Aihe: Kytäjällä kenttä upeassa kunnossa. Suurimmalla osalla mitä sattuu. - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Kytäjällä kenttä upeassa kunnossa. Suurimmalla osalla mitä sattuu.

Etusivu Foorumit Yleistä Kytäjällä kenttä upeassa kunnossa. Suurimmalla osalla mitä sattuu.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188433 Ilmoita asiaton viesti

  Ajattelin aloittaa uuden keskustelun kenttien kunnosta. Epäilemättä viime talvi ja kevät on ollut yksi vaikeimmista ja aiheuttanut paljon kentänhoitajille harmaitahiuksia. Itseäniä kuitenkin hämmästyttää miten hyvät kentät ovat niin surkeassa jamassa. Olen käynyt mm. Espoon Golfseuran, Peuramaan, Kurkin, Ringsiden, Talman kentillä pelaamassa tai kentän kuntoa tarkistamassa ja huomannut niiden luokattoman kunnon. Joillakin kentillä pitäisi pelata vielä kesäkuussa talvigriineillä kuin nykyisillä nurmettomilla griineillä. Siinä on golfnautinto kaukana, vaikka mikään erikoinen pelaaja en olekkaan. Kytäjälle tehdyt investoinnit alkavat tuottaa tulosta, hyvin tehdyt pohjatyöt, sadettimet, viemäröinnit ja ammattimainen kentänhoito ovat taas taanneet loistavan kunnon niin avauslyöntipaikoilla, väylillä ja erityisesti griineillä. Loistava taso säilyi viime syksynä loka-marraskuullee kovista sateista huolimatta. Uskon että muillakin laadukkaasti rakennetuilla kentillä nautitaan upeista olosuhteista, kuten Vanajanlinnassa… Jotta ei tule enempää porua, niin allekirjoittanut on kyllä Kytäjän onnellinen osakkeenomistija, mutta ei vaikuta Kytäjä Golfin hallinnossa tai muussakaan toiminnassa. Laadukkaasta ja nautittavasta golfista oli tämän viestin päätarkoitus, sijoitusvinkkäkin sen voi tietysti ottaa 😉

  #490507 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ollaan kyllä aika lähellä mainos- ja/tai asiatonta tekstiä. Tuskin auttaa Kytäjän tyhjien aikojen myyntiä.

  #490508 Ilmoita asiaton viesti

  Kylähän kotikentästään saa, ja oikeastaan pitääkin olla, ylpeä. Ja kehua pitää silloin kun sen paikka on. Niin minä ainakin teen.

  Siinä vaan lipsahtaa herkästi kaverilla herne syvälle sieraimeen jos sattuu samalla mollaamaan hänen kenttäänsä; taitolaji on tämä oman kehuminen ilman toisen varpaille astumista…

  #490509 Ilmoita asiaton viesti

  Tottahan Kytäjän kenttiä on hoidetaan erittäin hyvin, mutta niin tehdään monin paikoin muuallakin. Kai siinä on ollut hyvällä tuurillakin osuutensa ettei talven aikana tullut mitään ihmeellisempiä takaiskuja. Kytäjällä myös lopetataan kausi aikaisin ja kentät avataan muita myöhemmin. Kahdella kentällä pystytään hieman säätämään, kun loppukaudesta ei pelaajia ole paljoa, niin voidaan toinen kenttä pistää hyvissä ajoin lepäämään ja valmistautumaan talveen.

  Hienossa kunnossa se nyt on, ei valittamista. Harjoitusalueillakin ruoho on ihan kesäkunnossa.

  Mutta onhan kentät jo muuallakin pääosin pelattavassa kunnossa ja pitääkin olla, kun mennään jo kesäkuuta.

  #490510 Ilmoita asiaton viesti

  Jylan kirjoitti: (2.6.2006 12:27:32)
  Mutta onhan kentät jo muuallakin pääosin pelattavassa kunnossa ja pitääkin olla, kun mennään jo kesäkuuta.

  No ei ole. Kyllä ainakin etelärannikolla kentät ovat vuodenaikaan nähden todella huonossa kunnossa.

