23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Köyhiä golffareita?

Etusivu Foorumit Yleistä Köyhiä golffareita?

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • KL

    Näiden vuosien varrella on jo tottunut silloin tällöin löytämään rangepalloja sellaisista paikoista kenttää, joihin kukaan ei palloaan pysty rangelta lyömään. Näin kävi taas kuluneella viikolla Hiekkaharjussa. Joillakin pelaajilla ei kerta kaikkiaan tunnu rahat riittävän pelipallojen (edes järvisellaisten) ostoon kalliiden green card-kurssien, välineiden hankkimisen ja pelioikeuksien maksamisen jälkeen. Nämä ’köyhät’ käyvät ennen kierrosta rangella ja ottavat muutaman pallon mukaansa kierrokselle, erityisesti kai käytettäviksi metsäisillä tai runsaasti vesiesteitä sisältävillä väylillä, jolloin pallon hukkuminen on todennäköistä. Tänä aamuna Luukissa oli pakko kuitenin nauraa ääneen löytäessäni metsästä rangepallon, jossa luki ’Hartola Golfin omaisuutta’. Joltakin on siis jäänyt kierroksen jälkeen yli noita rangelta varastettuja palloja sen verran, että niitä on riittänyt kiikutettavaksi aina pääkaupunkiseudulle asti. Toki kierroksen aikana löytyi myös kentän omalla rangella käytettäviä keltaisia palloja, kuinkas muuten. Pakko ihan oikeasti heittää ilmaan kysymys, onko pallojen hinta todellakin niin korkea, ettei kaikilla ole niihin varaa? Itse laskeskelin viime kauden päätteksi hukanneeni n. 60 palloa, joiden kokonaishinta oli noin 180 euroa. Jos olisin käyttänyt markkinoiden halvimpia palloja, tuo hinta olisi ollut alle 50 euroa. Kannattaako tuon rahan säästämiseksi ihan oikeasti varastaa rangepalloja….?

    Oudolta se tuntuu. Johan ne normaalin rangepallon ominaisuudetkin ovat huonompia kuin halvan järvipallon. Ei ymmärrä !!

    tmv

    Pari kertaa olen nähnyt pron opettavan illalla oppilaitaan jollain väylällä. Saattaisiko rangepalloja kulkeutua tätäkin kautta kentän alueelle?

    ts

    No ei toudellakaan kulkeudu. Eiköhän jokainen Pro sentään tajua, ettei kentälle mennä rangepallojen kanssa.

    Heh heh.. kuulostaa aika uskomattomalta. Kyllä vois olla naurussa pitelemistä, kun pelikaveri alkaa tiiaamaan keltaisella rangepallolla, ja vielä puolustelis asiaa, sillä että ei viitsi kalliita palloja hukata veteen/metsään. No tavallaan ymmärrettävää, mutta rangepallolla ei.

    En varmasti ole äveriäimmästä päästä, mutta tähän mennessä oikeita palloja on päässyt paremminkin kertymään (kunniallisin keinoin hankittuna) eikä vähenemään. Pitää varmaan ottaa kamera mukaan siltä varalta, että näkee jonkun tiiaavan rangepallon. Se olisi ns. Kodak moment.

    En pysty kuvittelemaankaan rangepalloilla pelaamista. Sen verran kivisiä ne ovat, että lämmittelyn jälkeen sitä lyö oikein ilolla kunnon palloa.

    tmv

    ts kirjoitti: (14.5.2006 20:02:54)
    No ei toudellakaan kulkeudu. Eiköhän jokainen Pro sentään tajua, ettei kentälle mennä rangepallojen kanssa.

    Eh? Meinaatko että jos pro vie esim. iltaryhmän illalla viimeisten tiiaikojen jälkeen jollekin väylälle treenaamaan jotain, niin mukaan otetaan pelkkiä pelipalloja? Mistähän pro nappaa esimerkiksi kymmenelle nipun pelipalloja harjoittelua varten? Ihan samalla tavalla kuin lähipelialueiden harjoittelussa käytetään perustreenissäkin rangepalloja kun opetustoimintaa tehdään. Eria asia sitten kun jonkun yksittäisen oppilaan kanssa käydään kenttäolosuhteissa harjoittelemassa.

    ts

    Kyllä meinaan ja olen jopa varsin vakuuttunut asiasta.

    Rangepallot ovat kentän omaisuutta, ja niiden käyttöpaikka on range. Kentälle niitä ei viedä missään tilanteessa. Jos sinne kentälle ryhmä treenaamaan viedään, niin sitten käytetään pelipalloja tai omia harkkapalloja. Ei rangepalloja. Näin on laki 🙂

    tmv

    Saat toki meinata. Niin tai näin, olen jopa tällaista nähnyt ihan livenä eräällä kentällä.

    tmv

    Saat toki meinata. Niin tai näin, olen jopa tällaista nähnyt ihan livenä eräällä kentällä.

