Aihe: La Manga / Espanja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

La Manga / Espanja

Etusivu Foorumit Matkailu La Manga / Espanja

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632699 Ilmoita asiaton viesti

  Heip,
  tilasimme juuri matkan La Mangaan Alicanten / Murcian seudulle pääsiäisen jälkeen.

  Löytyykö siellä käyneitä, ja jos, niin kaipaisimme osviittaa siitä, mitä aktiviteetteja / mielenkiintoista (golfin lisäksi) alueelta löytyy. Seurueestamme kaksi henkeä ei pelaa, joten heille olisi syytä löytää jotain tekemistä, jotta voi itse hyvällä omallatunnolla viettää aikaa kentällä; ja kierroksen jälkeen irlantilaisperäisten virvokkeiden parissa.

  Olen ymmärtänyt, että ko. laaksosta löytyy kolme 18-reikäistä kenttää, onko kellään suosituksia siitä, mikä niistä tällaisille kevätkuntoisille räiskijöille sopisi?

  #640301 Ilmoita asiaton viesti

  La Mangan kentät on tullu pelattua toissa syksynä. On todella upea paikka ei voi muuta sanoa. Kentistä sen verran että alueella tosiaan on South Course, North Course ja West Course joista South ja North ovat ihan vierekkäin ja West on muutaman minutin päässä. North ja South ovat todella upeita puistomaisia kenttiä jossa palmut ja muut hienot istutukset reunustavat väyliä. Souht on hiukan haastavampi mutta mielestini vielä Northiakin hienompi, näillä kentillä on aikaisemmin pelattu mm. ET:n karsintojen viimeinen vaihe. West Course on kentistä uusin joka poikkeaa kahdesta edellisestä siten että se on enemmän metsä kenttä joka vaatii aika tarkkoja avauksia jossa myös palloja hukkuu helposti. West ei yllä mielestäni tasoltaan lähellekään kahta edellistä (vaikka 17 tiiauspaikkalla saa haukkoa henkä upeista maisemista) mutta on silti pelaamisen arvoinen vaikkakin pelit kannattaa keskittää Norhtille ja Southille.

  Muita harrastuksista sen verran että voisi melkeen kysyä että mitä alueelta ei löydy? Aika läheltä golf keskusta löytyy tenniskeskus josta löytyy monta tenniskenttää, sulkapallokenttää sekä kössikenttiäkin siellä oli. Löytyy myös hieno 18 (vai oliko 9) reikäinen chip and putt kenttä. Jalkapallokenttiäkin taisi olla niin monta että riittää.
  Jos majoitutte Las Lomasiin niin siellä on ainakin ihan upouusi upea kylpylä jossa voi viettää helposi vaikka koko päivän.

  #640302 Ilmoita asiaton viesti

  Kaunis kiitos SideSpinille asiallisesta vastauksesta.

  Vielä jos voit tarkentaa, että mitäköhän muita aktiviteetteja alueelta vielä löytyy, niin olis tosi kiva. Seurueemme paremmat puoliskot eivät välttämättä ole niin liikunnallisia, että kieltämättä alueen monipuoliset mahdollisuudet sen suhteen olisivat eritoten heidän mieleensä. Emme tosin mekään, pelaamme vaan golfia krapulassa / lasku- tai lievässä nousuhumalassa. Eli allas-, rantsu-, kulttuuri-, baari- ja shoppailumahdollisuudet yms. kiinnostanevat heitä enemmän kuin jalkapallokentät.

  Asiasta toiseen, yllättävän vähäistä tuo vastausaktiviteetti. Taitaa olla enempi pers’aukista tämä golfpisteen väki, kun eivät ole noin tasokkaassa paikassa päässeet käymään. Tuskinpa kovin monella on edes työpaikkaa, kun näyttää olevan aikaa kirjoitella palstalle keskellä päivää, todennäköisesti vielä kirjaston koneelta tai jostain. Toisaalta, saattaahan työkkärissä tai sossussakin olla ilmaisia nettikoneita vähävaraisille. En tiedä kun en ole koskaan käynyt kummassakaan.

