23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Lyöntiradan muuttuminen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntiradan muuttuminen

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mistäköhän johtuu, että kun olen yrittänyt kasvattaa mailanpään nopeutta ranteiden oikeampiaikaisella vapauttamisella ja siinä näppituntuman mukaan jonkin verran onnistunutkin, niin lyöntirata muuttui ? Ennen kun 40 m matkalla löin kuplassa kohteeseen rauta kutosella, nyt lyön samaan paikkaan rauta viitosella. Eli lyöntirata nousi. Onko tämä ihan normaalia, vai onko swingiin tullut joku ’kauhaisu’? Olen ennen lyönyt I5:lla n. 150 m, nyt en luonnollisesti matkaa tiedä. Varret molemmissa seteissä stiffit.

    En ole ihan varma, mutta luultavasti syynä on mailanpään nopeuden kasvaminen. Toinen on pallon paikka, mutta jos se ei ole liikkunut niin voisin sanoa ’syypääksi’ kovemman lyönnin.

    Olen kiinnittänyt tuohon asiaan myös huomiota. Hallissa minulla on tapana tähdätä johonkin lippuun tai muuhun pisteeseen. Kun lyönti on hukassa niin minulla tahtoo pallo lähteä liian matalana. Johtunee siitä että pallo osuu hivenen sweet spotin alapuolelle? Samalla tuppaa olemaan kierrettä vasemmalle jopa huukkia.

    Toisinaan olen harjoitellut lyömään matalia ja korkeita samalla mailalla, auttaa tutustumaan mailan ja lyönnin saloihin. Esim. rauta kakkosella takaseinään laakana noin metrin korkeudelle tai viiteen metriin. Tämä lienee sitä ’deloftaamista’?

    Mutta Henkka, ei kai tuo lyöntiradan nousu haitanne mitään jos pallot lähtevät siihen suuntaan kun pitääkin. Voisin kuvitella että lyönti on kauhaisu jos taaksevienti jää lyhyeksi, mutta eiköhän tuo asia ole sinulla kunnossa. (ilon kautta:-)

    Kun olet kiinnittänyt huomiota ajoitukseen, samalla varmasti käytät ranteitasi enemmän kuin ennen ja tämä taas johtaa helposti siihen että mailasi tulee jyrkemmässä kulmassa palloon kuin ennen, mistä taasen seuraa, että löyntikaari nousee..

    Jyrkemmällä lähestymiskulmalla haetaan yleensä spinniä palloon.

    Tosin en ainakaan itse kiinnittäsi tuohon asiaan kovinkaan isoa huomiota hallissa. Ulkona näet vasta lyöntisi todellisen muodon. Sitten vasta kun löynti lähtee matalana ja nousee koko lentoradan ajan saavuttaen huippukorkeutesa lentoradan lopulla ja tulee suht jyrkään alas, alat olla oikeilla jäljillä. Itse en ainakaan en pysty tätä ominaisuutta hallissa havainnoimaan.

    Nimetön

    Yksi mahdollinen on saaton puutteellisuus. Lantion ja oikean puolen tulisi osuman jälkeen ottaa hallinta – kiekko lämärin saaton tapaan. Ensin täytyy tietty oppia ’vetämään’ svingiä eli pitämään rannekulma ja olla avaamatta hartioita. Kun saa em. seikat kuntoon alkaa pallossa olla painetta ja lentorata laskee… kuulostaa vaan niin helpolta =)

    Kertomuksesi perusteella mikään EI viittaa siihen, että lyöntirata olisi muuttunut. Sen sijaan pallon LENTORATA on muuttunut. Ammattimiehet puhuu ammattitermeillä… =)

    Ei lyöntiisi ole mitään kauhaisua tullut ellet kauhaise.. siis vaikea sanoa näkemättä lyöntiäsi mutta mikäli harjoittelet tuon tyyppistä asiaa niin luulisi että tunnistaisit myös kauhaisun omassa lyönnissäsi..

    Veikkaisin, että lentoradan muuttuminen tuohon suuntaan on vain pelkästään positiivista. Kannattanee kuitenkin ottaa prolta tunti ettei huomio ole kiinnittynyt liiaksi vääriin asioihin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Lyöntiradan muuttuminen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntiradan muuttuminen