26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Ladygolf – mitä se on ?

Etusivu Foorumit Yleistä Ladygolf – mitä se on ?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #588354 Ilmoita asiaton viesti

  Luin Golgpisteen jutun siitä, miten Ladygolfia halutaan edistää. On kuulemma valittu Suomen naisystävällisin golfklubi – Pickala … Hyvä Pickala. Minulle ei kuitenkaan jutusta selvinnyt, mitä on se Ladygolf ja miten se eroaa tavallisesta kaikille tarkoitetusta goilfista. Toki monella golfklubilla on naistoimikunta, joka järjestää naiskisoja, -matkoja tai kaikille järjestettyjä kisoja. Ne ovat kokemukseni mukaan hienosti järjestettyjä, mutta ne perustuvat naisten omaan aktiivisuuteen – naistoimikuntaan. Niiden yksi eroavaisuus on, etteivät enemmistänä olevat miehet ole niitä junailleet. Lyöntipaikat ja väylätaulut ovat tietenkin aina sellaisia, missä parantamista on, mutta se koskee kaikkia lyäntipaikkoja ja on normaaleilla kentillä kiinni Golf Oy:stä, ei golfklubista. Ladyjen luulisi arvostavan hyviä pukutiloja, joissa voivat saunoa ja kohennella meikkiä. Kokemukseni omilta klubeilta on vaan se, että naiset aika harvoin käyttävät pukutiloja, käyvät suihkussa mieluiten kotonaan. Käsitykseni mukaan kyse ei ole fasiliteeteista. Voisiko joku ystävällisesti konkretisoita, mikä on se naisnäkökulma – siis ei se, mitä naistoimikunta itse järjestää ja jos jätetään sivummalle tuo lyöntipaikkojen ja väylätaulujen kunto & sijainti. Tämä ei ole provo vaan aito halu tehdä klubilla päätöksiä, joissa nykyistä paremmin olisi naisnäkökulma huomioitu.

  #588449 Ilmoita asiaton viesti
  BZ

  Putti-Possu kirjoitti: (4.3.2016 11:20:01) Minulle ei kuitenkaan jutusta selvinnyt, mitä on se Ladygolf ja miten se eroaa tavallisesta kaikille tarkoitetusta goilfista. Voisiko joku ystävällisesti konkretisoita, mikä on se naisnäkökulma – siis ei se, mitä naistoimikunta itse järjestää ja jos jätetään sivummalle tuo lyöntipaikkojen ja väylätaulujen kunto & sijainti. Tämä ei ole provo vaan aito halu tehdä klubilla päätöksiä, joissa nykyistä paremmin olisi naisnäkökulma huomioitu.

  Edelleen on maassamme luvattoman paljon kenttiä, joilla ei jokaisella griinillä ole naisille tarkoitettuja suurempia reikiä.

  #588450 Ilmoita asiaton viesti

  On tilastoitu että naisten lyöntipituudet on noin 70% miesten lyöntipituuksista (keskiarvo). Vaimon kanssa olemme törmänneet muutamilla kentillä siihen että useissa boxesissa on sekä punainen että keltainen tee. Tämä tietenkin tasataan slopella mutta voi kismittää ettei ole mahdollista tavoitella par:a tai bogia. Olisiko tässä Ladygolf kehittämistä.

  #588451 Ilmoita asiaton viesti

  Jutut kannattaisi lukea hiukan tarkemmin: ’Palkintoa, joka tänä vuonna nimettiin Arja Sipronen -palkinnoksi, ei voi saada kahdesti peräkkäin. Vuonna 2014 parhaaksi kruunattu Pickala Golf oli siis sivussa, kun Suomen naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi 2015 valittiin Hartolan Golfklubi.’

