9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Mailojen fittaus – aloittelija

Etusivu Foorumit Välineet Mailojen fittaus – aloittelija

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Milloin teidän mielestänne on sopiva aika fitata mailat? Ainakin rautamailat ja draiveri. Omat mailat olisi vaihtokunnossa kovasti, mutta golfmatkalla ollaan vielä alkutaipaleella. Välinemyyjät toki tätä fittausta kaupittelevat, ja vakuuttavat sen olevan jo tarpeellista, heidän työhän niitä on myydä.

  Näin pari vuotta pelanneena (HCP 25) on tekniikka vielä hakusessa, ja paljon aikaa ja intoa on kehittyä. Olisiko mailat jo järkevää fitata, odotanko ensi kevääseen, vai miten suosittelisitte toimia?

  ozk

  Golfiahan voi pelata minkälaisilla vekottimilla hyvänsä, mutta sopivilla se on helpompaa. Fittauksessa pääsee vähintään kokeilemaan ohjatusti potentiaalisia vaihtoehtoja, jotta tietää mitä on ostamassa. En oikein näe miksi fittauksessa olisi jokin tasoituksellinen yläraja. Jos tekniikka ei ole aivan kunnossa, niin juuri oikeilla välineillä voi tiettyjä ongelmia hillitä. Ja jos on kovin tavoitteellinen ja uskoo lyönnin parantuvan harjoittelulla, niin tämänkin voi fittaajalle kertoa. Jos olet joka tapauksessa päivittämässä välineitä uusiin, niin ehdottomasti fittauksen kautta.

  Pari näkökulmaa:

  Fittauksen yksi tavoite on löytää omalle ruumiinrakenteelle sopiva yhdistelmä. Esimerkiksi pelaajan pituus ja lyöntiasento määrittävät lie-kulman. Jos sitä ei soviteta pelaajalle, lyönnissä joko kanta tai kärki osuvat maahan sen sijaan, että koko mailan lapa. Toinen on gripin koko, joka on jotenkin sovitettava kämmenen ja sormien kokoon. Omasta kokemuksesta gripin koko vaikuttaa lyöntiin yllättävän paljon. Kolmas on tietenkin swinginopeus, joka vaikuttaa varren jäykkyyteen.

  Mutta, jos swingi on kovin hakusessa samoin kuin lyöntiasento, ei sitä pysty oikein mailoja fittaamalla korjaamaan. Eli pron kanssa olisi saatava swingi ja lyöntiasento jotakuinkin uomaansa, ja sen jälkeen fittauksella itselle sopivat mailat.

  Mitään hcp-rajaa ei ole ja fittaus antaa myös yli hcp-20 pelaajalle sopivammat mailat. Kuitenkin yhdistelmä Pro + Fittaus yleensä tuottaa a) paremman swingin ja b) parempaan swingiin soveltuvat työkalut.

  Pitää olla lyöntejä muutamia satoja takana ennenkuin fittautat. Talvi kotisohvalla ja siittä fittaajalle antaa aika huonon tuloksen mailojen sopivuudesta. Vai säilyykö swingi ”hyvänä” talven yli?

  Samaa mieltä, menee mitoitukseen syksyllä, kun on lyöntejä jo alla. Hinnatkin halvempia loppukaudesta. Sitten kun vielä ymmärtää että nämä “fittaajat” ovat käytännössä myyjiä, eli suhtautuu touhuun tietyllä varauksella. Jos haluaa tehdä homman ns. varman päälle niin menee kahdelle eri fittaajalle ja jos molempien mielipiteet yhtenevät, tekee hankinnat sen mukaan. Välineissä on kyllä isoja eroja, eli kannattaa vertailla ja käyttää aikaa itselleen sopivien mailojen hankintaan.

  Kannattaa katsoa, millaiset mailat olisi tarjolla Pingin web-fittauksessa
  https://webfit.ping.com/

  Jos tuloksena on vakiospeksit, et tämän mukaan tarvitse fitattuja mailoja.
  Omalta osalta Pingin mukaan tarvitsen vakioita poikkeavat mailat ja näin on kokemuksenkin
  mukaan, koska käteni ovat tavallista lyhyemmät. Tämän havaitsee myös paitoja ostettaessa kun hihat ovat tavallisesti hieman liian pitkät.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Mailojen fittaus – aloittelija

Etusivu Foorumit Välineet Mailojen fittaus – aloittelija