5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Lyöntiin valmistautuminen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntiin valmistautuminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Aivan yleisestä mielenkiinnosta, kauanko valmistaudutte lyöntiin kentällä (ei siis rangella jossa on hyvä hieroa pidempäänkin) ja mikä on mielestänne sopiva aika peruslyöntiin (avaukset, raudat) ? Itse aloin tarkastelemaan omaani odotellessani kanssapelurin lähes minuutin valmistautumista, aikaa omaan peruslyöntiini kului noin 15 sekuntia. Rehellinen aika joka sisältää yhden harjoitus-swingin, linjauksen ja lyönnin.Kannattaa muuten piruuttaan käyttää kelloa, voi tulla monelle yllätyksenä kuinka aikaa kuluu. ps. ko. henkilö pelasi noin 130 lyöntiä, repikää siitä matikkaa & huumoria…

  Nimetön

  25 sekuntia…se muuten ottaa päähän jos joku ei meinaa lyödä…(esim.Sergio)

  Kun otan mailan käteen sen jälkeen menee n. 40 sekuntia. Ensin heitetään ruohoa, sitten haetaan rentoutta ja rytmiä harkkasvingien kautta ja valmistaudutaan lyömään…

  Jos tarvitset enemmän kuin n. 30 sek lyöntiin niin ilmeisesti kuulut ryhmään jotka ottavat Aku-Ankan

  WC:n jotta alkaisi jotain tapahtumaan.Että turataan

  turhan takia.

  Lue lisää: KKV

  Nimetön

  130 lyöntiä x 45s = 5850s

  5850s / 60 = 97,5

  Elikkä pelkkiin lyönteihin ko. tyypillä meni reilu 1 ja puoli tuntia. En usko, että han kuitenkaan kaikkiin lyönteihin keskittyi niin kauaa(esim. 20cm putit), mutta aikamoinen määrä. Itse jos pelaan tasuriin, aikaa menisi pelkkiin lyönteihin 29 min(20 s x 87 lyöntiä)

  Mutta eikö se ole kuitenkin pientä, jos kuluttaa valmistautumiseen 45 s. kuin että 10 s. ja vetää pallon metsään ja sitä sitten haetaan 5 minuuttia.. 😮

  Eikö golfin juju kuitenkin ole lyöminen ja mahdollisimman vähän niitäkin.

  Mistä sitten lyöntiin valmistautumisen alkaminen lasketaan? Mun tapauksessa aika saattaa olla hyvinkin yli minuutin, riippuen siitä kuinka pitkälle edellisen kerran löin ;->

  Kyllähän lyöntiin pitää riittää asennon ottaminen, suunnan tarkastus ja yksi harjoitussvingi ennen lyöntiä. Ei tuohon mene kuin 30 sekkaa. Naurettavaa katsoa sellaisia 30 tasoituksella pelaavia, jotka tekevät 6-10 harjoitussvingiä

  ( puolet kauheita duffeja väylälle ), heittelevät ruohoa ja sitten vielä Garcian nypytykset päälle.Ihan kuin oltaisiin Mastersia pelaamassa ja ollan harjoituskiepillä. Ja takana odottelee muut ryhmät vuoroaan… tollaiset pelaajat aiheuttavat tukokset kentillä.

  SivuLuisu… kyllä sillä on todellakin väliä, käyttääkö valmistautumiseen 45s vai 10s. Jos pelaa kierroksen vaikka 90 lyönnillä ja siitä ottaa pois 30 lyöntiä lyhyitä putteja+muita, niin vielä jää jäljelle 60 lyöntiä. Noihin 60 lyöntiin jos käyttää vaikka 30s enemmän aikaa kuin pelikaveri, niin siitä tulee yhteensä 30 min, joten tämän pelaajan takia pelikierros kestää puolituntia kauemmin! Eli sillä ei loppujen lopuksi ole hirveästi väliä, lyökö palloa 120 kertaa vai 90 kertaa (30 lyöntiä enemmän*10s = 5 min!), kunhan on omalla vuorollaan valmis lyömään ilman kohtuuttomasti kestäviä turhia rituaaleja.

