Aihe: Lehti klubipelaajalle? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Lehti klubipelaajalle?

Etusivu Foorumit Yleistä Lehti klubipelaajalle?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190132 Ilmoita asiaton viesti
  OG

  Onko Suomessa tarvetta (suomenkieliselle) nimenomaan ns. klubipelaajalle kohdistetulle golflehdelle? Kaikki kunnia Golf-lehdelle, siinä on paljon hyvää, mutta kaikkia ei kiinnosta järjestöasiat tai selostukset kilpagolfista. Tarkoitan nyt lehteä, joka keskittyisi klubipelaajan kannalta oleellisiin asioihin: pelin parantaminen, välineet ja varusteet, golfmatkailu, kenttäesittelyt etc. Kyllähän näitä asioita käsitellään Golf-lehdessäkin, mutta puolet on aina sitten jotain muuta. Asiallista palautetta odottaen…

  #515451 Ilmoita asiaton viesti

  Itse tykkään kyllä lueskella aiheesta ja ostan usein irtareita myös ulkolaisista lehdistä. Mutta jokunen kysymys tässä herää:

  1. Kuka maksaa ? Jo nyt lehtiä on niin paljon, että tuskin ilmoittajia Suomen kokoisessa maassa helposti löytyy vielä uuteen lehteen. Ja tuskin klubipelaajat haluavat maksaa toista lehteä Suomen Golflehden lisäksi.

  2. Mistä jutut ? Nykyisten lehtien jutut ovat paljolti muualta kopioituja (luvalla varmaankin). Kenellä on aikaa ja intoa alkaa kirjoitella aivan uutta tekstiä (ja ks. kohta 1, kuka maksaa kirjoittajille).

  3. Minkätasoinen lehti ? Nykyisin ilmestyy (tai on ainakin ilmestynyt) useita lehtiä (FGF, Golfin Maailma, Pro Golf), joiden kuvat ainakin ovat hyvätasoisia. Mutta kuten tälläkin palstalla on käynyt ilmi, on suurin osa lehteä mainoksia, kilpailutuloksia ja ulkomailta kopioituja juttuja eli käytännössä kustantajan yritys kerätä innokkailta golffareilta eurot pois. Jos halutaan kiinnostava lehti, pitäisi panostaa enemmän tekstin kuin kuvien laatuun.

  Niin, ja SG on ihan hyvä lehti. Siitähän voi aina jättää lukematta ne jutut, jotka eivät kiinnosta ja silti siitä löytyy joka numerossa paljon juuri niitä asioita, joita kaipaat.

  Mutta, jos sinä olet kustantaja ja haluaisit ideoita uuteen klubilehteen, niin kannattaisiko ottaa yhteyksiä eri seuroihin ja yrittää tehdä valtakunnallinen klubilehti. Siinä voisi olla yhteinen osio, johon kustantaja tekisi jutut ja myisi ilmoitukset ja seurojen oma osio, johon seura tekisi jutut ja ilmoitukset ja joka luonnollisesti jaettaisiin vain ko. seuran jäsenille.

  #515452 Ilmoita asiaton viesti

  Välineistä saisi olla enemmän hieman syvällisempää tietoa lehdissä. Eli ei pelkästään kauden uutuuksien esittelyjä vaan myös kunnon testejä ja vertailuja.

  Testaajien löytyminen ja demo mailojen lainaksi saaminen maahantuojilta ei pitäisi olla ongelma ?

  #515453 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ihan vain välikommenttina: maamme suurimmat aikakauslehtikonsernit Sanoma Oy, Yhtyneet Kuvalehdet Oy ja A-lehdet Oy eivät uskalla ottaa riskiä uuden golf-alan lehden kustantamiseksi.

  Jos olisivat uskaltaakseen, ne olisivat tehneet sen jo aikaa sitten.

  Kuinka sitten joku yksityinen panisi viimeiset siemenperunansa likoon? Pitäisi olla yhtä aikaa hullu ja upporikas – ja tämä yhtälö harvemmin toteutuu.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Lehti klubipelaajalle?