23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Kurk-golfin kummalliset mestaruuskisat

Etusivu Foorumit Yleistä Kurk-golfin kummalliset mestaruuskisat

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kurkista kuuluu kummia; naisten mestaruuskisat keskeytettiin, kun ’oikeat henkilöt’ eivät olleet kärjessä. Syynä liiallinen sade! Peliä ei jatkettu keskeytyshetken tilanteesta, vaan aloitettiin alusta. Mielenkiintoiseksi menettelyn tekee sen toistuminen toisena vuonna peräkkäin. Mitä sanovat säännöt, ainakin ukkosen keskeyttäessä pelin sitä jatketaan eikä aloiteta alusta. Selvyyden vuoksi perheestämme kukaan ei ole Kurkin jäsen tai toiminnassa mukana. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

    En todellakaan ole kuullut moisesta ja kuulostaa tosi oudolta. Kyllä kisoja yleensä jatketaan siitä tilanteesta, mikä keskeytyshetkellä oli. Tähän hymiö (ö) eli huuli pyöreänä!

    Nimetön

    Jos toi oli provo, niin hyvä sellainen.

    Jos kertomasi on totta, niin ei voi muuta todeta kun että todella paskajuttu. Joten pistäkää seura ja kenttä boikottiin ja tehkää kirjallinen valitus!

    ( ei näin voi menetellä mestaruuskilpailuissa)

    Kyllä tulokset voidaan mitätöidä, jos olosuhteet eivät olleet tasapuoliset kilpailijoille.

    Kilpailussa mukana 7 naista, kolme lähtöä 10 minuutin väleillä…

    Jos yli puolet kilpailijoista on pelannut kierroksen loppuun, kierrosta ei voi hylätä, muutoin kilpailunjohdolla on oikeus mitätöidä aloitettu kierros ja aloittaa alusta. Korjatkaa jos olen väärässä?

    Ei ennenkuulumatonta. Pickalassa sama juttu viime vuonna kesken ekaa kierrosta, kun tuli kova sade. Käsky tuli, että nostakaa pallot ylös.

    En tiedä, millä perusteilla skaba pitää keskeyttää ja aloittaa alusta ja milloin merkataan pallot ja jatketaan samoista kohdista. Isot pojat tuppaa aina jatkamaan samoista kohdista eteenpäin, mutta klubimestikoissa toimitaan näin…

    Ei ennenkuulumatonta. Pickalassa sama juttu viime vuonna kesken ekaa kierrosta, kun tuli kova sade. Käsky tuli, että nostakaa pallot ylös.

    En tiedä, millä perusteilla skaba pitää keskeyttää ja aloittaa alusta ja milloin merkataan pallot ja jatketaan samoista kohdista. Isot pojat tuppaa aina jatkamaan samoista kohdista eteenpäin, mutta klubimestikoissa toimitaan näin…

    Pitäisikö vaatia omat sm -kisat uusiksi. Meitä ennen pääsi pari ryhmää juuri ennen sadetta pelaaman pitkän par5:n myötätuuleen ja meidän ryhmä joutui tarpomaan väylän kovassa sateessa. Tuulikin tuntui aina pyörivän meitä vastaan.

    Ja onhan se todella väärin, että kenttämestari oli pistänyt liput väärin paikkoihin. Miksi kummassa pitää pistää liput viheriön laitaan ja kaltevalle osuudelle, onhan matkatkin mitattu viheriön keskelle. Eihän siinä ole mitään järkeä pistää lippua esim. punkkerin taakse.

    Kyllä se oli kenttämestarin ja sään syy, ettei päässyt normaaliin tulostasoon :-), :-), :-), 🙂 😉

    LPP

    Edellinen kommentti pitää paikkansa. Eli kilpailunjohto saa näin päättää, jos maaliin ei olla ehditty. Se tekee tilanteen oudoksi, jos päätös koski vain naisten sarjaa?!

    Sivullista kiinnostaa, saatiinko lopuksi oikea ja sopiva lopputulos? Vai oliko uusintakierros myös ’väärinpelattu’.

    LPP

    Jos kilpailun tulostaulukkoa katsoo, niin naisten sarjan voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Täysin ylivoimainen voitto, jossa ei pitäisi olla kenelläkään mitään jossiteltavaa.

    Ja sen verran vielä, että kaikkien pelaajien (myös miesten) tulokset mitätöitiin eikä tuloskortteja ’tynkäkierrokselta’ jätetty, joten kilpailunjohdolla ei ollut mitätöintipäätöstä tehdessä mitään tietoa pelaajien tuloksista.

    Selvyyden vuoksi, olen Kurkin jäsen ja tilanteen läheltä nähnyt.

    Onnea voittajalle!

    Nimetön

    Noh, huhu… Aikuiset ihmiset itkevät kun peli ei kulje.

