Aihe: Lavan kaksi lyöntipintaa - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Lavan kaksi lyöntipintaa

Etusivu Foorumit Säännöt Lavan kaksi lyöntipintaa

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Minulle on useaan otteeseen kentällä kerrottu siitä, että vain lavan lyöntipinnaksi tarkoitetulla puolella saa lyödä palloa. Onko puttereiden suhteen tilanne eri vai saavatko huippupelurit erityisvapauksia? Itse en ole kisoissa uskaltanut rankkujen pelossa törkätä muutaman sentin putteja putterin lavan ’väärällä’ puolella, mutta ainakin huiput sitä tekevät jatkuvasti. Ilmeisesti pelko persiissä on ollut aivan aiheeton?

    Khelde kirjoitti: (21.1.2011 18:55:27)
    Minulle on useaan otteeseen kentällä kerrottu siitä, että vain lavan lyöntipinnaksi tarkoitetulla puolella saa lyödä palloa. Onko puttereiden suhteen tilanne eri vai saavatko huippupelurit erityisvapauksia? Itse en ole kisoissa uskaltanut rankkujen pelossa törkätä muutaman sentin putteja putterin lavan ’väärällä’ puolella, mutta ainakin huiput sitä tekevät jatkuvasti. Ilmeisesti pelko persiissä on ollut aivan aiheeton?

    En mä ole ainakaan mistään säänöistä löytänyt ettei millä tahansa mailalla saa lyödä kummalla puolen lapaa huvittaa. Eli siis sallittua, omahan on vika jos sattuu kaksari tulemaan tai pallo lähtee mihin sattuu. Ilmeisesti loordit ovat olleet niin viisaita ettei moista vippaskonstia ole kieltäneet;)

    ts

    Kyllä sinua on pahasti viety harhateille.. eikun sori.. piti alottaa, että mistä näitä oikeen sikiää 😉

    Palloa saa lyödä millä osalla mailaa tahansa, kunhan se on lyönti. Mailoissa sen sijaan putteria lukuunottamatta saa olla vain yksi lyöntipinta, putterissa kaksi. Kaikilla mailoilla saa silti lyödä miten vaan.

    14-1/1 Playing Stroke with Back of Clubhead

    May a player play a left-handed stroke with the back of the head of a right-handed club?

    Yes. A player may play a stroke with any part of the clubhead, provided the ball is fairly struck at (Rule 14-1) and the club conforms with Rule 4-1.

    ts kirjoitti: (21.1.2011 20:23:24)
    Palloa saa lyödä millä osalla mailaa tahansa, kunhan se on lyönti. Mailoissa sen sijaan putteria lukuunottamatta saa olla vain yksi lyöntipinta, putterissa kaksi. Kaikilla mailoilla saa silti lyödä miten vaan.

    Dec. 14-1/3?

    J-P

    ts

    J-PS kirjoitti: (21.1.2011 21:43:06)

    ts kirjoitti: (21.1.2011 20:23:24)
    Palloa saa lyödä millä osalla mailaa tahansa, kunhan se on lyönti. Mailoissa sen sijaan putteria lukuunottamatta saa olla vain yksi lyöntipinta, putterissa kaksi. Kaikilla mailoilla saa silti lyödä miten vaan.

    Dec. 14-1/3?

    J-P

    Näin toki, Ei tullut taas muistettua, että ihmisen kekseliäisyys on rajaton 😉

    ts kirjoitti: (21.1.2011 22:01:57)Näin toki, Ei tullut taas muistettua, että ihmisen kekseliäisyys on rajaton 😉

    Niinpä… 😉 Oletko tulossa La Mangaan? Jos olet, niin una copa de viño tinto?

    J-P

    Meni vähän sisäpiiriksi… Tarkennukseksi sille suurelle enemmistölle, joka ei lue deccareita, että paloa saa LYÖDÄ millä tahansa MAILANPÄÄN (club head) osalla. Ei mailan muilla osilla, esim. gipillä. Mutta mikä tahansa pinta tai osa mailanpäästä on OK.