  Ja niitä pallojakin kerkeää puolessa tunnissa etsimään aika monta kappaletta……

  Vaikkei golf mikään nopeuskilpailu ole, niin kyllä se rassaa aika paljon katsoa sellaista turhaa tuumailua ja tsuumailua ja asennon ja mailan kanssa nysväämistä.

  En ole ottanut aikaa kauanko lyöntiin valmistautuminen vie, mutta toi 15 sekkaa voisi olla aika lähellä.

  Olikohan tässä viestissä nyt jokin pointti – eipä tainnut olla, mutta tulipahan kirjoteltua.

  Ai niin, unohtu edellisestä – luen muuten aina akkaria vessassa. Nyt löyty muuten se pointtikin. Luen vessassa, mutta pelaan ripeästi kentällä 🙂

  Ammattilaiset voivat keskittyä lyöntiin jopa 2min, mutta pelaavat silti 3h 30min – 3h 55min kierroksia, koska kävelevät todella nopeasti. Kävelyynhän kierroksella kuluu eniten aikaa. No okei lyöväthän ammattilaiset vähemmän, mutta jos tavallinen klubituuppari käyttäis 45sek per lyönti ja kävelisi ammattilaisten vauhtia niin ruuhkia ei olisi. Kaikki kauheinta on odotella tiillä ja katsella kun pari ukkelia kävelee kilometrin tuntivauhtia palloilleen ja sitten keskittyvät 2sek ja lyövät palloa 20 metriä ja sama ruljanssi jatkuu…

  Eli kävele nopeammin ja keskity kauemmin… Siinä avaimet parempaa kierrokseen… Mutta juosta ei tietenkään saa..

  Jos luette tämän sivun uutisista pro-pelaajien

  (Nick Faldo & co)sakoista johtuen hitaasta pelaamisesta niin voitte nähdä että Aku-Ankan kanssa turaajia löytyy myös ns. pelimiehistä. Että,korvien välistä tämänkin lajin suurimmat ongelmat löytyvät.

  Nimetön

  Ei noita kaikkia lyöntejä voi heittää 45sek luokkaan, ainakaan omalla kohdalla.

  Avauslyönnit lyön aika nopeasti, yleensä heti kun mahdollisuus avata annetaan. Pallo tiille, yks harkka svingi ja annetaan palaa. Kesto kokonaisuudessaan about 20 sek.

  Väylältä lyön myön suhteellisen nopeasti, mailan valinta kävellessä pallolle, asettuminen, suunnan tsekkaus, harkka svingi ja palloa liikkeelle. Lyönti suoritus kokonaisuudessaan kestää about 20 sek.

  Toisaalta olen hieman ryhtynyt pelaamaan tarkkailemaan ja rauhoittamaan lähipeliäni. Lyhyet lähestymiset ja pikku chipit pitäisi saada lähelle lippua, joten niiden kanssa palaa hieman enemmän aikaa keskittyessä ja tutkiessa maapohjaa. Varmaan about 20-30 sek per lyönti.

  Putit toisaalta noin 5-15 sek/putti riippuen pitääkö tsekata kallistukset, yms.

  Näillä ajoilla kiertelen kierroksen yleensä yhden samantasoisen pelikaverin kanssa 3h30min, ilman suurempia ruuhkia kentällä. Eilen kiertelin 9 reikää iltasella yksin, kun kukaan ei ollut lähdössä kaveriksi 1h15min…

  Et kai ole tosissasi siitä että lyöntiin valmistautumista pitäisi vielä pidentää hyvien lyöntien toivossa ?

  Kyllä se swingi rakennetaan rangella, kentällä lyödään lihasmuistista eikä hiplata.

  Oletko miettinyt mihin aika oikeasti kuluu ?

  Aika kuluu lukemattomiin harjoitusswingeihin ja ’jäätymiseen’ ennen lyöntiä. Kannatetaan ehdottomasti… jokainen swingatkoon 10 tyhjää (ja neliön nurmea), tällä saa slaissin kuriin. Patsas-aika pallon edessä voidaan nostaa 15 sekunnista 30:een, lyöntiin tulee keskimäärin 20 metriä lisää pituutta.Lisäksi Sergio-hiplaus auttaa pitämään pallon väylällä rauta-3:sta käytettäessä.