    Myy

    ts kirjoitti: (14.5.2006 21:40:59)
    Jos sinne kentälle ryhmä treenaamaan viedään, niin sitten käytetään pelipalloja tai omia harkkapalloja. Ei rangepalloja. Näin on laki 🙂

    Niin, eipä tulis mieleenkään pelata kentällä muilla kuin omilla palloilla, vaikka Pro:n kanssa olis harjoittelemassa! Niin pimeetä ei kentällä teeaikojen ulkopuolella (eikä niiden aikana) ole koskaan 😉

    tmv kirjoitti: (14.5.2006 21:33:35)
    Ihan samalla tavalla kuin lähipelialueiden harjoittelussa käytetään perustreenissäkin rangepalloja kun opetustoimintaa tehdään. Eria asia sitten kun jonkun yksittäisen oppilaan kanssa käydään kenttäolosuhteissa harjoittelemassa.

    Tuota kokemusta ei kannata yleistää. Tiedän eräänkin paikan, jossa rangepallojen vienti lähipelialueelle on eksplisiittisesti kielletty. Prolla on kyllä mukana ämpäri oikeita palloja harjoitteluun.

    tmv

    Theodore S. Maul, Esq. kirjoitti: (14.5.2006 22:55:04)
    Tuota kokemusta ei kannata yleistää. Tiedän eräänkin paikan, jossa rangepallojen vienti lähipelialueelle on eksplisiittisesti kielletty. Prolla on kyllä mukana ämpäri oikeita palloja harjoitteluun.

    Enpä käsittääkseni asiaa yleistänytkään. Esitin vain alkuperäiseen aiheeseen yhden vaihtoehdon lisää, jonka käytännössä olen myös nähnyt.

    En leimaisi rangepalloilla pelaamista köyhyydeksi. Kyse voi olla myös tyhmyydestä tai ihan vain kapinahengestä.

    Ilmeisesti alkuperäistä kirjoittajaa v***ttaa aina raskaasti kun luulee löytäneensä Pro-V 1:sen, mutta pallo osoittautuukin rangepalloksi.

    Moniko rangepallon löytänyt muuten ottaa pallon mukaansa ja vie rangelle? Veikkaan, että aika moni nakkaa pallon takaisin/syvemmälle metsään ja siksi noita rangepalloja löytyy niinkin paljon kun sama pallo löydetään monta kertaa.

    Eiköhän pahimpia rangepallojen hamastraajia ole ne, jotka eivät pelaa golfia eivätkä tajua mikä ero on rangepallolla ja pelipallolla. Mm. eräs sukulainen henkutti, että on löytänyt golfpallon. Pallon kyljessä luki range.

    Mitenkään mahdotonta ei ole, että nämä rangepallojen hamstraajat käyvät illan hämärtyessä oikealla kentällä testaamassa golfia. Käytössä on kaverilta saatu maila ja rangelta kerättyjä palloja. Voisiko olla näin?

    Pelasin myös itse range-pallolla yhden rundin. Siis Srixonin monikerrospallolla jonka kyljessä oli leima ’Official tour range ball’. Ihan hyvin se lensi enkä huomannut eroa pelipalloihin. Leiman huomasin vasta kierroksen loppupuolella. Ajattelin jakaa tämänkin tiedon kanssanne.

    Nimetön

    1) Isä soitti viikko sitten innoissaan että on löytänyt minulle n.50 golfpalloa metsästä. Arvasin heti tilanteen ja kysyin mistä päin sattui ne löytämään. No rangen aitojen ulkopuoleltahan metsästä ne olivat löytyneet. Viikonloppuna katsastin pallot ja suurin osa oli rangepalloja. Täytyy käydä ’palauttamassa’ pallot rangelle kun seuraavan kerran käyn kaupungissa.

    2) Kun suoritin greencardia saimme kurssin alussa pikku paketin palloja prolta. Eli kuului kurssin hintaan. Niillä sitten harjoiteltiin puttaukset ja ja suoritettiin itse koe.

    Vaikka ei liity rangepalloihin, niin lajiatuntemattomien käytökseen kumminkin. Tätini oli mennyt lasten lastensa kanssa aikaisin aamulla golfkentällä käymään ’kieltotauluista huolimatta’, lapset olivat vähän aikaa ehtineet leikkiä sellaisessa ’montussa missä oli hiekkaakin’. Täti oli kovin pahoillaan kun joku kentän työntekijöistä oli tullut ajamaan heidät pois. 🙂

    Ymmärsi kyllä mikä vaaratilanne oli ollut kun selitin..

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: Köyhiä golffareita?

Etusivu Foorumit Yleistä Köyhiä golffareita?