5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Lottoa

Etusivu Foorumit Säännöt Lottoa

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Hansonin tänään saama rankku chipin kaksoiskosketuksesta oli osoitus tv-kilpagolfin lottoluonteesta. Hänhän ei asiaa huomannut itse, vaan ylitoimari sen hänelle jälkeenpäin kertoi katseltuaan superhidastusta lyönnistä. Mitenkäs tämä lottoluonne poistetaan? Jokaiselle pelaajalle oma kameramies, joka dokumentoi jokaisen liikkeen ja eleen supervideolle?

  KL

  AAH kirjoitti: (16.5.2010 20:55:46)
  Hansonin tänään saama rankku chipin kaksoiskosketuksesta oli osoitus tv-kilpagolfin lottoluonteesta. Hänhän ei asiaa huomannut itse, vaan ylitoimari sen hänelle jälkeenpäin kertoi katseltuaan superhidastusta lyönnistä.
  Mitenkäs tämä lottoluonne poistetaan? Jokaiselle pelaajalle oma kameramies, joka dokumentoi jokaisen liikkeen ja eleen supervideolle?

  En ole ko. tapahtumaa nähnyt enkä ota kantaa siihen, mutta aloin miettiä tuota ’lotto’-juttua. Sen voi nimittäin viedä ihan tavalliselle tuupparitasollekin.

  – Joidenkin pelaajien ryhmässä voi ihan oikeasti olla pelaaja, joka tuntee säännöt.
  – Jopa klubikisoissa voi olla läsnä tuomari, joka näkee ehkä yhden sadasta sääntörikkeestä juuri ollessaan paikalla sattumalta.
  – Edistyneempien pelaajien kisoissa Suomessakin voi olla paikalla katsojia, jotka voivat huomata sääntörikkeen.

  Mitä taas tulee sellaiseen rikkeeseen, jota pelaaja ei itse huomaa, niin pitäisikö kaikkien pelaajien saada sellaisesta synninpäästö vain siksi, ettei kaikilla ole katsojia/tv-kameroita/tuomaria/sääntötietoisia kanssapelaajia näkemässä pelaajan sääntöjenvastaisen suorituksen?

  Ihan vain miettimisen aiheeksi, ei muuten.

  ttr

  Youtubesta hirveällä kuvalaadulla. Olen kerran itsekin merkannut lisälyönnin kun kanssapelaaja totesi, että osuin palloon kahdesti. Itse en kyllä mitään huomannut tai tuntenut. En yhtään tuostakaan ihmettele, jos Hanson ei mitään huomannut.

  Viasat golfilla pyörii nyt varsin usein British Open historiikki, siinä useammat pelaajat kehuvat The Openia juurikin tämän tuurielementin takia. Chipataan pallo kummun reunalle ja rukoillaan.

  Minusta ’futis-porukka’ tekivät oikein kun eivät ottaneet MM kisoihin kamerat tuomareiden avuksi. Jos tuomari ei näe onko pallo maalissa tai ei tai onko käsivirhe tai ei, niin sittenpä ei näe. Jos näkee usein ’väärin’ niin työt loppuvat.
  On tämä golf eriskummallinen peli, jos katsoja tai vastustaja päättää onko rike tapahtunut tai ei. Jos tuomari ei näe tapahtumaa niin kyllä se on kilpailija itse joka kertoo ’totuuden’. Jos totuus usein osottautuu vääräks niin kaverit (sponsorit) katoaa.
  Minä siis katson (täältä puusta), että Hansson voitti ilman uusintaa.

  KL

  Myyrä kirjoitti: (17.5.2010 23:42:56)
  Minusta ’futis-porukka’ tekivät oikein kun eivät ottaneet MM kisoihin kamerat tuomareiden avuksi. Jos tuomari ei näe onko pallo maalissa tai ei tai onko käsivirhe tai ei, niin sittenpä ei näe. Jos näkee usein ’väärin’ niin työt loppuvat.
  On tämä golf eriskummallinen peli, jos katsoja tai vastustaja päättää onko rike tapahtunut tai ei. Jos tuomari ei näe tapahtumaa niin kyllä se on kilpailija itse joka kertoo ’totuuden’. Jos totuus usein osottautuu vääräks niin kaverit (sponsorit) katoaa.
  Minä siis katson (täältä puusta), että Hansson voitti ilman uusintaa.

  Perjantain kierroksella oli mukana eräs mukavan tuntuinen herrasmies. Peli ei häneltä oikein sujunut, mutta se ei hänen hyvää tuultaan pilannut. Kiinnitin huomiota kaverin toimintaan bunkkereissa. Joka toisessa taakseviennissä maila osui ensin hiekkaan tai oli kiinni hiekassa tähtäyksen aikana. Kaveri ei selvästikään huomannut asiaa enkä asiasta hänelle myöskään huomauttanut, seurustelukierros kun meilllä oli menossa.