  Tällaista voi päätellä siitäkin, että keskustelut monesti kääntyvät siihen, että miten vähällä rahalla voi netistä ostaa mailoja tai lippiksiä, tai miten halvimmalla pääsee lokkeilemaan toisten omistamille golfkentille, tai miten pienillä taloudellisilla uhrauksilla pääsee oikein ulkomaille pelaamaan golfia.

  Voinhan toki olla väärässäkin, näkyyhän täällä välillä uhoa siitä, miten paljon rahaa käytetään green fee -maksuihin tms. Saattaa kuitenkin olla ,että kaverit ovat juuri niitä samoja, jotka baarissa tarjoavat koko porukalle, ja seuraavalla viikolla soittavat Luottokuntaan ja pyytävät maksuaikaan pidennystä. Tai mikä se nyt olikaan se tuulipukukansan oma luottokortti, itse en käytä kuin amexia ja dc:tä.

  #640303 Ilmoita asiaton viesti
  PT

  http://golf.lamangaclub.com/index.html hyvät sivut La Mangasta.

  Olen käynyt pelimatkalla La Mangassa kaksi kertaa ja Side spin kuvailikin osuvasti kentät. Ensimmäisellä reissulla olin Rci vaihtokohteessa viikon ja toisella reissulla pojan kanssa Las Lomasissa.

  Kannattaa osallistua klubin kaikille avoimiin kisoihin joita oli per viikko 3-erilaista. Yhdeltä omalta kisakierrokselta kanssapelaajat jäi muistiin: yks ’tavis’ Engelsmanni, joka oli tiillä ensimmäisenä ja kertoi minulle lopuista Englantilaisista, jotka lähtöön tulisivat: Ex ammattijalkapalloilija miljonääri + ’lordi’ joka omisti 5-golfkenttää Englannissa.

  Tutustumisen arvoinen ja hienosti hoidettu Par 47 kevätkuntoiselle hyvä paikka saada tuntuma lähipeliin!

  North 18 Greenillä kannattaa ’käyttäytyä hyvin’ videokuvaa välittyy klubikahvilan telkkariin kokoajan 😉

  Klubin pro shop varmasti Espanjan kalleimmasta päästä, että amexia ja dc:tä vaan vinguttamaan ilolla, mutta mielestäni miehekkäämpää olisi ostaa Titun uusin draiveri tuplahinnalla suomen hintoihin verrattuna kyseisestä pro shopista kahdella 500:lla ja saada kahvirahaa takaisin…

  Tässä viikolle ohjelma, jotta kevätkunnosta pääsette eroon!

  jos range + 2 x 18 kevätkuntoisille tuntuu pahalta niin alla olevista voi toisen 18 jättää pois 3,4,5 ja 6 päivästä.

  1.päivä: range, par 47 + Kierros North kenttää
  2.päivä: range, par 47 + Kierros North kenttää
  3.päivä: range, South kenttä x 2
  4.päivä: range, West kenttä x 2
  5.päivä: range, North x 2
  6.päivä: range, South + North

  West kentälle ehdottomasti auto, jos peruskunto ei kohdallaan! North ja South kentillä auto vaan hidastaa menoa, kun niillä saa ajaa vain teillä, mutta 3-pyöräisellä La Manga mopolla saa ajaa väylillä…

  #640304 Ilmoita asiaton viesti

  No varsinaiset shoppailu mahdollisuudet eivät ole La Mangan aluella kovinkaan huimat. Muutama ns. ostoskeskus löytyy ja Hyatt Regency hotelli kompleksista taisi löytyä muutamia putiikkeja (niissä tosin hinnatkin olivat sen mukaisia). Niin ja samasta komplekista löytyy myös Casino. Vesiurheilut ja rantakin löytyvät mutta ne eivät ole ihan kävelymatkan päässä mutta muutama minuutti taksilla. Niin ja jos tosiaan majoitutte Las Lomasiin niin sen asukkaille alueella liikkuu ilmaiset taksikuljetukset. Se kylpylä on myös sellainen jossa kannataa käydä, siellä pääsee kyllä makaileman ulkona altaan reunalla ja allas baarista saa virvokkeita.