  Hienoa, että hyväkuntoisiakin kenttiä löytyy.

  Jotkut kertovat, että suht uudet kentät selviävät yleensä talvesta paremmin kuin vanhat ja ovat paremmassa kunnossa keväällä. Kuulemma tähän vaikuttaa mm. se, että taudit eivät ole ’ehtineet’ tarttua kenttään ja se, että uusien kenttien maa ei ole ehtinyt tiivistyä ja on siten kuohkeampaa. Kentistä Kytäjä, Vanaanlinna ja Pickalan Forest tuntuvat olevan paremmassa kunnossa kuin muut. Nämä ovat kaikki uusia kenttiä.

  #490511 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikkea ei sentään voi laittaa kentän hyvän pohjatyön piikkiin! Yhtä ruvella olisi Kytäjänkin nurmet, jos talven pakkaset olisivat iskeneet 1,5 metrin roudan lumesta paljaalle maalle, kuten kävi Lounais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan lähes kaikilla kentillä (mm. Meri-Teijo, Salo, Nordcenter). Kiittäkää onnea tai yläkerran herraa te kaikki Salpausselän kenttien osakkeenomistajat Hyvinkäältä Lahteen, jotka saitte talvella paksun ja pysyvän lumikerroksen kenttienne päälle. Nauttikaa hyväkuntoisista kentistänne!

  #490512 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, äskeisen viestin tarkoitus ei ollut saada kentälle enempää pelaajia tai mainostaa sitä sen enempää, mielestäni ihan tarpeeksi jo vieraspelaajia. Suurin syy sen kirjoittamiseen oli herätellä golfareita myös laatutietoisuuteen ja ehkä vaatimaan kentältään myös panostuksia yhtiövastikkeita vastaan.

  Itse petyin pahasti green fee pelaajana mainitsemieni kenttien tasosta ja teki mieli pyytää green fee rahat takaisin. Ei sen kummenpaa, jos joku otti herneet nenään niin silloin on myös peiliin katsomisen paikka. Rahoilleen voi saada myös vastinetta.

  #490513 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei minulla herne nenään sen kummemmin mennyt, kunhan hämmästelin sitä, että mainitaan muita kenttiä nimeltä aika negatiivisessa sävyssä.
  Itse tulen vierailemaan Kytäjälle 2-3 kertaa (riippuu sponsoreista). Taskussa on valmiina hyvitysgreenfee viime kesältä, kun greeneille oli ajettu pikkusormenpään kokoisia lannoitekakkaroita. Puttaaminen olikin mielenkiintoista puuhaa. Pisteet Kytäjän tj:lle hienosta toiminnasta ja hyvitysgf:stä.
  Gf-pelaajan näkökulmasta hinta ja laatu eivät Kytäjällä kohtaa, minun mielestäni.

  #490514 Ilmoita asiaton viesti

  Titus Livius kirjoitti: (2.6.2006 13:18:58)
  Suurin syy sen kirjoittamiseen oli herätellä golfareita myös laatutietoisuuteen ja ehkä vaatimaan kentältään myös panostuksia yhtiövastikkeita vastaan.

  Ei sen kummenpaa, jos joku otti herneet nenään niin silloin on myös peiliin katsomisen paikka. Rahoilleen voi saada myös vastinetta.

  Kerrotko minulle, mistä saan ostettua haluamani säätilan. Voisin maksaa aika paljon… Kehotan myös kaikkia kenttäyhtiöitä ostamaan vastikkeina kerätyillä rahoilla kunnon säätilan ensi talveksi ja kevääksi.

  Ps. Ostitko osakkeesi ns. normaalilla hinnalla (ks. esim. tämän sivuston hinnat) vai saitko ostettua Laakkosten myymistä ns. tarjousnipuista? Ettet vaan maksanut useita tuhansia liikaa?