    Yleensä valitetaan kun kaverilla on isompi draiveri ja kalliimpi putteri. Mutta näköjään tällä kertaa on pakko syyttää kilpailun johtoa sopupelistä, kun oma pelissä se vika ei missän nimessä voi olla. Suosittelen rangella ja puttigreenillä käymiseen jos oma peli ei kulje, keskustelupalstoilla salaliittoteorioita esittämällä se ei paranne.

    Mutta takaisiin sääntöihin ja viikonlopun kilpailuihin. Yleisesti voi sanoa että kilpailujohdolla on käytännössä oikeuksia tehdä mitä ne haluavat. Yleinen käytäntö on että peli yritetään jatkaa niin nopeasti kuin vaan suinkin on mahdollista. Ukkosen keskeytykset kestävät keskimäärin puolesta tunnista tuntiin ja kentälle syntyy harvemmin minkäänlaista haittaa. Joten lähdot myöhästyvät pikkasen ja pelataan loppuun.

    Toinen asia on sade, ja varsinkin Kurkissa, joka on varmaan yksi Suomen sadeherkimmistä kentistä. Kun sade teki kentän pelikelvottomaksi ja ei heti päästy jatkamaan niin johdolla oli tuskin mitään muuta mahdollisuutta kuin vähentää lauantain pelit kahdesta yhteen kierrokseen, niin että kaikki ehtisivät pelata loppuun ennen pimeän tuloa.

    Sitä paitsi naiset olivat ehtineet pelata 5-7 reikää ennen keskeyttämistä. Oliko ero kasvannut niin isoksi että peli olisi ratkennut? Tuskin. Harvemmin pelit ratkaistaan ensimmäisellä ysillä, kuin vielä viisi on pelaamatta.

    Ei tässä mitään vääryyttä ole tapahtunut. Joku on joskus sanonut että golf on 90% korvien välissä. Ehkä se myös tarkoittaa sitä että pidetään pää kylmänä eikä annetaan ulkopuolisia tekijöitä vaikuttaa omaan peliin.

    Sen sijaan että valitat kummalista mestaruuskisoita niin voisit herrasmiesmäisesti onnitella voittajaa, niin kun tähän lajiin kuluu.

    On se vaikea kun aina ei voi voittaa…. :/

    Oma harjoitteluni ei valitettavasti auta tuttavan vaimon pelaamiseen kovinkaan paljon.

    Asia tuntuu olevan Kurkin ongelma, joten toivotaan poutasäitä sinnekin päin ensi vuodeksi ja toki onnitellaan kaikkien klubien kaikkien sarjojen 2004 mestareita.

    Peliterveisin

    Vaikka ko. tapauksessa on menty ihan sääntöjen mukaan, niin urheiluhengestä (rehdistä) ollaan kyllä kaukana!

    Kyseinen menettelyhän potkii 5-7 reikää hyvin pelanneita aika vahvasti nivusiin!! Toisaalta lottovoitto niille, jotka tuuppivat alkureiät palloa miten sattuu…

    Itse olisin toiminut toisin…

    En ota kantaa itse kisaan tai menettelyyn, kun en asiaa tunne.

    5-7 reikää on kyllä kolmasosa kierroksesta ja niillä tehty tulos on yhtä arvokas kuin loppureilläkin.

    Erityisen arvokkaita ne olivat jos pelataan vain yksi kierros. Toisaalta kaikilla oli sitten uusi mahdollisuus pelata hyvin…

    Noin periaatteessa olisi hauska tietää, oliko lopullinen voittaja johdossa keskeytystilanteessa?

    Jos lopullinen voittaja oli tosiaan ryssinyt ensimmäisellä kierroksella alun, niin kyllähän homma tuoksahtaa kun ei jatkettu keskeytysasemista.

    Sinänsä ikävää, koska lopputulos olisi voinut olla ihan sama kuin uusintakilpailussa. Kilpailutoimikunta heitti toiminnallaan ehkä turhan varjon voittajan ylle.

    Voisi kuvitella,että kilpailusäännöissä olisi selvästi sanottu mitä tehdään ko.tilanteessa kun kokemusta kerta oli.

    ts

    d. Procedure When Play Resumed

    Play must be resumed from where it was discontinued, even if resumption occurs on a subsequent day. The player must, either before or when play is resumed, proceed as follows:

    (i) if the player has lifted the ball, he must, provided he was entitled to lift it under Rule 6-8c, place a ball on the spot from which the original ball was lifted. Otherwise, the original ball must be placed on the spot from which it was lifted;

    (ii) if the player entitled to lift his ball under Rule 6-8c has not done so, he may lift, clean and replace the ball, or substitute a ball on the spot from which the original ball was lifted. Before lifting the ball he must mark its position; or

    (iii) if the player’s ball or ball-marker is moved (including by wind or water) while play is discontinued, a ball or ball-marker must be placed on the spot from which the original ball or ball-marker was moved.

    Note: If the spot where the ball is to be placed is impossible to determine, it must be estimated and the ball placed on the estimated spot. The provisions of Rule 20-3c do not apply.