  Mutta katso tarkempaa tietoa linkistä
  La Manga

  #640305 Ilmoita asiaton viesti

  Olin tasan vuosi sitten La Mangassa viikon, jonka aikana pelasin kolmasti Southin, kahdesti Westin ja kerran Northin.

  South ja North ovat mukavia ja joskin hieman tasapaksuja avoimia puistokenttiä. Ns. vesiesteitä on paljon, tosin kaikki ne olivat kuivia jokia. No, joka tapauksessa niistä ei voinut käytännössä pelata. West puolestaan on kapea kenttä jossa on paljon sokkoja paikkoja. Suosisttelen, että Westiin joko panostaa vähintään kaksi kierrosta tai sitten jättää sen kokonaan väliin, koska ensimmäinen kierros meni ainakin meiltä puhtaasti koordinaatteja hakiessa. Vinkkinä mm. että reiällä 3 (jyrkkä dogleg par 5) avaukseen ei kannata ottaa rauta-4:sta pitempää, koska muut vierivät tuollaiseen kuivaan jokeen (5 m väylän tason alapuolella) enkä ainakaan its euskoisi pääseväni draiverilla joenuomasta yli. Westin reiällä 9 ei tiiltä näe yhtään mihin ollaan menossa – itse kävelin 100 m etumaastoon ennen avausta, kunnes väylä hahmottui edes hieman. Westin jälkimmäisen ysin par 3.t ovat upeita pitkiä ja kapeita rännejä, jotka todella sykähdyttävät.

  Southilta jäi parhaiten mieleen reiän 18 valtava griini, jossa sai putata kieli keskellä suuta, jos päätyi kauas lipun yläpuolelle.

  South ja North olivat loistavassa kunnossa, mutta West huomattavasti rupuisempi. Muistaakseni luin jostain, että nyt myös West olisi moitteeton. Kaikilla kentillä griinit olivat nopeat ja tasaiset (tyyliin Kytäjä keskikesällä).

  Asuimme Hyattissa, jonka huippuluokan aamiaisella jaksoi pelata ja oleilla aina illalliseen asti.

  La Manga Clubin alue on yhtä aito kuin Disneyland. Alueella on italialainen, intiailainen, meksikolainen, thaimaalainen, mannereurooppalainen ja amerikkalainen ravintola, joihin Hyattista pääsi vanilla kun meni ja pyysi respasta. Kaikki oli saman firman eli Hyattin pitämiä, vaikka osa oli useamman kilometrin päässä. Ruoka oli hyvää, mutta ei sykähdyttävää. Hyattissa oleva mannereuroopplainen oli lähimpänä gourmet’a vaan ei siis sekään tuottanut mitään järistyksiä.

  La Manga Clubin tenniskeskus on todella hieno. Mailat siis mukaan.

  Kylpylä ei ole kovin kummoinen, mutta kyllä sielläkin tunnin lilluu pelipäivän päätteeksi. Jälleen Hyattista sinne pääsi vanilla.

  Shoppailuun ei ole juurikaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia, vaan saattaa olla, että helmikuussa moni kaupoista oli vielä talviunessa. Lähin shoppailun arvoinen paikka on Cartagena, johon on useampi kymmenen kilometria. Kerran viikossa on ilmainen bussikuljetus Cartagenaan el Corte Ingles -tavaratalon tarjoamana.

  Summa summarum: huippugolfia ja hyviä muita liikunnallisia aktiviteetteja. Shoppailijoille kannattaa ottaa auto vuokralle niin pääsevät Cartagenaa, Murciaan, Orihuelaan jne.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu La Manga / Espanja