21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Korvaava maila

Etusivu Foorumit Säännöt Korvaava maila

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Ludvig Åbergin draiveri meni lyönnissä rikki eli lapa irtosi. Sai tilalle uuden mailan. Pitääkö tämän uuden mailan säätöjen olla samat kuin rikki menneessä?

  Pelaaja saa korvata tuossa tilanteessa mailan säännön 4.1a (2) mukaisesti.
  Pelaaja saa korvata mailan toisella mailalla (tai korjata sen) ”replace it with another club”.

  mutta siis kysyjällä hyvä pointti. jos siis maila vaurioituu ja se korvataan toisella mailalla, voiko tämä toinen maila olla millainen tahansa sääntöjen sallima maila tai voivatko säädöt olla erilaiset, kuin rikkinäisessä. Normaalisti driverin asetuksia kun ei saa muuttaa kesken kierroksen, mutta jos maila menee rikki, voiko samalla fade-asetukset vaihtaa draw-asetuksiksi. Ja edelleen, onko mailan oltava edes samanlainen, vai voiko draiverin vaihtaa puu-3 tai normaalin putterin vaihtaa leukaputteriin.

  Korvaavalle mailalle eikä sen asetuksille ole rajoituksia. Voi siis korvata puumailan rautamailalla tai puumailalla, jossa on eri asetukset / Timo Huvinen 10.4.2024

  Tärkeä huomioida että tämä koskee vain lyödessä / normaalikäytössä vaurioituneita mailoja, ei tahallaan rikottuja

  Muistaakseni maila pitää vastata rikkoutunutta mailaa eli pitää olla samanlainen. Kyse on minun muistista eikä siitä mikä on totuus. Kuulostaa aika oudolta että hajonneen metallipuun voi vaihtaa rautaan.

  PG

  Totuus on se, jonka kansainvälinen päätuomari juuri kertoi: ”Korvaavalle mailalle eikä sen asetuksille ole rajoituksia”. Tarkoittaa siis sitä, että esim. kierroksella normaalissa pelissä (ei väkivaltaisesti) rikkoutunut draiveri voidaan korvata vaikka putterilla. Vai miten on Timo Huvinen?

  Luin golfin säännöt rikkoutuneen mailan osalta, eikä niissä missään kohtaa sanottu että korvaavan mailan pitää olla samanlainen. Se oli yllätys että rikkoutuneella mailalla voi jatkaa pelaamista vaikka sen ominaisuudet ovat muuttuneet. Tärkeää on että mailaa ei saa korvata, jos se on rikkoutunut muuten kuin lyönnissä, harjoitus svingissä tai bägiin laittaessa tai pois ottaessa.

  PG:lle: juuri noin, draiverin saa korvata vaikka putterilla. Jos säännöt edellyttäisivät juuri samanlaista mailaa ihan samoilla asetuksilla niin kuinkakohan usein tällainen olisi käytännössä mahdollista kierroksen aikana?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Korvaava maila

Etusivu Foorumit Säännöt Korvaava maila