26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kuinka lämmitellä ennen kierrosta ?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kuinka lämmitellä ennen kierrosta ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 62)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen törmännyt ongelmaan..eka kiekka aina 14-15 pokipojoa ja takaysi 17-19 pokipojoa…pahimmat mokat tulee ennen seisemättä väylää ja sitten alkaa kulkea. Kuinka pitäisi lämmitellä jotta heti ykköstiillä oli pelivire parhaimmillaan ? Onko tunti rangella kuitenkin liikaa..venyttely..hölkkä ehkä..paljon vaatetta päällä jotta saa hien vai kuinka ? Voisiko poikkeuksellinen määrä harjoitus svingejä ennen lyöntiä tuoda vireen. Nyt kun olen pitkiä päiviä töissä tämä ongelma tuntuu isommalta kuin 10 vuotta sitten….jolloin tatsia oli heti mukana. Puttigreenilla ja chippigreenillähän ei oikein tule hiki..hyvä niilläkin on käydä ja missä järjestyksessä tulisi lämmittely operaatiot suorittaa ?

    1-2 isoa olutta on aika passeli warm up.

    1-2 isoa olutta on aika passeli warm up.

    sojuz kirjoitti: (18.8.2006 10:35:59)
    1-2 isoa olutta on aika passeli warm up.

    No niinpä tietenkin…miten tällaisen voinkaan unohtaa ! : )

    Jukka-62 kirjoitti: (18.8.2006 10:13:18)
    Onko tunti rangella kuitenkin liikaa..venyttely..hölkkä ehkä..paljon vaatetta päällä jotta saa hien vai kuinka ?

    Eipähän tässä satasen juoksusta ole kymysys. Kohtuulisen venyttelyn luulisi lämmittävän lihaksia riittävästi ja muutama palli perään jotta saapi piuhat kiinni. Tuopillinen olutta auttaa aina. Useimmiten pitäydynjkin vaan jälkimmäisessä. Oikein kylmällä ilmalla voisi harkita myös lapromoukkua – se jos mikä lämmittää.

    Ai niin, jos kyse on skineistä niin kannattaa lämmittää ennemminkin pelikaveria.

    Mulla on tapana heittää muutama kärrynpyörä puttigriinillä ja aloittaa (tutuille) pelikavereille v…uilu vähintään vartti ennen tiiausaikaa.

    Jos kyseessä on tavallinen kierros, tuopillinen olutta/kahvia (kellonajasta riippuen) terassilla on sopiva lämmittely.
    Kun olen menossa johonkin kilpailuun, tulee oluen/kahvin lisäksi rangella availtua hieman paikkoja lyömällä ja venyttelemällä.
    Jos edessä on todellinen koitos, oluen/kahvin, rangen ja venyttelyn lisäksi tulee käytyä myös puttigriinillä.

    Useinkaan rangella käynti ei juurikaan vaikuta ensimmäisten reikien tulokseen, mutta aamulla paikat tuppaa olemaan hieman jumissa ja siksi rangella on hyvä käydä lyömässä muutama pallo, yli 15 on liikaa.

    Huomenna ennen seuran mestiskierrosta joutuu varmaan käymään hieman puttailemassakin.

    Eikös se perinteinen lämmittely ole seuraavanlainen. Kevyttä hölkkää lämmittelyksi autolta cädärin luokse ilmoittautumaan. Sieltä tiukka veto (toi tarkoittaa siis sellaista rivakampaa juoksemista) ykköstiille, missä venyttely hoituu sitomalla kengännauhat ekan draivin ja varapallon välissä. No onneksi tää koskee lähinnä työpäivän jälkeisiä rundeja.

