23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Kokemuksia hybrideistä?

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia hybrideistä?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • oj

    Ostin just hybridin 18-astetta ja kävin lyömässä rangella. Toimi ihan ok, saa nähdä miten sitten kentällä. Toivon apua pitkiin väylä yms lyönteihin, etenkin pitkät raudat tökkineet….. Vinkkejä ja kokemuksia hybrideistä?

    Kokemusta on Orbiterin hybridistä(18 ast.) joka on ainakin minulle melkoisen pienilapainen ja vaikea maila. Ei tule nykyisin juuri käytettyä.

    Vaimon hybridia on tullut kokeiltua, tuntuu kyllä hyvältä käteen sekä tiillä että ilman. Astelukua en muista, mutta lähelle puuvitosen pituuksia sillä pääsee.

    Itse ostin talvella heräteostoksena Go Classic 18-asteisen velhon. Maila on ihan kiva, mutta loppujen lopuksi en oikein ole keksinyt sille käyttöä. Bägistä löytyi entuudestaan puu-7 ja puu-3, jotka korvaavat tuon aika hyvin.

    Ehkä tuolle löytyy käyttöä kesällä raffien kasvaessa vähän pidemmiksi.. Ihan kiva maila kuitenkin.. Ja tietysti kelpaa oikein hyvin pitkien rautojen korvikkeeksi. Jossen ole väärin ymmärtänyt, niin 18-asteinen hybridi menee suhteessa jo sinne rautakakkosen tienoille..

    Itsellä on Tour Edgen 22-asteinen wood-iron, joka on noussut melkoiseksi ’luottomailaksi’. Korvasin sillä rauta3:n. Se ei minun taidoillani eroa lyöntipituutensa puolesta kauheasti 19-asteisesta puu-5:stani, hieman lyhyemmäksi toki jää (kun molemmilla puhdas osuma), mutta onnistumisvarmuus on hyvää luokkaa, hieman huonommatkin osumat kantavat varsin mukavasti. Kyseinen maila ei ole kovin kaunis, mutta sitäkin toimivampi. Kokeilin mailaa ostaessani myös Mizunon Fli-Hi:n, mutta se ei minua oikein vakuuttanut. Uusi Taylor Maden Rescue näyttää aika siistiltä. Jos nyt olisin ostoksilla, niin se olisi ainakin kokeilulistalla.

    Nimetön

    Itse hankin Ben Sayersin Driving Ironin (17 ast.) toissa kesänä ja siitä on tullut varsinainen luottomaila. Kun driveri ei aina toimi, tämä yleensä toimii kun ei liikaa riuhdo. Sillä saa 180-200 m avauksia (omilla harrastelijan taidoillani) jotka pysyvät hyvin väylällä. Driverilla avaukset ovat 190-210 m eli etua ei juuri ole.

    Tuo 17-asteinen hybridi asettuu itselläni tuonne rautakakkosen yläpuolelle (~rauta 1) ja 14-asteinen on hankinnassa.

    Hybridillä lyöminen ei juuri poikkea pitkistä raudoista, ainakaan omasta mielestäni. Itse käytän siis hybridejä korvaamaan väyläpuut (ei osaa lyödä!), koska pitkät raudat toimivat mainiosti. Pituudeltaanhan nämä ovat siinä rautojen ja väyläpuiden välissä (40-41′) eli hallinta on helpompaa kuin puilla. Raffista en ole vielä saanut mailaa toimimaan, vaikka sen pitäisi olla yksi mailan eduista. Ei kun harjoittelemaan…

    Itselläni on väyläpuuna ja myös avausmailana 18 asteinen Wizard. Toimii ainakin minulla paremmin kuin perinteinen puu 5, vaikka pituus hieman kärsiikin, mutta varmuus paranee.

    Lähestymisiin on 24 asteinen väylärauta, jolla pallo nousee korkealle ja laskeutuu suht.hyvin griinille.

