-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olen vahan suunnitellut taman mailan ostoa ja haluaisin kokemuksia sellaisen jo omistavilta. Lahinna siita, etta minka mailan olette silla korvanneet ja mita mailaa se todellisuudessa vastaa? Olen itse suunitellut hankkivani (jos hallitus myontaa luvan) 3 iron replacementin puu3:sen jatkoksi. Milla varrella olette se ottaneet ja kokemuksia siita? Lahinna mietityttaa, etta jos se on enempi rautamailaa vastaava, niin pitaisko sen sitten olla terasvarrella. Kiitos avusta jo etukateen ja kylla se lumi kohta siella Suomessakin sulaa!
Nimetönitselläni mailaa ei vielä ole, mutta olen vakavissani harkinnnut sellaisen ostoa ensi kaudeksi.
Kokeilin ko. mailaa viime vuonna demo-päivillä ja hyvin se toimi. helppo lyödä ja pallo lähtee hyvin riippumatta sen sijainnista. itse kokeilin mailoja graffana ja teräksellä (stiff ja reg.). itse aion ostaa 22* korvaamaan rauta 2. Suosittelen Kokeilemaan 22* regular teräs varrella tai vastaavasti stiff graffiittina.
Ps. täytyy kyllä myöntää, että kyseinen maila näyttää hieman typerältä, mutta eihän ulkonäkö palloa lyö 😉
Rakensin ko. mailaa muistuttavat 19 ja 22 asteiset hybridit TT Crossfire Hybrid varsilla Titun 975F 16.5 jatkeeksi ja korvaamaan rauta3:en, ehkä jopa rauta4:en (nämä raudat on ollut minulla epävarmimmat mailat).
Tämän kevään rangekokemusten perusteella nämä mailat ovat uskomattoman helpot lyödä ja pallonkin saa ilmaan paljon helpommin kuin pitkillä raudoillani (ainakin matolta lyötynä). Varovaisen arvion perusteella tuntuisi, että lyöntipituus on n. 10m pídempi 3/4-rautoihin verrattuna. Pituus osittain johtuu tietenkin hieman pidemmistä varren pituuksista (40′ ja 40,5′).
Suosittelen!
Lue lisää: Turner Hybridit
Minäkin tein tässä hetki sitten itselleni Rescue Mid-kloonin: TM405 19* + TT DG Lite S300 untipped 41′, C8. Tuo keppi on jopa naurettavan helppo lyödä sekä pitkiin rautoihin että väyläpuihin verrattuna – ja sekä tikun nokasta että matolta (nurmelta en ole päässyt kokeilemaan), pallo lentää korkealla ja suoraan. Minun lisäkseni ensimmäinen kokelas, joka tuolla löi, meinasi ostaa tuon kepin minulta heti pois 🙂
Lyön tuolla vähän pidemmälle kuin puuseiskalla ja arvatenkin aika lailla samoille mitoille kuin rautakakkosella/-kolmosella.
Alkuperäisiin kysymyksiin en voi siis (taaskaan) vastata, mutta aihetta pystyin ainakin sivuamaan 🙂
Lue lisää: TM405
Ota Rescue Midin numeroinnissa huomioon se, että se ei mene ihan sillä tavalla, kun TM ilmoittaa. Heidän mukaan nro 2 korvaisi r2:n, 3 r3:n jne.
Normaalilla svingillä nro 3 lentää pidemmälle kuin r3. Eroa on yleensä ollut suunnilleen 10 metriä. Nro 3 on siis aika hyvä r2:n korvaaja.
Tämä siis edellytyksellä, että r3:lla pystyy lyömään suht normaalilla kaarella, eli pallon saa kunnolla ilmaan.
Olen pelannut TM Rescue 16 asteiselle teräsvartisella stiffillä yhden kauden. Maila on erittäin hyvä väylältä, raffista, tiiltä, jne. Olen saanut pallon lentämään jopa yli 200 metriä ja suosittelen varauksetta. Kannattaa kuitenkin kokeilla sekä rauta-, että teräsvartista, kummassakin on puolensa.
Itse testasin viime kesänä eri rescue-mailoja ja päädyin lopulta omasta mielestäni parhaimpaan ja kauneimpaan eli Nikeen. Siitä tuli eräs suosikkimailoistani. Pelatessa oikein toivoi, että pääsisi lyömään lähestymislyönnin n. 200 metristä.
Lue lisää: Nike
Pelaan 15 hcp:lla ja mulla on kaks TM Rescueta:
– 16-asteisen hankin pitkiä väylälyöntejä varten tai kun pitää helpohkosta raffista lyödä (tai yrittää) 180+ m lyöntiä. Maila on reg. graff vartinen ja toimii kohtalaisesti, mutta en ole ihan täyttä luottoa vielä saanut. Tiiltä lyötynä mailalla lähtee tosi hyviä ja puuta matalampia avauksia, n. 200m, kun muistaa lyödä rauhallisesti. Fiilis on, että ehkä tarvitsisin tähän mailaan jäykemmän varren?