    Hieman vakavammin voisi todeta, että jos on liikaa aikaa, niin silmittömästi ei kannata rangella huitoa. Leppoisaan tahtiin tuntumaa hakien eka lyhyitä rautoja, sitten muutama draivi ja lopuksi wedgejä. Tohon riittää max. korillinen, eli ~40 palloa. Niillä paikat lämpenee riittävästi. Kunnollista venyttelyä ei tehdä lainkaan. Harkkaviheriön kantissa muutama luottamusta herättävä chippi ja perään pitkiä putteja ja lopuksi niin lyhyitä, että varmasti uppoavat. Sillä saa tunteen, ettei kuppia voi missata. Ja vasta sitten mennään lyömään ykköstiille se soketti.

    En tiedä onko paras maholllinen mutta ainakin hauskin lämmittely hutkia böröpalloa kaverin kanssa. Molemmille vaan rautaseiskat käteen ja välimatkaa joku ~50m ja palloa ilmaan. Tätä kun tekee vähän aikaa niin jo on ihmeellisesti paikat auki. Lämpöäkin saa kun pinkoo kaverin karanneiden feidien perässä.. Tämä vaatii tietysti tilaa vähän enempi kuin lyöntipaikka rangella, mutta jos on käytössä esim. tyhjä harjoitusväylä tai niin kookas ruohorange, ettei aktiviteetista seuraa hengenvaaraa muille hutkijoille niin suosittelen lämpimästi. Noilla saa meinaan aika hyvän fiiliksen osumastakin eikä rytmikään pääse karkaamaan liian repiväksi –> Toimii!!

    Meikäläisen ohje aikaiselle kierrokselle (tiiaus ennen klo 0630). Penkin lämmitin autossa päälle, ilmastointi lämpimälle, 3 palloa rangella, hieman käsien pyörittelyä teeboxissa ja vartalo pari kertaa kiertoon. Pystyn pelamaan tällä menetelmällä 71-92 brutto ja pääseen ihan saamaan lopputulokseen vaikka kävisin rangella lyömässä 40 palloa,chippailua ja puttia päälle. Mitä tästä opimme? Aivan sama mitä teet ennen kierrosta, kentällä se tulos tehdään.

    Kun käytössä on riittävästi aikaa eli noin tunti on ideaalisekvenssini seuraavanlainen:

    1) Rauhallista tuntuman hakemista lähipelialueella chippaillen, myös erilaisia wedgelyöntejä ja pitchejä. Voipa sitä rautaysilläkin lyödä joskus jos tilaa riittää.
    2) Edellisten harjoitteiden välissä venytellään hieman
    3) Siirtyminen rangelle, perusteellisempaa venyttelyä, kolmella mailalla rauhallisesti (painoa) svingaten molempiin suuntiin.
    4) Pari rentoa harkkasvingia ja eka pallo ilmaan
    5) Lisää venyttelyä (erityisesti kädet ja selkä), nesteiden nauttimista
    6) Pari palloa lyhyillä raudoilla, sitten kutosella jonka jälkeen puumailat. Lopulta vielä pitcherilyöntejä ja viimeiset pallot sillä mailalla jolla meinaa avata ekan reiän.

    Tuo oli siis se ideaalitilanne, viime aikoina on välillä jääny range tai lähipeli väliin kun kyyti on ollut myöhässä tai muuten ärsyttävä kiire itsestä johtumattomista syistä. Paras tulos syntyy kun saa olla oman aikataulunsa vapaaherra ja mieli pääsee tavoittelemaan golfin zeniä lähestyttäessä ensimmäistä tiitä.

    Ai Gauhia !

    Minä kun luulin että kaikki muutkin venyttelee samalla tavoin kuin minä ja Paksis. Tosin me ollaan sisäpiiriläisiä, notta on vain loogista, että sisäpiirin ulkopuolella mahdollisesti toimitaan väärin.

    Itse vanhana jalkapalloilijana, eli joukkueurheilijana olin aluksi kovin taikauskoinen ja minulla oli aina ennen kierrosta puolentoista tunnin venyttely-/lämmittelymaneerit. Kierrosennätys taisi olla jotakin vähän reilut 90. Kerran sitten hirveässä kiireessä juoksin Vanhan Peuran ykköstiille ja pelasin 80. Sen jälkeen ei enää ollut.

