26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kokemuksia Vierumäen Cooke Coursesta?

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia Vierumäen Cooke Coursesta?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei, Onko kukaan ehtinyt pelata Vierumäen uutta Cooke-kenttää? Matkaan siihen suuntaan parin viikon kuluttua, kiinnostaisi tietää mikä on kentän kunto yms. Susa

    Hei Susa !
    Olen pelannut Cooke kentän jo peräti kolme kertaa. Mielestäni siitä tulee ihan hieno kenttä sitten kun greenit saadaan joskus kuntoon. Classic kentällä greenit on jo kunnossa, mutta Cooke kentällä ihan luokattomat. Ei yhtään kunnon greeniä ! Mutta muuten kenttä istuu hyvin alueeseen ja lyöntipaikalta näet mitä on edessäsi, mitään sokkoväyliä ei ole. Toinen ongelma siellä on hirveät raffiheinät. Suunnittelija on ilmeisesti pyrkinyt links kentän tyyppiseen heinikkoon joka tuulessa hienosti aaltoilee. Mutta liian lähellä väyliä on ruoho monessa paikassa niin pitkää, ettei palloa löydä, jos sinne joutuu. Ja jos löytyy niin ei lyömällä meinaa päästä pois. Mutta kunhan greenit tulee kuntoon ja heinät niitetään väylien läheltä, niin ihan upea kenttä siitä vielä tulee.

    Nimetön

    pjk kirjoitti…
    Toinen ongelma siellä on hirveät raffiheinät. Suunnittelija on ilmeisesti pyrkinyt links kentän tyyppiseen heinikkoon joka tuulessa hienosti aaltoilee. Mutta liian lähellä väyliä on ruoho monessa paikassa niin pitkää, ettei palloa löydä, jos sinne joutuu. Ja jos löytyy niin ei lyömällä meinaa päästä pois.

    Osallistun keskusteluun, vaikka paikalla en ole käynytkään.
    Suunnittelija piirtää kentän, ajatuksenaan pelattavuus sekä kaunis ulkoinen olemus. Suunnittelija ei vastaa pelaajan, peli-strategisista valinnoista kentällä.
    On olemassa vaihtoehtona pelata chip and run, target golf tai Suomalainen sankari-golf. Pelaaja voi omalla tee-paikka valinnallaan pilata tulevan kierroksensa tai oikealla peli strategia valinnalla nauttia kierroksestaan. Jos olisit valinnut peli-strategiaksesi target golfin olisit pelannut tarkasti keskelle väylää vain sen pituuden päähän aloituslyöntipaikasta kun 80% varmuudella tiedät onnistuvasi, todennäköisesti kierroksesi olisi ollut mukavampi ja olisi säästynyt pallotkin.

    Chip and run = sopii tuuliseen säähän. vaatii hyvää kallistusten luku silmää (links)
    Target golf = Sopii muuhun golffiin. Rauhallisia harkittuja valintoja
    Suomalainen sankari-golf = Revittelijöille

    Ajatuksena tuleville kierroksille.
    Hyvää kesän jatkoa!=)

    Hei !
    En ole mikään sankarigolffia pelaava revittelijä ja ymmärrän kommenttisi, jos olisin pyrkinyt jotain oikaisuja tekemään tms mutta kun paikoin vain 2 metriä väylältä alkaa mahdoton heinikko ei kyse enää ole mistään revittelystä, vaan siitä, että ei kukaan klubikgolffari ainakaan voi osata pelata niin varmaa golffia ettei joskun kahta metriä väylältä pallo karkaisi. Ja jos ei palloa sieltä löydy, hidastaa se koko kentän peliaikoja. Muuten Cooke kenttä pystyttiin pelaamaan alle 4 tunnin ja se on hyvin Vierumäellä !

    Kiitos pjk,

    odotettavissa on ilmeisesti Vuosaari-tyyppinen taistelu heinien kanssa, draiveri pysyköön siis visusti bägissä. Harmi, että griinit ovat vielä vaiheessa.
    Joka tapauksessa kiva mennä bongaamaan uusi kenttä!