  #490515 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni ihan oikeutettua kehumista. Olin eilen ensimmäistä kertaa Kytäjällä, ja vaikka NW ei maisemallisesti ole mitenkään ylivertainen moneen suomalaiseen, saati ulkomaalaiseen kenttään verrattuna, niin sen kunto tällä hetkellä on täysin omassa luokassaan! Eri asia on taas se, onko hyvä kunto kenttämestarin, pohjatyön, säiden tai vaikka Lordin ansiota, mutta kunnossa se on. Ja aivan helvetin loistavassa kunnossa!

  Tuossa viitattiin myös greenfeemaksuihin. Onko joku nähnyt Suomessa alennettuja greenfee-hintoja, jotka perustuvat kentän keskeneräiseen kuntoon? Päinvastoin. Täällä nyhdetään tietyissä paikoissa aikaisen kevään greenfeestä enemmän kuin varsinaisella sesongilla. Se on toisaalta ymmärrettävää, koska silloin hyväksytään vähän vaatimattomampikin kunto. Toisin on asiat tähän aikaan vuodesta. Valtaosa kentistä on ihan perseestä, mutta täyttä maksua pyydetään. Jos työnnän kättä omaan taskuun kaivaakseni sieltä täyden maksun ja kenttä muistuttaa hiekkaerämaata, niin eipä tarvitse mennä samaan paikkaan enää toiste. Eikä alennuksen tarvitsisi olla kovin suuri, jotta kentät eivät saisi ainakin osittain ansaitsemattomia haukkuja golfaavalta kansalta. Kakkoslaatu kun sattuu olemaan yleensä hinnoiteltu laadun mukaisesti.

  Toivottavasti säät ovat jatkossa suosiollisia auttamaan kenttähenkilökunnan ponnisteluja myös siellä, missä tällä hetkellä ollaan hieman heikommassa tilanteessa kuin esim. Kytäjällä.

  #490516 Ilmoita asiaton viesti

  Onko perää siinä huhussa notta liuta veneäläisiä niin sanottuja liikemiehiä on ostanut Laakkoselta loput osakkeet ja Laakkonen sai osakkeista laivakuorman Samaroita ja toisen varaosia? Pitääkkö paikkansa vai onko totta? Notta ryssät valloittaa Kytäjän kunnaat ja yhtiökokouksessa pöytäkirjan fontti muuttuu kyriiliseksi?

  Muutenkin se menee niin, notta jos ei väylät ole tiptop ja greeenit miellyttäviä niin cädäriä turpaan ja rahat takaisin!

  #490517 Ilmoita asiaton viesti

  Peuramaan jäsenenä ja vakipelaajana täytyy olla samaa mieltä Tituksen kanssa. Luokattoman huonossa kunnossa kernit ovat – oli syy sitten mikä tahansa. Jos syy on heikossa lumipeitteessä, eikö viheriöitä voisi eristää esim. levyillä?

  #490518 Ilmoita asiaton viesti

  En ihmetteleisi vaikka jokunen osake olisi Venäjälle kaupattukin. Laakkosilla on busineksia siihenkin suuntaan. Tuskin niitä osakkeita kuitenkaan Ladoihin vaihdetaan, enkä itseasiassa ole kuullut muistakaan nimim. ’XXL:n’ mainitsemista huhuista.

  Maailma on paljon muuttunut viimeisten kymmenen vuoden aikana. Venäläisetkin ovat nykyään varsin varakasta ja business-henkistä porukkaa. Itselläkin on jo parinkymmenen vuoden ajalta miellyttävät kokemukset yhteistyöstä heidän kanssaan. Kauppaa on tehty muuallakin kuin Mikadossa ;). Eikä kyrillinen fonttikaan aiheuttaisi sen suurempia ongelmia.

  Suomessa ollaan siinä mielessä fiksuja ettei liitytä NATO:on kuten kaikki muut Venäjän naapurimaat ovat tehneet. Tämä antaa luottamusta ystävällisten naapuruussuhteiden kehittymiseen. Se tulee lähitulevaisuudessa konkretisoitumaan todella isoina venäläisinä investointeina. Joku sähköjohdon vetämishanke on vain pikkupottuja. Niin että kannattaa katsella niitä fontteja myös sillä silmällä.

