuinka virheellisiä ne simulaattorin antamat arvot ovat.

  Vartta ei kannata valita pelkästään mailanpään nopeuden perusteella, koska varren valintaan vaikuttaa myös svingin tempo.

  Kannattaa käydä esim. Pingin kotisivulla katsomassa alustavasti onko sinulla tarvetta mitoitettuihin mailoihin. Siellä tarvitaan sinun pituutesi ja pituus ranteesta maahan.

  #520915 Ilmoita asiaton viesti

  Oon itte yli 190 senttiä pitkä, eikä oo tarvinnu vääntää mailoja upright, koska svingi vaihtelee ja aina sitä tavoitellaan ’täydellistä svingiä’, jolloin mailan standardiasetukset olisivat täydelliset. Mielestäni asioiden täytyy olla todella heikosti tai sitte täytyy olla yli kaksmetrinen et mailoja tarvii vääntää.

  #520916 Ilmoita asiaton viesti

  Vinni kertoi titun mailoja mitoittavista proista. Suosittelen heidän ammattitaitonsa käyttämistä. Lueteltujen opettajien lisäksi löytyy varmasti suurimmalta osalta klubeista pro joka kertoo sinulle miten mailojasi pitäisi muuttaa. Suurin osa opettajistamme on opiskellut mailanrakennusta kansainvälisessä seminaarissa joten perusasiat ovat kunnossa koulutuksen ja myös oman kokemuksen kautta.

  Henkilökohtaisilla mitoilla ei ole paljoakaan merkitystä ääritapauksia lukuunottamatta. Itselläni on pari astetta väännetyt mailat lyöntitavan takia – ei pituuteni.

  #520917 Ilmoita asiaton viesti

  Joo voisin kyllä kanssa tähän sanoa jotakin. Itse olen ajatellut vääntää mailojani 2 upright ja puol tuumaa lisää ja olen 186 pitkä.

  Kokeilin kesällä mizunon kyseisillä spekseillä olevaa mailaa ja lyöntiasento tuntui heti mukavammalta.

  Mutta se on myös totta että regular mailoilla pärjää hyvinkin eri mittaiset ihmiset ja että mailojen räätälöimistä kannattaa harkita sitten kun svingi on jo suht vakiintunut.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mailojen mitoitus