    J-P Salakari

    J-PS kirjoitti: (21.1.2011 23:17:50)
    Meni vähän sisäpiiriksi… Tarkennukseksi sille suurelle enemmistölle, joka ei lue deccareita, että paloa saa LYÖDÄ millä tahansa MAILANPÄÄN (club head) osalla. Ei mailan muilla osilla, esim. gipillä. Mutta mikä tahansa pinta tai osa mailanpäästä on OK.

    J-P Salakari

    Missä hemmetissä mailassa on gippi jolla ei saa lyödä;)? Onkos jokin varren ja lavan sisäreuna vai mikä, tuo helppottaisi joskus omaa peliä!

    Rauski kirjoitti: (21.1.2011 23:24:22)
    Missä hemmetissä mailassa on gippi jolla ei saa lyödä;)? Onkos jokin varren ja lavan sisäreuna vai mikä, tuo helppottaisi joskus omaa peliä!

    +r, urpo. Taas tuli mieleen miksi tänne ei kannata kirjoittaa yhtään mitään.

    J-P Salakari

    Et Rauski sitten huomannut, että olin vahingossa kirjoittanut sanan ”pallo” muotoon ”palo”? Ymmärsit kuitenkin mistä puhuttiin? Olet sä aika äijä… Hyvää loppuelämää kielipoliisina, pidä hauskaa.

    J-P

    J-PS kirjoitti: (21.1.2011 23:50:33)
    Et Rauski sitten huomannut, että olin vahingossa kirjoittanut sanan ”pallo” muotoon ”palo”? Ymmärsit kuitenkin mistä puhuttiin? Olet sä aika äijä… Hyvää loppuelämää kielipoliisina, pidä hauskaa.

    J-P

    Sen verran näkö on heikko kun juuri kuudennallakymmennellä ollaan että kahta ällää peräjälkeen ei millään pysty erottamaan tästä muurahisen munan (ei siis se valkoinen vaan se joka on kait siellä jalkojen välissä)kokoisesta tekstistä. Huomasithan että perässä oli hymiö. Mun on turha olla täällä kielipoliisi kun omassa tekstissä vihreitä vilisee, kun ei enää jaksa sataa kertaa omia tekstejä lukea mikroskoopin kanssa. Piru, jos joskus saisivat sen edit napulan tänne. Ei ollut mitenkään henkilökohtaista.

    Nimetön

    Tämähän on ainainen netin ongelma. Toinen yrittää olla vitsikäs, mutta toinen ottaa sen vit….na. Ja kun edit nappi puuttuu, niin moni saa turhaan mulkvistin maineen. Jäitä hattuun, aikuiset äijät.

    Apinaa on siis koijattu kunnolla. Hyvä tietää.

    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    KL

    Happosetä kirjoitti: (25.1.2011 13:49:29)
    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    Lyöntipintojen tulee olla samanlaiset, joten tuommoinen chipper-putter on laiton.

    d. Striking Faces
    The clubhead must have only one striking face, except that a putter may have two such faces if their characteristics are the same, and they are opposite each other.

    KL kirjoitti: (25.1.2011 14:51:08)

    Happosetä kirjoitti: (25.1.2011 13:49:29)
    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    Lyöntipintojen tulee olla samanlaiset, joten tuommoinen chipper-putter on laiton.

    d. Striking Faces
    The clubhead must have only one striking face, except that a putter may have two such faces if their characteristics are the same, and they are opposite each other.

    Muuttuuko tuollainen chipper-putteri laittomaksi vasta kunnes käyttää molempia lyöntipintoja? Eli miten määritellään onko siinä kaksi ERILAISTA lyöntipintaa?

    King Of Spoon kirjoitti: (4.2.2011 5:47:37)

    KL kirjoitti: (25.1.2011 14:51:08)

    Happosetä kirjoitti: (25.1.2011 13:49:29)
    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    Lyöntipintojen tulee olla samanlaiset, joten tuommoinen chipper-putter on laiton.

    d. Striking Faces
    The clubhead must have only one striking face, except that a putter may have two such faces if their characteristics are the same, and they are opposite each other.