    Korvaa minulla pitkiä rautoja, joita en ole saanut toimimaan kunnolla. Hyvä myös pidempiin par 3 avauksiin.

    Mulla on Rauta-4:n ja Rauta-2:n välissä 21 asteinen Taylorin Rescue vuodelta 2000. Toimii hyvin paksummassakin raffissa, mutta kaikki voimat pitää laittaa peliin, jotta raskaan mailanpään saa liikkeelle. En ole tarvinnut puu-5:sta tuon ostoksen jälkeen.

    Hybrideissä pitää erottaa kevyet ja raskaat, useimmat ovat kevyita joten sopivat hyvin väylämailoiksi, mutta painon puutteen takia raffilyönnit jäävät lyhyemmiksi kuin raskaspäisillä hybrideillä.

    Taylorilla voi yrittää griinille raffista vielä 170 m:stä. Tuttu tilanne esim. Kurkin ysillä, kun kakkoslyönti on karannut oikealle.

    Paras puoli tuossa ostoksessa muuten oli että oli pakko opetella oikea svingi. Pitkät raudat ja driveri tulevat teknisesti helposti peliin kun oppii raskaalla hybridillä lyömään.

    Ostin viime kesänä Go Wizard 28 asteisena. Mailassa on hyvä fiilis ja toimii lähes missä tahansa.

    Tällä viikolla ostin tuon 18 asteisen ja siinä on ehkä himpun verran parempi fiilis. Vaikkakin mailan koulutus on kesken niin puumailat saa jäädä käyttämättä tänä kesänä.

    Niin ja Rolle: mä ostan näitä vielä lisää:)

    Mulla on ollu parivuotta TM rescuen kopio 15 loftilla

    joka on luotto mailani korvaa W3 ja lyön sillä +200 m seuraava hankinta on samanlainen 21 loftilla

    kyllä lähtee !!!!!

    Minulla on ollut rescue wedge kopio (18 asteinen) graffavarrella jo muutaman vuoden, mutta järkevää käyttöä en sille ole löytänyt.

    Ostin tälle kaudelle 24-asteisen hybridin, jolla täytän 5I:n ja 5W:n välisen aukon. Hybridissä stiffi teräsvarsi kuten muissakin raudoissa ja lyöntituntuma enemmän raudan kuin puumailan kaltainen.

    Mielestäni kannattaa erottaa puumailamainen rescue wedge ja hybridi toisistaan. 18-asteinen hybridi kuulostaa enemmän driving-ironilta kun taas 24-asteisesta hae apua myös raffilyönteihin.

    Olen nyt pari viikkoa pelannut TM:n 22 asteisella mailalla ja se on kyllä loistomaila. Voisi sanoa, että ainut maila, joka todella toimii nyt koko ajan luotettavasti niin väylältä, raffista kuin buinkkeristakikn. Muuten peli onkin ollut vielö vaatimatonta tänä keväänä. Pitää harkita jo nimimerkin vaihtoa

    Captain Hook =>Major Slice 🙂

    Itsellä käytössä GO Wizard 18- ja 25 asteisina. Toimivat todella hyvin väylältä ja raffistakin (ei ihan paksun ruohon sisältä).

    Korvaavat minulla sekä pidempiä rautoja että väyläpuita, näiden lisäksi on puita vain draiveri.

    Sama lyöntitekniikka kuin raudoilla toimii…

    Oudon tuttua tekstiä… paitsi että koulutuksen tässä vaiheessa se 18 asteinen toimii himpan verran ’omin päin’, toki 28 asteisella on tullut lyötyä jokunen lyänti enämpi…

    Kokemukseni: Swingaaminen on rennon tuntuista Velho-Wizardeilla, omasta bägistä löytyy 22 ja 25 asteiset. Jos joudun vahvaan raffiin, niin sitten rautamailaa peliin. Viime vuotisiin ostoksiin olen todella tyytyväinen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Kokemuksia hybrideistä?

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia hybrideistä?