    Nimetön

    Jepulis!

    Se on totta kyllä se että suomalaiset kentät on rakennettu ahtaiksi. Se että kenttä on ahdas ja reuna-alueet hoitamattomia vaikeuttaa ja turhaan pilaa golfaamisen ilon.

    Käsite este. Metsä tai muukaan pelialueesta ei saisi olla siinäkunnossa että pienen epäonnistuneen lyönnin seurauksena pallon mennessä metsään taikka pidempään heinää, pallo automaattisesti on lost. Este on este kuten vesi tai bunkkeri joka olennaisesti kuuluu pelin luonteeseen. Metsä alueenaa golf kentällä on vain pelaajaa hankaloittavaa, se ei suikaaan saisi olla out of bunds vaikka sielä ei tolppia olisikaan.

    Olen sitä mieltä että kentät jotka on laajentaneet 18 reikäisestä 36 tai suurempaan oli voinut mielummin käyttää budjetin rauna-alueiden kunnostukseen, luodakseen todella vuuhtyisän kentän jossa käyvällä ihmisellä jää hyvä ja antoisa kokemus kierroksesta. On varmaa että hän suosittelee sellaista kenttää kaverilleenkin, mielummin kuin rännipallo kenttää, kenttää jossa oli tilaa pelata ja erehtyä, mutta hyvällä lyönnillä pallon pystyi pelaaman vielä peliin takaisin.

    Mutta kaippa sitä täytyy kuitenkin kerran käydä kiertämässä Cookie!
    Hyvää kesää ja antoisia pelejä.

    Hei Susa,

    Olin Juhannuksen Vierumäellä ja Cooke tuli muutamaan kertaan kierrettyä.
    Itse kenttä pelatessa punaisilta oli ok. Väylät ovat hyvässä kunnossa ja leveyttä on…silti muutama pallo tuli pestyä väylällä 5. Eikä se raffikaan ole paha, jos ei sinne joudu 😉
    Mutta ne griinit… eivät varmaan tule kuntoon koko kautena… kolmannella kierroksella sai jo puttien lukumäärän jäämään 3:een.
    Kenttä on slopattu tosi helpoksi, omalla hcp:lläni -1.
    Kuitenkin Vierumäen kentistä Classic on kaiken kaikkiaan mielenkiintoisempi.

    …ja vielä sellainen vinkki, että muista ottaa Off-purkki mukaan. Muutamalla väylällä on niitä ilkeitä mäkäräisiä tms. ötököitä…

    Mukavia pelejä 🙂

    Nimetön

    Kirjoitat täyttä asiaa! Mukavaa lukea. Mielestäni olet sisäistänyt golfin olemuksen oivasti.

    Tosin kohta kimppuun hyökkää liuta sankarigolfareita?

    Hei Minsku,

    Kiitos punaisen teen kokemuksista!
    Mukava tietää, että väylät ovat kunnossa, mutta griineillähän se tulos tehdään…
    Mitenköhän uusien kenttien sloppaus tehdään, Kytäjän vanha kenttähän oli
    myös ensimmäisenä vuonna slopattu naisille aika helpoksi, mutta sittenhän
    se nousi reippaasti myöhemmin.
    Kiitos Off-vinkistä, olen varsinainen ötökkämagneetti, täytyy varautua!

    Susa

    Hei Minsku,

    Kiitos punaisen teen kokemuksista!
    Mukava tietää, että väylät ovat kunnossa, mutta griineillähän se tulos tehdään…
    Mitenköhän uusien kenttien sloppaus tehdään, Kytäjän vanha kenttähän oli
    myös ensimmäisenä vuonna slopattu naisille aika helpoksi, mutta sittenhän
    se nousi reippaasti myöhemmin.
    Kiitos Off-vinkistä, olen varsinainen ötökkämagneetti, täytyy varautua!

    Susa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Kokemuksia Vierumäen Cooke Coursesta?

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia Vierumäen Cooke Coursesta?