26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Lipputanko kädessä, kärki maassa…

Etusivu Foorumit Säännöt Lipputanko kädessä, kärki maassa…

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi ! kuulin/ koin jutun: puttasin lähemmäksi reikää, jäi vajaaksi. Pelin nopeuttamiseksi otin tangon pitäen sitä kädessäni, laskien kuitenkin sen kärjen maahan. Puttasin n. 30c. putin reikään. Laitoin tangon paikalleen. Eräs pelaajista sanoi + kaksi rankkaria. Etsin sääntökirjoista kohtaa asialle. En ole löytänyt. Oikein väärin/ mistä vastaus ?

    J_M

    Kokeillaan.. oikea vastaus on; se riippuu. Lipputanko kädessä saa putata, ja ei penttejä kun et nojaa siihen / käytä apuna ja pallo ei osu siihen. Tuosta on deccari 17-1/5 olemassa. Eli, kysymys kuuluu, käsi sydämelle, nojasitko tankoon / otitko tukea / käytitkö apuna? Jos et, ei penttejä. Jos taas otit tukea/apua, nuo parit penat paukahtaa.

    KL

    J_M kirjoitti: (6.3.2016 12:27:47) Kokeillaan.. oikea vastaus on; se riippuu. Lipputanko kädessä saa putata, ja ei penttejä kun et nojaa siihen / käytä apuna ja pallo ei osu siihen. Tuosta on deccari 17-1/5 olemassa. Eli, kysymys kuuluu, käsi sydämelle, nojasitko tankoon / otitko tukea / käytitkö apuna? Jos et, ei penttejä. Jos taas otit tukea/apua, nuo parit penat paukahtaa.

    Vastaus on oikea. Lisätukea asiaan saa lukaisemalla tämän: D14-3/9 Q. A player, while putting with one hand, uses another club to lean on and steady himself. Is the use of the club in this manner considered to be use of equipment in an abnormal manner, contrary to Rule 14-3? A. Yes. (Revised)

    …. lan Kiitos ! Voin nukkua taas yöni rauhassa. En nojannut. Tarkkana näköjään saa olla…

    Tätä koskeva sääntöhän muuttui joku vuosi sitten. Jotkut golfarit perustavat sääntötuntemuksensa ikivanhoihin sääntöihin kun eivät viitsi seurata uudistuksia. Kannattaa seuraavan kerran kysyä jotta mikä on säännön nro jonka perusteella rankkuja tulee.

    KL

    Tätä koskeva sääntöhän muuttui joku vuosi sitten. Jotkut golfarit perustavat sääntötuntemuksensa ikivanhoihin sääntöihin kun eivät viitsi seurata uudistuksia.

    Selailin läpi kirjoja aina tuonne 2004:än asti löytämättä mitään muutosta. Onko sinulla jotakin muistikuvaa milloin tällainen muutos on mahdollisesti tehty? Vai muisteletko sitä muutosta, joka koskee maassa makaavan lipputangon siirtämistä liikkuvan pallon tieltä?

    Itse en muista että samanaikaisesta lipun nostosta ja pallon ”tap-in” tuuppauksesta olisi koskaan seurannut rangaistuksia. Mutta, aika monta kertaa joku on ryhtynyt nipottamaan aiheesta. Olen pyytänyt esittämään sääntökohdan ja joskus jopa lyönyt vetoakin innokkaimpien vänkääjien kanssa. Hyvällä menestyksellä.

    Samanlaisia typeryyksiä on toki paljon muitakin. Yleisimmät luulot ja uskomukset olisi ehkä hyvä listata erikseen.

    Varsinkin kilpailuissa, ikävimpiä ovat sellaiset joissa pelaajat antavat itselleen vapautuksia jotka eivät ole sääntöjen mukaan sallittuja.

    Esimerkiksi vapautukset korjauksen alaisilta alueilta, koneiden jäljistä tai teiltä. Niissä tapahtuu harvoin että vapaudutaan sääntöjen mukaisesti oikealla tavalla lähimpään vapauttavaan paikkaan jos se sattuu olemaan vaikea tai jopa mahdoton pelattavaksi. Harjoittelussa tällä lusmuilulla ei tietenkään ole sen suurempaa merkitystä (paitsi että on tyhmää – juuri näitä erikoistilanteita pitäisikin harjoitella).

    Skinit on siitä hyvä kilpailumuoto että siinä herkästi selvitetään säännöt perusteellisesti.

    KL: ”Selailin läpi kirjoja aina tuonne 2004:än asti löytämättä mitään muutosta. Onko sinulla jotakin muistikuvaa milloin tällainen muutos on mahdollisesti tehty? Vai muisteletko sitä muutosta, joka koskee maassa makaavan lipputangon siirtämistä liikkuvan pallon tieltä?”

    En nyt muista mikä sääntömuutos se täsmälleen oli. Muistelen, että liittyy tuen ottamiseen putatessa ja lipputangon pään oleminen kiinni maassa ei katsottu olevan tuen ottamista. Olisko ollut noin viisi vuotta sitten.

    ts

    En nyt muista mikä sääntömuutos se täsmälleen oli. Muistelen, että liittyy tuen ottamiseen putatessa ja lipputangon pään oleminen kiinni maassa ei katsottu olevan tuen ottamista. Olisko ollut noin viisi vuotta sitten.

    Eipä ihme ettet muista, koska moista muutosta ei ole olemassakaan. Viitisen vuotta sitten tullut muutos on juuri tuo KL:n mainitsema oikeus lipputangon siirtämiseen liikkuvan pallon tieltä, mutta muita muutoksia asiaan liittyen ei ole tullut.

    Se on aina ollut niin ettei putatessa saa ottaa mistään tukea, vaikkapa vain sen sentinparin mittaisen tap-in’in näpäytyksessä. Käytännössä on parasta ottaa tanko käteen ja irti maasta niin ei ala kiistely siitä otettiinko tukea vai ei.

    Muuten voi kiistan vastapuoli ryhtyä väittämään että tukea on otettu, kun hänelle näyttää tuon em. selvääkin selkeämmän 17-1/5 decision’in..

    Normi harjoituskieroksella (skini) ei yleensä tarvitse tuollaista edes putata..

    B

    ”Käytännössä on parasta ottaa tanko käteen ja irti maasta niin ei ala kiistely siitä otettiinko tukea vai ei.”

    Jos peliseurana sattuu olemaan nuorallakävelyn ammattilainen, saattaa tuo tukikysymys kuitenkin jäädä edellämainitussakin tapauksessa vielä agendalle. Hymiö.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Lipputanko kädessä, kärki maassa…

Etusivu Foorumit Säännöt Lipputanko kädessä, kärki maassa…