    Nimetön

    Ehkä hivenen epätarkasti kirjoitettuna, ei ollut tarkoitus mollata juuri sinun, Swingerisi, pelisuorituksia. Lähinnä tarkoitin henkilötä (ehkä jopa henkilöitä) jonka mielestä ’oikeat henkilöt’ haluttiin väkisin pois kärkisijoilta, ehkäpä jopa keinoilla millä hyvänsä. Jotenkin vaan syvä katkeruus paremmin pelanneitten kohtaan paistaa tässä jutussa niin selvästi läpi.

    Yleisesti yritin tuoda esiin tämän jokapäiväisen jossittelun, joka tutusti tekee tästä maailmasta huimasti parempi paikka. Häviminen on raskasta, tiedän, mutta yritetään kuitenkin tehdä se tyylikkäästi. Jos voittaja pelaa 7 lyöntiä kakkosta paremmin, niin eiköhän voida todeta että paras peluri voitti.

    Peliterveisin

    P.S. Lisätään vielä jos jäi jollekin epäselväksi että kilpailu lyhynettiin 36+18 kisasta 18+18 kisaan.

    Nyt ovat pahan voimat varmasti olleet liikkeellä, ja herrojen pelin politiikka polkenut köyhän oikeuden hikisillä sukillaan.

    Nyt kun olet lähtenyt tälle paljastuslinjalle, voisit paljastaa myös, kuka oli se väärä henkilö, joka johti kisaa niin selvästi jo enintään seitsemän reiän jälkeen, että koko 54 reiän kisa oli pakko keskeyttää oikean voittajan saamiseksi? Kuka oli se rohkea suomalainen, joka huuteli sinulle sisäpiirin inhat salaisuudet? Millä varmistettiin, että oikea voittaja pärjäsi paremmin lyhennetyssä kisassa? Oliko kilpailutoimikunta miehittänyt puskat ja potki sieltä oikeean voittajan pallot väylälle ja muiden pallot kivenkoloihin?

    Ja ennen kaikkea, mikä oli se ylivertainen syy ja keino, jolla koko kilpailutoimikunta jo toisena vuonna peräkkäin pakotettiin tällä tavalla häpäisemään itsensä ja vielä seuran mestaruuskilpailuissa? Ovatko taustalla kyseenalaiset osakekaupat vai hämärät sukulaissuhteet? Miten järjestettiin kentälle sade, että saatiin tekosyy keskeyttää kisa?

    Voittokin ratkesi jotensakin epäilyttävästi, vain seitsemällä lyönnillä, lieneekö tässäkin jotain vilunkia ja väärin laskettuja kortteja?

    LOL ;D meinasin tukehtua iltapäiväkahvi pullaan, kun avasit sanaisan arkkusi. Vedet valuvat vieläkin silmistä.

    LPP

    Kukaanhan ei tiedä, mikä tilanne oli keskeyttäessä. Toiset olivat päätöksen kuultuaan tyytyväisempiä kuin toiset ja siitä tehtiin korkeammalla matematiikalla 1+1=3 johtopäätöksiä, kenen peli oli sateessa kulkenut ja kenen ei. Reaktiothan riippuvat yleensä myös omasta pelitasosta…tasoituksella 20 pelaava on yleensä tyytyväisempi bogeypeliin kuin singelissä pelaava.

    Eilisen pelin jälkeen voisin todeta että en ole koskaan nähnyt Kurkkia noin märkänä. Vettä oli monella väylällä haitaksi asti. Voin hyvin kuvitella että sateella pelaaminen on jokseenkin mahdotonta kun vettä on enemmän kuin väylää. Maa ei ilmeisesti vedä enempää. En usko että tässä on mitään ’salaliittoteoriaa’.

    Itse en olisi kirjoittanut noin syyttävässä sävyssä.

    Kurkin etuysin paikalla on ollu noin sata vuotta sitten järvi.

    Väylän 11 rotko on ihmisen kaivama veden saamiseksi pois peltojen tieltä. Etuysin pelto-osuuden kohdalle oli jäänyt kuitenkin suota, koska kaikkea vettä ei saatu pois.

    Eli tässä on selitystä erityisesti etuysin sadeherkkyyteen. Toivottavasti saavat pohjan ilmastoinin parempaan jamaan ensi kaudeksi ja tämän kauden ongelmilta vältytään.

    Nimetön

    Tätä suo-rotko-ongelmaa ei kyllä voi ratkaista muutoin kuin nostamalla väyliä.Tämä tarkoittaa sitä,että muutama väylä täytyy rakentaa uudestaan .Ongelmana on maapohjan huono kantavuus,minkä takia sitä on tavalla tai toisella vahvistettava.Lisäkuormaa se ei kestä.Tämä ei ole mitään halpaa lystiä ja rakentamistyöt vaikeuttavat pelaamista.Onneksi lisäysi on valmis.Tätä korottamisasiaa tietääkseni Kurkissa pohditaan tällä hetkellä ihan tosissaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Kurk-golfin kummalliset mestaruuskisat

Etusivu Foorumit Yleistä Kurk-golfin kummalliset mestaruuskisat