  Ja, jottei vallan eksytä aiheesta niin toistetaan että Kytäjän kentät ovat todellakin varsin hyvässä kunnossa.

  #490519 Ilmoita asiaton viesti

  Mistähän syystä tulee mieleen se alokkaan äiti, joka paraatin jälkeen oli onnellinen, kun oma poika oli komppanian ainoa, joka marssi oikeassa tahdissa?

  #490520 Ilmoita asiaton viesti

  Titus Livius kirjoitti: (2.6.2006 10:42:25)
  Itseäniä kuitenkin hämmästyttää miten hyvät kentät ovat niin surkeassa jamassa. Olen käynyt mm. Espoon Golfseuran, Peuramaan, Kurkin, Ringsiden, Talman kentillä pelaamassa tai kentän kuntoa tarkistamassa ja huomannut niiden luokattoman kunnon. Joillakin kentillä pitäisi pelata vielä kesäkuussa talvigriineillä kuin nykyisillä nurmettomilla griineillä. Siinä on golfnautinto kaukana, vaikka mikään erikoinen pelaaja en olekkaan.

  Kytäjälle tehdyt investoinnit alkavat tuottaa tulosta, hyvin tehdyt pohjatyöt, sadettimet, viemäröinnit ja ammattimainen kentänhoito ovat taas taanneet loistavan kunnon niin avauslyöntipaikoilla, väylillä ja erityisesti griineillä. Loistava taso säilyi viime syksynä loka-marraskuullee kovista sateista huolimatta. Uskon että muillakin laadukkaasti rakennetuilla kentillä nautitaan upeista olosuhteista, kuten Vanajanlinnassa…

  Jos tekstisi ei ole pelkkä mainospala, niin analyyttisiä kykyjäsi ei voi kovin hääppöisinä pitää. Satutko tietämään, että esim. Espoon Golfseuran kenttä on ollut useina vuosina Challence-tourin näyttämönä ja saanut kiitosta kunnostaan? Sen kenttämestaria pidetään yleisesti Suomen parhaimpiin kuuluvana, ellei parhaana. Kas kummaa, hän on naapurimestarien kera lyönyt hanskansa naulaan ja unohtanut kokonaan huolehtia hommistaan.

  Selitys on kovin paljon yksinkertaisempi ja olisi käynyt ilmi, jos olisit vaivautunut katsomaan tästä asiasta jo käydyn pitkän keskustelun. Talven sääarpajaisissa etelärannikolle ja Lounais-Suomelle jäi vain Musta-Pekka käteen. Tammikuussa satanut vesi jäätyi suoraan nurmien päälle. Pohjoisempana, mm Kytäjällä sekin tuli lumena ja suojasi kasvillisuutta myöhemmin tulleilta pakkasilta. No nauttikaa tuuristanne ensi vuonna voi olla täysin toisinpäin.

  Sitä minä vaan läksin arvuutteleen, että miksi helkkarissa sinä niitä kenttäsurkimuksia toisensa jälkeen ylipäätään olet tahkonnut, kun takataskussa polttelee Kytäjän osake? Minä olisin pysynyt visusti omalla kentälläni.

  #490521 Ilmoita asiaton viesti

  Minä vain kaikessa ystävyydessä jatkoin nimim. ’XXL:n’ aloittamaa, sinänsä hauskaa spekulointia.

  #490522 Ilmoita asiaton viesti

  Jäsen XXL kirjoitti: (2.6.2006 14:23:05)
  Onko perää siinä huhussa notta liuta veneäläisiä niin sanottuja liikemiehiä on ostanut Laakkoselta loput osakkeet ja Laakkonen sai osakkeista laivakuorman Samaroita ja toisen varaosia?