– Uudempana tulokkaana ostin 22-asteisen (reg.graf), jolla korvasin entisen puu-seiskan ja samalla oikeastaan rauta-3/4:n, joista 3:sta en ole väylältä viitsinyt käyttää ja 4:ta harvemmin. Mailasta tuli saman tien ehdoton suosikki! Se on varmempi kuin puu-7 tai rauta-3/4 ja sillä voi lyödä lähes mistä vain, syvintä suota lukuun ottamatta. Pallo lentää mukavan korkeassa kaaressa n. 170m ja tunne lyönnissä on paljon makeempi kuin puu-7:ssa. Hyvän osuman tunne on hieno rauta 3/4:ssäkin, mutta niitä tuppaa saamaan vain rangella…
Hankin pari viikkoa sitten 22 asteisen TM Rescue 4:n, regular grafiittivarrella. (Nevada Bob myy mailaa tarjouksella 159 e).
Hallissa keppi tuntui tosi hyvältä ja tänään pääsin vihdoinkin testaamaan sitä myös ulkona, Peuramaan rangella. Maila on tosi helppo lyödä ja pituus on vähintään sama kuin rauta 3:lla.
Lyön raudoilla tikkusuoraa lyöntiä, drawsta ei kannata edes uneksia. Hämmästykseni oli melkoinen, kun tällä mailalla kykenin lyömään nättiä drawta halutessani !!!
Mikäli pitkät raudat tuntuvat vaikeilta, niin tätä mailaa kannattaa ehdottomasti kokeilla !
Nostetaanpas ylös tällainen hieman vanhempi ketju.
Eli itselle on herännyt ajatus, että haluaisin hommata tällaisen ’iron-wood’ -mailan. Rauta3:en korvaajaa lähinnä etsin.
Onko kokemuksia muista vastaavista kuin tästä TM:n Rescuesta?
Olen huitonut Niken 18 asteisella, taitaa vastata r2;sta. Ihan hyvä maila, mutta suljettu lapa aiheutti ajoittain pientä tykytystä…
Vaihdoin Hoganin hyvin asialliseen CFT:een. Vai mikä se on… Pohjassa numero 3, loftista en tiedä. Lentää mulla noin 210. Pelaa hyvin neutraalina tuon Niken draw -biastetun jälkeen. Olen tyytyväinen.
Hybridit on mummoille, ja tosiäijät suunnittelee r1:n ostoa. Eikä tosiäijät tartte hallituksen lupaa. Ne ostaa lasten maitorahalla mailoja, onhan Maila~Maito aika lähellä toisiaan.
Okei, provo ja OT kaikilla mausteilla, mutta so not, onhan nyt kuitenkin LOMA.
Menen nukkumaan.
Mulla on EDELLEEN 1i, 3x2i, hybridi (19-asteinen TM Mid Rescue-klooni – palaan asiaan huomenna), 5w, 7w ja vaikka mitä muuta kivaa.
Nyt on kotona kuivumassa Snake Eyes Quick Strike II 19-asteinen utility wood, kerron siitä enemmän kun pääsen kokeilemaan. Kenties jo tänä iltana.
Kaikki joilla edes autotallissa on i1, pääsee mun respectlistalle. Lisäksi 2xi2 bägissä tuo aimo ripauksen katu-uskottavuuskunnioitusta ja nuorison ihailua.
t: kaveri jolla on bägissä enää vaan 3 draiveria ja ainoastaan 1xi2, buhuu..
Nimetön???
kroonista vai ohimenevää.
Todellakin nuku ja selvitä pääsi…
draivereita mulla on omassa käytössä vasta kolme, neljäs tilattuna ja seuraavakin jo valmiiksi katsottuna – heti kun vasuriversion teko alkaa tuossa joulun tienoilla…
… mutta ei niistä ole ollut kierroksella koskaan yhtä useampi mukana. vielä 🙂
Vielä kun oppisi lyömään.
Sitten asiaan.
Eilen kymmenkunta palloa pikareissulla rangella tuolla Snake Eyes Quick Strike II 19 + True Temper Crossfire R:lla.
Pallo lähti kovaa ja korkealle. Todella korkealle verrattuna vaikka tuohon Mid Rescue-klooniin (+ TT Dynamic Gold Lite S300). Parin ensimmäisen tunnustelunäpyn jälkeen alkoi mittaakin löytyä paremmin ja mitä kovempaa tuolla löi, sitä kontrolloidumman oloinen oli pallon kaari. Tikun nokasta sain tuolla(kin) aikaan kevyttä huukkia, matolta lento oli joko suora tai aavistuksenomainen push.
Mid Rescue-kloonilla missatut lyönnit ovat a) tikulta rumaa huukkia tai b) väylämakuussa liian jyrkästi palloon tullessa mammuttimainen, siis ei enää edes massiivinen, fade. SE:llä en lyönyt yhtään noin huonoa lyöntiä – paitsi julmasti repimällä lyödyt pari toppia.