    Muuttuuko tuollainen chipper-putteri laittomaksi vasta kunnes käyttää molempia lyöntipintoja? Eli miten määritellään onko siinä kaksi ERILAISTA lyöntipintaa?

    Eiköhän se tule tuosta:
    ’4.Clubs
    A player in doubt as to the conformity of a club should consult the R&A.
    A manufacturer should submit to the R&A a sample of a club to be manufactured for a ruling as to whether the club conforms with the Rules. The sample becomes the property of the R&A for reference purposes. If a manufacturer fails to submit a sample or, having submitted a sample, fails to await a ruling before manufacturing and/or marketing the club, the manufacturer assumes the risk of a ruling that the club does not conform with the Rules.’

    Ja siellä se määritellään.

    KL

    King Of Spoon kirjoitti: (4.2.2011 5:47:37)

    KL kirjoitti: (25.1.2011 14:51:08)

    Happosetä kirjoitti: (25.1.2011 13:49:29)
    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    Lyöntipintojen tulee olla samanlaiset, joten tuommoinen chipper-putter on laiton.

    d. Striking Faces
    The clubhead must have only one striking face, except that a putter may have two such faces if their characteristics are the same, and they are opposite each other.

    Muuttuuko tuollainen chipper-putteri laittomaksi vasta kunnes käyttää molempia lyöntipintoja? Eli miten määritellään onko siinä kaksi ERILAISTA lyöntipintaa?

    Laiton on heti laiton, ei vasta käytettäessä. Rangaistus saattaa olla toinen.

    Kai sen näkee ovatko lyöntipinnat erilaiset. Valmistaja ainakin tietää onko yrittänyt tehdä niistä saman- vai erilaiset.

    No,yski tyhmä kysymys:onko olemassa puttereita joissa on molemmilla puolilla täysin samanlainen lyöntipinta?Tällainen kaksikätinen putterihan tuntuisi ensikuulemalta näpsäkältä tuotteelta.

    get in the hole! kirjoitti: (4.2.2011 17:32:26)
    onko olemassa puttereita joissa on molemmilla puolilla täysin samanlainen lyöntipinta

    kts esim Golfsmith Brassmaster M5

    4par kirjoitti: (4.2.2011 18:00:47)

    get in the hole! kirjoitti: (4.2.2011 17:32:26)
    onko olemassa puttereita joissa on molemmilla puolilla täysin samanlainen lyöntipinta

    kts esim Golfsmith Brassmaster M5

    Juurikin näin.

    KL

    get in the hole! kirjoitti: (4.2.2011 17:32:26)
    No,yski tyhmä kysymys:onko olemassa puttereita joissa on molemmilla puolilla täysin samanlainen lyöntipinta?Tällainen kaksikätinen putterihan tuntuisi ensikuulemalta näpsäkältä tuotteelta.

    Kaikki vahemmat ratagolfputterit ovat perusbleidejä kahdella identtisellä lyöntipinnalla. Talmassa eräs herrasmies pelaa sellaisella ja aika hyvin pelaakin.

    Henkilökohtaisesti en oikein ymmärrä mitä hyötyä kahdesta lyöntipinnasta on, ellei sitten ehdoin tahdoin halua opetella puttaamaan kahdelta puolelta, minkä proseduurin hyötyjä vieläkin enemmän kummastelisin.

    KL kirjoitti: (4.2.2011 15:25:34)

    King Of Spoon kirjoitti: (4.2.2011 5:47:37)

    KL kirjoitti: (25.1.2011 14:51:08)

    Happosetä kirjoitti: (25.1.2011 13:49:29)
    Vielä varmistus.

    Siis putteri, jossa toinen puoli toimii chipperinä ja toinen puoli putterina on OK ja sallittu? ts sanoi, että putterissa saa olla kaksi lyöntipintaa.

    Lyöntipintojen tulee olla samanlaiset, joten tuommoinen chipper-putter on laiton.

    d. Striking Faces
    The clubhead must have only one striking face, except that a putter may have two such faces if their characteristics are the same, and they are opposite each other.