  Myyrän mielestä tuo hiekkaan koskeminen mailalla on ihan ok, jos pelaaja ei sitä itse huomaa. Siinä meillä on isohko näkemysero. En myöskään hyväksy Thierry Henryn tahallista käsivirhettä MM-karsinnassa, virhettä jonka avulla Ranska pääsi kisojen lopputurnaukseen. Myyrän mielestä sekin on kuitenkin ihan jees, kunhan tuomari ei huomaa. Irlantilaiset saattavat olla asiasta Myyrän kanssa pikkaisen toista mieltä.

  Vedät KL vähän outoja johtopäätöksiä.
  Tuo herrasmies olisi varmasti hyväksynyt sinun tyrkyttämä penalti jos olisit sellaisen
  hänelle ehdottanut.
  Olisiko Irlanti jälkikäteen pitänyt julistaa voittajaksi senjälkeen kun filmipätkä on kelattu
  muutama kerta eestaas? Irlantilaisessa pupissa olisin ilman muuta samaa mieltä kuin
  paikalliset. Entäs ’Jumalan Käsi’ vieläkö haetaan prenikat pois?

  KL

  Kunhan vähän kärjistelin.

  Minusta golfia ei voi verrata mihinkään sellaiseen lajiin, jossa pelaajat ehdoin tahdoin yrittävät tehdä vilppiä toivoen, ettei tuomari huomaa. Siksi laji onkin niin hieno ja sellaisena sen tulee säilyäkin. En oikein jaksa uskoa kenenkään ammatikseen pelaavan olevan itseensä kovin tyytyväinen voitettuaan jonkun ison kisan lyönnin erolla vain nähdäkseen parin päivän päästä televisiosta kuinka hän koskettaa vesiesteen vettä taakseviennissä eikä kukaan huomaa, ei edes pelaaja itse. Olen aivan varma, että ko. pelaaja olisi halunnut, että tuo virhe olisi havaittu paikan päällä ja hänelle olisi siitä ilmoitettu, olkoonkin että se olisi voinut maksaa hänelle kilpailun voiton.

  Ainoa tuntemani laji, jossa ei ole lainkaan tuomareita, on ultimate frisbee. Pelaajat tuomitsevat tilanteet keskenään jopa lajin MM-kisoissa. Itsekin lajia 70-luvulla pelanneena nostan heille hattua ja kumarran syvään. Hienoja miehiä (ja naisia), selvästi golffarin ainesta. Samaa ei voi sanoa monestakaan huippujalkapalloilijasta.

  P.S. Kohta ne maalikamerat tulevat käyttöön jalkapallossakin…

  P.S. Kohta ne maalikamerat tulevat käyttöön jalkapallossakin…

  EI MUUTEN TUU!

  Lottoa tai ei, mutta vuosia sitten olin markerina eräälle ilmeisesti jonkin verran silmää tekevälle, mutta vähintään yhtä *askalle tuupparille kuin minä.

  Pelattiin suhteellisen lyhyttä par-5:sta, jossa hän oli lyönyt venttiili-raudan greenin yli bunuun, jonka reunalle jostain syystä menin seuraamaan hänen työskentelyään. Kysymys ei ollut siitä, etten olisi häneen luottanut, mutta jokin sai minut kuitenkin tarkkailemaan häntä sillä kertaa.

  Taakseviennissä hän lakaisi muutaman hiekanjyvän selkeästi pois pallon takaa ja suoritti onnistuneen poistumisen bunkkerista. Kun hän sitten iloissaan teki olevinaan sand-saven, sanoin, että tuplahan siitä tuli, kun lakaisit bunkkerissa hiekkaa taakseviennissä.
  – Niinkö tein?

  – Niin teit, vai oletko eri mieltä?

  Sen jälkeen oli hetken ruotsin kirjasta tuttu tilanne – pinsam tystnad, joka katkesi pelaajani kommenttiin:
  – Ai, peli sai tällaisen luonteen.

  En vaivaitunut kommentoimaan, mutta ei hän toisaalta väittänyt enempää vastaankaan ja kirjasin hänelle ’yhteisymmärryksessä’ kaksi lisälyöntiä väylän tulokseen seuraavalla tiillä. *aska makuhan tosta jäi, mutta silti tuitttuiluttaa asenne, joka paistaa vastaväitteestä ja etenkin siitä äänensävystä, jolla se sanottiin.

  Vaikkei pb-kisa niin vakavaa olekaan, niin jotain palkintoja sielläkin jaetaan ja siinä mielessä pitää palkintosijoille riittävä tulos olla mielestäni pelattu lajin sääntöjen mukaisesti. Tuloslistan muiden sijojen kohtalo on ihan sama – useinhan ne loput pinaalit arvotaankin.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Lottoa

Etusivu Foorumit Säännöt Lottoa