16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Lipunpaikka

Etusivu Foorumit Yleistä Lipunpaikka

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olisi sellainen idea, että tiiauspaikalle voitaisiin laittaa griiniä kuvaava mangneettitaulu ja siihen reijäntekijä merkkaisi mangneetilla lipunpaikan. Vastarannankiiskit voisivat antaa kommenttia:D

    On noita käytössä ja sellaisiakin versioita, joissa tappi on laitettu siihen kohtaa reikätaulua, missä lippu sijaitsee. Sitten on erivärisiä lippuja lipun paikasta riippuen (mm. Kullo) ja kaikenlaisia muitakin juttuja.

    Kaikki noi ’järjestelmät’ ja niissä olevien tietojen muuttaminen maksaa, joten se lienee suurin syy siihen, ettei niitä ole joka kentällä.

    Kyllä minä tuollaisia olen nähnyt. Muistaakseni ainakin Vuosaaressa on tuollainen ’neppitaulu’ käytössä. Tai ainakin oli.

    Hyvä idea kylläkin. Usealla kentällä tuo ’etu-takareunapallukka/lippu’ on ihan missä sattuu, notta siitä ei kyllä pysty päättelemään sitten yhtikäs mitään.

    Eipä tuo nyt kauheasti maksa. Esimerkiksi Vuosaaren järjestely on varsin toimiva. Tiiauspaikalla on griinin kuva valmiiksi reijitettynä. Oikean griinin reiän tekijä tökkää nastan taululle valmiiseen reikään ja tietenkin oikeaan paikkaan.

    Kyllähän kunnon kentällä caddie-masterilta saa A4:sen, jossa lipun paikat on merkitty yardin tarkkuudella.

    Pelasin viime viikon lopulla sekä The K-clubin molemmat kentät että Druids Glenin ja Druids Heathin: kaikissa nämä paperit olivat saatavilla.

    Ajatus on hyvä! Ei taida kuitenkaan käytännössä toimia. Olen havainnut monilla kentillä, myös omalla, että rei’äntekijällä on kiinnostus loppunut rei’än tekoon ja pikkulippukin (tms. merkki tangossa) on missä sattuu, ei kuitenkaan juuri koskaan oikeassa kohtaa.

    Oli tuolla rapakon takana eräällä kentällä käytössä sellainen, että tuloskortissa (normikokoisen takasivulla) oli griinien pikkukuvat ja ne jaettu viiteen numeroituun sektoriin. Kiekalle lähtiessä oli taulu jossa numero että lipun paikka tänään 4 ja liput olivat neloslohkossa joka griinillä. En nyt tarkkaan muista jakoa, mutta olisiko ollut niin että viikonpäivien mukaan vaihtui lipunpaikka.. Kenttähenkilökunnallekin helpohko homma.

    Helppo,halpa ja yksinkertainen on tapa merkitä lipunpaikka
    erivärisillä lipuilla;edessä(esim.punainen lippu),keskellä(keltainen)
    ja takana(valkoinen).Ei tarvitse kuin asian ymmärtävä kenttä-
    henkilö,joka laittaa lipunpaikat.(No tietysti 18 reikäisellä kentällä
    olisi hyvä olla 12 lippua x 3 väriä,muutama lisä kustannus lipuista tulisi).

    Vielä fiksumpaa jos siihen tangon päähän saisi vilkkuvan valon. Nykyaikaisella LED-tekniikalla selvittäisiin kohtalaisen pienellä virrankulutuksella. Näitä pitäisi olla eri värisiä, jotka sytytetään sen mukaan onko lippu edessä tai takana.

    Tämä toimisi hyvin sumuisella ja tyynellä säällä, kun lipunväriä (ja itse lippuakin) on vaikea erottaa kauempaa. Kirkkaana aurinkoisena päivänä merkkivaloa ei välttämättä erottaisi kovin hyvin. Toisaalta silloin näkee muuten paremmin ja tuskin tarvitaan erityisiä merkkivaloja.

    Myös tangon alareunassa voisi olla jonkinlainen anturi, joka tunnistaisi pallon putoamisen kuppiin, reiän ja tangon väliin. Tämä kytkisi sireenin ulvomaan (ehkä lennättäisi jopa valoraketin), näin kaikki kentällä liikkuvat osaisivat varautua klubilla mahdolliseen hole-in-one tarjoiluun. Tässä toki pitäisi olla jonkinlainen anturi myös tee-paikalla, ettei jokaisen pikku chipin jälkeen alkaisi ryntäystä shampanjan juontiin.