  Kyllä jälleen kerran on käynyt niin että Isojäseninen veljemme on päässyt syvemmän totuuden lähteille. Samarat ovat tosiaankin jo junavaunuisa Pietarissa odottamassa kuljetusta Hyvinkään suuntaan. Isä Aurink, eikun Laakkonen on nimittäin ratkaissut hitaan pelin ongelmat kentällään kertaheitolla. Nippu Kytäjän osakkeita matkasi itänaapuriin ja vastineeksi jokaiselle osakkaalle tulee golf-kärryiksi aito Lada. Siinä loppuu kuhnastelut kun Ladoilla pöräyttää pallolleen pikitietä pitkin.
  Parhaillaan jyrsivät asvalttiin uria Ladan raidevälillä, pysyy kaara tiellä vaikka tulisi otettua pari birkkuhuikkaakin.
  Junan on määrä suunnata Hyvinkäälle päivänä minä hyvänsä ja juhannuskisoissa kaikki saavat korkata uudet menopelinsä.

  Näin se kehitys kehittyy….

  #490523 Ilmoita asiaton viesti

  Titus Livius kirjoitti: (2.6.2006 10:42:25)
  Olen käynyt mm. Espoon Golfseuran, Peuramaan, Kurkin, Ringsiden, Talman kentillä pelaamassa tai kentän kuntoa tarkistamassa ja huomannut niiden luokattoman kunnon.

  Oma kotikenttäni on loistavassa kunnossa, eikä ole tullut mieleenkään käydä pelaamassa muilla kentillä – saatikka sitten ’kuntoa tarkistamassa’. Se jolla onni on, se onnen kätkeköön. Käytkö Titus Livius tarkistelemassa myös naapurien autojen matkamittareita ja naureskelet partaasi kun naapurin autossa on enemmän kilometrejä kuin omassa Mersussasi?

  #490524 Ilmoita asiaton viesti

  Prboy! Jos luet ensimmäisen kappaleeni ensimmäisestä viestistäni niin huomaat, että mainitsen erittäin vaikeat olosuhteet mitä viime talvena ja keväänä on ollut. Ei kaikkea voi kaataa sään piikkiin. Tunnustaa että monet kentät ovat heikossa kunnossa joka kevät olosuhteista huolimatta. Tällä hain sitä, että rahoilleen tulisi vaatia vastinetta. Golf on niin vanha laji, että on olemassa tuotteita ja mahdollisuuksia pienentää talven vaikutusta kentän kuntoon. Jos ei niin siinäpä business ideata.

  Espoon Golfseuran kenttä on hyvä ja olen pelannut siellä kymmenisen kertaa viime vuosina. Kentä on miellyttävä ja väylät mielenkiintoisia. Ei valittamista, mutta paljon parantamista avauslyöntipaikoissa ja griineissä, sateen jäljiltä mutainen. Kenttämestari ei kannata siitä syyttää, kun hänellä on varmasti rajalliset mahdollisuudet toteuttaa suunnitelmia.

  Mielestäni on mukava käydä muillakin hyvillä kentillä ja mainitsin kyllä enimmäisessä viestissäni, että nyt huonossa kunnossa olevat kentät ovat hyviä ja siksipä tämä ihmetys niiden alkukesän kunnosta. Toivottavasti kentät tulevat nopeasti normaaliin kuntoonsa.

  Niin sohaisin varmasti arkaan paikkaan. Suomessa tulee varmasti käymään tulevina vuosikymmeninä muutos siihen suuntaan, että pelkän pelaamisen lisäksi kentältä vaaditaan myös laatua ja mukavuutta. Tämän ovat jo uudet sukupolvet näyttäneet, laadusta ollaan valmiita maksamaan enemmän. Se tulee vaikuttamaan muihin kenttiin. Kytäjä ei ole Vanajanlinnan kanssa maan ainoat hyvät kentät, ne vaan tuovat Suomeen kaivattua tasoa golfkentille. Siitä ei varmasti ole kenelläkään pahaa sanottavaa.