  #588452 Ilmoita asiaton viesti

  Ryynis71 kirjoitti: (4.3.2016 12:03:44) On tilastoitu että naisten lyöntipituudet on noin 70% miesten lyöntipituuksista (keskiarvo). Vaimon kanssa olemme törmänneet muutamilla kentillä siihen että useissa boxesissa on sekä punainen että keltainen tee. Tämä tietenkin tasataan slopella mutta voi kismittää ettei ole mahdollista tavoitella par:a tai bogia. Olisiko tässä Ladygolf kehittämistä.

  Tämä on helppo ratkaista, kuten on tehty Briteissä aika usein ja samalla ratkaistaan liian pieni naisten tiialue ja väärin sijoitettu väylätaulu: Naiset ja Miehet pelaavat samasta tiiboxista eli ’keltaiset ja punaiset’ ovat samassa kohdin. Naisten par on tuolla pitkällä miesten par4-väylällä par5. Tässä ei liene mitään kummallista ainakaan Briteissä, koska esim Gleneagles Queen kenttä on naisille par73 ja miehille par68 – ts viidellä väylällä lyöntipaikat samassa, mutta par-luku eroaa. Muuten onko Ryynis mies vai nainen – kun olen huomannut, että jos miehet yrittävät keksiä naisnäkökulmia, menee naisten mielestä yleensä pieleen. Siksi peräänkuulutankin ennen kaikkea naisten kommentteja aiheeseen.

  #588453 Ilmoita asiaton viesti

  mauno kirjoitti: (4.3.2016 12:39:33) Jutut kannattaisi lukea hiukan tarkemmin: ’Palkintoa, joka tänä vuonna nimettiin Arja Sipronen -palkinnoksi, ei voi saada kahdesti peräkkäin. Vuonna 2014 parhaaksi kruunattu Pickala Golf oli siis sivussa, kun Suomen naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi 2015 valittiin Hartolan Golfklubi.’

  Juu onnea vaan sinne Hartolaankin ja Pickalaan reilu vuoden myöhässä. Hartolassa on nyt naisilla herneet nenässä, kun en avauksessa huomioinut heitä ;-(

  #588454 Ilmoita asiaton viesti

  Putti-Possu kirjoitti: (4.3.2016 11:20:01)Luin Golgpisteen jutun siitä, miten Ladygolfia halutaan edistää. On kuulemma valittu Suomen naisystävällisin golfklubi – Pickala … Hyvä Pickala. Minulle ei kuitenkaan jutusta selvinnyt, mitä on se Ladygolf ja miten se eroaa tavallisesta kaikille tarkoitetusta goilfista. Toki monella golfklubilla on naistoimikunta, joka järjestää naiskisoja, -matkoja tai kaikille järjestettyjä kisoja. Ne ovat kokemukseni mukaan hienosti järjestettyjä, mutta ne perustuvat naisten omaan aktiivisuuteen – naistoimikuntaan. Niiden yksi eroavaisuus on, etteivät enemmistänä olevat miehet ole niitä junailleet. Lyöntipaikat ja väylätaulut ovat tietenkin aina sellaisia, missä parantamista on, mutta se koskee kaikkia lyäntipaikkoja ja on normaaleilla kentillä kiinni Golf Oy:stä, ei golfklubista. Ladyjen luulisi arvostavan hyviä pukutiloja, joissa voivat saunoa ja kohennella meikkiä. Kokemukseni omilta klubeilta on vaan se, että naiset aika harvoin käyttävät pukutiloja, käyvät suihkussa mieluiten kotonaan. Käsitykseni mukaan kyse ei ole fasiliteeteista. Voisiko joku ystävällisesti konkretisoita, mikä on se naisnäkökulma – siis ei se, mitä naistoimikunta itse järjestää ja jos jätetään sivummalle tuo lyöntipaikkojen ja väylätaulujen kunto & sijainti. Tämä ei ole provo vaan aito halu tehdä klubilla päätöksiä, joissa nykyistä paremmin olisi naisnäkökulma huomioitu.