Tuntuma? Mid Rescue-klooni on jotenkin automaattisen helpon tuntoinen, osuma on hyvin sellaisen kimmoisan oloinen. SE on tuosta jonkun verran suuntaan ’metrinen koivuhalko’, ainakin näin ensimmäisen 10 pallon jälkeen. Toivottavasti tottumuksen myötä tulee myös parempi tuntuma lyönteihin.
Lyöntien mitta? Molemmilla enemmän kuin rautakolmosella, eroa on tuollaiset 10-15 metriä.
Uskoisin, että tuo SE on parhaimmillaan hankalammissa tilanteissa, kuten vaikkapa nilkan korkuisesta raffista lyötäessä – sinne ei kannata pitkän raudan kanssa lähteäkään.
Oma valinta? Ei voi vielä sanoa. Pitää käydä ensin pelaamassa kierros tuon Snake Eyesin kanssa.
Hurahdin ostamaan 22 asteisen Rescue Midin regulla graffavarrella. Ilmeisesti olisi pitänyt ostaa teräsvarrella, sillä kevyt varsi ei tunnu sopivan minulle. Lyönnin pitää tosi rauhallinen, pienikin riuhtominen tuottaa tulokseksi topin. Tässä mielessä maila muistuttaa paljon enemmän väyläpuuta kuin alkuperäinen rescue. Raffista toimivuutta haittaa lavan melko leveä muoto, vanhalla Steelheadin puuseiskalla tai pienilapaisella raudalla lähtee pallo raffista paremmin. Suoraan sanottuna olen vähän pettynyt. Väylältä maila toimii hyvin kunhan muistaa lyödä rauhallisesti ja korvaa tosiaan rauta 3/4:n.
Kävin sitten kokeilemassa uudestaan tuota Snake Eyesin QS II:ta rangella. Vähän on positiivisempi mieli asiasta.
Nuppi vaatii tarkemman osuman kuin tuo Mid-Rescue-klooni. Hyvän osuman palaute on OK, huonoista jää kuitenkin sellainen ’olishan sen paremmin pitänyt lentää’-olo, se ei räpsi käsille muttei kyllä potki palloa kunnolla liikkeelekään.
Tikun nokasta pisteet menevät tuolle kloonille, se vie palloa kohtuumitoille jos vaan jotenkin lyöntipinnan puoleisella osalla osuu palloon.
Suoraan matolta lyötäessä SE pärjää pohjan muotoilun takia. Duffatessa maila ei tartu mattoon kuten tuo klooni ja duffitkin lentävät suoraan. Hyvissä osumissa pituuseroa ei ole, huonoissa osumissa klooni pärjää ja todella huonoissa osumissa SE on ylivoimainen 🙂
Kaivoin pari palloa Holstinmutkan rangen ruohoturvakoitten sisään ja huitaisin. Ja tulihan Quick Strike II:llekin se WAU-efekti. Ruohon sisältä tuo lapa toimii loistavasti, se nostaa pallon ilmaan kuin tyhjää vaan, vaikuttaa aivan upealta raffimailalta.
Oma valinta? Pitää vielä käydä kentällä mutka 🙂
Taisi olla vaan huono päivä kun kirjoittelin TM:stä. Pienen totuttelun jälkeen maila on alkanut toimia kivasti ja paras puoli on runsaan backspinnin aikaansaama lyöntien suoruus ja nopea pysähtyminen. Saattaa sittenkin saada ainakin lainapaikan bägissä.
Käypä kokeilemassa Mizuno FliHi:ta. Sitä löytyy 18, 21 ja 24 asteisena.
Hankin 21 asteisen Flighted Rifle varrella ja se on tarkka sekä tiiltä että maasta. Rulleineen (jotka ovat lyhyet) menee n200m.
Lisäetuna mailan ulkonäkö on ok toisin kuin useimmilla hybrideillä.
Terve Mika,
mikä valmistaja tekee Taylorin rescue mid kloonia vasureille? Katselin itse sellaista viime vuonna mutta silloin oli vain sitä vanhemman Taylorin rescuen kloonia.
Ihan mielenkiinnosta, kun olen jo nyt tuskastellut yhden ylimääräisen mailan kanssa (I2 tai 52 wedge); jos bägissäsi on kolme ajuria, niin mikä on mukana kuljetettava mailasettisi ? Eli mitkä mailat olet raskinut jättää pois ?
Vai puhutkos harkkarundista ? Silloinhan asialla ei luonnollisetikaan ole väliä.
Linkin takaa löytyy sellainen, joka mulla taitaa olla lähtemässä bägistä.
Lue lisää: TM405 Driving Iron
Oikein arvailit. Jätin pois 52sen tarpeettomana. Mutta ei mulla kisoissa Draiverina ole kun luotettava 44′ Alpha Reaction.
Kesän projekti on ollut opetella työstämään palloa 1/2-swingillä joko hiekkamailalla/Pitserillä lapakulmia ja pallon asemaa vaihdellen, ja kyllä se vähitellen alkaa jopa toimimaan, joten 52 sai lähteä. Nuo 2 mailaa riittää 0-130 metriin.
Eli ei mulla ole oikealla kiekalla kun 12 stagaa ja sateenvarjo.
-
JulkaisijaArtikkelit