5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Lyöntien pituudet european tourilla

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntien pituudet european tourilla

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Ernie els oli lyönyt 314metriä pitkän väylän ekalla päälle. Ei huonosti. Eli ei ne ammattilaiset hirveesti jää noista draivaus kisojen parhaista lyöjistä. Vaikka monesti noiden pituus lajien harrastajat on aika mörssäreitä. En väitä että els olisi mitenkään kauhean pieni pelaaja, mutta ei kuitenkaan kärjessä pituuksissa tourillla ja silti pistää tuollaisia lyöntejä griinille. Tietääkö kukaan mikä on tigerin keskiarvo tai pisin avaus kisassa? (En jaksa alkaa googlettamaan). Mä luulin jo että löin hyvin kun 455metriä pitkällä väylällä olin 1,5metriä griinin kantista kahdella lyönnillä (driver+puu5). Birdie tuli…mut ei elämäni ensimmäinen eaglekään kauas jäänyt.

  T. Woods ajelee sellaset 301 jaardia keskimäärin (mitataan kai USAssakin yksi myötä- ja yksi vastatuuleen), mukana keskiarvossa 44 kisan tulokset. Tällä on v. 2004 tilastoissa USAssa kuudes (johtopaikalla 314,9 jaardia).

  Pisimmästä ei ole hajuakaan. Tuo 301 jaardia (~270m) on keskiarvo-GP-miehille paperia …

  Puhuin palturia – samalla sivullahan tuo olisi ollut tuo ennätysdrivekin. TW on tällä kaudella ampunut parhaillaan 344 jaardia (134. Tourin tilastoissa), pisin drive vm. 2004 on 397 yrds. Viime kaudella (2003, siis) TW ampui kuulan 370 jaardin päähän, Els 385 jaardiin ja ’voittaja’, P-U Johansson 400 jaardiin. Noita tilastoja voi ihastella alla olevasta linkistä. Klikuttelemalla sopivasti pääsee jopa 1980-vuoden tialstojen kimppuun. Noita katsellessa huomaa, että keskimääräiset pituudet ovat aika reilusti kasvaneet 20+ vuodessa …

  Lue lisää: USA PGA Tourin tilastot

  Kiitos linkistä ja informaatiosta.

  Kun katsoo noita driving distance tilastoja niin niihinkin on titleist päässyt pistämään sponsorointinsa väliin kaikkien ko. mailamerkin pelaajien kohdalle.

  John Daly näyttää hyvin pitävän pintansa.

  Vaikka se pitkälle lyöminen ei ratkaisekkaan peliä mut on se niin hauska tunne lyödä pitkälle.

  Ja monesti helpottaa myös jatkolyöntiä huomattavasti.

  Sean Fisterin Swingikin löytyy:

  http://www.megspace.com/sports/moetown/videos/fister_side_clip.html

  Näpäkkää Footworkkia!

  Lue lisää: LDA Hall of Fame

  Mainitut pelaajat pelaavat Titleistin palloilla, tuskin kaikki sentän mailoilla.

  Jos tuo mainitsemasi 314m reikä oli Loch Lomondin 14 (345 jaardia), ei mitta suoraan doglegin yli ole läheskään tuota 314 metriä. Mitta griinin edessä virtaavan puron takareunaan oli 250 jaardia, siitä griinille 20-30m. Sitenpä suora mitta lipulle sen paikasta riippuen on 250-280m (stetsonista vedetty arvaus telkkarin kuvien ja tietokonegrafiikan perusteella). Silti, vaatii se riittävästi tarkkuutta ja lievää urheilumieltä, koska niin harvat kuitenkin lähtevät yrittämään yhdellä päälle. Juuri telkkarissa David Howell löi pallonsa lipun tasalle raffiin (mies on Euroopan tilastossa sijalla 120, 283.3 jaardin keskidraiveilla).

  Alkuperäistä topikkia sivuten – Euroopassa pitkälyöntisin näyttäisi olleen kuluvalla kaudella R. Gonzales (316.8 jaardia). Tiesittekö, että Euroopassa pallot lentävät pidemmälle kuin Ameriikassa? Kuinka niin, no – E. Els on lyönyt Euroopassa keskimäärin 310.4 jaardia, USAssa 298.9 jaardia 😉 Ja linkissä Euroopan tilastot.

  Lue lisää: Euro-tourin pisimmät siivut

  Joo taidetaan puhua samasta väylästä. Kuulin kyseisestä Elsin tempusta teevee kommentaattorilta. En ollut vielä nähnyt kyseistä väylää.

  Nyt olen ja siitä viisastuneena huomasin saman, ettei se doglekin oikaisun jälkeen ihan niin pitkä ole.

  Tämä yksi ruotsalainen jonka nimeä en saa millään mieleen näin aamulla, oli lyönyt samalla väylällä parin metrin päähän lipusta.

  Ja moni muukin tuli ihan greenin viereen.

  Vaatii kyllä tarkkuutta koska driverilla pitää kuitenkin lyödä, eikä lippukaan ollut kaikista helpoimmassa paikassa.

  Kommentaattorin mukaan Els löi ainakin viimeisellä kierroksella päälle käyttäen puukolmosta joten tuo 250-280 on aika lähellä, koska alamäkeäkin väylässä vaikutti olevan.

  Kyllä Sean Fisterin jalkatyöskentely toimii. Alkuun se näyttää lähinnä siltä että polvi muljahtaisi sijoiltaan.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Lyöntien pituudet european tourilla

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Lyöntien pituudet european tourilla