    Nykyisin venyttelen vähän hartioita ykkösteellä ja nykäisen driverillä ensin pari rauhallista swingiä, sitten pari vähän kovempaa ja sitten pari niin kovaa kun ikinä pystyn. Jos ei tule lusikallista pöksyihin, sitten olen vetänyt viimeisen harkkaswingin liian hiljaa ja vedän yhden varmuudenvuoksiswingin vielä lujempaa. Sitten kävelen teeboxiin ja lyön vielä vähän lujempaa.

    Majava kirjoitti: (19.8.2006 13:15:13)
    Meikäläisen ohje aikaiselle kierrokselle (tiiaus ennen klo 0630). Penkin lämmitin autossa päälle, ilmastointi lämpimälle, 3 palloa rangella, hieman käsien pyörittelyä teeboxissa ja vartalo pari kertaa kiertoon. Pystyn pelamaan tällä menetelmällä 71-92 brutto ja pääseen ihan saamaan lopputulokseen vaikka kävisin rangella lyömässä 40 palloa,chippailua ja puttia päälle. Mitä tästä opimme?
    Aivan sama mitä teet ennen kierrosta, kentällä se tulos tehdään.

    Älä hitossa! Eikö sitä tulosta tehdäkään rangella? Eikö tasoituskelpoista tuloskorttia voikaan täyttää rangella mielikuvituspelillä?

    Nimim. Täytinkö kortit turhaan

    Ps. Jos auton takalasinlämmittimen laittaa päälle, niin paraneeko kierrostulos vielä entisestään?

    Nimetön

    No niin, aamulla aikainen herätys ja aamupalan mukana monivitamiini ja magnesium kapseli. Pientä venyttelyä ja mehun tekoa ja pallon valintaa kotona (Pro V1 x versus musta Callaway). Tuntia ennen tiiausta CaddieMasterille ja kilpakortti käteen. Rangella aloitin rauta kutosella ja koitin hakea hyvää asentoa back svingin huipulla. En katsellut kuinka pitkälle pallo lentää vaan pyrin vain hakemaan hyvää tempoa ja käsien asentoa iskuhetkellä. Kävin sitten äkkiä läpi puumailat ja vetelin loppukorin 50 m sontavetsiä koittaen saada puhtaan osuman. Sitten rauhallisesti ykkösteelle ja paari, paari paari….no pitihän se sitten lopuksi pokata ykköspytty (tämä kisa loppui muuten tänään ei siis HCP-kisa). Onko täällä muita mestareita ?

    huuu.. Mää oisin kyllä melkosen sakeessa nesteessä jos rupeisin miettimään tekniikkaa ennen kisaa. Lähinnä haen vaa fiilistä päivän lyömiseen eli jos tulee hukkia nii sit vedetään enemmän feidifiiliksellä ja toisinpäin jne. MUTTA kaikkihan myö ollaan yksilöitä ja kaikilla on ne omat rutiininsa mitkä itselle sopii taisitten ei. Jep. Se on hyvä että sulla toimii tommonen ja oot sen sisäistänyt ilmeisen hyvin eli onnea vaan mestaruudesta! Saitko oikeen oman parkkipaikanki?

    Herbus kirjoitti: (20.8.2006 17:55:22)
    No niin, aamulla aikainen herätys ja aamupalan mukana monivitamiini ja magnesium kapseli. Pientä venyttelyä ja mehun tekoa ja pallon valintaa kotona (Pro V1 x versus musta Callaway). Tuntia ennen tiiausta CaddieMasterille ja kilpakortti käteen. ?

    Tuo varmasti ok…siis tuntia ennen jo rangelle.

