Aihe: Kokemuksia eri kenkämerkeistä - Golfpiste.com

7.–14.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Kokemuksia eri kenkämerkeistä

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia eri kenkämerkeistä

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190917 Ilmoita asiaton viesti

  Olen hankkimassa ensimmäisiä golfkenkiä. Millaisia kokemuksia teillä on eri kenkämerkeistä ja malleista? Kengissä pitää olla pehmeät piikit, kun NGK on kieltänyt teräspiikkien käytön. Selviääkö käytetyillä vai ostanko uudet? Mitä kannattaa maksaa hyvistä kengistä?

  #525060 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eri kenkämerkeistä en niin tiedä, mutta yhden kultaisen neuvon voin antaa:
  Osta kengät ehdottomasti uusina. niin varmasti teet myös kävelykenkiesi osalta. kengät ovat aina sellainen asia joista ei kannata lähtee tinkimään. ne nimittäin muovautuvat ajanmukaa jokaisen jalalle sopiviksi ja olisihan se muutenkin aika ikävää pelata jonkin muun vanhoilla kengillä. ihan hyvät kengät saa suurinpiirtein samalla hinnalla kuin normaalitkin kalossit eli noin 600-800mk.

  #525061 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Moikka!

  Mulla on Niken golfkengät. Aitoa nahkaa, ei mitään sekunda kamaa. Maksoi n. 130 €, kapea lestinen, erinomainen jalassa. Suosittelen!!!

  #525062 Ilmoita asiaton viesti

  Kenkiä ostaessa niillä tulisi kävellä reippaasti, yleisin virhe on ostaa liian pienet. Käytettyjä ei tosiaan kannata ostaa missään nimessä.

  #525063 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Kyllä kai tässäkin pitää katsoa millä työkseen pelaavat kulkevat, eli FootJoy lienee käytetyin kenkä maailman toureilla…

  Itsekin olen luottanut vain ja ainoastaan ’Futareihin’ viimeiset 10 vuotta… Kokemusta on myös yhdistä Niken kengistä jotka ostin ’heräteostoksena’ Jenkeistä. Olivat ihan ok, mutta minun jalkaani turhan kapeat.

  #525064 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mulla on adidaksen kengät (maksoi aikanaan 400 mk) uusina, ja ovat kaksi kautta toimineet oikein hyvin (uusien osto edessä). Kenkiä ostaessasi ota huomioon, mitltä sinusta itsestäsi tuntuu, kävellessä, seistessä jne.
  ja muista! ostaa ½ numeroa isommat, sillä jalka
  turpoaa kierroksen aikana. ( Ellet sitten koko ajan aja autoa…:)) Lisävinkkinä sen verran että kannattaa ostaa Foot Joyn käyttämät SPIDERit pehmeiksi piikeiksi. pito on melkein parempi kuin metallisilla, eikä kuitenkaan haittaa esim.asfaltilla kävelyä.
  Toivottavasti löydät hyvät stiflat.

  #525065 Ilmoita asiaton viesti

  Olen pelannut 4-5 kenkämerkillä ja parhaiten toistaiseksi jalkaani on istunut Adidas. Mielestäni kenkien sopivuus on yksilöllistä, opit varmaankin ajan mittaan mikä sopii mikä ei. Aikaisemmat vinkit ovat olleet erinomaisia, tässä yksi lisää: osta suutarista mehiläisvahaa ja pidä sillä nahka elastisena ja vettä hylkivänä, saat samalla kengillesi lisää ikää. Jos pelaat paljon hanki useammat kengät.

  #525066 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jep, minunkin mielestäni futarit ovat olleet kokeilemistani parhaat. Jopa halpis-softjoy -malli (onkohan myynnissä enää?) on aivan ok, kunhan asennoituu siten että kyseiset kengät eivät ole ikuisesti kestävät vaan kauden pari ja roskiin-tavaraa.

  Huonoimmat omistamani kengät ovat olleet cotswoldit, ei tietoakaan sivuttaistuesta, lähinnä kengistä tuli mieleen yötohvelit. =)

  #525067 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Nyt ei kannata säästellä. Ostaisitko muka käytetyt jalkineet muuhun käyttöön. Älä nytkään tee sitä virhettä. Adidaksen Tour traxion-Z on todella loistava gore tex kenkä. Kyllä jalkoihin kannattaa aina parisataa euroa hassata..

