Aihe: Lintuinfluenssa ja golfin pelaaminen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Lintuinfluenssa ja golfin pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Lintuinfluenssa ja golfin pelaaminen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Otetaanpa tällainen aihe esiin, eli lintuinfluenssaa on havaittu tänä keväänä useassa paikkaa Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun alueella. Tosiasiahan on että esim. hanhilaumat valtaavat golfkenttiä ja levittävät jätteitään väylille. Pelin aikana lyödään palloa joka poimitaan reikien välissä taskuun. Sitä kautta eläinten levittämiä bakteereja ja viruksia leviää myös pelaajiin. Eli onko ajatuksia siitä minkälaisen riskin tämä aiheuttaa ja miksiköhän tästä ei ole käyty avointa keskustelua? Kukaan tuskin desinfioi palloa pelin aikana ja niitä jätöksiä on varsinkin syksyisin kentät täynnä.

  Siipikarjaa on kehotettu pitämään sisällä, mutta esim. joutsenien, sorsien ja hanhien kentälle tuloa on mahdoton estää. Miten pitäisi toimia, kun golfliittokaan ei ole asiasta ohjeistanut?

  ”Lintuinfluenssaa löytynyt ympäri Uuttamaata – ”Tämä on nyt poikkeuksellista”, sanoo valvontaeläinlääkäri. – Tautia on löytynyt linnuista myös Hangosta, Espoosta ja Tuusulasta. Vaikuttaa siltä, että lintuinfluenssaa on ainakin täällä Etelä-Suomessa laajemmalla alueella.”

  https://yle.fi/uutiset/3-11861915

  Ei tartu helposti ihmiseen ja vielä harvinaisempaa on tarttuminen ihmisestä ihmiseen. Eli ei vaadi laajempaa yhteiskunnallista keskustelua. Yksilön suojaamiskeinoina lähes 100% tehokas on toimintatapa, että ei tunge sormiaan silmiin, nenään tai suuhun sen jälkeen kun on kosketellut sitä linnunpaskaa. Kädet pestään kierroksen jälkeen. Tämä on oivallinen ohje ihan muutenkin golfkentällä, ei ne lannoitteetkaan kuulu sinne silmiin.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Lintuinfluenssa ja golfin pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Lintuinfluenssa ja golfin pelaaminen