    Nyt olen kiertänyt kahdesti 9 koloa 19 pokipisteellä ( HCP 17,6 ) ja 18 pojoa tullut jo 7:llä reiälle mennessä. Näillä molemmilla kerroilla olin joko samana tai edellisenä päivänä vetänyt ainakin 25 kilometrin harjoituskilpapyörälenkin ( en täysin tiedä mikä tämän merkitys on ? ) ilmeisesti jotenkin fyysistyn sen myötä…sitten ainakin 5-6 tunnin tauko ennen peliä/rundia. Ruokailu siten että ainakin 2-3 tuntia väliä ennen avausta.

    Tuo nesteytys on vielä kesken..eilen loppui vesi juuri 7 väylän teellä ja loput reiät menivät pepulleen ( viimeisellä varapallon par tosin ). Onko nesteytyksen merkityksestä kellään mitään fysiologista dataa heittää keskusteluun ?

    Eilen löin 40 pallon korillisen ennen harkkarundia ja tuntuu että ehkä 10-15 palloa oli liikaa.

    Hei, onko sun tavoitteena voittaa Kim Il Jong, oman seuran mestaruus tai siirtyä ammattilaiseksi? Ellei ole, miksi suhtaudut tähän harrastukseen noin kuolemanvakavasti? Golfihan on vaan liikunnallista ajanvietettä eikä mitään sen vakavampaa.

    Onhan se toki hyvä vähän lämmitellä ennen kierrosta, mm. venyttelyä ammattilaisetkin suosittelevat, mutta ei kai pelaamaan lähtiessä tarvitse valmistautua kuin taisteluun elämästä ja kuolemasta.

    Jos harrastelee esimerkiksi lenkkeilyä, miten sitä lenkkikierrosta pitäisi esivalmistella?

    Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 13:29:20)
    …, mutta ei kai pelaamaan lähtiessä tarvitse valmistautua kuin taisteluun elämästä ja kuolemasta.

    Eikö siitä olekaan kymysys?

    kebax kirjoitti: (21.8.2006 13:41:05)

    Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 13:29:20)
    …, mutta ei kai pelaamaan lähtiessä tarvitse valmistautua kuin taisteluun elämästä ja kuolemasta.

    Eikö siitä olekaan kymysys?

    Ei ole. Sinähän olet elävä todiste siitä;o).
    Kuis mestikset?

    Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 13:29:20)
    Hei, onko sun tavoitteena voittaa Kim Il Jong, oman seuran mestaruus tai siirtyä ammattilaiseksi? Ellei ole, miksi suhtaudut tähän harrastukseen noin kuolemanvakavasti?

    Jos harrastelee esimerkiksi lenkkeilyä, miten sitä lenkkikierrosta pitäisi esivalmistella?

    Eräs kaverini on perheensä kautta mukana golf busineksessa. Hän sanoi minulle jo 15 vuotta sitten ettei golf ole urheilua jossa kunto kasvaa ( hän on ollut aina himourheilija ja hcp noin 25 ).. vaan pitää käydä salilla ja lenkillä jne. jotta kolopallossa voi kehittyä.

    Itse olen ollut hyvin pettynyt siihen että olen muutamissa kisoissa parin vuoden aikana ollut toiseksiviimeinen ja kolmanneksiviimeinen ( 23 pokipojolla ! ). Ajattelin tänävuonna muuttaa tilanteen.

    Illalla laitoin raudat 6-3 samaan kuosiin kuin S_W – 7 ( jotka nyt alkavat totella mainiosti ). Vielä siis pitää hieman testata, että olisiko mahkuja jollekkin alle 90 lyönnin rundille. On se ihanaa kun mailat toimii ja ovat tarkat..paljosta olen 15 aiemman pelivuoden aikana jäänyt paitsi.

    ————————————

    PS: Korjaus edelliseen viestiini… siis seitsemän reiän jälkeen oli eilen 18 pokipojoa kasassa. Toissapäivänä sama kiekka yhteensä tuotti 13 pokipojoa…pyörälenkkikö syynä ?