  Että näin…

  Mulle ei oo oikein avautunut toi harkkaswingin lyöminen pallon luona. Toki itsekin joskus (harvemin) heiluttelen mailaa tuntuman hakemiseksi jossain pallon takana.

  Luulisi että usko lyönnin onnistumiseen alkaa rapista kun pari duffia vetää jo harkkaswingillä.

  Vai onko tarkoitus heilua niin kauan kunnes tulee eka onnistunut harkkaswingi, tämän jälkeen sitten uskaltaa siirtyä 10cm eteenpäin, jäätyä miettimään miksi se harkkaswingi onnistui ja vetäistä sitten armoton toppi?

  Harjoituslyöntejä on kaikenlaisia. Ammattilaisten näkee harvoin seisovan jäykkänä pallon vieressä ja lyövän hurjalla energialla turvetta.

  Esim. Woods tai Mickelson tuntuvat katsovan tilannetta hetken pallon takaa ja ’harjoitusswingi’ on enemmänkin kevyt ja laajakaarinen. Sillä ilmeisesti haetaan swingin liikerataa ja tempoa. Pari tällaista yhtenä liikkeenä, siirtyminen pallolle ja menoks.

  Siis väitätkö että keskittyminen ei paranna suoritusta?? Kaikki huippu-urheilijat ja golffarit keskittyvät suoritukseensa erittäin huolella, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. En sanonut että pitäisi hakata neliö turvetta irti. Harjoitussvingin ei tarvitse osua maahan vaan sen pitäisi olla enemmänkin fiilisishakuinen. Raffissa ja metsässä maila voi koskea maahan jotta saisi hieman tuntumaa liehen. Nick Faldo ja Bernhard Langer tykkäävät keskittyä lyönteihinsä vähän pidempää ja Sergio tykkää nyplätä. Jokainen keskittyköön omalla tavalla, mutta et voi tosissasi väittää ettei keskittyminen jollain tavalla parantaisi suoritusta. Sitä paitsi en sanonut että pitäisi käyttää enemmän aikaa lyöntiin valmitautumiseen vaan keskittymiseen. Keskittyminen on osa valmistautumista. Kaikki protkin sanovat että parempi lyödä yksi keskittynyt lyönti kun kolme hutiloitua.

  Joo, keskittyminen/valmistautuminen, miten vaan.

  Kyse ei ole surmanhypystä vaan golflyönnistä.

  Toivottoman hitaat rutiinit hidastavat peliä.

  Tottakai keskittyminen auttaa, sehän on selvä.En tarkoita että pallo pitää saada ilmaan 5 sekunnissa, vaan kohtuu nopeasti.

  Ammattilaisilla on hyvä syy hieroa, he saavat siitä palkkansa.

  Turha klubipelaajan on viedä näitä rutiineja äärimmäisyyksiin.

  Yksi harjoitus-swingi viiden sijasta, yksi linjaus ees taas ravaamisen sijasta tai keskittyminen itse lyöntiin 5 sekunnin ajan 15 sijasta.

  Veikkaan että Pro on samaa mieltä, hän ei viitsi sitä

  sanoa maksavalle asiakkaalle, menee pisnikset käteen.Ja sitä paitsi kyllä se hierojan pallo yleensä muualta löytyy kuin väylältä.

  Rutiinit ovat osa jokaisen omaa peliä, mutta kysymys kuuluu onko näistä ylipitkistä mietiskelyistä mitään hyötyä ? Kun ei jää miettimään lyöntiä (jotainhan siellä päässä pyörii) liikaa, lyöntikin lähtee luonnostaan paremmin.

  Itse en haluaisi Sergio Garcian kanssa samaan ryhmään (no totta helv..ssä menisin jos pääsisin…)

  Eihän tuo 40 sekuntia ole edes paljon sen jälkeen kun ottaa mailan käteen. Kaveri pelasi semmoista tyyppiä vastaan joka käytti aina 1,5 minuuttia lyömiseen. Pelaaja tarkisti aina rannekulmat ja haki niin p**keleen kauan sitä tuntumaa.

  Nyt ruvetaan menemään siihen että pelin ei ole tarkoitus olla mukavaa, vaan yritetään pelata nopeasti..