    Pienellä miettimisellä löytyy yllättävän paljon, niin pelaajia kuin pelaamista auttavia ominaisuuksia, joiden tarpeellisuutta ei aikaisemmin ole tullut edes ymmärtäneeksi. Kenties tulevaisuudessa päästään eroon vanhanaikaisista, paperille merkatuista lipun sijaintitiedoista.

    Tuohon Olperin mainitsemaan systeemiin olen törmännyt monessakain paikassa maailmalla. Se on erittäin hyvä tavalliselle tallaajalle, jolle riittää tuollainen 5-8 osainen griinijako jaardin tarkkuuden sijaan.

    Yleensä caddiemasterin seinällä sitten on lappu, että tänään liput paikoissa esim 4.

    Tässä on hyvää myös se, että kun tuo lohkojen numerointi on tehty alunperin ajatuksella niin sitten on kaikilla kierroksilla griinejä joissa on helppo lipunpaikka ja toisia joissa vaikea. Kenttähenkilökunnalle helppo – käytännössä ei mitään käyttökustannuksia.

    Suomessa tämä ei onnistu alkukaudesta, kun griinit eivät ole taskauntoisia ja keli asettaa rajoituksia lipunpaikoille.

    Lippu on yleensä tangon yläpäässä, joten sen sijaintia ei tarvinne erikseen kertoa. Tangon paikka (pin position) on taas keskellä reikää.

    🙂

    Tunnettuna visionäärinä ennustan ratkaisun tulevaisuudessa olevan seuraavanlaisen: Jokaisessa teeboxissa on näyttöpääte joka esittää 3-D-ilmakuvaa edessä olevasta väylästä rainan päätyessä greenille näyttäen päivän lipun paikan. Tällaisiahan meille näytetään jo nyt kansainvälistä kilpailuista joten tekniikka on jo olemassa.

    Laitteisto ja softa maksavat tietenkin jonkun verran, mutta kustannukset kerätään takaisin pelaajilta.

    Tähän on kaksi vaihtoehtoa: myydään mainoksia joita pelaaja joutuu katselemaan ennen esitystä. Audi lähtee varmasti mukaan ja samoin se kaheli it-firman pomo Ranta.

    Toinen vaihtoehto on, että pelaaja maksaa katselustaan paikalla: kolikko koneeseen ja video pyörii. Tämä vaihtoehto tarjoaa mahdollisuuden lisätienesteihin. Sopivalla summalla voi odotellessaan katsella vaikka Piltz-Forssellin lyöntivinkkejä. Tai NBC-Newsiä. Tai jos kenttä oikein seisoo niin miksei vaikka muutama minuutti kovaa pornoa. Tällöin maksu olisi vähän korkeampi, lähinnä junnujen moraalia ajatellen. Maksu tietenkin tulisi voida suorittaa myös firman kännykällä.

    Jätän ehdotukseni vapaasti käytettäväksi..!

    LOL 🙂

    Tiedätkös mikä noissa Extralargen jutuissa on kaikkein pelottavinta?

    Noh?

    Häh?

    …ainiin minunhan pitää poustata tää, ennenkuin siihen voi vastata… noh vastaan siihen kuitenkin itse:

    Kaveri on kuitenkin kentällä aivan yhtä LOISTAVAN hyvää seuraa, mitä näistä viesteistä voi päätellä. Ja se miten pääsemme taas takaisin tuohon pelottavuuteen, on se, että minusta tuntuu, että minä olen Rakastunut ja pahasti pelkään, että saman ryhmän hanurit on kesällä hellänä!

    (Haha. Jos tällä psyykkauksella ei voita kesällä tuosta porukasta skinejä, niin sitten ei millään. Tämän alemmas kukaan ei enää voi päästä!)

    On jäänyt kiittämättä Isäntää aivan loistavasta kauden alkumetripläjäyksestä ja kun tiedän, että Isäntämme ei enää koskaan halua kuulla Seppälän metsistä tahi minun triplapokeistani enää sanaakaan, niin muistosanoihin suhteemme yksipuolisen loppumisen kunniaksi, hautajaisseppeleeseemme haluan lopuksi riipustaa vaatimattomin kirjaimin:

    Kiitos!