    Muuttuuko tuollainen chipper-putteri laittomaksi vasta kunnes käyttää molempia lyöntipintoja? Eli miten määritellään onko siinä kaksi ERILAISTA lyöntipintaa?

    Laiton on heti laiton, ei vasta käytettäessä. Rangaistus saattaa olla toinen.

    Kai sen näkee ovatko lyöntipinnat erilaiset. Valmistaja ainakin tietää onko yrittänyt tehdä niistä saman- vai erilaiset.

    Siis esim. Anser -tyyppisellä putterilla saa lyödä/chipata lavan väärällä puolella, koska se ei ole toinen lyöntipinta. Mitä jos pokkana väittää, että käyttäessään tuollaista ns.chipperi-putteria, että lyö vain lavan vastakkaisella puolella, ja ettei tuo toinen puoli ei ole lyöntipinta? Ei kai valmistajakaan sitä lyöntipinnaksi väitä, jos se kerran on laiton?

    King Of Spoon kirjoitti: (5.2.2011 4:10:58)
    Siis esim. Anser -tyyppisellä putterilla saa lyödä/chipata lavan väärällä puolella, koska se ei ole toinen lyöntipinta. Mitä jos pokkana väittää, että käyttäessään tuollaista ns.chipperi-putteria, että lyö vain lavan vastakkaisella puolella, ja ettei tuo toinen puoli ei ole lyöntipinta?

    Pokkana väittäjille on R&A antanut seuraavaa ohjeistusta:

    Determining whether a surface constitutes a second (or third) striking face is often a matter of opinion. However, in general, a surface should be considered an additional striking face it:
    * the area is flat and it is clearly designed to be used for striking the ball, or
    * it is opposite the intended face and consist of a flat surface of a different loft and/or material, or
    * it is flat surface on the toe and/or heel of a cylindrical, rectangular or square head design which could effectively be used to strike ball, or
    * it could otherwise effectively be used to strike ball

    King Of Spoon kirjoitti: (5.2.2011 4:10:58)

    Siis esim. Anser -tyyppisellä putterilla saa lyödä/chipata lavan väärällä puolella, koska se ei ole toinen lyöntipinta. Mitä jos pokkana väittää, että käyttäessään tuollaista ns.chipperi-putteria, että lyö vain lavan vastakkaisella puolella, ja ettei tuo toinen puoli ei ole lyöntipinta? Ei kai valmistajakaan sitä lyöntipinnaksi väitä, jos se kerran on laiton?

    Mulle kävi kerran uran alkuaikana niin, että kierrettyääni 17 reikää kylmässä sateessa ja viimassa, viimeisen reiän greenillä puttasin pitkän putin reiän ohi, ja pallo vieri bunkkeriin. Koska sata lyöntiä oli jo täynnä ja kyseessä muutenkin harjoituskierros oudossa porukassa – muistan, että toisella ainakin oli Mastersin bagilätkä – ja muutenkin motivaatio oli matalalla, en viitsinyt enää santamailaa lähteä hakemaan, vaan menin bunkkeriin ja cippasin juurikin Anser -tyyppisen putterin B-puolella pallon onnistuneesti lipun viereen, josta sen kopautin sitten sisään.

    Tästä lyönnistä toinen kaveri kuhisi kaverilleen, että näitkö, mitä tuo sika teki?! Olikohan laillinen lyönti? (Olin sen suututtanut aiemmin, kun kerroin sille sen lyöneen outtiin pallonsa hetki sitten.)

    Joka tapauksessa tästä maagisesta lyönnistä on kulunut jo yli kymmenen vuotta ja katson rikoksen vanhentuneen. Asia jäi kuitenkin alitajuntaan, mutta tässä ketjussahan tuo sitten selvisi.

    Tämä sääntö-osio on oikeastaan tämän foorumin helmi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Lavan kaksi lyöntipintaa

Etusivu Foorumit Säännöt Lavan kaksi lyöntipintaa