  #525068 Ilmoita asiaton viesti

  Kengät käytettyinä ja vielä golfiin, HUH. Eli älä missään nimessä siihen sorru. Itselläni on jo kolmannet Eccot kulutuksessa ja kaikki ovat sopineet jalkaan ekasta rundista lähtien loistavasti. Aikaisemmin oli parit FootJoyt, mutta ne tuottivat aina 3-6 kierrosta erilaisia ’vaivoja’ jaloille. Sen jälkeen olivat kyllä kohtuullisen hyvät. Eccojen hinnat taitaa olla 150€ ja ylikin mutta ovat mielestäni sen arvoiset.

  Lue lisää: Eccon sivut löydät

  #525069 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin Addyt 500mk:lla. Kunnon vedenpitävät ja jalassa tosi hyvät. Parhaat kengät mitä oon käyttäny.

  #525070 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kenkkämerkkihän ei kerro mitään. Esimerkiksi Footjoylta löytyy todella hyviä kenkiä hintaluokasta
  EUR 150-200, mutta Footjoyn halpamallit ovat yhtä kehnoja kuin muidenkin valmistajien halpamallit.

  Jos pelaa paljon on syytä ostaa useat kengät. Itselläni on käytössä 7 paria, joista pääosa on Footjoyn hyviä kenkiä (Dry-Ice, Dry-Joys jne.).

  Kengässä tulee ollakova ja tukeva pohja, joka ei taivu kuten lenkkari.

  #525071 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Severiano on oikeassa (oikea severiano on kylläkin aika usein oikeaLLa… ;). Kenkäpareja pitää olla varsinkin Suomen olosuhteissa useita. Kun yhdet kastuu, on seuraavaksi päiväksi hyvä olla toiset tilalle.

  Itselläni on aktiivisessa käytössä kolme paria kenkiä ja pelkästään ns. ’huippumalleja’, koska kuitenkin kävelen niillä kierroksen aikana sen 10 km. Jos kaudessa pelaan siis esim. 60 kierrosta, kävelen siis noin 600 km kesän aikana!!

  Tässä(kään) asiassa ei kannatta säästellä, sinulla on vain yhdet jalat…

  Softspikeista sen verran, että etpä taida edes löytää uusia kenkiä enää, joissa olisi metallipiikit?

  #525072 Ilmoita asiaton viesti

  Omaan jalkaani sopivat lestiltään parhaiten Footjoyt. Ainoa vaan että nykyisessä parissani (olikohan malli Softjoy tms) sisustan vuoraus meni jo ensimmäisenä kesänä vähän rikki ja nyt toisen kauden jälkeen alkaa sisusta suutarihuollosta huolimatta olla ihan finaalissa. Kovin kestävät kengät ne eivät siis ole vaikka muistaakseeni n 700 mk v -00 niistä maksoinkin.

  #525073 Ilmoita asiaton viesti

  Ei kenkiin nyt toista tonnia kannata uhrata. Itselläni on Hi-Tec kengät jotka maksoi 420mk uutena. Kauppa oli Diswest Golf Espoossa ja he vaihtoivat kovat piikit pehmeisiin. Kengät ovat toimineet hyvin ja sopivat ainakin omiin jalkoihin.

  #525074 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin ensin Footjoyt (halvin malli) eikä kenkä tuntunut missään vaiheessa hyvältä. Ostin sitten Addyt ja olen ollut tosi tyytyväinen. Osta ehdottomasti uudet, koska kenkä muotoutuu käyttäjän mukaan.

  #525075 Ilmoita asiaton viesti

  En ole kyllä McAvoyn kanssa samoilla linjoilla. Halpiskengätkin ovat kyllä ihan jees alussa ja kuivalla pelattaessa, mutta
  menettävät ominaisuutensa aika nopeasti.Jos esim. kesä on sateinen, vedenpitävyydestä ei ole tietoakaan muutaman kymmenen rundin jälkeen vaikka kengille antaisi täysihoitoa.Mielestäni kannattaa panostaa vedenpitävyyteen, ei ole paljon iloa jos kenkä on perusominaisuuksiltaan hyvä, mutta jalka lilluu ’vesi-esteessä’.On meinaan opittu märän kantapään kautta.Eli kannattaa panostaa hyvään merkkikenkään jos on varaa.

  #525076 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä lestinheittäjän kanssa ettei kenkien osalta kannata nuukailla. ’Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa’.

  #525077 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  itselläni on kolme paria Foot Joy kenkiä, kahdet Dry Joys ja yhdet Dry Ice. lisäksi yksi pari Florsheim Frogs.
  Foot Joyn Dry Ice oli ensimmäinen kenkä joka ei hiertänyt tai hangannut ensimmäisen 18 reiän kierroksen aikana. minulla on ongelmana suhteellisen leveä jalka ja Foot Joyt ovat 10,5 W (W=wide).
  kannattaa olla säästämättä kengissä.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kokemuksia eri kenkämerkeistä