    Jukka-62 kirjoitti: (21.8.2006 13:47:38)
    [Eräs kaverini on perheensä kautta mukana golf busineksessa. Hän sanoi minulle jo 15 vuotta sitten ettei golf ole urheilua jossa kunto kasvaa ( hän on ollut aina himourheilija ja hcp noin 25 ).. vaan pitää käydä salilla ja lenkillä jne. jotta kolopallossa voi kehittyä.

    Munkin naapurissa asuu eräs himourheilija, mutta en tiedä onko hänen isänsä tai setänsä tai kumminsa mukana golfbisneksessä…

    Mikähän vika sillä sun himourheilijakaverillasi mahtaa olla, kun händäri on jämähtänyt 25:een? Ehkä hän nostelee liikaa puntteja…?

    Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 14:08:33)

    Jukka-62 kirjoitti: (21.8.2006 13:47:38)
    [Eräs kaverini on perheensä kautta mukana golf busineksessa. Hän sanoi minulle jo 15 vuotta sitten ettei golf ole urheilua jossa kunto kasvaa ( hän on ollut aina himourheilija ja hcp noin 25 ).. vaan pitää käydä salilla ja lenkillä jne. jotta kolopallossa voi kehittyä.

    Mikähän vika sillä sun himourheilijakaverillasi mahtaa olla, kun händäri on jämähtänyt 25:een? Ehkä hän nostelee liikaa puntteja…?

    Tämä on jäänyt mulle yleensä mysteerioksi miksi monet joita lukioaikana pidettiin lähes täydellisinä urheilijoina ( siis jossakin spesiaali lajissa ja varsinkin yleisurheilussa ) eivät välttämättä kehity tuolta hcp 15 – 25 väliltä singeliin ?

    Olisiko motivaation puute ja pettymys juuri siinä ettei oikein ala hiffata jutun juonta…tai liikaa voimaa…tai ei koskaan ole löytänyt omaa rytmiään kaupan mailoilla ( reguvartisilla ’ letkuvarsimailoilla ’ ).

    AAH kirjoitti: (21.8.2006 13:44:43)
    Kuis mestikset?

    Haamuilen täällä. Haahuilin siellä.

    Luultavasti analyysisi osui oikeaan ja vika on reguvartisissa letkuvarsimailoissa.

    Ballmarker kirjoitti: (21.8.2006 14:21:28)
    Luultavasti analyysisi osui oikeaan ja vika on reguvartisissa letkuvarsimailoissa.

    Henkilökohtaisesti en IKINÄ TULE ANTAMAAN ANTEEKSI golf kauppiaalle joka sanoi hänellä olevan stiffivartiset PING ISI-K valk. täplällä ja itseasiassa myi minulle regut.

    Olen kuitenkin muodollisesti puheväleissä sillä en halua hänen menettävän toimintaansa.

    Sijoitus mailoihin maksoi kaikkineen mulle 5500 markkaa joskus 1998. Nyt olen kolmeen kertaan vaihtanut pituuksia ja painoja jokaisesta 9:sästä mailasta. Pelkät varret maksoivat grippeineen 300 egeä. Nyt on työtunteja testaamiseen ja korjaamiseen mennyt ainakin 50. Puhumattakaan työkaluista ja liimoista joita olen joutunut ostamaan ja metsästämään ympäri kaupunkia.

    Siltikin olen sitä mieltä kaikki tämä on kannattanut. Reguvarsikautena minusta tuli hyvä chippaaja kun pallot eivät ( käytännöllisesti katsoen ) koskaan olleet lähestymisessä greenillä elleivät sitten pompanneet sinne puusta tai jostain kivestä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 62)
Vastaa aiheeseen: Kuinka lämmitellä ennen kierrosta ?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kuinka lämmitellä ennen kierrosta ?