23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

lobwedge

Etusivu Foorumit Yleistä lobwedge

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen hankkimassa tulevalle kaudelle täydennyswedgeksi lob wedgeä. Olen ajatellut ostaa 60 asteisen ja 6 bouncella. Kysymykseni kuuluukin kannattaako ostaa ns. kromattu vaiko ’raakaversioksi’ jätetty wedge. Raakaversiossa on kuulemma parempi tuntuma, mutta kromattu tod.näk. pitkäikäisempi (raakahan ruostuu) Siis minkälaisia kokemuksia Teillä on kyseisistä mailoista?

    Vaikka wedge ruostuu se ei tarkoita että sen aika olisi ohi, esim monet ammattilaiset pitävät ruostuneesta ja käytttävät siksi sitä.Olet ajatellut ostaa tosi pienellä bouncella varustetun mailan, ainakin Clevelandin lowbouncee mailassa on 8. Mun lobissa on kai 10 tai 11 bouncea ja mielestäni sekin on liian vähän. Ja onhan niitä ihan kiiltäviäkin wedgejä jotka ei ruostu joten semmosenkin hankkiminen on mahdollista…

    Olen pelannut kummallakin ja minun mielestäni ruostuva on parempi.

    Jos wedgellä harjoittelee paljon (kuten pitäisi)
    esim. bunkkerista, ongelmaksi ei tule muodostumaan ruostuminen, vaan se että mailasta
    kuluu urat pois. Ei wedgen ikä ole kuin 2-3 vuotta pelaajalla, joka harjoittelee ahkerasti bunkkerista.

    Itse kannata ruostuvaa mallia myös sen vuoksi, että aurinko ei häikäise mailan pinnasta silmiisi.

    Lisäksi jos ottaa Clevelandilta erityispehmeän metalliseoksen (BeNi) joudut säätämään mailakulman paikalleen useasti.

    Eli suosittelen ruostuvaa versiota.

    jtr

    Mieti mistä aiot pelata wedgellä ja minkälaiselta alustalta (pehmeä / kova) ni saat vastauksen sopivan bouncen valintaan. Kromattuun wedgeen kun tulee naarmuja ja laitat bägin tallin nurkkaan kuivaamatta mailoja ni naarmu kohdat alkaa muuttaa väriä (korroosio ?).

    Itselläni on kaksi Clevelandin wedgea, RTG 588, eli ruostuvaa mallia. Hankin ne loppukesästä ja hyvin on ruostunut. Jotku ihmiset pistävät märkään pyyhkeeseen yöksi, vain sen takia että se ruostuisi kunnolla. Hyvin on wedget toiminu ja suosittelen kaikille.

    Itselläni on kirkas 60 Clevelandin lobby joka on erittäin kulunut. Toimii se silti. Jos vertaan uria lavan yläosassa jossa ne ovat lähes uutta vastaavia ja mailan kuluneimmassa kohdassa niin ei urien ’terävyydellä’ ole mitään eroa. Uskon että vaikutus on enimmäkseen psykologinen. Lyönnit ovat niin korkeita että yleensä niihin ei edes tarvita alakierrettä pallon pysäyttämiseksi viheriöllä. Tähänhän niitä uria tarvitaan jos tarvitaan. Itse kysymykseen ruostuva vaiko kirkas en osaa sanoa mitään.

    Olen ostamma ’lobbaria’. Minkä valitsen seuraavista ja miksi:

    1: Callaway x-14 proseries
    2: Nike
    3: Titleist wokey

    Niin, itselläni on Titleistin Vokey Design ’ raakaversio ’, joka ruostuu. Ruostumisella on ideansa. Kun maila ruostuu, muodostuu siihen pinta, jolla saa aikaan enemmän kierrettä lyöntiin. Ainoastaan mailan päällinen pinta on ruostuvaksi tarkoitettu ja alla ihan kunnon Titleistin kamaa….korjatkaa jos olen väärässä. 60 asteinen on hyvä vaihtoehto.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: lobwedge

Etusivu Foorumit Yleistä lobwedge