12.–19.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][16]
KilpailuaSuomalaista

Lähipelitaito

Etusivu Foorumit Yleistä Lähipelitaito

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190927 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lähipeliin itsellä kuluu chippejä ja bunkkerilyöntejä on 16 ja putteja 33. Chipit on erityisen surkeita, neljällä väylällä chippikeskiarvo on yli yhden, huonoin 1,33 eli joka 3. kerta tulee kaksi chippiä! Paljonko teiltä menee lyöntejä 30 metristä reikään noin keskimäärin? Jos lähipeli on hanskassa, niin olisko tiedossa hyviä chippiharjoitteita?

  #525169 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minulla on sama ongelma kuin sinullakin ja kun en ole ehtinyt kunnolla lähipeliä harjoittelemaan, olen muutanut pelistrategiani seuraavaksi:

  Par 5-väylillä lyön toisen lyönnin n. 100 metriin, josta tiedän, että onnistun kohtuullisen hyvin. Pitkillä Par 4-väylillä tietenkin niin lähelle kuin mahdollista, jolloin matkaa ei jää paljoa enempää kuin 100 m.
  Lyhyet par 4:set avaan joskus jopa raudalla, riippuu tiipaikasta ja väylän profiilista.

  Chipeissä ongelmana on duffi, joka johtuu siitä, etten tule palloon riittävän ylhäältä. Svingi kait liian flätti. Tähän olen yrittänyt panostaa ja aion käydä pron luona.

  Pitäs vaan uskaltaa lyödä chipitkin kunnolla eli läheltä tulee helposti kaksi chippiä ja siitä sitten putit päälle.

  Lue lisää: Golfpiste

  #525170 Ilmoita asiaton viesti

  Itse lasken ns up&down tilastoa, eli kuinka usien pääsee reikään kahdella lyönnillä suurin piirtein Tuupparin mainitsemasta 30 metristä.
  Tulos on ollut noin 30-35% eli suurin piirtein joka kolmas yritys. Greeniosumia on ehkä noin 25%, joten parin tekemiseen vaaditaan hyviä chippejä.

  Usein parhaimmat kierrostulokset syntyvät juuri silloin kun chipit menee niin lähellä reikää, että selviää yhdellä putilla.

  Perusvinkkejä chippaamiseen voisivat olla esim:
  älä lyö turhan korkeita chippejä, lyö rohkeasti kiihtyväälä vauhdilla ja älä missään nimessä yritä nostaa palloa ilmaan taivuttamalla ranteita.

  Bunkkerilyönneissä pitää vaan uskaltaa lyöda kiihtyvällä vauhdilla ja riittävän paljon alas
  Taas sama juttu kuin chipissä, eli anna mailan nostokulman nostaa palloa.

  Tosiasia on kuitenkin että hyväksi lähipelaajaksi ei tule kuin harjoittelemalla. Sen huomaa hyvin esim keväällä ensimmäisillä kierroksilla.

  Ei muuta kuin perusasiat kuntoon ja sitten harjoittelemaan!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Lähipelitaito