  Valitettavan useat pelaavat ’nopeasti’ juuri sen takia että hehkutetaan niitä ihanne kierrosaikoja. Esim. otetaan pallo taskuun kun ei saa yhtään pistettä siitä jos lyö paikasta griinille + 2puttia.

  Sitten on sellaisia jotka ottavat tavoitteekseen ottaa edelläolevan kiinni. Lyhyehköt putit vain sutaistaan sinne päin ja otetaan taskuun (annettu!), ja sitten tehdään korttia klubilla.

  Myös tämäkin keskustelu osoittautui perus clubhouse keskusteluksi, tuppaa aina menemään siihen että kun tarpeeksi kauan on sama aihe niin joku *******untuu jollekkin tai ottaa asian henkilökohtaisesti ja rupeaa laukomaan takaisin. en haluaisi sanoa nimiä mutta seuratkaapa erään v:llä alkavan keskusteluja.

  Nimetön

  Itselläni on ollut aina paha tapa ’nysvätä’ hieman liikaa sen jälkeen kun harkkaswingi on otettu ja asettaudun pallolle. Eli liikaa sitä wagglausta mailalla pallon takana ennen backswingiä. Olen yrittänyt nopeuttaa rutiinia rangella lyödessäni mutta kun kentälle menee niin helpommin sanottu kuin tehty. Toisaalta olen muuten erittäin nopea pelaaja, eli valmistaudun lyöntiini hyvissä ajoin ja kävelen reippaasti.

  Yritän saada kauden loppuun mennessä 10 sekuntia pois suorituksesta ja 10 lyöntiä scoresta:)

  Alusta alkaen, kun opettelin golffin saloja, niin pelikierroksella menen suoraan lyömään enkä tee harjoitus-swingejä ollenkaan. Swingi haetaan harjoittelemalla rangella ja kentällä valmistaudutaan lyöntiin ennakkoon katsomalla mihin halutaan pallo pudottaa. Kun on oma lyöntivuoro niin oikea maila on valmiina ja pallon luo mennään pallon takaa ja katsotaan lyöntisuunta. Minulle sopii vallan hyvin muutaman sekunnin viive ennen lyöntiä – se riittää keskittymiseen. Tämä sopii mulle, koska pystyn nopeasti sulkemaan häiriötekijät pois ajatuksista. Täytyy myöntää, että hieman hatuttaa sellaiset pelaajat jotka ottavat aina useampia harjoitus-swingejä – ja sit paikkaillan divotteja.

  Huomaan, että keskustelijoiden asenne muuttuu aina tilanteen mukaan. Jos olet vieraspelaaja ja maksat kierroksesta – niin on mukava pelata….ja palvelu pelaa….mutta kun olet OSAKKEENOMISTAJA niin koko kenttä on juuri MINUN ja kaikki ulkopuoliset vie kaikki tiiajat ja ovat tukkeena : ) Pitäis jokaisen ymmärtää, että sulla ja sun yhdellä osakkeella ei ole mitään päätäntävaltaa kentän hoidosta tai hankinnoista. Siksi juuri sinä olet palkannut ammattilaiset hoitamaan niitä asioita.

  Kyllä greenfeen maksajat näillä hinnoilla tuovat osakkeenomistajille paremminhoidetun kentän klubeineen!

  minäkin kannatan sitä ettei harjoitussvingejä tehdä kierroksella ollenkaan! ainakaan aivan peruslyönneissä! kannattaa opetella pelaamaan ilman harjoituksia niin eipähän tarvitse murehtia itse olevansa pelin hidasteena!

  Kuulin jonkun viisaamman sanoneen, että täydestä harkkasvingistä palautuminen vie noin 20 sekuntia.

  Palautuminen tarkoittaa tässä siis sitä, kun hermosto on valmis toistamaan opetellun svingin täydellisesti.

  Ehkäpä siksi Tiikerit ja muut huiput eivät revi niitä harkkasvingejä, vaan tekevät rauhallisen svingityyppisen liikkeen odotellessaan lyöntivuoroa.

  Lisäksi huiput ei juuri ’jäädy’ lyöntiasentoon, vaan svingi lähtee Suhteellisen nopeasti pallolle asettumisen jälkeen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Lyöntiin valmistautuminen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntiin valmistautuminen