28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Kotojärvi

Etusivu Foorumit Yleistä Kotojärvi

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Mikä ihme Kotojärvi Golfia oikein vaivaa. Hakevat ravintoloitsijaa jälleen kerran; taitaa olla viides kerta kuuteen vuoteen. Proot ja muut vastuuhenkilöt ovat vaihtuneet ilmeisesti joka vuosi. Osakkeen hinta on valahtanut vuosivastikkeen tasolle. Kannattaako ostaa. Kertokaa mielipide.

  Nimetön

  Taitaa vaan olla kovan kilpailun uhri. Kova rekrytointi niillä oli jo viime vuonna. Aika riskaabelia tuo osakkeen hankkiminen, mutta jos halvalla saat niin mikä ettei.

  Helppo kenttä, mutta ok. Ravintolakin oli ihan ok. Ravintoloitsijan kannalta systeemi ei ole ihan optimi. Viidennen reiän jälkeen pyyhkäistään klubin ohi ja 7.reiän jälkeen on erillinen taukokioski 18. teepaikan vieressä. Optimi olisi se, että ravintola olisi 1. ja 10. teen vieressä, jolloin ei tarvitsisi jakaa resursseja useaan paikkaan.

  Osakkeen hinnat määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Pörssissä oli ’halutaan ostaa’ ilmoituksia yhteensä reilut 10 kappaletta. Myynti-ilmoituksien lukumäärään en laskenut. Nyt, jälleen, on ostajan markkinat.

  Kotojärven sekä gp:n pörssi sivuilta voi lukea, että yhtiö omistaa maa-alueen, mutta vastikeen hinnalla, 680 e, saa vuokrattua pelioikeuden. Samalla rahalla tai vähemmällä saa pelioikeuden vuokrattua mm. Vihdistä, Peuramaalta ja HillSidesta.

  Kotojärveltä vuokraisin/ostaisin osakkeen, jos asuisin vieressä ja/tai haluaisin pelata hieman helpompaa kenttää.

  Palaan, taas, tähän lepiaiheeseen: Eikö vastikkeet kannata pitää riittävän alhaisena, jotta osakkeen omistaminen kannattaa? Tai edes niin alhaalla, ettei osaketta ole pakko myydä tai pelioikeutta vuokrata. Ei ole järkeä omistaa noin 1000 e arvoista osaketta ja maksaa vajaat 700 e vastiketta, jollei pelioikeutta käytä tai käyttää hyvin vähän.

  Ei kaikkia kenttiä kannata yrittää pyörittää Mega -budjeteilla.

  tos

  Kotojärvi on leppoisa kenttä niille, joilla lyönti ei ole aina tikissä. Lyhyet väylät ja hitaahko etenemistahti sopii monelle 36-54 tasoituksella pelaavalle. Kotojärvellä tarttee wedgejä enemmän kuin millään muulla kentällä, tai no, Nurmijärvi pääsee lähelle.

  En yhtään ihmettele, että ravintolatoiminta ei kannata Kotojärvellä. Yhden kerran kokemuksen perusteella ihmiset lähtevät siellä aina kotiin kierroksen jälkeen eivätkä jää oluelle.

  Nimetön

  Kotojärven kentästä voi olla montaa mieltä, mutta kun osakkeita saa vastikkeen hinnalla, voisi olla aika ostaa. Tosin itseä ottaa päähän, kun paikkakunnalta muuton takia olen myymässä osakkeita;)

  hcp0 kirjoitti: (2.2.2008 20:03:26)
  Mikä ihme Kotojärvi Golfia oikein vaivaa. Hakevat ravintoloitsijaa jälleen kerran; taitaa olla viides kerta kuuteen vuoteen. Proot ja muut vastuuhenkilöt ovat vaihtuneet ilmeisesti joka vuosi. Osakkeen hinta on valahtanut vuosivastikkeen tasolle. Kannattaako ostaa. Kertokaa mielipide.

  Ei kannata ostaa. Jos tämä tieto pitää paikkansa, on viimeinenkin järkevä syy Kotojärvellä pelaamiseen poistunut.

  Sitä paitsi, kuten olemme tämän palstan sijoitusasiantuntijoilta oppineet, pääomia ei kannata makuuttaa huonosti tuottavissa golfosakkeissa. Älä siis osta Kotojärjen osaketta pyydetyllä 700 eurolla vaan sijoita nämä rahat arvokiinteistöihin, pörssiosakkeisiin ja varustamotoimintaan. Pääomatuloilla makselet vuokrapelioikeudet ja vietät leveää elämää.

  tos kirjoitti: (4.2.2008 10:38:43)
  Yhden kerran kokemuksen perusteella ihmiset lähtevät siellä aina kotiin kierroksen jälkeen eivätkä jää oluelle.

  Itselläni on yhtä kattava kokemus kentästä kuin tos:lla. Tämän perusteella tiedän, että Kotojärvellä sataa aina.

  Yritän valottaa Kotojärven tilannetta. Kokemukseni jäsenyydestä on viiden vuoden ajalta. Sen enempää en minäkään kestänyt, vaikka kestokyky yleensä aika hyvä. Eli kolme asiaa:
  1) Kotojärven kentän taso on ala-arvoinen. Vaikka näennäisesti näyttää siltä, että kenttää parannetaan koko ajan, se on vain silmänlumetta. Totuus on, että väylät on rakennettu halvimmalla mahdollisella tavalla eli minkäänlaisia pohjatöitä salaojista puhumattakaan ei ole. Tästä syystä väylien kunto huononee vuosi vuodelta (vajoaminen). Sateella tilanne aivan mahdoton, kumisaappaat ainoa järkevä jalkine.
  2) Toinen ongelma liittyy Kotojärven osakkeiden omistajuuteen. Perustajaosakas on hallituksen puheenjohtaja, samoin vaimo hallituksessa. Heillä edelleen erittäin suuri osuus osakkeista. Viiden vuoden ajan Kotojärven muiden osakkaiden kestoaihe kierroksilla on ollut tämä asia. Muut osakkaat ovat varsin epäileviä sen suhteen, tekeekö hallitus päätökset kaikkien etujen mukaisesti vai suuromistajien etujen mukaisesti. On tilanteita, joissa saattaa olla eturistiriita. Ottamatta kantaa siihen, onko näin tai ei, tilanne ei kuitenkaan näytä kauniilta.
  3) Hinta-laatu-suhde aivan mahdoton. Vastike on 680 euroa, eli yksi Suomen korkeimpia. Tämä on myös se hinta, jolla pelioikeuksia esitetään vuokrattavaksi Kotojärven kotisivuilla. Kuitenkin golfpörssissa näemme, että käypä hinta on n. 400 euroa. Eli vuokratessaan pelioikeutensa pois osakkeenomistaja tekee tappiota lähes 300 euroa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Kotojärvi

Etusivu Foorumit Yleistä Kotojärvi