    KL

    Nyt alkaa vakavasti tuntua siltä, että olet varastanut Kobon kärpässienet ja sekoittanut niitä kahviisi! Tuo hanurien ihannointi vaarantaa vakavasti meidän tulevan kauden maratonimme, ellen sitten löydä ihka oikeita peltikalsareita turvahenkseleillä….

    Oltiin kerran pelaamassa ruotsalaisia kenttämestareita vastaan, yksi meidän porukasta poimi pallon kupista kyykistymällä ja ottamalla sen selän takaa. Ei uskaltanut kumartua.

    Tarkkaile mahdollista outoa käyttäytymistä pelikavereissasi.

    😉

    Nimetön

    Keeper kirjoitti:(27.4.2006 18:34:54)
    Lippu on yleensä tangon yläpäässä, joten sen sijaintia ei tarvinne erikseen kertoa. Tangon paikka (pin position) on taas keskellä reikää.

    Kaikki nämä ovat hyvin tärkeitä huomioita, siihen missä se salaperäinen ’reikä’ tosiasiassa sijaitsee?

    Kokeneempana pelaajana annan vinkin millä voitte helpottaa se salaperäisen ’reiän’metsästystä!

    Kunhan kaikki palikat kentillä saadaan kuntoon: teeboxit, väylät ja greenit, suurimmallaosalla kentistä tullaan ’reiät’ laittamaan siten että, 6 on takana, 6 keskellä ja 6 edessä.

    Pienellä seuraamisella oppii nopeasti kotsomaan missä se mysteerireikä on!!

    Hyviä ’reiän’ metsästyksiä kaikille niin kentällä ja wappuna….

    KL

    Pitkä draivi kirjoitti: (28.4.2006 20:04:37)
    Kunhan kaikki palikat kentillä saadaan kuntoon: teeboxit, väylät ja greenit, suurimmallaosalla kentistä tullaan ’reiät’ laittamaan siten että, 6 on takana, 6 keskellä ja 6 edessä.

    Pienellä seuraamisella oppii nopeasti kotsomaan missä se mysteerireikä on!!

    Hmmmm. …. siis 6 edessä, 6 takana ja 6 keskellä. No mistäs minä tiedän missä se kolmannen reiän lippu on, jos en ole pelannut ko. kenttää esim. kahteen viikkoon? Viimeisellä reiällä tuon kaikenkattavan matemaattisen ohjeen perusteella varmaan lipun paikan voin päätellä, mutta se lippu luultavasti on kuitenkin hyvin näkyvillä enkä tuota tilastotieteellistä ohjetta siinä vaiheessa enää edes tarvitse.

    Löytyykö muita häikäisevän hyviä ohjeita ’kokeneemmalta pelaajalta’ ?

    P.S. Ihanko tosissasi laitoit tuon ’ohjeen’ vai aikaisen vappusiman rohkaisemana laitoit kunnon trollin….?

    EFC

    Ensiksikin: Eikös tässä lajissa edes jotain pitäisi jättää pelaajan oman arvion varaan, kun nykyään toisilla kentillä etäisyydetkin ovat jokaisessa sadettimen kannessa. Ja toiseksi: jos tämä on ongelma niin se koskee mielestäni vain singeli pelaajia, sillä muut saavat olla iloisia jos edes osuvat greenille (itse olen ns. bogipelaaja).

    Kaikesta huolimati toivotaan että se kadonneen lipun (reiän) metsästys pääsee käyntiin pikkuhiljaa…

    Pieni tarkennus, pyrimme laittamaan liput siten että helppoja, keskivaikeita ja vaikeita olisi 6 kutakin. Tämä ei aina ihan rimmaa siihen että onko lippu edessä vai takana.

    Kentänhoitajat antavat kyllä mielellään vinkkiä siitä, onko lippu edessä vai missä. Pikkuliput ja pallot tangossa haluaisin unohtaa, ne siirtyvät päivän mittaan joten niiden informaatio ei ole aina totuudenmukaista.

    Lipun värin vaihtaminen ei ole hankalaa eikä kallista, siinä vain menetetään mahdollisuus antaa muuta tietoa, eli eriväriset liput out-in, joka voi tasaisella kentällä helpottaa vieraspelaajia, tai reiän numero.

    Tiitauluun merkitseminen on hyvä tapa mutta edellyttää tietyt proseduurit kentänhoitajilta, lipunvaihtajan reitti ei kulje yleensä siten että se olisi muitta mutkitta tehtävissä.