  Kyse on kuitenkin kokonaisuudesta kenttä+fasiliteetit+seuratoiminta. Klubia ei pidä ymmärtää pelkästään ry:nä tässä yhteydessä (kysely ei rajoittunut pelkästään seuraan). Yksi esimerkki erityisesti naisille tärkeistä fasiliteeteistä ovat kentällä olevat WC:t niin että sinne pääsee useamman kerran kerran kierroksessa.

  #588455 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Putti-Possu kirjoitti: (4.3.2016 13:22:03) Juu onnea vaan sinne Hartolaankin ja Pickalaan reilu vuoden myöhässä. Hartolassa on nyt naisilla herneet nenässä, kun en avauksessa huomioinut heitä ;-(

  Taisit itse vetää ne nenään oikaisusta…

  #588456 Ilmoita asiaton viesti

  Onko todella niin, ettei löydy yhtään muuta konkreettista naisnäkökulmaa, kuin vessojen määrä kentällä. Miten golfkenttien naisystävällisyys voi kehittyä, jos kellään ei ole ehdottaa mitään konkreettista (siis pl. naistoimikunnan itsensä tekemät asiat) !!

  #588457 Ilmoita asiaton viesti

  Putti-Possu kirjoitti: (7.3.2016 17:47:16) Onko todella niin, ettei löydy yhtään muuta konkreettista naisnäkökulmaa, kuin vessojen määrä kentällä. Miten golfkenttien naisystävällisyys voi kehittyä, jos kellään ei ole ehdottaa mitään konkreettista (siis pl. naistoimikunnan itsensä tekemät asiat) !!

  No en ole (vielä) nainen, mutta sivusta seuranneena; – punaiset tiiboksit ovat järjestäen luvattoman huonossa kunnossa ja paljon pienempiä kuin keltaiset – väylätaulujen ja roskisten sijoittelu Nää asiat tuntuu ehkä pieniltä(, varsinkin kun keltaisilta pelaa), mutta ne luo tunteen että miespelaajat olis tärkeämpiä ja parempia. Olematta mitenkään seksistinen näin naisten päivänä, voin silti väittää että ladyt asiakasryhmänä vaativat parempaa kohtelua kuin miehet. Ja nyt asia on toisinpäin. Tottakai on tasa-arvon ja lain vastaista tarjota erikoisetuja sukupuoleen perustuen, mutta minä golfyrittäjänä tarjoaisin naisille teematarjouksia. Tuesday, ladies night (green fee puolen hintaan, skumppalasi X €, kanasalaatti ja valkoviini Y €). Tekisin jotain yhteistyössä kentän ja ravintolan kanssa, että ladyt tuntisivat olonsa tervetulleiksi.

  #588458 Ilmoita asiaton viesti

  Naisten lyötipituudet ovat luokkaa 70-80% miesten pituuksista, joissa klubipelaajat ovat lähempänä tuota 70% ja naisammattilaiset saattavat päästä jopa yli 80%. Kenttien pituudet klubitiiltä eivät kuvasta tätä eroa ja siitä varmaan isoin syy täytyy langettaa kenttäsuunnittelijoille. Esim 18 tasoituksella pelaavan miehen lyöntipituudet riittävät yleensä par4:t kahdella ja par5:t kolmella päälle. Vastaavalla tasoituksella pelaavalle naiselle se ei ole ollenkaan niin itsestään selvää. Tähän mitta-asiaan ja pelattavuuteen ja liittyy vielä se että monella kentällä miesten ja naisten klubitiit (yleensä keltainen ja punainen) ovat turhan lähellä toisiaan. Korostuu jos ryhmässä on miesten mukana yksi nainen, niin hän avaa aina viimeisenä kun miehet odottavat malttamattomina ja joutuu taas lyömään heti seuraavana jatkolyönnin kun miehet taas malttamattomina taas odottavat tai painavat jo ohi. Klubitiiden ero saisi olla pidemmillä väylillä ainakin luokkaa 50m ja se ei ole ollenkaan tavallista.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ladygolf – mitä se on ?