30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][9]
KilpailuaSuomalaista

lapa maassa ennen osumaa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu lapa maassa ennen osumaa

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    mistähän mahtaa johtua ko. ilmiö. Samasta syystä varsinaisesta osumasta tulee toppi. ennen osumaa oleva jälki maassa on ainakin omasta mielestäni ihan oikean suuntainen. onko kellään mitään vinkki ko. homman korjaamiseksi.

    Nimetön

    Miten voi tulla toppi jos osut ennen palloa maahan?

    Tällaiseen DUFFAUKSEN ensihoidoksi suosittelen että siirrät palloa hieman enemmän keskelle tai aluksi jopa takajalan puolelle.

    Duffi ja toppi o toisilleen sukua – toppi vaan osuu jo aiemmin siähen maapalloon. Koittaa osua hivenen siähen ekvaattorin yläpuolelle, kyllä se siitä 🙂 Nii sen piänemmän pallon ekvaattorin 😀

    Ensi hätään:

    kokeile ilman palloa missä mailasi osuu maahan eli mistä divotti alkaa ja laita pallo ennen divottia.

    Jatkossa:

    Todennäköisesti painosi jää takajalalle tai painon siirron ajoitus on väärä.

    Joudut muuttamaan svingiäsi niin, että lyöt vasenta jalkaa vasten, jolloin svingikaaresi siirtyy lyöntisuuntaan. Tällöin saat hyvän osuman esim. pitserillä laittamalla pallo n. 8-10 cm vasemman kantapään sisäpuolelle. Maila osuus palloon svingin alaspäin suuntautuvan liikkeen aikana ja divotit lähtee pallon takaa.

    Itse olen kärsinyt samasta ongelmasta ja nyt olen löytänyt siihen lääkkeitä. Elikkä yritä tehdä harjoitussvingejä samalla teholla kuin löisit palloa. Silloin löydät oikean kohdan gripillesi eli käsiä vähän alaspäin. Toiseksi näet missä kohtaa lapa osuu maahan ja sen perusteella osaat asettaa pallon oikeaan kohtaan. Ja harjoitussvingistä sen verran että jos et pysty lyömään onnistunutta lyöntiä ilman palloa niin ei kannata olettaakaan että osuisit palloonkaan hyvin.

    Kolmas juttu on pään paikallaan pitäminen mutta se on jo paljon vaikeampaa. 🙂

    Aikas usein mulle käy niin että huoli ja murhe pallon lentoradasta kasvaa kesken svengin liian suureksi ja keskityn tätä täydellä tarmolla tutkailemaan. Tällöin hutiloin osuman ja lopputulema saattaapi hyvinnii olla toppi tai duffi. Siis osumaan keskittymään herkeämättä siihen asti kun siitä on svengattu läpi.

    Jos tää muuten menee oikein nin silloin ollaankin jo hyvissä asemissa kantamaan huolta ja murhetta osuman tuloksesta ja katsellaan kohteeseen päin. Näin.

    Olen samaa mieltä kuin Svingari. Tekemällä painonsiirto oikein häipyy moni ongelma ja lyönnit lähtevät pitkälle ja suorina. Hyvä range harjoite on laittaa tee maahan 5-10 cm vasemman jalan vasemmalle puolelle ja pyrkiä lyömään sitä.

    Lyöntisi on siis duffi. Tältä palstalta löydät varmasti asiantuntevia svingitohtoreita 🙂 Mutta oikeasti. Yhtä virhettä ei kannata kompensoida toisella virheellä. Siis en siirtäisi palloa taaksepäin. Itselläni duffi tulee, kun vartalon kierto eli painon siirto on myöhässä. Toisin sanoen svingi lähtee liikkeelle käsistä eikä kropasta. Silloin osumahetkellä paino on takajalalla. Kuten Svingari jo aiemmin totesi.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: lapa maassa ennen osumaa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu lapa maassa ennen osumaa