16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Lapsen kanssa kentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Lapsen kanssa kentällä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Viime maanantaina kotikentällä pelatessani törmäsin sellaiseen tapahtumaan, jonka todistajaksi en todellakaan halua enää koskaan joutua. Väylät kolme ja viisi tulevat tällä kentällä vastakkain, ja meidän ryhmä pelasi kolmosta. Vitoselta oli kuitenkin eksynyt pallo meidän puolelle ja lyöjänä näytti olleen 10-12-vuotias golfjuniori. Tämä nuorimies oli silminnähden harmissaan epäonnistumisestaan, ja arkaili lähteä lyömään toiselta väylältä. Poika oli kentällä ilmeisesti isänsä ja jonkun toisen herran kanssa. Nämä aikuiset liikkuivat luonnollisesti golfautolla ja poika käveli. Golfautossa istuva isä päätti hieman rohkaista poikaansa huutamalla ’mene nyt jo lyömään, ei täällä voi koko päivää odotella!’ ja ’me pelataan ylempää väylää, sulla on lyöntioikeus!’ Me ohitimme pojan pallon ja näytimme, että tänne vaan ja kävelimme omien pallojemme luokse valmistautumaan lyöntiin. Huuto golfautosta kuitenkin jatkui, myös meidän lyödessämme. Viesti oli kuitenkin hyvin selvä, jos pelaat meidän kanssamme, älä hidasta peliä huonoilla lyönneilläsi! Aikuisen miehen käytös kentällä oli todella ala-arvoista, ja jos hermot eivät kestä pelaamista lasten tai nuorten kanssa, toisen on syytä jäädä kotiin. Toisaalta voidaan myös kysyä, onko tämä se tapa millä kannustetaan (omia) lapsia pelaamaan golfia ja vielä jopa jatkamaan hyvää harrastusta. Toivottavasti asianosainen lukee tämän viestin ja tunnistaa siitä itsensä. Vielä suotavampaa olisi hetki miettiä sitä, millaista esimerkkiä haluaa lapselleen näyttää ja mikä oikeasti on tärkeää. Terveisiä tälle nuorelle miehelle ja hyviä hetkiä golfin parissa! Swingisi oli muuten todella rennon näköinen verrattuna näiden kahden rautakangen notkean herran lyönteihin.

    Kirjoituksesi oli surullista luettavaa, mutta luultavasti arkipäivää monella kentällä.

    Yksi golfin ongelmista on siinä, että kentällä on pelaamassa yhtä aikaa hyvin eri tasoisia ja peliin eri tavoin suhtautuvia pelaajia. Jopa samassa ryhmässä voi olla pelaajia, joista osa lätkii palloa huvikseen ja osa treenaa hampaat irvessä. On selvää, että tästä tulee ongelmia. Esimerkiksi tennis on eri juttu. Kun kenttä on varattu tunniksi, sille ei tule silloin muita pelaajia. Kentän varanneet voivat itse valita, miten pelaavat ja miten nopeasti pelaavat. Golfissa tilanne on toinen. Jokaisen pelaajan on sovitettava oma pelirytminsä oman ja muiden ryhmien rytmiin.

    Mikä tähän auttaa? Ensimmäinen lääke on tietysti se, että pelaajat sisäistävät tämän. Jos menee ruuhkaiseen aikaan pelaamaan, täytyy ymmärtää että peli voi olla hidasta. Omaan ryhmään voi tulla tumpeloita. Samoin aloittelijan täytyy tajuta, että ruuhkaisella kentällä täytyy edetä ripeästi eikä omassa ryhmässä olevaa singeliä tarvitse pelätä.

    Tietysti ongelmaa voisi ryhtyä ratkaisemaan pelivuoroilla. En kuitenkaan usko, että kukaan seura tai yhtiö haluaa mennä niin pitkälle. Jos kaksi seuran jäsentä ovat maksaneet pelaamisestaan yhtä paljon, on molemmilla samanlainen oikeus pelata. Vuorot pitäisi siis jakaa tasapuolisesti.

    Toisaalta olen kenttäoppaasta lukenut, että joillain kentillä (lue: ainakin yhdellä) on aloittelijapäivä kerran viikossa. Kokeneemman mukana saa kentälle tulla yksi pelaaja ilman green-cardia. Jos tällaisia päiviä saadaan järjestettyä, olisiko mahdotonta järjestää 5h/kierros-päiviä. Tällöin palloaan hitaasti lykkivillä olisi oikeus pelata hitaasti ja nauttia luonnosta. Muut päivät ovat yleensä nopeasti pelattavia päiviä, joten kenenkään oikeuksia ei poljettaisi.

    Milloin nähdään se päivä, kun kenttävalvoja pistää nopeasti pelaavan ryhmän pakolliselle kahvitauolle? 🙂

    Tämä kirjoitukseni oli ehkä hieman eri aiheesta kuin Sammon kirjoitus. Sanoma kuitenkin on sama. Onko pakko puristaa mailaa ja ottaa peli niin tosissaan, että kenelläkään ei ole enää kivaa?

    Nimetön

    Tällä foorumilla on ollut hiljattainkin kilometrien mittaiset ketjut hitaasta pelistä.

    Kaikille suos. koht. vaikkapa Golf Magazine March 2003 sivu 66 artikkeli SPEED IT UP, joka alkaa:

    Stay with the group in front of you and everyone wins

    Ja tähän ehdotukseesi sopien kohta SHARPEN UP. If your game is built around ground balls, sclaffs and four putts, spend more time practicing, less on the course.

    Luonnon ihailun voisi suorittaa luonnossa tai jos golf kenttää pitää luontona, niin kiikari klubiterassille ja naama kohti aurinkoa aina välillä!

    Motto: peli pelinä…

    Kiitos, kun vahvistit käsitystäni siitä, että ehkä sittenkin pitäisi olla pelivuoroja eri tyyppisille pelaajille.

    MOT

    Nimetön

    Lunttasin tuosta seuramme kilpailukalenterista mainion uutuuden: ALOITTELIJAT CUP – sisäinen – 18 hcp. Oikein hienoa, taas yksi leppoisa kisa meidänkin 11-vuotiaalle lisää; perinteisen ISÄ/ÄITI/LAPSI matsin ja pikkujunnujen muutaman oman pelin lisäksi. Hyvä, idea lienee vapaasti lainattavissa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Lapsen kanssa kentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Lapsen kanssa kentällä