    Ennakkoon tehtävät ilmoitukset, korttiin tai strokesaveriin merkittävät numeroidut lohkot eivät toimi aivan alkukaudesta, kun viheriöt eivät ole välttämättä tasalaatuisia. Myös kauden tärkeimmät kilpailut sotkevat järjestystä, jos paraatipaikkoja yritetään rauhoittaa, kahden päivän kisa nielee kolme hyvää paikkaa. Yllättävät vauriot saattavat myös aiheuttaa omat kommervenkkinsä.

    Olen kateellisena kuunnellut niitä, jotka kertovat siirtävänsä reikää viheriöllä. Itse en ole vielä onnistunut tarttumaan vanhaan ja nostamaan sitä pois, vaan olen aina joutunut tekemään uuden ja tukkimaan vanhan.

    Hyviä vapun ajan pelejä, toivottaa

    Nimetön

    Hmmmm. …. siis 6 edessä, 6 takana ja 6 keskellä. No mistäs minä tiedän missä se kolmannen reiän lippu on, jos en ole pelannut ko. kenttää esim. kahteen viikkoon? Viimeisellä reiällä tuon kaikenkattavan matemaattisen ohjeen perusteella varmaan lipun paikan voin päätellä, mutta se lippu luultavasti on kuitenkin hyvin näkyvillä enkä tuota tilastotieteellistä ohjetta siinä vaiheessa enää edes tarvitse.

    Löytyykö muita häikäisevän hyviä ohjeita ’kokeneemmalta pelaajalta’ ?

    P.S. Ihanko tosissasi laitoit tuon ’ohjeen’ vai aikaisen vappusiman rohkaisemana laitoit kunnon trollin….?

    LÖYTYY:
    Laitoin sen ihan aikuistenoikeasti palstalle.

    Pelattuasi 1 väylän avauksen kentällä kun kentällä, missä sitten pelaatkin, olet varmaan niin lähellä että näet lipun, mikäli se on ’näkökykysi’ mielestä edessä, niin seuraavalla väylällä todennäköisesti se ei ole taas edessä!! jne. jne.

    Viimeistään n. 150 metrin päässä greeniltä!! näemme missä se ’reikä’ on. Mikäli ei, niin

    laitettaisiinko ’mehiläiseen’ laatta mistä selviää kyseisen greenin reiän sijainti?

    ps. olen samaa mieltä EFC:n kanssa lipun paikasta.

    Ensiksikin: Eikös tässä lajissa edes jotain pitäisi jättää pelaajan oman arvion varaan, kun nykyään toisilla kentillä etäisyydetkin ovat jokaisessa sadettimen kannessa. Ja toiseksi: jos tämä on ongelma niin se koskee mielestäni vain singeli pelaajia, sillä muut saavat olla iloisia jos edes osuvat greenille

    EFC kirjoitti: (28.4.2006 23:05:47)
    … Ja toiseksi: jos tämä on ongelma niin se koskee mielestäni vain singeli pelaajia, sillä muut saavat olla iloisia jos edes osuvat greenille (itse olen ns. bogipelaaja).

    Aivan samaa mieltä. Itse pelaan parhaimmillani 90:n pintaan eli lienen aika keskimääräinen tumpelo. Kun nyt saan n. 2 greeniosumaa kierroksella tai vähän vähemmän, on aika vaikeaa edes kuvitella, millä greeniosumaprosentilla tuo lipunpaikka alkaa olla jotenkin merkittävä tieto. Mutta ehkä sitten joskus.

    Nimetön

    Vielä tuosta lipun paikasta.

    Käsittääkseni kaikki tänne raapustelevat lyövät lähemmäksi, kuin näkevät?!!!

    Mitä silloin merkitsee missä se helvatun kolo on, kyllä se lippu siellä näkyy?

    Kaikella todennäköisyydellä aina joudutaan ottamaan butteri käyttöön viheriöllä, eiköhän se jo viimeistään silloin näy???

    Onnenekantamoiset erikseen! Niitä tulee kaudessa kuitenkin aikalailla vaatimattomasti, tarkoitan Holareita, Albatrosseja ja Eagleita?

    ps. 1 albatrossi takana eikä siinä miettinyt missä se lippu on!

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Lipunpaikka

Etusivu Foorumit Yleistä Lipunpaikka