  Hörhö! Sää johdannaisia saa monistakin pörssistä;)

  #490525 Ilmoita asiaton viesti

  Uskotaan,uskotaan että Kytäjällä kaikki on parasta .Oliko niitä osakkeita vielä myytävänä vai onkohan ne jo kaikki myyty!!!!ja miksiköhän EI

  #490526 Ilmoita asiaton viesti

  Siinnä vaiheessa, kun ensimmäiset kirkonpolttajat ajavat jonkun kentän kernit paskaksi jääspeedwaypyörällä, lupaan haastaa ko. kentän greenkeeperin oikeuteen! Syyttäjänä toimii tietenkin ystävämme Titius Pilatus:)

  #490527 Ilmoita asiaton viesti

  champ kirjoitti: (2.6.2006 23:38:56)

  Uskotaan,uskotaan että Kytäjällä kaikki on parasta .Oliko niitä osakkeita vielä myytävänä vai onkohan ne jo kaikki myyty!!!!ja miksiköhän EI

  Viestini ymmärretty taas kerran niin väärin, että vaivaudun vielä kerran korjaamaan. Kyseessä oli vain viesti kenttien huonosta kunnosta ja kenttien laadusta. Vai pitääkö meidän golfareiden tyytyä kenttiin joilla pelaaminen ei ole miellyttävää? sehän on tietysti jokaisen oma asia mistä tykkää, ilmaisin oman huoleni kehityksestä. Mitään valvojan roolia allekirjoittanut ei ota, eikä puutu tähän aiheeseen tämän jälkeen, joten olkaa huoleti.

  Noihin osakkeisiin liittyen en halua kommentoida mitään muuta, korjaan vain, että itse Kytäjä Golfilla ei ole osakkeita myynnissä ja siten saa kaikista osakkeista vastikkeet. Osakkeitahan myy Veljekset Laakkonen, joka on ostanut osakkeet seuralta. Monella muulla uudella kentällä osakkeita on paljon seuran kontolla ja siten muiden osakkeenomistajien harteilla.

  Rest my case

  #490528 Ilmoita asiaton viesti

  Kytäjän kentistä tai muidenkaan kenttien kunnosta ei minulla ole muuta tietoa kuin tämän palstan kommentit, mutta itse olen ainakin täysin tyytyväinen oman kotikenttäni kuntoon.

  #490529 Ilmoita asiaton viesti

  On se kyllä kumma , jos joku mainostaa jotain kenttää, tai on vain ainoastaan tyytyväinen omiin valintoihinsa pelipaikan suhteen, niin otetaan välittömästi herne nenään. johtunee varmaan siitä, että nyt sattumoisin on kyseessä suht arvokas kenttä, jolle meillä kaikilla ei ole välttämättä mahdollisuutta mennä pelaamaan ainakaan vakijäsenenä.
  Asian toinen käätöpuoli on se, että kuitenkin nämä kovimpaan ääneen ’mainostamisesta’ purnaajat katsovat läpi sormien, kun joku päivittäin mainostaa omaa mailanrakennusbisnestään, jota he itse kutsuvat vain ’harrastukseksi’. Tietysti on hienoa, että joku kertoo täällä ihanassa iternetissä draivereiden tuntumasta ja lyönnin muokattavuudesta kahdenkympin händärillä.

  Vetäköön tästä jokainen omat johtopäätöksensä, tai vaikka herneet nenuun, mutta Kytäjä on kyllä aivan loistavassa kunnossa ja yksi Suomen hienoimpia kenttiä.

  PS. en ole Kytäjän osakas, vaan persaukinen pelaaja, jolla on varaa käydä Kytäjällä pari kertaa vuodessa gf-pelaajana.

  #490530 Ilmoita asiaton viesti

  jarna -68 kirjoitti: (3.6.2006 12:35:40)
  Asian toinen käätöpuoli on se, että kuitenkin nämä kovimpaan ääneen ’mainostamisesta’ purnaajat katsovat läpi sormien, kun joku päivittäin mainostaa omaa mailanrakennusbisnestään, jota he itse kutsuvat vain ’harrastukseksi’.

  Kuka purnaa?
  Tässä ketjussa ei ole yhtään mailanrakentajan kommenttia.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kytäjällä kenttä upeassa kunnossa. Suurimmalla osalla mitä sattuu.